31 Temmuz 2012 Salı


NİĞDE SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
İL MÜDÜRÜ ADİL DEMİR KAMUOYUNA DUYURULMAK ÜZERE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI 
1/1/2012 tarihi itibarıyla zorunlu genel sağlık sigortası uygulamasına geçilmiştir.
1/1/2012 tarihi itibarıyla ülkemizde ikamet eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan Türk vatandaşları 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında resen tescil edilmektedir.
Buna göre herhangi bir sosyal güvencenizin olmadığı tespit edildiği tarihten itibaren Kurumumuzca resen genel sağlık sigortası tesciliniz yapılmakta ve asgari ücret üzerinden hesaplanan genel sağlık sigortası prim ödeme yükümlülüğünüz başlamaktadır.
Re’sen tescil edilmeniz nedeniyle tahakkuk eden genel sağlık sigortası primlerinizi Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank şubelerine ödeyebilirsiniz.
Gelir seviyenize göre ödemeniz gereken genel sağlık sigortası prim miktarınızın ya da primlerinizin devlet tarafından karşılanması şartını taşıyıp taşımadığınızın tespitinin yapılabilmesi için gelir testi yaptırmak üzere yerleşim yerinizin bağlı olduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına, Kurumumuz tarafından “Gelir testine müracaat bildirimi” nin tarafınıza tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içerisinde müracaat etmeniz gerekmektedir.   
Ayrıca, Kurumumuz tarafından yapılmakta olan “Gelir testine müracaat bildirimi” ne ilişkin tebligatı beklemeksizin, yerleşim yerinizin bağlı olduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurmanız halinde de gelir testi başvurularınız kabul edilmekte ve gelir testi işleminiz yapılmaktadır.
Gelir testine müracaat etmek istememeniz veya süresi içinde müracaat etmemeniz halinde genel sağlık sigortası prim tutarınız asgari ücretin iki katı üzerinden hesaplanmaktadır. Ancak daha sonra gelir testine müracaat etmeniz halinde ise gelir testi sonucunuza göre genel sağlık sigortası tesciliniz güncellenerek ödeyeceğiniz genel sağlık sigortası prim tutarınız yeniden belirlenecektir.
Gelir testine müracaat edilmesi halinde, Kurumumuz tarafından gelir testi sonucunda belirlenen genel sağlık sigortası prim tutarı tarafınıza “GSS tescil bildirimi” ile tebliğ edilmektedir.
Sağlık hizmetlerinden yararlanmanız için genel sağlık sigortası primlerinizi düzenli olarak yatırmanız önem arz etmektedir. Genel sağlık sigortası primlerinizi ödememeniz halinde sağlık yardımlarından faydalandırılmanız söz konusu olmamaktadır.
Ayrıca, kanuni süre içinde ödenmeyen genel sağlık sigortası primlerinize gecikme zammı ve cezası uygulanmaktadır.

30 Temmuz 2012 Pazartesi


ZİRVE TIRMANIŞLARINDA 2. YARI…

      Çamardı Demirkazık tırmanışlarına farklı illerden toplam 27 sporcunun zirve tırmanışını gerçekleştirmesi ile tamamlandı. Bu tırmanışa Niğde ili sporcularından Dağcılık İl Temsilcisi Yusuf BİLTEKİN ' de katılmıştır. Faaliyetin diğer tırmanışları devam etmektedir.

      Türkiye Dağcılık Federasyonu 2012 yılı faaliyet programında yer alan
21 Temmuz - 02 Ağustos 2012 Büyük Demirkazık, Alaca, Kaldı, Güzeller
Gürtepe ve Vayvay Torosan Zirve tırmanışlarından, ikinci bölüm 25 Temmuz 2012 Çarşamba günü Kaldı zirve tırmanışı ve 26 Temmuz 2012 Perşembe günü Alaca zirve tırmanışları gerçekleştirilmiştir.

  VOLEYBOL HAKEMİ  FATİH YILMAZ ULUSAL HAKEMLİĞE TERFİ ETTİ…



   Türkiye Voleybol Federasyonu Merkez Hakem kurulunun 24 Haziran 2012 tarih ve 35 sayılı kararı ile Niğde  voleybol il hakemi olan  Fatih Yılmaz ulusal hakemliğe  terfi etmiştir.
 Ulusallık serüveni 1 Temmuz 2011 tarihinde yazılı sınavda başarılı olduktan sonra mülakat sınavına da girerek orada da başarılı olan il hakemimiz Fatih Yılmaz ardından 19-20-21 Mayıs 2012 tarihleri arasında Yalova ilinde saha denemelerine katılarak başarılı olmuştur.


ÇAMARDI DEMİRKAZIK BÜYÜK ZİRVE TIRMANIŞI TAMAMLANDI 

TOROSLAR DOĞA SPORLARI KULÜBÜ ALADAĞLAR BÜYÜK DEMİRKAZIK ZİRVE TIRMANIŞI
Çamardı Demirkazık Zirve tırmanış faaliyetini Toroslar Doğa Sporları Klüp üüyeleri bu gün tamamladı
(TODOSK) Toroslar Doğa Sporları Kulübü yönetim kurulu başkanı Ahmet şimşek liderliğinde 25/28 tarihleri arsında Aladağlar  büyük Demirkazık zirve tırmanışı faaliyetini tamamladı.
Faaliyet sonrası  Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezinde 1 gece konaklayan kulüp üyeleri bolkarlarda medetsiz zirve tırmanışı faaliyeti için demir kazıktan ayrıldı kulüp başkanı Ahmet şimşek her yıl kulüp olarak bu tür faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirterek Demirkazıktan mutlu olarak ayrılmanın sevincini yaşıyoruz dedi

29 Temmuz 2012 Pazar


 KÖYLERİN SU SORUNU BİTİYOR
      Çamardı İl Genel Meclis Üyesi Ünal PINAR ÇAMARDI EKSPRES' e Ören köyü Celaller köyü ve Pınarbaşı-Aktaş mahallesi ile ilgili açıklama yaptı.
     Niğde İl Özel İdaresi Niğde’nin her yerinde olduğu gibi Çamardı ilçesinde ki hizmetlerine  devam ediyor.
           Toplam 112 köyü olan Niğde’ nin kanalizasyonsuz tek köyü Çamardı ilçesine bağlı 22 nüfuslu Ören Köyü idi.Bu köyümüzde kanalizasyona kavuşmuştur.
       Niğde genelindeki tüm köylerimizde olduğu gibi ilçemiz köylerinde de ciddi içme suyu sıkıntısı bulunmamaktadır. Sıkıntılı iki köyümüz olan Celaller içme suyu amaçlı sondaj kuyusu açılmış olup, enerji nakil hattı ve pompa ihalesi yapılmış, yapımlarına en kısa zamanda başlanacaktır.
      Diğer köyümüz olan Pınarbaşı-Aktaş mahallesine cazibeli su temin edilmiş, ihalesi yapılmış ve inşaatına başlanmıştır.
        İlçemiz ve köylerimizdeki hizmetlerin yürütülmesinde yer alan Sayın Valimiz Âlim BARUT' a, Milletvekillerimize, İlçe Kaymakamımıza, İl Genel Meclis Üyelerimize, Özel İdare Genel Sekreterimize, Özel İdare Çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese Çamardılılar adına teşekkür ediyorum” dedi.




