31 Ağustos 2012 Cuma



NİĞDE SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İL MÜDÜRÜ ADİL DEMİR BİR DUYURU YAYINLADI
Sistemde meydana gelen sorun nedeniyle tahsil edilemeyen alacakların son ödem tarihi  31.08.2012 olan tüm ödemelerin ödeme tarihi Yönetim Kurulu kararı ile 04.09.2012 mesai bitimine kadar uzatılmıştır.
Önemle duyurulur.

               30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI
      Tüm yurtta olduğu gibi Çamardı ilçesinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı' nın 90. yılı kutlandı.
       Tören Hükümet binasının önünde , çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı' nın okunmasından sonra , ilçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cem GÖKDEMİR günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
       Bir öğrencinin şiir okumasından sonra tören sona erdi.

KİCK BOKS FEDERASYONU 
ÇAMARDI DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDE KAMPA GİRDİ

27 ağustos 10 eylül 2012 tarihleri arasında wako gençler dünya kick boks şampiyonası hazırlık kampı Demirkazık kamp eğitim merkezinde başladı kampa 12 antrenör,20 bayan sporcu ve 36 erkek sporcu olmak üzere 68 kişi katıldı.
 Kamp müdürü İlyas ULUYILMAZ 08.15.eylül 2012 tarihleri arasında slovakyada yapılacak olan gençler kick boks dünya şampiyonası son hazırlık kampları olduğunu belirti  Demirkazık kamp eğitim merkezine ilk defa geldiklerini yüksek rakımlı Demirkazık kamp eğitim merkezinin kendileri için  çok faydalı olacağını belirti. 

30 Ağustos 2012 Perşembe


Don afeti mağdurlarına
destekleme ödemeleri yapıldı

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Niğde'de yaşanan don afetinden zarar gören patates üreticilerinin yüzünü güldürecek destek ödemesi  çiftçilerin hesabına yatırılmaya başlandı. AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, dekar başına 200 TL’den gerçekleşecek destek ödemesinin Niğde’den 944 çiftçiye yaklaşık 4,573 Milyon TL olarak yansıyacağını belirtti.
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye kayıtlı olan ve patates ürünlerinin yüzde 30 ya da üzerinde zarar gördüğü don afeti mağdurlarının bu destek ödemesiyle rahat bir nefes alacağı kaydedildi. 2011 Yılında Meydana Gelen Don Afetleri Nedeniyle Patates Ürünleri Zarar Gören Çiftçilere Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulması; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 20/4/2012 tarihli ve 6755 sayılı yazısı üzerine, 5488 sayılı Tarım Kanununun 19 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 2/5/2012 tarihinde kararlaştırılmıştı.
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, “2011 yılında meydana gelen don afetleri nedeniyle patates ürünleri zarar gören çiftçilere telafi edici destekleme ödemesi yapılmasına dair kararname Bakanlar Kurulunda görüşülerek karara bağlanmıştı. Bugün tüm prosedürler tamamlandı ve çiftçilerimiz Ziraat Bankası aracılığıyla dekar başına 200 TL nakdi destek alabilecekler” dedi. 
MİLLİ ÜRÜN PATATESİN PAZARLAMA VE SATIŞI İLE İHRACATINA
 DEVLET TEŞVİĞİ VERİLMESİ HAKKINDA YAPILAN TOPLANTI




30 Ağustos 2012 perşembe günü Niğde Ziraat  Odasın da patatesin pazarlama ile ilgili yeni Pazar yeri bulma, ihracatta teşvik ve bürokratik sıkıntılar hakkındaki konular ile ilgili toplantıya; Niğde Milletvekili  Ömer SELVİ, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, Niğde Belediye Başkanı  Faruk AKDOĞAN, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Serdar ECEMİŞ, Niğde Ziraat Odası Başkanı  Veli KENAR, Ak Parti İl Başkanı Ahmet ÖZMEN, Niğde Süt Üreticiler Birliği Başkanı  Ahmet DEMİRKOPARAN, Niğde Ziraat odası Meclis Başkanı 

 Murat KARAKUZU, Edikli Belediye Başkanı  Ahmet MUSALLİ, Ovacık Belediye Başkanı  Osman KENDİRLİ, Elmalı Belediye Başkanı  Ahmet TÜRKAN, Çayırlı Belediye Başkanı  Devlet KILIÇ ve ilimiz ihracatçılarından  Hamit TOSUN katıldı.
 3 saat süren toplantıda toplantının ana gündem maddesi olarak şuan hasat durumuna gelen patatesin birim fiyatının düşük ve Pazar bulma sıkıntısı ile ihracatta devlet desteği verilmesi gerektiği hakkında konuşulduğu belirtildi. Toplantı sonunda belirlenecek temsil heyeti, yapılan konuşma ile ilgili rapor hazırlayarak ilgili bakanlık ve kurumlarile görüşülmek üzere önümüzdeki haftalarda Ankara’ya gidileceği belirtildi.

29 Ağustos 2012 Çarşamba



30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Ulusumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyoruz. Büyük Taarruz Zaferi’nin 90.yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesinde en büyük paya sahip olan Ulu Önder Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz. 

