13 Şubat 2010 Cumartesi


TARİHİ KİLİSE HARAP HALDE
Çamardı ilçesi , Maden mahallesinde bulunan kilise ,kaderine terk edilmiş , yıkılmaya yüz tutmuş bir durumda. Gazetemiz Çamardı Ekspres’ te geçtiğimiz yıl “ kilise ilgi bekliyor “ diye haber yaptık. Fakat o günden bu güne değişen bir şey olmadı. Bakımsız , tavanı tutan sütunların bazıları yıkıldığı için, tavan da yer yer yıkılmalar olmuştur.İçinde ateş yakılmış. Duvarları tahrip edilip , yazılar yazılmış. Bir an önce bakım yapılmalı, görülmeye değer bir yapı haline getirilip , turizme açılmalıdır.

5 yorum:

  1. Ne zaman yapılacak hergeçen aynı bakım yapılmasını istiyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Turizim İl Müdürü bu konu ile ilgili açıklama yapmıştı. " Niğde ili ve çevresinde çok kilise olduğunu , Çamardı ilçesindeki kilisenin pek korunmadığını , yerel yönetimlerinde ilgilenmesi gerektiğini " belirtmişti.
    Böyle tarihi bina ve turistik yerlerin , yöre halkınca da korunması gerekmekte.

    YanıtlaSil
  3. Her geçen gün yıkılma aşamasında bizim yapmamız neyse yapalım destek olalım restorasyonu başlatalım bir çözüme kavuşmasını canı gönülden istiyorum gerek ateş gerek yazılar yazılması hiç iyi degıl ama bakımı yapılıp bır düzene girerse çok iyi olur gelemn turıst açısından daha olur.

    YanıtlaSil
  4. GÜZEL DE , SÖYLENENLER SADECE SÖZDE KALMAMALI.İL TURİZM MÜDÜRÜ BİLE YEREL YÖNETİM İLGİLENSİN DİYOR. VATANDAŞ BİLİNÇLİ OLMALI. İLÇE HALKI SAHİP ÇIKARSA , KORURSA YIKILIP GİTMEZ.

    YanıtlaSil
  5. EL BİRLİGİ İLE BİR DÜZENE KOYARSAK DAHA İYİ OLUR

    YanıtlaSil