MAHMUT KILIÇ KANADA DÜNYA ŞAMPİYONASINDA 3.OLDU

          İşitme Engelliler 2012 Atletizm Dünya şampiyonası 14-21 Temmuz 2012 tarihlerinde Kanada’nın Toronto şehrinde yapıldı. Türkiye ' yi  ve Niğde ilini atletizm gülle atma dalında Dünya şampiyonasında temsil eden Milli sporcu Mahmut Kılıç’ın Avrupa Şampiyonluğu, Olimpiyat ikinciliğinden sonra Dünya üçüncülüğünü egale ederek bronz madalyanın sahibi oldu.
          Şampiyonaya Antrenörü Sedef Kurt nezaretinde katılan Mahmut Kılıç Kanada’nın Toronto şehrinde yapılan Dünya şampiyonasında 15.40 metre atarak bronz madalya kazandı.
        İşitme Engelliler Atletizm Dünya Şampiyonası Gülle atma hakkında bilgi veren Antrenör Sedef Kurt; Birinci gelen Ukraynalı sporcunun 15.67 metre, İkinci gelen Rus sporcunun 15.42 metre Mahmut Kılıç’ın ise 15.40 metre attığını söyledi. Şampiyona öncesi hedeflerinin 16.50 metre olduğunu en son Avrupa şampiyonasında 16.07 metreyle şampiyon olan sporcumuzun  hava şartları, saat farkı ve müsabakanın 1 saat geç başlaması nedeniyle yüksek performans gösteremedi dolayısıyla dünya şampiyonluğunun az bir farkla kaçırıldığını söyledi. Açıklamalarına devam eden Kurt önümüzdeki yıl Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Yaz olimpiyatlarının yapılacağını belirterek başarılı olabilmemiz için fazla turnuva ve şampiyonalara katılmalarının gerektiğini bununda Sponsor desteğinden geçtiğini ifade eden Sedef Kurt sponsor desteği olması halinde sporcumuz Mahmut Kılıç’ın her şampiyonada altın madalya alacak kapasite ve tecrübesinin olduğunu söyledi.
           Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Dünya şampiyonasında Ülkemizi ve İlimizi en iyi şekilde temsil ederek Dünya 3.lüğünü elde eden Sporcumuz Mahmut Kılıç ve antrenörü Sedef Kurt’a göğsümüzü Kanada’da kabarttıkları için Ülkemiz ve Niğde adına teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

YİĞİT SPOR KULÜBÜ 
3 SPORCUSU İLE AKDENİZ WUSHU ŞAMPİYONASINDA

              Wushu Federasyonunun 27–28–29 Temmuz 2012 tarihleri arasında Mersin Kız Kalesinde organize edeceği “ Akdeniz Wushu Şampiyonasına “ Niğde ilinden Yiğit Spor Kulübü antrenör Halil İbrahim Koçak ve  3 sporcu ile katıldı.
.  Yapılacak olan Şampiyonaya Türkiye çapında katılımın olacağını ifade eden Yiğit Spor Kulübü Başkanı İbrahim Yiğit ve Halil İbrahim Koçak katılacakları şampiyonadan şu sözler ile bahsetti “ Kulüp olarak katılacağımız şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandık. Sporcularımız ve antrenörümüz şampiyonda ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar, Şampiyonaya katılan sporcularımız daha önce ilimizi çeşitli branşlarda temsil etmiş ve dereceler şampiyonluklar elde ettiler. Bu şampiyonada da derece yaparak madalya ile döneceklerini ümit ediyoruz dedi.


Değerlerin partisiyiz
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, geçtiğimiz günlerde Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı’nın istifa etmesi ve memuriyet hayatına başlayacak olması nedeniyle Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kirazcı’nın görevi bırakması üzerine bazı açıklamalardan bulundu. Atıcı ve Kirazcı’ya göstermiş oldukları emek ve katkıları nedeniyle teşekkür eden Kavaklıoğlu, AK Parti’nin makamlar kişiler değil değerler üzerine kurulu bir parti olduğunu ifade etti.
Kavaklıoğlu ayrıca önümüzdeki günlerde Kadın Kolları Başkanlığına ve Gençlik Kolları Başkanlığına AK Parti Genel Merkezinin takdiriyle atamaların gerçekleşeceği bilgisini verdi.


28 Temmuz 2012 Cumartesi



          Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, 31 Temmuz 2012 Salı günü saat 14:00’de Ajans Merkez Binası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda yapılacak.

           Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner başkanlığındaki toplantı Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri Valileri’nin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’nın katılımıyla gerçekleştirilecek.      

         KAVAKLIOĞLU BELDELERİ ZİYARET EDİYOR

 Aşırı sıcağa rağmen köy köy ilçe ilçe ziyaretlerine devam eden Kavaklıoğlu, Değirmenli ve Çavdarlı beldelerine yapılan hizmetleri yerinde inceledi, vatandaşlarla biraraya geldi sorunlarını dinledi ve vatandaşlarla tek tek ilgilenerek istekleri ve sıkıntılarını sordu.  Değirmenli ve Çavdarlı’da yapılan incelemelerde Belediye Başkanları Duran Çatal ve Hasan Hüseyin Kaçgan hizmetlerden ve çalışmalardan memnun olduklarını dile getirdiler. 
“Vatandaşın ayağına gitmeye devam edeceğiz”
“Köy ve belde ziyaretlerindeki amacımız, köylerimizi, belde halkını yerinde görmek, problemlerini, yerinde incelemektir. Bize problemler sık sık muhtar ya da belediye başkanı tarafından getiriliyor. Ama bunlar yetersiz kalabiliyor. Yerinde gördüğümüz zaman problemler daha iyi anlaşılabiliyor. Pek çok önemli hizmet ve ciddi projeler hayata geçiyor. Ancak bozuk yollardan geçerken, o yolu görüyoruz mağduriyeti daha iyi anlıyoruz. Bir mağdur vatandaşın evine girdiğimizde, evindeki o perişanlığı görüyoruz. O zaman derhal bu aksaklıkların giderilmesi yönünde harekete geçiyoruz. Vatandaşı dinlemek, istek, talep ve önerilerini not almak bizim en asli görevimizdir. Makamımızın kapısı daima vatandaşımıza açık olduğu gibi bizler yine vatandaşlarımızın ayağına gitmeye devam edeceğiz"dedi