GIDA DENETİM VE NUMUNE TAŞIMA ARACI KAMUOYUNA TANITILDI
İl Özel İdare Müdürlüğünce alınarak İl Sağlık Müdürlüğüne hibe edilen özel donanımla dizayn ettirilen gıda denetim ve numune taşıma aracını İl Müdürü Nizamettin BİLHAN tarafından kamuoyuna tanıtıldı.
Hizmete sunulan aracın tanıtımında konuşan İl Müdürü Nizamettin Bilhan, “Bu aracın alınmasında Başta Sayın Valimiz, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz, İl Genel Meclis Başkanı, İl Genel Meclis Üyeleri ile emeği geçen herkese verdikleri destek için minnettarız” dedi. 
İl Müdürü Bilhan konuşmasındaGerek mutat, gerekse Alo 174 ve diğer şikayetlerle ilgili denetimlerde ve numune nakillerinde daha hassas davranmamız gerekiyor. Diğer yandan ülkemizde uygulanan gıda üretimi, tüketimi ve denetimi alanlarında kaliteyi arttırmak, insanların daha sağlıklı ve uluslararası standartlara uygun üretilmiş gıdaları tüketmelerini sağlamak, sağlıklı olmayan koşullarda üretim yapan veya tüketime sunanları daha hızlı tespit ederek ve haklarında yasal işlem yapmak suretiyle denetimlerde etkinliği arttırmak istiyoruz.
 Halkın sağlığı ve gıda güvenliğinin sağlanması için denetimlerin ve kontrollerin 7 gün 24 saat kesintisiz olarak devam ettiğini ifade eden Bilhan, “ “Ayrıca özellikle Müdürlüğümüzce geçen Ramazan Ayı boyunca toplu iftarların yapıldığı yerler buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve  pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan yerlerin denetimi yapılmış ve gerektiğinde numuneler alınmıştır. Yapılan yoğun denetimler sayesinde İlimizde vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıda tüketmeleri sağlandı” diye konuştu. 

AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi,
 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Türk Milletinin bağımsızlık ve hürriyet uğruna yaptığı mücadelenin zafer anıtı olan bu günün tarihimizde çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Selvi, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün; işgale uğramış, büyük zorluk ve yokluklar içerisindeki Milletimizin İstiklal mücadelesini taçlandıran Büyük Zaferimizin 90. yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Aziz milletimiz, eşine az rastlanır bir kahramanlık mücadelesi vererek kazandığı bu zaferle, birlik ve beraberliğinden, hürriyet ve istikbalinden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Büyük bir fedakarlıkla kazanılan vatanımıza hizmet aşkımızın hiçbir zaman eksilmeyeceğini, bilakis artarak süreceğini bu vesile ile bir kez daha ilan ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."


CHP NİĞDE MİLLETVEKİLİ DOĞAN ŞAFAK' IN  30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Emperyalist devletlerin, çıkarları uğruna dünyanın birçok yerinde yapmış oldukları işgal eylemlerinden bir tanesi de Osmanlı Devleti’nin parçalanmasıydı. 
Böylece vatan topraklarımızın büyük bir bölümünü kendi aralarında paylaşıp, Osmanlı Devletini tarihten silmeyi hedeflemişlerdi.

Osmanlı ordusunun askeri gücünü silahsızlandırılmak suretiyle etkisiz hale getirmişler, demiryolları ve limanlar gibi önemli ekonomik tesislerin gelirlerine el koymuşlardır.
Bu duruma isyan eden, Başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ona inanan ve güvenen birkaç vatanseverin bir araya gelerek başlattıkları Kurtuluş Savaşı; çok çetin ve zorlu safhalardan geçerek, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlamış, 30 Ağustos 1922 tarihinde Türk askerinin ve milletinin eşsiz zaferi ile sonuçlanmıştır.

30 Ağustos ülke topraklarının, bağımsızlığın ve özgürlüğün geri alındığı günü temsil eder.
30 Ağustos Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni, Büyük Taarruzu” anmak için kutlanan bayramımızdır.
O günün şartlarında, o yoksulluk ve kıt koşullarda 10 milyon insanla kazanılan bu eşsiz zaferin, kat ve katı bugün gerçekleştirilemez mi? Tabi ki gerçekleştirilir. Ama bunun için öncelikle ekonomik ve siyasi olarak bağımsız ve özgür olmak gerekir.
Bugün sahip olduğumuz savaş araç ve gereçlerinin birçoğu yabancı menşeilidir. Radarların ve füzelerin kontrolü yabancıların elindedir. Bir gün bu araç gereçleri, milli menfaatlerimiz doğrultusunda kullanmamız gerekirse, kime neyi soracağız?