26 Temmuz 2012 Perşembe


BOKSÖR BULUT CAN ŞAHİN
AVRUPA ŞAMPİYONASI MİLLİ TAKIM HAZIRLIK KAMPINDA…
                 Boks Federasyonu Başkanlığının 2012 yılı faaliyet programında yer alan üst minik erkekler milli takım hazırlık kampı 21 Temmuz-05 Ağustos 2012 tarihleri arasında Kastamonu Boks kamp eğitim merkezinde yapılacak.
               Boks İl temsilcisi ve Milli takım antrenörü Mehmet Ali Cıncık yaptığı açıklamada söz konusu kampa 56 Kg.da Türkiye şampiyonu olan Bulut Can Şahin davet edilmiştir. Milli takım kampında Niğde ilimizi temsilen katılan Bulut Can Şahin Eylül ayı sonunda yapılacak olan  Avrupa şampiyonasında Ülkemizi ve ilimizi temsil edecektir. İl Temsilcisi Cıncık destek ve katkıları bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Spor Şube Müdür Ali DİBEK , Yiğit Spor Kulübü Başkanı İbrahim Yiğit’e ve Yiğit spor kulübü Boks antrenörü Hasan Öztürk’ e  teşekkür etti.
           Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Türkiye şampiyonu olan  Bulut Can Şahin’i  ve antrenörü Mehmet Ali Cıncık’ ı makamında kabul ederek Eylül ayında yapılacak Avrupa Şampiyonasında sporcumuz Bulut Can Şahin’ e  başarılar dileyerek, sporcumuzun yetişmesinde katkısı olan Yiğit Spor kulübü başkanı İbrahim Yiğit’ e ve antrenörler Mehmet Ali Cıncık ile Hasan Öztürk’ e teşekkürlerini iletti.

25 Temmuz 2012 Çarşamba


 2. ETAP TOKİ KONUTLARINA BAŞVURULAR TAMAMLANDI

   Çamardı Belediyesi ile TOKİ işbirliği ile yaptırılan 1 etap TOKİ evlerine vatandaşların göstermiş olduğu ilgi sebebi ile Çamardı  Belediyesi 2 Etap evlerinin yaptırılması için alt yapı çalışmaları tamamlandı.
   Yaptırılacak olan B1 (2+1) 84,40 m2 ve C (3+1) 117,60 m2 konutların başvuruları 23 Temmuz 2012 tarihinde başladı.
   2. Etap TOKİ KONUTLARINDA  B1 tipi konutlar için başvuru bedeli, 4.000,00 TL , C tipi konutlar için 6.000,00 TL  olduğu belirtilmiştir.
  TOKİ Konutları Adana Yayla Evleri yanı yani 1. Etap TOKİ Konutlarının karşısına yapılacak.
   




Kadın çiftçiye tarım sigortasında ödeme kolaylığı…


Ziraat odalarına yoğun şekilde başvuran kadın çiftçiler, SGK şubelerine, yeni yasa kapsamında, 1994 yılından itibaren borçlanmak için gittiklerinde, gecikme zammı ve faizleriyle beraber oldukça yüksek borçlanma miktarlarıyla karşı karşıya kaldıklarını görüyordu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çalışmaları sonucu, 2 Ağustos 2003 tarihi öncesinde kendi nam ve hesabına tarımsal faaliyet yürüten kadın çiftçilerden, tarım sigortalılığıyla ilgili eski dönem borçlanmaları için müracaat süresi içinde talepte bulunanlardan gecikme zammı ve gecikme faizi alınmayacağını bildirdi.. Kadın çiftçilerimiz hak kazandıkları dönem için gecikme cezası ve gecikme zammı ödemeyecek.'' dedi. Türkiye'de tarım istihdamında en fazla ihmal edilen konulardan birisinin sosyal güvenlik olduğunu, bu sektördeki en mağdur kesimi de kadınların oluşturduğunu vurgulayan Bayraktar, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son yayımladığı nisan ayı istihdam verilerine göre, tarımda çalışan 6 milyon 11 bin kişinin 2 milyon 807 binini kadınların oluşturduğunu kaydetti.

Niğde Valisi Alim Barut başarılı öğrenciyi altınla ödüllendirdi.


"Niğde’ye güzel bir hediye getirdin”

LYS´de MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Fen Lisesi öğrencisi Tamer Taşkıran´ı makamında kabul eden Niğde Valisi Alim Barut başarılı öğrenciyi altınla ödüllendirdi.

Valilik makamında yapılan törene Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Fen Lisesi Müdürü Ahmet Doğan, LYS Türkiye Birincisi Tamer Taşkıran ve annesi Aynur Taşkıran katıldı.

Niğde’nin eğitimde önemli bir mesafe kat ettiğini belirten Vali Alim Barut, Türkiye birincisi Tamer Taşkıran’ı “Niğde’ye güzel bir hediye getirdin” diyerek kutladı.

Tamer’in büyük bir başarı gösterdiğini belirten Vali Barut, “Bundan sonra da yeni başarılarını bekliyoruz. Bu hiçbir zaman tek başına yapılabilecek başarı değildir. Ailen, Milli Eğitim ve öğretmenlerin sana destek oldu. Niğde’ye güzel bir hediye getirdin. Bundan sonra da başarılarının devamını diliyorum, takip edeceğim” diye konuştu.

“Ülkem için iyi bir mühendis olmak istiyorum” diyen LYS Türkiye Birincisi Tamer Taşkıran da gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.


DAĞCILAR ÇAMARDI DEMİRKAZIK'TA

DAĞCILAR DEMİRKAZIK’TA EĞİTİM ALIYOR

   Türkiye Dağcılık federasyonu Niğde İl Temsilcisi Yusuf Biltekin 2012 yılı faaliyet programında yer alan 21 Temmuz - 02 Ağustos 2012 tarihlerinde Antrenör Şuayip Eryılmaz’ın liderliğinde başlayan faaliyet Büyük Demirkazık, Alaca, Kaldı, Güzeller, Gürtepe ve Vayvay, Torosan zirve tırmanışları gerçekleştirilecektir dedi. Söz konusu faaliyetin birinci bölümü olan 3757m. Büyük Demirkazık tırmanışı 22 Temmuz 2012  Pazar günü farklı illerden toplam 32 sporcunun katılımı ve 27 sporcunun zirve tırmanışını gerçekleştirmesi ile tamamlandı. Bu tırmanışa ilimiz sporcularında Yusuf Biltekin, Hakan Kopankaya ve Kadir Gök katılmışlardır. Faaliyetin diğer etabı ise 24 Temmuz 2012 günü Alaca tırmanışı ile devam edip, son olarak Vayvay, Torosan zirvesi ile tamamlanacağını ve  ilerleyen günlerde katılımın  artarak 45/50 kişi   olması bekleniyor dedi.


AHİKA 2012 Yılı Teknik Destek Programını Tanıtım Toplantıları Sona Erdi

                            Ahiler Kalkınma Ajansı, 06.07.2012 tarihinde ilan edilen 2012 Yılı Teknik Destek Programı’nı TR71 Bölgesi’ne bağlı 5 ilde tanıttı.