Sahip olduğu yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile bulunduğu coğrafi konumdan dolayı, önem arz eden Türkiye Cumhuriyeti’ni, içerden ve dışardan parçalamak için uğraşan belirli güçler tarihten beri var olmuş ve gelecekte de var olacaktır.
Milli birlik ve beraberliğimiz sayesinde bertaraf ettiğimiz tüm bu tehdit ve saldırılara göğüs germek için sahip olmamız gereken tek şey bu ruhu benimseyip, yaşatmaktır.
Ama maalesef, AKP iktidarı döneminde, başta Cumhuriyetin kurucularından olan Atatürk ve İnönü’ye saldırılar başlamış, millet dini yönden ötekileştirilmiş,  mezhep ayrımına gidilmiş, politik yönden paramparça edilerek, birbirlerine düşman edilmişlerdir.
Özgürlük vaat ederek iktidara gelen bu hükümet, milletin askerini, milletvekillerini ve hükümete karşı yazan gazetecileri cezaevine göndermek suretiyle ne kadar özgürlükçü bir hükümet olduğunu bizlere göstermiştir.
2002 yılında sıfır seviyesinde teslim alınan PKK terörü, bugün artık şehirlerarası yollara inmiştir. Hükümet bu rezil tabloyu sadece seyretmekte ve klasik beyanlar vererek geçiştirmektedir.
Terörü konuşmak için TBMM’ne CHP’nin çağrısına kulak asmamış, “bir kaç Mehmet öldü diye meclis mi toplanır diye” bizi eleştirmişlerdi.
Hükümetin, bu duyarsız ve tutumsuz davranışından sonra maalesef birçok askerimiz ve vatandaşımız terör kurbanı olmuştur.
“Komşularla sıfır” sorun sloganı ile yola çıkan AKP hükümeti sayesinde, bugün ülkemiz, komşularla “sıfır ticaret ve sıfır diyalog” seviyesine inmiştir.
Ülkeler arası ekonomik ve siyasi ilişkiler, aşiret ve cemaat ilişkileri gibi yürütülemez.
Yıllarca yurt dışında ülkemizi başarılı bir şekilde temsil eden ataşe ve büyükelçilerimize monşer diyen AKP hükümeti, sırf kendi yandaşlarını atadığı bu kadrolar yüzünden, bugün ülkemiz yalnız kalmış ve bu yüzden birçok düşman kazanmıştır.
Biz, bu yaşanan tüm olumsuzluklara ve rezilliklere rağmen dün olduğu gibi bugünde, yarında, sonrasında da, dişimizle, tırnağımızla kazandığımız milli mücadele ruhunu yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. 
AKP hükümeti, eğitim ve öğretim yuvalarından, Andımızı kaldırarak, milli bayramlarımızın kutlanması kısıtlayarak hiçbir yere varamayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle;
30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, bu zaferle bizlere bu mutluluğu yaşatan, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Saygılarımla.
                                                                                                                           





 Kavaklıoğlu’ndan Zafer Bayramı mesajı

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Kavaklıoğlu, mesajında Zafer Bayramının milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını gösteren müstesna bir örnek olduğunu ifade etti.
Türk milletinin tarihin her döneminde bağımsızlığını, özgürlüğünü ve vatanını korumak uğrunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını belirten Kavaklıoğlu, bu anlayış, irade ve kararlılığın, milletin girdiği her mücadeleden muzaffer olarak çıkmasını sağladığını belirtti.
Kavaklıoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: “Milletimiz ve ordumuz, içinde bulunduğu imkânsızlıklara rağmen, tarihe altın harflerle işlenen büyük bir destan yazmıştır. Hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya en güçlü şekilde ilan eden 30 Ağustos Zaferi'yle vatan toprakları kurtarılırken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolu da açılmıştır. 30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini sağlamlaştıran bir zafer olarak hepimize gurur vermektedir. Kahraman Mehmetçiklerimiz, İstiklal Harbi'ndeki kahramanlıklarıyla, emsalsiz fedakârlıklarıyla kıvanç kaynağımızdır. Başta milli mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere gazilerimizi saygı ve şükranla şehitlerimizi de rahmetle anıyor, Zafer Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum."

    ömer selvi festival ve şenliklere katıldı


AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi geçtiğimiz hafta sonunu da Niğde’de geçirerek bir dizi ziyarette bulundu.

  Yoğun programına Bahçeli Kasabası’nda düzenlenen Antik Roma Havuzu Festivali ile başlayan Selvi, ardından Bor ilçesindeki esnaf ve kıraathaneleri tek tek ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.                     .   Ziyaretlerinde yoğun bir ilgiyle karşılaşan Selvi, esnafın talep ve sıkıntılarını yerinde tespit ederek, not aldı.
Ziyaretlerin ardından bu yıl 6.sı düzenlenen “Kızılca Bektik Kültürü ve Oba Şenlikleri”ne katılan Selvi, burada bir konuşma yaparak şenliklerin insanların bir araya gelerek kaynaşmasını sağladığını, bu birlik ve beraberliklerin şenlik havasında devam etmesi gerektiğini söyledi.  Şenlik davetine icabetten büyük memnuniyet duydum. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
    Ziyaretlere ertesi gün de devam eden Selvi, 18.si düzenlenen ve oldukça büyük bir katılımla gerçekleştirilen “Sıla-i Rahim Ayran Festivali”ne giderek hemşehrileriyle bir araya geldi. Festivalin sonrasında Balkan Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği pikniğe katılan Selvi, fırsat buldukça düğün davetlerine de icabet etti.  Elinden geldiği kadar kendisine iletilen düğün davetlerine katılmaya çalıştığını belirten Selvi, vatandaşların iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmak istediklerini söyledi. 

28 Ağustos 2012 Salı


ÇİN HEYETİ  VALİ BARUT’A BİLGİ VERDİ 


ÇİN HEYETİ PROJELER HAKKINDA VALİ BARUT’A BİLGİ VERDİ 

  Niğde İlinde kurulması planlanan Türkiye-Çin Sanayi Bölgesi’ne, Fabrika Binaları ve Sosyal Tesisler yapmak üzere gelen Çin heyeti ve beraberindekiler, Niğde Valisi Âlim Barut’u projelerle ilgili bilgilendirmek üzere makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete Türkiye-Çin İşadamları Derneği ve Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, Çin-Türk İşadamları Derneği Başkanı Song Zibin, Yatırımcı Firma Yönetim Kurulu Başkanı John Chen, Çin İşadamları Derneği Başkanı Danışmanı Song Jing, Garanti Bankası Niğde Şube Müdürü Ali Osman Sınıksaran, Bor Şube Müdürü Haluk Turdağ, Yatırmıcı Firma İş Geliştirme Uzmanı Ahmet Demir ve Agah Kaplan katıldılar.


 MAKİNE VE EKİPMAN ALMAYA HAK KAZANAN YATIRIMCILAR BELLİ OLDU

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI 2012/36 NOLU TEBLİĞ KAPSAMINDA MAKİNE VE EKİPMAN ALMAYA HAK KAZANAN YATIRIMCILAR BELLİ OLDU
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Makine ve Ekipman almaya hak kazanan yatırımcıların listesi belli oldu.Hibe desteği almaya hak kazanan çiftçiler 06 Eylül-17 Eylül tarihleri arasında hibe sözleşmesi yapmak üzere İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Süresi içinde hibe sözleşmesi imzalamayanlar bu haklarını kaybetmiş sayılacakları belirtiliyor.


Kavaklıoğlu, Samsun’da

Kavaklıoğlu, Samsun’da yerel yönetimlerle biraraya geldi


AK Parti Samsun iL Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma Toplantısı, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
AK Parti Samsun İl Başkanlığının düzenlediği Yerel yönetimler Danışma Toplantısı, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı 3. Bölge Koordinatörü Niğde Milletvekili Alpaslan Kavalıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Ak Parti Samsun İl Başkanlığında yapılan toplantıya, Ak Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, İl Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Necmi Şener, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, Samsun İl Genel Meclisi Başkanı ve Samsun İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili katıldı. Toplantıda, yerel yönetimlerin yaptığı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantıya katılanlara ayrıca 23 Eylül'de yapılacak Yerel Yönetim Şurası'nın bilgisi verildi.


TÜRK ÜZÜMÜNE GREENPEACE LEKESİ

Greenpeace’in Almanya’da Hamburg’ta bir markette satılan üzümlerden aldığı numunelerden yaptığı analizler sonucunda, Türk üzümlerinde ortalamanın üzerinde kimyasal ilaç bulunduğu iddialarına Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu tepki gösterdi. Türk üzümüne Çevre örgütü Greenpeace’in leke sürdüğünü savunan Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu, Türkiye’de üretilen tüm ürünlerin gönül rahatlığıyla tüketilebileceğini, meyve sebze üretiminin gıda güvenliği esas alınarak yapıldığını ifade etti.

Greenpeace’in web sayfasında başlık olarak Türk üzümünün geçen senelerden daha iyi durumda olduğu vurgulanırken, Greenpeace’in kendi kriterlerine göre yorum yapması tepki çekti. Diğer üretici ülkelerde üretilen ürünlerle karşılaştırıldığında rakip ülkelerin ethephon isimli yasaklı olgunlaşmayı sağlayıcı ilaç kullandığına işaret edildiğine vurgu yapan Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu, “Türk çiftçisi tarafından başarılı ve gıda üretilen ürünü kendi yorumuyla tebrik ederken,  bu da yetmez görüşünü katması, objektifliğine gölge düşürmüştür” görüşüne yer verdi.  


  TÜKETİCİLERİN DİKKATİNE !

Sanayi Bakanlığı'nın yılın ilk altı ayında denetlediği hazır ambalaj ürünlerinin yüzde 15'inin eksik doldurulduğu ortaya çıktı. Akaryakıt sayaçlarının yüzde 16'sı da yanlış gösteriyor
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan ölçüm denetimleri şoke etti. Denetimler, hemen her gün satın aldığımız ambalajlı ürünler ve aldığımız yakıtın tutarını belirleyen akaryakıt sayaçlarıyla ilgili önemli sorunları ortaya çıkardı.
Habertürk'ün haberine göre, pek çok ürün, ambalajının üzerinde belirtilen miktarın daha altında doldurulurken, hazır ambalajlı ürünlerin yüzde 15.05'inde bu sorun tespit edildi. Akaryakıt sayaçlarında ise 2011'e göre daha da vahim bir tablo ortaya çıktı. Bu yılın ilk atlı ayında denetlenenlerin yüzde 16.11'inin yanlış ölçtüğü tespit edildi. 2011'in tamamında daha fazla akaryakıt sayacında denetleme yapılmasına rağmen bu oran yüzde 1.97'de kalmıştı.
Bakanlık 2011'in tamamında ise hazır ambalajlı ürünlerden taksimetrelere ve tartılara kadar piyasadaki pek çok ölçüm sistemine yönelik denetim yaparken, yıl sonu itibarıyla 632 bin 314 ölçü aleti inceledi.

KUYUMCU TARTILARINA DİKKAT!
Bakanlık 2011'de tartı aletlerini de denetlerken, bu alanda 36 bin 248 denetim yaptı. 2011'deki bu denetimlerin 869'unda aykırılık tespit edilirken, denetimlerin yüzde 51'i kuyumcu ve market tartılarda gerçekleştirildi. Bu tartılara 874.5 bin TL ceza kesildi. 2012 Haziran ayı itibarıyla 17 bin tartıdan 277'si uygunsuz bulundu. Bakanlık tarafından hazırlanan raporda, hazır ambalajlı ürünlerde en sık yaşanan uygunsuzluğun, ambalaj ve etiket bilgilerinin, mevzuata uymaması olduğu belirtilirken, "Numuneler alınarak yapılan miktar kontrolünde, ürünlerin muhteviyatının, beyan edilen dolum miktarından eksik olduğu tespit edildi" denildi.