                           Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programı’nın ayrıntılarını potansiyel yararlanıcılara anlatmak üzere sorumlu olduğu bölgeye bağlı 5 ilde tanıtım toplantıları düzenledi.16 Temmuz Pazertesi günü Aksaray Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda başlayan tanıtım toplantıları Salı günü Kırıkkale Valiliği ve Çarşamba günü Kırşehir Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantılarla devam etti. Teknik Destek Programı tanıtım toplantıları
Perşembe günü Nevşehir’de bulunan Ahiler Kalkınma Ajansı Merkez Hizmet Binası’nda ve Niğde Ticaret Ve Sanayi Odası Toplantı Salonuda yapılan toplantılarla sona erdi. Potansiyel yararlancıların büyük ilgi gösterdiği toplantılar, Ahiler Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Lutfi Altunsu, birim uzmanları Mustafa Çelebi ve Hayrı Tanrıverdi tarafından yapılan sunumlarla ve soru cevap bölümleriyle  gerçekleştirildi.
 
                           Öte yandan, Teknik Destek başvuru rehberi, başvuru formu ve ekleri Ahiler Kalkınma Ajansı’nın www.ahika.org.tr adlı internet sitesinden temin edilebilecek. Ayrıca Teknik Destek Programı mevzuat gereği yıl sonuna kadar açık kalacak olup, son başvuru tarihleri 1.Dönem (Temmuz-Ağustos) için 31.08.2012, 2. Dönem(Eylül-Ekim) için 31.10.2012 ve 3. Dönem (Kasım-Aralık) için ise 31.12.2012 olacak.Proje başvuruları ise , matbu olarak ve kapalı zarf içinde taahhütlü posta ve kargo yoluyla veya elden Nevşehir’de bulunan Ajans Merkezi ve Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde illerinde bulunan Yatırım Destek Ofislerine yapılabilecek.



MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YENİ YERİNE TAŞINDI
       Kısa bir süre önce kapatılan Çamardı Askerlik Şubesi binasına Milli Eğitim Müdürlüğü taşındı.

       kapatılan Çamardı Askerlik Şubesinin binası Çamardı Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildiği belirtildi.
       Geçtiğimiz yıl Çamardı Milli Eğitim Müdürlüğü binası “ Elma Çiçeği   Ana okulu” olarak hizmete girince , Milli Eğitim Müdürlüğü  Geçici olarak YİBO ‘ ya taşındı. Bir süre orada hizmet  veren  Milli .Eğitim Müdürlüğü, gerekli işlemlerin tamamlanmasından sonra, Milli Eğitim Müdürlüğü  ilçe Tarım Müdürlüğünün kullandığı binaya taşındı.
       şimdi kapatılan Askerlik Şubesinin binasına yapılan tamir ve  tadilattan sonra, Çamardı Milli Eğitim Müdürlüğü yeni yerinde hizmet veriyor.

BOCCE TAKIMI İLK MADALYASINI ALDI…
           Bocce takımı Siirt’te yapılan Volo Türkiye Şampiyonasından madalyayla döndü. Sporcumuz Ruhi TATLITÜRK 32 takımın mücadele ettiği Geleneksel Çiftler kategorisinde Türkiye 3. ‘sü olarak Niğde İline bronz madalya kazandırdı. Sporcumuz ayrıca yarı final maçını 1 sayı farkla (6-5) kaybedip, final oynama şansını çok az bir farkla kaçırmıştır. İlk madalyamızı aldığımız Bocce takımımızda antrenörlerimiz  M. Mustafa İLÇİN ve Gamze ÇELİKKIRAN Niğde Bocce takımımız olarak ilk madalyamızı aldıklarını ve bunun sevincini yaşadıklarını, bu madalyanın Türkiye Şampiyonası gibi büyük bir organizasyonda alınmış olmasının da ayrı bir sevinç yarattığını söylediler.
           
           

24 Temmuz 2012 Salı


Çamardı İlçesinde SBS'de Büyük Başarı
     ÇAMARDI İLÇESİ EĞİTİMDE BAŞARILARINI SÜRDÜRÜYOR
      Çamardı Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY yaptığı açıklamada, Okullarda idareci, öğretmen ve öğrencilerin planlı ve proğramlı bir şekilde çalışarak hep birlikte bu başarıyı yakaladıklarını belirtti.
   Çamardı ilçesinde  251 ,  8. sınıf öğrenciden 208 öğrenci Seviye Belirleme Sınavına girdi. Açıklanan sonuçlara göre öğrencilerin sınav puanlarının ortalamasının geçen yıla göre14 puan yükselerek başarıda çıtanın iyice yükseldiğini belirtti.
   Çamardı ilçesinde SBS'de başarıyı yakalamak amacıyla tüm okullarda yıl başından bu yana yürütülen çalışmalar meyvesini verdi.
SBS Eylem Planı doğrultusunda yapılan deneme sınavlarında elde edilen sonuçlar titizlikle değerlendirildi. Yapılan koordineli çalışma sonucunda geçen yıla oranla 330 puan ve üzeri alan öğrenci sayısının büyük bir artış  ile 114'e yükseldiği öğrenildi.
  Mehmet ULUSOY, başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.


Niğde’nin eğitimdeki başarısı tesadüf değil

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde’nin LYS’deki başarısı ve Türkiye Birincisini çıkarmasını değerlendirdi. Niğde’nin elde ettiği başarının tesadüf olmadığını ifade den Kavaklıoğlu, bunun Niğde’nin eğitimde son yıllarda büyük gelişim gösterdiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.
LYS Matematik Fen 2 ve Matematik Fen 3 puan türlerinde Türkiye Birincisi olan Niğde Fen Lisesi öğrencisi Tamer Taşkıran'ı elde ettiği başarı nedeniyle kutlayan Kavaklıoğlu, Türkiye Birincisinin Niğde’den çıkmasının öğrencilerin özgüvenini güçlendirdiğini söyledi. Eğitimde büyük mesafelerin kat edildiğini kaydeden Milletvekili, TM puanına göre Niğde’nin en başarılı 5. İl olmasının da bu başarılı tabloyu taçlandırdığını sözlerine ekledi.
Kavaklıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu başarının kazanılmasında milli eğitim camiasına, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, gayretli öğrencilerimize ve fedakâr velilerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gelecekte başarılı bir nesil yetiştirmek için temeli sağlam atmak lazım. Eğitime yatırımın değeri büyüktür. 


 Basında Sansürün Kaldırılışının 104. yılı,
24 Temmuz Gazeteciler Günü 
haber alma hakkını özgür basın dışında kimse veremez.
"Türk basın tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olarak bilinen Abdülhamit’in sansür uygulamaları, 24 Temmuz 1908’de İkinci Meşrutiyet’in ilanı ile son buldu. Aradan tam 104 yıl geçti 
Sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908’den bu yana 104 yıl geçti. Sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz günü, Cumhuriyet’in ilanından sonra 1931’ de kabul edilen yasa ile “Basın Bayramı” olarak kutlanmaya başlandı.
24 Temmuz basında sansürün kaldırılması, basın bayramı ve gazeteciler günü olarak anılır. 
  Basın gerçek anlamda özgür olmazsa o ülkede demokrasiden,adaletten,insan haklarından,bağımsızlıktan ve özgürlükten bahsetmek mümkün değil.Özgür ve bağımsız basını olmayan bir ülkenin,milletinin gerçekleri öğrenebilmesi mümkün değil.Anayasanın tanıdığı haber alma hakkını özgür basın dışında kimse veremez.
 24 Temmuz Basında Sansürün kaldırılışının 104.yıl dönümü kutlu olsun. 