Belediyelerin altyapı sorunları bitiyor


Niğde’de belediyelerin başta kanalizasyon ve içme suyu hattı olmak üzere alt yapıda yaşadıkları sorunlar AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin sağladığı desteklerle bir bir aşılıyor. Belediyelerin yıllardır büyüyerek gelmiş altyapı sorunlarını hızla çözmek için yatırım seferberliği başlatan milletvekilleri 2012 yılı içerisinde belediyelerin altyapısına 67 Milyon TL’nin üzerinde destek sağladı. Ayrıca belediyelere yaklaşık 9 Milyon TL’lik makine ve ekipman ödeneği aktarıldı. 
2011/11 ve 2012/7 sayılı Yüksek Planlama Kurulu Kararları gereğince Genel Bütçeden İller Bankasına aktarılan ödenekten Niğde’deki belediyelerin de oldukça verimli ölçüde yararlandığını vurgulayan Milletvekili Kavaklıoğlu, 50’si hibe %50’si İller Bankası tarafından belediyelerin kanalizasyonlarına toplam 64 Milyon TL, içme suyu tesislerine 3,5 Milyon TL proje destekleri sağlandığını kaydetti. Milletvekillerinin belediyelerin alt yapı sorunlarını çözmek konusundaki duyarlılığına belediye başkanlarından teşekkür gelirken yatırımlara bakıldığında hiçbir parti ayrımı yapılmadığı da gözden kaçmıyor.
Alt yapı sorunları bir bir çözülüyor
Niğde’de belde belediyelerini zor durumda bırakan alt yapı sorunlarını tarihe gömen yatırımlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası SUKAP projesi eliyle hayata geçiyor. SUKAP kapsamında yürütülen işlerle Edikli Belediyesi’nin 7.600.000- TL, Azatlı Belediyesi’nin 5.000.000- TL, Kayırlı Belediyesi’nin 2.500.000-TL, Bahçeli Belediyesi’nin 4.000.000- TL, Konaklı Belediyesi’nin 5.000.000- TL, Divarlı Belediyesi’nin 6.100.000- TL, Bozköy Belediyesi’nin 9.649.886- TL, Bademdere Belediyesi’nin 3.964.000- TL, Karakapı Belediyesi’nin 8.200.000- TL, Ovacık Belediyesi’nin 4.200.000- TL proje bedelli kanalizasyon tesisi inşaatının ihale süreci tamamlandı. Ayrıca Yeşilgölcük Belediyesi’nin 8.000.000- TL proje bedelli kanalizasyon tesisi inşaatı ihale ve inşaat yapım çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
İçme suyundaki sorunlara kökten çözüm
İçme suyu sorunlarını kökten çözecek hat yenilenmesi projeleri de Milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi tarafından sağlanan yatırım destekleriyle sürüyor. Bu kapsamda da İçmeli Belediyesi’nin 1.000.000- TL, Elmalı Belediyesi’nin 600.000- TL, Bademdere Belediyesi’nin 1.400.000-TL, Çukurkuyu Belediyesi’nin 280.000-TL ve Ovacık Belediyesi’nin 30.000-TL’si hibe olmak üzere 216.000-TL proje bedelli içme suyu tesisi inşaatı ile beldelerin içme suyu sorunlarını çözüme kavuşturacak projeler hayata geçiyor.
Ayrıca belediyelere malzeme ekipman ve araç gereç temini için verilen kredi desteklerinden de bahseden milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi, bu projelere de yaklaşık 8,7 Milyon TL’lik destek sağlandığını belirttiler. Bu kapsamda Niğde Belediyesi’nin 7.448.000-TL, Yakacık Belediyesi’nin 630.000-TL, Azatlı Belediyesi’nin 400.000-TL Sazlıca Belediyesi’nin 280.000-TL tutarlı muhtelif malzeme ve iş makinesi alımı projeleri destek gördü. Bunun gibi Yakacık Belediyesi’nin 43.000-TL proje tutarlı Enerji Nakil Hattı Yapım işi için kredi tahsis edildiği bildirildi.


27 Ağustos 2012 Pazartesi

         ÇAMARDI ALADAĞLAR BÜYÜK DEMİRKAZIK ZİRVE TIRMANIŞI


        Gençlik ve spor il müdürlüğü Demirkazık kamp eğitim merkezi personeli 23/24 ağustos 2012 tarihlerinde Aladağlar büyük Demirkazık zirve tırmanışını gerçekleştirdi
.      Tırmanış faaliyetine İbrahim Turasan,Orhan Daş,Bilal Okcu,Ali Aldemir,Özkan Okcu,Mustafa Karamık,Emre Daş,Yasin Daş,İzzet Turasan,Yahya Okcu olmak üzere 10 kişilik ekip katıldı 24.08.2012 saat 02,30 da kamp merkezinden hareket edildi sokulu pınar kara yalak mevkisinden geçilip 1 narpuz vadisinden  köylülerin kullandıgı rotadan saat 10,15 de büyük demirkazık zirvesine ulaşıldığı belirtildi.
  Dönüş külah,kızıl çarşak ve narpuz vadisinden Demirkazık kamp merkezine  saat 04.30 da intikal edildiği ve zirveye tırmanan ekip"  bu tımanışımızı gençlik hizmetleri  ve spor il müdürlüğüne armağan ediyoruz. " dedi.

25 Ağustos 2012 Cumartesi


BURSLULUK SINAVINI KAZANANLAR
     2011 - 2012  Eğitim  Öğretim yılında Parasız Yatılı Bursluluk sınavında Çamardı ilçe genelinde 10 öğrenci başarılı oldu.
Çamardı Nazmiye Pınar ilköğretim okulundan 4 öğrenci başarılı oldu. Bunlar :
Ayşe ECEMİŞ , Hatice KÖRKOCA ,
Melike ŞAFAK , Ahmet ARIKAN
Burç İlköğretim Okulundan 5 öğrenci bursluluk sınavında başarılı oldular. Bunlar :
Enes İPEK , Kazım İPEK
Osman YETİŞEN , Sinan KARACA ve
Dilek TOKMAK
Üskül İlköğretim Okulundan ; Akif Yiğit


2018’de Şeker Fabrikası’nın Üretimi Duracak!

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Cevaplanması üzerine verdiği yazılı soru önergesinde Bor Şeker Fabrikası’nın özelleştirileceği ifade edilerek 5 yıl sonra üretimin durabileceği ifade edildi.

19 Haziran tarihinde MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er’in talebi üzerine Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri tarafından verilen yazılı soru önergesiyle Bor Şeker Fabrikası’nın durumu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e soruldu.
Maliye Bakanı Şimşek, Yeniçeri’ye yazılı cevap vererek Bor-Ilgın ve Ereğli şeker fabrikalarının özelleştirileceğini, ama alan kurumun 5 yıl işletmesini yapma zorunluluğu olduğunu aktararak, çalışanların mağdur olmaması için 4/C kapsamında başka kamu kurum ve kuruluşlara aktarılacağını ifade etti.

 Çamardı Aladağlar'a tırmanırken mahsur kalan 2 dağcı kurtarıldı.

     Aladağlar'a 19.8.2012 tarihinde 16.00 sıralarında tırmanış yapan biri kadın 2 dağcı, 3 bin 330 metre yüksekliğindeki Gürtepe - Ceber  başı arasında ki sırt hattında  mahsur kaldı.
   Dağcılardan Murat Gökşen’ in ayağının incinmesi üzerine   bölgeye, Çamardı Jandarma Arama Kurtarma Timi ve Çukurbağ köyünden dağcı Mehmet ŞENOL ve Emin isimli dağcı ile beraber 6 kişilik ekibin , gece 01 sularında  mahsur kalan dağcılara ulaştığı belirtildi. Geceyi 3330 metre yükseklikte soğukta geçiren kurtarma ekibi ve mahsur kalan dağcılar, sabah lojistik desteğin sağlanması ile , kurtarma çalışmalarına başlanıldığı belirtildi.
    Murat Gökşen ve Ebru Demirci isimli , her iki dağcının da sağlık durumunun iyi olduğu ve dağdan indirildiği bildirildi.

24 Ağustos 2012 Cuma


İL ÖZEL İDARESİ ZİRVE YAPTI
VALİ BARUT; “Asfalt kaplama ve kilitli parke yapımında İl Özel İdaresi 2012 yılında zirve yaptı”

2012 yılı Özel İdare yol ve ulaşım hizmetleri faaliyetlerini değerlendiren Vali Âlim Barut, 2012 yılı içerisinde Özel İdarenin yol ve ulaşım sektöründe yaptığı faaliyetlerin memnuniyet verici olduğunu belirtti. İl Özel İdaresinin sorumluluk alanına giren konular başta olmak üzere sosyal sorumluluk gerektiren projelerinde 2012 yılında hayata geçirildiğini dile getiren Vali Barut, asfalt kaplama ve kilitli parke yapımı konusunda İl Özel İdaresinin 2012 yılında zirve yaptığının altını çizdi.
Yol Ve Ulaşım Projeleriyle Yol Kalitesinin Standartları Arttı
2012 Yılında yatırım projeleri kapsamında ilimizde; 1989 km greyderli bakım, 35 km onarım, 28 km stabilize kaplama ve 150.000 m² parke kaplama yapılmıştır. Bununla beraber protokollü asfalt kaplama ve ihtiyaç duyulan muhtelif köy yollarımızda gerekli sanat yapısı çalışmaları gerçekleştirilmiştir.
Asfalt Kaplamada 2011 Yılını Geçmek Hedefimiz
Asfalt kaplamada birinci ve ikinci kat olmak üzere 2011 yılında 200 kilometrenin üzerinde iş yapılmıştı. Bu yıl da asgari 2011 yılı hedefleri tutturulup bütçe imkânları dâhilinde daha fazla asfalt kaplama için çalışmalar yapılacak.
Üskül’de Trafik Güvenliği İçin Yolu Düşürdük
Üskül Köyümüzde Maşat Mevkii’nde görüşü engelleyen ve araçların köye girişini sıkıntıya sokan bir tepe vardı. Özel İdare ekipleri bu alanda önemli bir çalışma yapmış ve yolu 10 metre civarında aşağı düşürmek suretiyle trafik açısından daha güvenli bir yol temin etmişlerdir. 