23 Temmuz 2012 Pazartesi


AKKAYA BARAJI'NI KURTARMA ÇALIŞMALARI 


Akkaya’da suyun boşaltılması için tünel açıldı
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Akkaya Barajı’nın temizlenmesi çalışmalarının devam ettiğini, DSİ Bölge Müdürlüğü ekiplerince baraj suyunun boşaltılması için tünel kazılması çalışmalarının hızla yürütüldüğünü söyledi.
 Uluslararası öneme sahip bir sulak alan olan Akkaya Barajı’nın kurtulması için çalışmaların ciddiyetle yürütüldüğünü ifade eden Kavaklıoğlu, temizleme işleminin start aldığını belirtti. Bu çalışmalarda Akkaya Barajı'nın boşaltılarak temizlenmesini düşünüldüğünü söyleyen Milletvekili, birinci adımın kazılan tünele suyun boşaltılması olduğu bilgisini verdi. Daha sonra da baraj zemininde çamur temizlenmesi sürecinin başlayacağını kaydetti.
Yöntemler ve yol haritası belirlenen çalışmaların ardından Akkaya’nın kirlilikten kurtulacağını söyleyen Kavaklıoğlu, halkın da barajdan yayılan kokudan kurtulmuş olacağını ve güzel bir mesire olarak kullanılması projesinin hayata geçeceğini ifade etti. 

22 Temmuz 2012 Pazar

DAĞCILAR DEMİRKAZIK ZİRVESİNE TIRMANDI

TÜRKİYE DAGCILIK FEDERASYONUNUN
 2012 FALİYET PRAĞRAMINDA YER ALAN ALADAGLAR  ZİRVE  TIRMNAIŞI FAALİYETİ
21.7.2012 TARİHİNDE , 25 SPORCUNUN KATILIMIYLA DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDE TOPLANMAYA  BAŞLADI
ANTRENÖR SUAYİP ERYILMAZIN LİDERLİGİNDE BAŞLAYAN FALİYET
 BU GECE  SAAAT 02.00  DA  BÜYÜK DEMİRKAZIK (3756) ZİRVE TIMANIŞIYLA  BAŞLAYACAK
21 TEMMUZ 02 AĞUSTOS 2012  TARİHLERİ ARASINDA DEMİRKAZIK ZİRVESİNDEN SONRA KALDI , ALACA ZİRVE TIRMANIŞI
  GÜZELLER VE VAYVAY ORTA DAG BORUKLU ZİRVELERİNE TIRMANIŞ FAALİYETİ DÜZENLENECEK .
İLERLEYEN GÜNLERDE KATILIMIN  ARTARAK 45/50 KİŞİ   OLMASI BEKLENİYOR.

KİRAZLAR TOPLANIYOR
      Niğde genelinde olduğu gibi , Çamardı ilçesinde de kirazlar toplanıyor.
      BU YIL ÜRÜNÜN DÜŞÜK , KALİTENİN YÜKSEK ( İYİ) OLDUĞU SÖYLENİYOR.
         Çamardı ilçesine bağlı köylerde konumuna göre önce veya sonra toplanıyor.    Kirazlar Yelatan ve Beyazkışlakçı köylerinde toplandı. Çukurbağ ve Celaller köylerinde toplanmaya başladı.
        Bademdere Beldesinde ise bu hafta toplanmaya başlanacağı belirtildi.

Kavaklıoğlu’nun ilçe ziyaretleri 
İlçe ziyaretlerine devam eden AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, önceki gün Altunhisar’daydı.
Kavaklıoğlu, Altunhisar’da yenileme çalışmaları tamamlanan Altunhisar Merkez Camii açılışına katıldı. Ardından Altunhisar Belediyesini ziyaret ederek temaslarda bulunan vekil ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özel Aşiyan Bakım Merkezinde incelemelerde bulunarak burada kalanlarla bir süre ilgilendi. Ayrıca esnaf ziyaretlerinde bulunmayı da ihmal etmedi.
Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı da belediyenin araç parkının zenginleştirilmesinden yeni bir TOKİ projesine sulama desteklerinden alt ve üst yapı projelerine önemli yatırımların hayata geçtiğini belirterek AK Partili milletvekillerine teşekkür etti. 

21 Temmuz 2012 Cumartesi


LYS Türkiye Birincisi Niğde’den

Niğde, üniversite sınavlarında ilk kez bir Türkiye Birincisi çıkardı. Matematik-Fen 2 ve Matematik-Fen 3 puan türlerinde Niğde Fen Lisesi´nden Tamer Taşkıran, Türkiye birincisi oldu.
Niğde, üniversite sınavlarında ilk kez bir Türkiye Birincisi çıkardı. Matematik-Fen 2 ve Matematik-Fen 3 puan türlerinde Niğde Fen Lisesi´nden Tamer Taşkıran, Türkiye birincisi oldu.

871 bin 313 adayın ter döktüğü LYS sınavında MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Niğde Fen Lisesi öğrencisi Tamer Taşkıran 500 tam puan ile Türkiye birincisi oldu. Tamer Taşkıran’ın yerleştirme puanı da 560 oldu.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Türkiye birincisi olan Niğde Fen Lisesi öğrencisi Tamer Taşkıran, “Başarı, 4 yıldır düzenli ve gündelik çalışmayla geldi” diye konuştu.

Sonuçların açıklanmasının ardından, Niğde Fen Lisesi Müdürü Ahmet Doğan ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci´yi ziyaret eden Taşkıran, dört yılın vermiş olduğu yorgunlukla gelen bir sevinç yaşadığını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu:
"Hava Sıcaklığı Ülke Genelinde Mevsim Normalleri Üzerinde Seyretmeye Devam Edecek"
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceğini ve Ramazan ayının ilk gününden itibaren (20 Temmuz, Cuma) yeni haftada da yurdun kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 2 - 4 derece, güney ve iç kesimlerde ise mevsim normallerinin 5 - 8 derece üzerinde olacağını kaydetti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 10 ve 12 Temmuz 2012 tarihlerinde bütün yurtta yüksek sıcaklık uyarısı yapıldığını hatırlatarak, 15-16 Temmuz tarihlerinde yurdumuzun büyük bölümünde 2012 yılı Temmuz ayının en yüksek sıcaklık değerlerinin kaydedildiğini ifade etti.
Bu çerçevede 16 Temmuz Pazartesi günü Ankara'da 38, İstanbul'da 36, İzmir ve Adana'da 38, Aydın, Manisa, Muğla ve Antalya'da 42 Denizli'de 43 derece sıcaklık ölçüldü. Muğla'nın Milas ilçesinde ölçülen 45,7 derece, 6 Temmuz 2000 tarihinde kaydedilen en yüksek sıcaklık değerini tekrarlamıştır.

19 Temmuz 2012 Perşembe


KAYMAKAM MEHMET FEVZİ DÖNMEZ’İN
 “Ramazan Ayı “ KUTLAMASI
     Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz ramazan ayının başlamasına sayılı günler kaldı. Bu vesile ile tüm Çamardılı hemşehrilerimin ramazan ayını tebrik ederken Devletimizin tüm imkanları ile onların daha huzurlu bir ramazan ayı geçirmesi için yanlarında olduğunu unutmamalarını istirham ederim.
Saygılarımla,
                             Mehmet Fevzi DÖNMEZ






“Bu Ramazan Birliğin ve Dirliğin Adı Olsun!”
MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Ramazan dolaysıyla yayınladığı mesajda birlik ve dirlik temalı temennilerde bulunarak, huzur içinde bir Ramazan geçmesini diledi.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bir mesaj yayınlayan MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, birlik ve dirlik vurgusu yaptı.
Ramazan, biz Müslümanlar için en kutsal aydır. Bu ayın maneviyatına uygun olarak Allah’a açılan ellerin, edilen duaların tek temennisi birlik ve dirlik olması gerekmektedir. 2012 Dünyasında Türklerin ve Müslümanların birliği artık kaçınılmaz bir noktaya gelmiştir. 1400 yıldır dünyayı aydınlatan İslam’ın ışıkları bugün içinde bulunduğumuz karanlık durumdan çıkaracak yegane güçtür.
MHP Niğde İl Teşkilatı olarak bu Ramazan Ayında bir dizi etkinlikler yapacaklarını ifade eden MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, ; Birliğin sağlandığı yerde dirlik sağlanır. Dirliğin sağlandığı yerde hoşgörü ve yardımlaşma vardır. Hoşgörü ve yardımlaşmanın olduğu yerde yakınlaşma doğar. Yakınlaşmayı sağlayacak en basit şey, Yüce Allah’ımızın Selamı ve Kelamıdır. Şimdiden tüm İslam Aleminin Ramazan ayını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.



AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi,
 20 Temmuz 2012 Cuma günü başlayacak olan Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ramazan Ayının bütün İslam âlemine huzur ve barış getirmesini dileyen Selvi, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı on bir ayın sultanı Mübarek Ramazan Ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Şefkat, merhamet ve rızkın bol olduğu bu mübarek ay; tutulan orucuyla, verilen fitre ve zekâtıyla ibadetlerle dolu bir aydır. Bu ibadetler dolayısıyla da ayların en bereketlisidir.
Sosyal dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin sergilendiği, nefis muhasebesinin daha etkin bir şekilde yapıldığı bu kutsal ay, Müslümanlar için el ele vermek ve kaynaşmak için bir vesiledir.
Bu duygu ve düşüncelerle, yaklaşan Ramazan Ayının değerli hemşehrilerimize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”



RAMAZAN AYINDA BESLENME
Niğde Halk sağlığı Müdürü Dr.Bilgehan ÖZTÜRK'ün  Ramazan ayı ile ilgili "Ramazanda Sağlıklı Beslenme" konulu basın açıklaması


Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlarımızın sağlık sorunları yaşamamaları amacıyla, Ramazan ayı süresince oruç tutan kişilerin yeterli ve dengeli beslenme konusunda dikkatli olmaları gerekir. Oruç tutan kişilerin, gün boyu aç kalacakları düşüncesiyle iftar ve sahurda çok fazla ve hızlı yemek yemeleri hazımsızlık, mide ağrısı, kabızlık, kan şekeri ve tansiyonda ani yükselmelere neden olabilir. Bu tür sağlık sorunları yaşamamak için iftar ve sahurda yavaş ve daha az miktarda yemek yenilmelidir.
İftar yemeğine çok sıcak veya çok soğuk olmayan bir çorbayla başlanıp ardından az yağlı yemekler tüketilmelidir. Ramazan’da yoğurt, meyve veya kararında tatlının tüketilmesi sağlıklı beslenme açısından önemli bir rol oynar. Sahura kalkmadan oruç tutulması yaz aylarında aç kalma süresini artırdığı için halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk, tansiyon problemleri, verimsizlik ve depresyona neden olur. Sahurda da çok yağlı, çok tuzlu ve kızartma türü yiyecekler tüketilmemelidir.  Tok  tutması ve ihtiyaçları karşılaması açısından elma, kavun ve karpuz gibi meyveler tüketilebilir.
Ramazan ayında bol miktarda sıvı alımına önem verilmelidir. İftar ve sahur arasında bol miktarda su içilmeli, çok fazla miktarda çay, kahve ve asitli içeceklerin yerine taze sıkılmış meyve suyu ya da komposto tüketilmelidir.
9 yaşın altındaki çocuklar, seyahatte olanlar, kalp ve böbrek hastaları, anne adayları, çok yaşlı, Obezite, Diabet ve Metebolik Hastalığı bulunan kişiler, mide ülseri olanlar ve ağır enfeksiyon geçirenlerin oruç tutmadan önce aile hekimleri ile mutlaka görüşmelidir. 
Tüm Halkımızın Mübarek Ramazan Ayını Tebrik Eder Sağlıklı Günler Dilerim
                   


Kentsel Dönüşüm  Çalışmaları Başladı

Niğde Belediyesi İle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ortaklaşa yürütülen
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 702 konutluk 1. Etap alanında yıkım
çalışmaları başladı.

Kentsel Dönüşüm Alanında Yıkım Çalışmaları Başladı


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile TOKİ’den gelen ekiple 
 birlikte Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulundu.

121 hektarlık alanda uygulanacak olan Efendibey, Şehitler
 ve Şahinali mahallelerini kapsayan Efendibey Kentsel 
Dönüşüm Projesi kapsamında toplam 6 bin adet 60, 75, 90, 
110, 125, 135, 149 ve 190 metrekareden oluşan konut tipleri 
oluşturulacak. Ayrıca 20, 35, 50 ve 80 metrekareden oluşan 
 bağımsız ticari alanlar oluşturulacak. Kentsel Dönüşüm alanında
 25 ve 35 metre genişliğinde bulvarlar, yürüyüş yolları ve 
açık spor alanları yapılacak. 240 metrekare yeşil ve 
rekreasyon 120 bin metrekaresi kent parkı olarak dizayn 
 edilecek ve Kent Parkı içerisinde restoranlar, kafeler, çay 
bahçeleri ve oturma olanları olacak.