BOR ŞEKER FABRİKASI  SATILACAK


CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Bor Şeker Fabrikasını Başbakan’a sordu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yanıt verdi.
 
Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın gündeminden düşmeyen Bor Şeker Fabrikası’nı, CHP’li vekil bu kez de Başbakan’ın cevaplaması için yazılı soru önergesi vererek, geçtiğimiz günlerde parlamento gündemine taşımıştı.

CHP’li Şafak’ın, Bor Şeker Fabrikası’nın durumunun ne olacağı ile ilgili Başbakana sorduğu yazılı  soru önergesine, Başbakan adına cevap veren,  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtı şöyle:

“Niğde Milletvekili Sayın Doğan ŞAFAK‘ ın, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tevcih ettiği ve Sayın Başbakanımızın da kendileri adına tarafımca cevap verilmesini tensip etmiş olduğu, 7/8337 esas no.lu yazılı soru önergesinde yer alan hususlara ilişkin cevabımız ilişiktedir.

 Ülkemizde şeker sektöründe toplam 33 şeker fabrikası faaliyet göstermekte olup bunun 25 tanesi Türkiye Şeker Fabrikaları (TÜRK ŞEKER ) A.Ş bünyesindedir. Ülkemiz şeker sektöründe doğrudan veya dolaylı olarak 2 milyon kişi istihdam edilmektedir.

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) 20/12/2000 tarihli ve 2000/92 sayılı Kararı ile özelleştirme kapsamına alınan TÜRK ŞEKER A.Ş’nin özelleştirilmesinde, ülkemiz şeker sektöründeki gelişmeler, Türkiye’nin Avrupa Birliğine (AB) üyelik süreci, uluslararası ticaretteki gelişmeler, sürdürülebilir ve rekabetçi bir şeker endüstrisinin gelişmesi ve özendirilmesi hususları dikkate alınarak özelleştirme süreci başlatılmıştır.

ÖYK’nın 12.08.2008 tarih ve 2008/50 sayılı Kararı ile özelleştirme programına alınan TÜRKŞEKER A.Ş’ye ait şeker fabrikalarının coğrafi bazlı gruplar halinde “satış” yöntemi ve “varlık satışı” uygulanmak suretiyle özelleştirilmesine karar verilmiştir.
Özelleştirme işlemleri 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun ve ilgili ÖYK kararlarına istinaden gerçekleştirilmektedir. Bor, Ereğli ve Ilgın Şeker fabrikalarından oluşan Portföy-D grubuna dahil fabrikaların özelleştirilmesine yönelik çalışmalar anılan ÖYK Kararları doğrultusunda devam etmektedir”.




EİB’TE YENİ TEŞVİK SİSTEMİ SEMİNERİ

İZMİR MİLLETVEKİLİ RIFAT SAİT VE EKONOMİ BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI BÜLENT UĞUR ECEVİT YENİ TEŞVİK SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ VERECEK

Ege İhracatçı Birlikleri’nde, Yeni Teşvik Sistemi ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecek olan Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat SAİT ile Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur ECEVİT, Yeni Teşvik Sistemi ile ilgili ayrıntılara değinecek.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleşecek olan sağlık turizmi, bilişim, film ve eğitim sektörlerini kapsayan 2012/4 Sayılı Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile ilgili “Yeni Teşvik Sistemi Semineri” merakla bekleniyor.

Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit’in katılımlarıyla düzenlenecek olan Yeni Teşvik Sistemi ve desteklerle ilgili seminer, 28 Ağustos 2012 Salı günü,  Ege İhracatçı Birlikleri 7. Kat Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek.
HUBUBAT VE BAKLAGİL FARK ÖDEMESİ YAPILACAĞI AÇIKLANDI




Buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, kuru fasulye, nohut ve mercimek için fatura desteğinden
 yararlanmak isteyen çiftçilerin 28.09.2012 tarihine kadar ÇKS'ye kayıt yaptırmaları gerektiği açıklandı.
Buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, kuru fasulye, nohut ve mercimek için fatura teslimi başlangıç tarihi 01.10.2012 ve son fatura teslim tarihi 30.04.2013 tür.
2012 yılı ürünü fark ödemesi desteği miktarları kilogram başına; buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale 5 kuruş, kuru fasulye, mercimek ve nohut için 10 kuruş olarak belirlenmiştir.

23 Ağustos 2012 Perşembe


Kavaklıoğlu, Cumhurbaşkanı Gül ile Kırgızistan’da

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Türk Konseyi Zirvesi vesilesiyle gerçekleştirdiği resmi Kırgızistan ziyaretine katıldı. Türk Konseyi 2. Zirvesine katılmak ve resmi temaslar gerçekleştirmek amacıyla gerçekleştirilen Kırgızistan ziyaretine katılan Kavaklıoğlu, 22-24 Ağustos tarihleri arasında Kırgızistan’da olacak.            
Alpaslan Kavaklıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Gaziantep'teki patlamada hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katıldıktan sonra "Türk Dili Konuşan Ülkeler (TDKÜ) İşbirliği Konseyi İkinci Zirvesi"ne katılmak üzere THY'ye ait uçakla saat 14.55'te Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e hareket etti.  Niğde Milletvekili Kavaklıoğlu’nun yanı sıra  Cumhurbaşkanı Gül'e Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve beraberindeki heyet eşlik ediyor. 
Türk Konseyi Zirvesi Heyetlerarası Oturumunu katılacak Alpaslan Kavaklıoğlu’nun da arasında bulunduğu heyet, bazı anlaşmaların imzalanmasının ardından Manas Üniversitesi Kampusu’nu ziyaret ederek Sosyal Tesisler Binası’nın açılışını gerçekleştirecek. Ayrıca Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev tarafından Cumhurbaşkanımız Gül onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak. Heyetler arası görüşmeler ve Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov’u kabul programının yanı sıra heyet, Oş Devlet Üniversitesi Araşan Sosyal Bilimler Enstitüsü İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret edecek. Ayrıca Kırgızistan Meclisine gidilerek Kırgızistan Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov ile görüşme gerçekleştirilecek.