Efendibey Mahallesi’nin Niğde’nin gözde ve büyük mahallelerinden
 biri olacağını belirten Başkan Akdoğan; “Toplam 12 bloktan 
 oluşan 702 konut inşaatlarımızın ihalesi 15 Ağustos’ta 
TOKİ tarafından gerçekleştirilecek. Bu 702 konut uygulaması 
yapılacak alanda yaklaşık 25 tane gecekondu var. Bunların bir
 bölümünün yıkımını gerçekleştirdik bir bölümünün yıkımı da devam
 ediyor. İnşallah burada 15 Ağustos’ta ihale yapılır 15 gün içerisinde
 de itiraz olmadan yer teslimi yapılırsa 1 Eylül ile 15 Eylül arasında 
 702 konut uygulaması Efendibey Mahallesi’nin bu bölgesinde
 başlayacak ve uygulama aşama aşama devam ederek İmam 
hatip Lisesi’nin önündeki meydanla bu mahallemizi bütünleştirmiş
 olacağız. Daha öncede belirttiğimiz gibi İmam hatip Meydanı’ndan
 başlayarak Bor Yolu, Bor Caddesi’ni Bankalar Caddesi’ni Niğde 
 Evleri’ne kadar 35 metrelik geniş bir bulvarla ve yine bu güzergahtan
 devam edecek. 25 metrelik bulvarla da paralelinden 
bağlamış olacağız. Toplamda 6 bin konut uygulaması burada 
gerçekleşecek" Dedi

 KAVAKLIOĞLU'NDAN RAMAZAN MESAJI
Kavaklıoğlu ibadet ve paylaşma yüklü bir Ramazan diledi
Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Ramazan ayına erişmenin mutluluk ve huzurunu yaşadıklarını söyledi. 11 ayın sultanı olan ve Müslümanların büyük bir özlemle beklediği Ramazan ayının, tüm bereketi ile yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirdiğini kaydeden Kavaklıoğlu, kutlama mesajında Ramazan ayının ibadet, dayanışma, yardımlaşma, paylaşmaya vesile olan müstesna bir zaman olduğunu ifade etti.
Güzel davranışların Ramazan ayında misliyle devam edeceğine olan inancının tam olduğunu aktaran Kavaklıoğlu, “Ramazan ayında tutulan oruç, sorumluluk bilincini artıran, bünyeyi sağlıklı kılan, kalpleri yumuşatan, paylaşmaya, iyilik ve güzel ahlaka teşvik eden çok yönlü bir ibadettir. Bütün vatandaşlarımızın, İslam âleminin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ediyor, sağlıklı, birlik, beraberlik ve huzur içerisinde bir Ramazan ayı geçirmeyi yüce Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

18 Temmuz 2012 Çarşamba

           GIDA DENETİMLERİNE HIZ VERİLDİ

İl Müdürlüğü gıda denetim ekipleri ramazan ayı dolayısıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimlerini artırdı.
İl Müdürü Nizamettin Bilhan konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayı öncesi gıda denetimleriyle ilgili çalışmalara  hız  verdiklerini belirtti. Bilhan açıklamasında,  özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayan şirketler, fırınlar, lokantalar, sahurda açık bulanan yerler ile et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme üretimi yapan yerlerdeki resmi kontrollerini titizlikle sürdüreceklerini söyleyerek tüketicilerin ambalajsız, açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan, üretim izni bulunmayan firmalara ait ürünleri satın almamalarını, ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarının sağlam olup olmadığını kontrol  etmelerini ve satın alınan gıdalarla ilgili ihbar ve şikayetlerini "174 Alo Gıda Hattı"na ya da en yakın İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapmalarını istedi.

Gıda denetim elemanları denetimlerini ramazan ayı boyunca aralıksız olarak sürdürecekler

VEDA ZİYARETİ

  Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İsmet CANSARAN  , Çamardı  Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ' e veda ziyaretinde bulundu.
   Niğde İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran Rize İl Jandarma Komutanlığı’na tayin oldu.
Niğde’de yaklaşık 3 yıldır göreve yapan ve başarılı operasyonlara imza atan Cansaran, Çamardı Kaymakamlığına gelerek , Kaymakam Mehmet F.DÖNMEZ ‘ e veda ziyaretinde bulundu.


     DEMİR YOLLARINDA OT İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR
19.07.2012 tarihinde Adana-Yenice Ulukışla- Ereğli hattında TCDD  Yolları Kimyasal Ot Mücadelesi yapacağı açıklandı.  Can ve mal güvenliği açısından vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.
Bolge Müdürlüğü 2012 yılı programı dahilinde 2 nci etap Kimyasal Ot
Mücadelesi yapılacağı belirtildi. Gar ve Istasyonlar arasi demiryolu hattının yabanci otlardan temizlenmesi için yapılacak olan Kimyasal Ot Mücadelesine 09.07.2012 Tarihinde Adana'dan başlanılacağı ve  Bölge mıntıkasında  yaklaşık 15 gün süreceği . Meteorolojik kosullardan
dolayi ilaclama tarihlerinde değişiklik  olabileceği belirtildi.
Kullanılacak ilaclann zehirli olmasi nedeniyle ilaclamayı müteakip 10 gün sure ile Demiryolu
çevresinde-ve-hattında  hayvan ye bölge halkının bu duyuruya uygun davranması istenmiştir.

 VEKİLLER " Niğde Çiftçisinin Yüzü Gülecek "

Topraklarımızın suya hasretini giderecek yeni projeler geliyor
AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’den Niğde çiftçisinin yüzünü güldürecek, topraklarımıza hayat verecek 8 yeni sulama projesi müjdesi geldi. Kavaklıoğlu ve Selvi, Niğde’de 2012 yılında gölet sulamasından yer üstü sulamaya kapalı sistemden yağmurlama tesisine bedeli 8 Milyon lirayı bulan 8 büyük sulama yatırımı projesinin hayata geçirileceğini ve çok büyük bir arazinin suya hasretinin giderileceğini söylediler.
Milletvekilleri açıklamalarında KOP finansmanıyla bu yıl içerisinde yatırıma dönüşecek 8 Milyon liralık projeler tamamlandığında Yaylayolu Köyü göletten kapalı sistem sulamaya, Ulukışla İlhan Köyü göletten kapalı sistem sulamaya, Ulukışla Yeniyıldız Beldesi göletten kapalı sistem sulamaya, 1,2 Milyon Lira bedelle Ulukışla Maden Köyü Yüs Yağmurlama sulama tesisine, 1 Milyon Lira bedelle Bor Kavuklu Köyü göletten kapalı sistem sulamaya, 2,3 Milyon Lira Çamardı Eynelli göletten kapalı sistem sulamaya, 2,4 Milyon Lira Ulukışla Hüsniye göletten kapalı sistem sulamaya ve yaklaşık 500 Bin Lira Çamardı Kavlaktepe gölet sulama tesisine kavuşmuş olacağını kaydettiler.

Projeler susuzdan sulu tarıma geçişi sağlayacak
AK Parti Milletvekili Ömer Selvi ise açıklamasında şunları söyledi:Niğde için tarımsal sulamanın önemi tartışılmaz. Karasal iklimin hâkim olduğu ilimizde tarımsal sulamada sorun yaşamamak için gölet, kapalı sistem sulama kanalları gibi projeler ile öncelikli olarak ilgileniyoruz. Ekonomisi tarıma bağlı olan memleketimizin tarımsal sulama konusunda sorun yaşamaması için çalışıyoruz. Mevcut sulanabilir tarım arazilerinin yanısıra inşa edilecek yeni göletlerle susuz tarımdan sulu tarıma geçilebilecektir. İşte KOP bu açıdan bize büyük fırsatlar sunuyor. Bugün müjdesini verdiğimiz gölet, kapalı sistem sulama tesisleri ile üreticimiz susuz tarımdan sulu tarıma geçebilecektir. Yeni sahalar sulu tarıma kazandırılabilecek bunun da ilimizin tarımsal kalkınmasına doğrudan katkıları olacaktır” diye konuştu.


17 Temmuz 2012 Salı


  Milletvekillerinin yaz mesaisi başladı

Meclisin tatil olmasıyla birlikte AK Parti’de yaz mesaisi başladı. Yoğun yasama faaliyetlerinin yanı sıra Niğde’ye yönelik yatırımlar konusunda verimli bir dönem sürdüren Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Meclisin tatil olduğu dönemde başladıkları ilçe ilçe mahalle mahalle köy köy vatandaşlarla buluşmalarıyla sorun ve sıkıntılarını dinlemeye devam edecekler. Meclisin tatil olmasıyla birlikte seçim bölgesinde teşkilatlarla birlikte ilçeleri köyleri ziyaret edip, vatandaşların ayağına gideceklerini ifade eden Kavaklıoğlu, “Niğde’miz için yürüttüğümüz çalışmaları, yeni yatırımları, hizmetleri ve meclisteki yasama faaliyetlerimizi vatandaşlarımıza anlatacağız. İlçe ilçe mahalle mahalle köy köy ziyaret edip çalmadık kapı bırakmayacağız. Vatandaşımızın derdini, problemlerini dinleyeceğiz, çözümünü üreteceğiz. AK Parti olarak sürekli vatandaşımız ile iç içe, iyi günde kötü günde beraberiz” dedi. 

EMNİYETTEN GAZETEMİZE  ZİYARET
    TAYİNİ ÇIKAN ÇAMARDI İLÇE EMNİYET AMİRİ  BARIŞ KAÇAN GEÇEN HAFTA GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ.
  Çamardı Emniyet Amiri  Barış KAÇAN ve beraberinde yerine atanan Talip BOZOĞLU ve Birol DEYNEKLİ ile Gazetemize ziyarette bulundular.
   NİĞDE ' DE DEPREM
 Bu gün (17.7.2012) merkez üssü Okçu köyü olan hafif şiddetinde deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Merkezine göre bu gün saat 14.25 de 2.5 büyüklüğünde Bor ilçesi Okçu köyü merkez deprem meydana gelmiştir.

4. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri Başlıyor

Niğde Belediyesi Ramazan ayı etkinliklerine bu yıl dördüncüsüyle devam ediyor.



4. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri Başlıyor
Niğde Belediyesi Ramazan ayı etkinliklerine bu yıl dördüncüsüyle
 devam ediyor.

4. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri adı altında gerçekleştirilecek 
olan Ramazan programları 20 Temmuz Cuma günü, teravih 
 namazından sonra başlıyor. 12 Ağustos 2012 tarihine kadar sürecek 
olan etkinlikler Şahinali Mahallesi Eski Terminal alanında gerçekleştirilecek.
20 Temmuz 2012 Cuma günü Dünya Birincisi Ali Tel ve Mısır 
 Birincisi Alper Kanderun Kuran’ı Kerim Tilavetiyle başlayacak
 etkinlikler, 21 Temmuz 2012 Cumartesi Eşref Ziya Terzi Özgün
 Müzik Konseri, 27 Temmuz 2012 Cuma Burhan Çaçan Türk 
Halk Müziği Konseri, 28 Temmuz 2012 Cumartesi Orhan Çakmak 
 Türk Halk Müziği Konseri, 3 Ağustos 2012 Cuma Sedat Uçan, 
Celalettin Ada, Fatih Soylu Tasavvuf Müziği Konseri, 4 Ağustos 
2012 Cumartesi Bedia Akartük Türk Halk Müziği Konseri, 
10 Ağustos 2012 Cuma İbrahim Sadri Şiir Dinletisi, 11 Ağustos 
 2012 Cumartesi Mustafa Durmuş, Recep Aslan Tasvvuf Müziği 
ve Sema Mukabelesi, 12 Ağustos 2012 Pazar Fatih Kısaparmak 
Özgün Müzik Konseri sona erecek.

Etkinliklerin 20 Temmuz Cuma günü başlayıp 12 Ağustos Pazar
 günü sona ereceğini  belirten Başkan Akdoğan, girişin ücretsiz
 olduğu etkinliklere tüm Niğde halkını davet etti. 

Belediye Başkanı Akdoğan; “4. Ramazan Kültür ve Sanat etkinliklerini 
eski Terminal alanında gerçekleştireceğiz. Etkinliklerimiz Kur’an-ı 
Kerim Tilavetiyle başlayacak. Niğdeli hemşerilerimize Ramazan ayı
 içerisinde toplam 9 gün Ramazan ayının ruhuna aykırı düşmeyecek 
şekilde etkinlik yapmış olacağız” dedi.



ENERJİ DESTEĞİ KOMİSYONU TOPLANDI
Enerji Desteği Komisyonu aylık olağan toplantısını yapmak üzere Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Dr. Adil NAS başkanlığında toplanmıştır.

 Enerji desteği komisyonu yapmış olduğu 2012 yılı Temmuz ayı toplantısında; 12 adet firmanın 2012 yılı Şubat-Mart-Nisan-Mayıs ve Haziran aylarına ait olan 19 adet elektrik enerjisi desteği teşvik talebi değerlendirilmiştir.
Değerlendirme sonucu bu firmaların toplam olarak 1.402.672,29 TL elektrik enerjisi desteğinden yararlanmaları uygun bulunmuştur.
           
          İlimizde; Enerji desteği teşvik uygulamasının başladığı 2005 yılından itibaren bugüne kadar 127 firma teşvikten faydalanmak için başvurmuş olup enerji desteği teşvik uygulamasından faydalanılması uygun görülen 98 adet firmanın enerji desteği teşvik talebi değerlendirilerek bu firmalara toplam olarak 69.681.674,59 TL Hazine Müsteşarlığınca ödenmek üzere elektrik enerjisi teşvik desteği verilmiştir.





AHİLER KALKINMA AJANSI
2012 Yılı Teknik Destek Tanıtım Toplantıları aşağıdaki listede yer alan yer ve tarihlerde yapılacaktır...

İl
Yer
Tarih
Saat
Gün
Aksaray
Halk Sağlığı Müdürlüğü
16.07.2012
14.00
Pazartesi
Kırıkkale
Valilik
17.07.2012
14.00
Salı
Kırşehir
Valilik
18.07.2012
14.00
Çarşamba
Nevşehir
AHİKA
19.07.2012
11.00
Perşembe
Niğde
Ticaret ve Sanayi Odası
19.07.2012
14.00
Perşembe