22 Ağustos 2012 Çarşamba

  CHP’li Doğan Şafak gündemin sıcak gelişmesi  olan  terör konusunda açıklamalar yaptı.

Dış Politikada Hükümet Acilen Yanlıştan Dönmeli

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, Çiftlik Belediye Başkanı Yusuf Öcal ve beraberindeki heyetle,  Çiftlik İlçe Merkezinde ve Azatlı, Ovalıbağ, Kitreli, Asmasız, Şehler, Mahmutlu, Kula, Bozköy, Divarlı belde ve köylerinde, halkla buluşarak bayram ziyaretinde bulunan CHP’li Doğan Şafak gündemin sıcak gelişmesi  olan  terör konusunda açıklamalar yaptı.
Allah’tan Rahmet ve Ailelerine Sabır Diliyorum 
Terör ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Doğan Şafak sözlerine şöyle başladı: “Gaziantep ilinde bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize ve Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde güvenlik önlemi almaya giderken askerleri taşıyan minibüsün kaza yapması sonucu şehit olan askerlerimize, Allah’tan rahmet, Gaziantep’te ki yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar ve ailelerine sabır diliyorum, hepimizin başı sağolsun” dedi.
 Turgut Özal’dan, Tayyip Erdoğan’a PKK Süreci

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Türkiye’nin 1990 yılında Turgut Özal  döneminde başlayan dış politika hataları ilk kırılma noktasını yaratarak, Kuzey Irak’ta, PKK  terör örgütüne ve gelecekle ilgili ABD’nin planlarına alan açmıştır.
2002 Yılında Ecevit hükümeti ABD’nin Irak operasyonuna karşı çıkmış, sıcak para kriziyle hükümet yıkılmıştır.
2002 Yılında Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde AKP hükümetinin teskere süreci ile  başlayan, hava sahasının açılması ve Saddam Hüseyin’in yıkılmasıyla başlayan sürece, AKP hükümeti destek vermiş, bu konuda ABD’nin politikalarına ve çıkarlarına alet olmuştur. PKK terör örgütü burada Uluslararası konjöktörden yararlanarak daha da güçlenmiştir.
Libya, Mısır, Tunus’ta başlayan ve Suriye sınırına kadar dayanan, sözde Arap Baharı, bugün Türkiye sınırının güneyinde ve Suriye’nin kuzeyin de aynı tampon bölgeyi fiilen oluşturmuştur” dedi.
Denizlerle Çevrili Ülkemiz, AKP Hükümetinde Düşmanlarla Çevrili Ülkeye Dönüştü
Şafak, sözlerine şöyle devam etti: “Dışişleri Bakanı’nın itirafına bakılırsa, buradaki iki kent PKK terör örgütünün kontrolüne geçmiştir. Buradaki temel amaç ABD’nin Petrol ve enerji güvenliğini  küçük uydu devletlerle sağlamaktır. Büyük bir projedir, bu konuda Türkiye kandırılmakta ve adım adım güvenliği, Üniter Yapısı Riske sürüklenmektedir. Üç tarafı denizlerle çevrili diye tarif ettiğimiz ülkemiz maalesef dört tarafı düşmanlarla çevrili ülkeye döndüSırada İran ve Türkiye vardır. Ancak; biz Türkiye’de hala iç politikada Ahmet ne dedi, Mehmet ne dedi onunla meşgulüz. Acaba buradan benim partim ne kadar oy devşirebilir, karşı tarafa ne kadar oy kaybettirebilirim  gibi daracık düşünceler peşindeyiz. 
Fotoğrafın Bütününe Bakmalı
Şafak, “Fotoğrafın bütününe ve Suriye sınırına dayanan ve teröre alan açan, dört parçayı birleştirme ve uydu devlet kurma yolunda hızla mesafe alan ABD’nin stratejisine bakmamaktayız. Bugün Türkiye’nin başındaki Hükümet dış politikasını acilen gözden geçirerek yanlıştan dönmelidir” dedi.
CHP her türlü desteği verdi, verecektir de….
Şafak sözlerine şöyle devam etti: “Biz Ana muhalefet partisi olarak, yanlıştan dönmek isteyen  hükümete her türlü desteği vermek durumundayız. Zaten Genel Başkanımızın bu konuda hükümete yaptığı çağrı bu yöndedir. Ancak; hükümet  bu konuyu da İç Politika malzemesi yapma yoluna gitmiştir. CHP, mecliste neyi konuşacaktı? Tabi ki Türkiye’nin çıkarlarını konuşacaktı, başkalarının çıkarlarına tarih boyunca çanak tutmadığımız gibi ne bugün ne de yarın çanak tutmayacağız” dedi.
Ulusumuza ters düşen her harekete karşıyız
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, sözlerini tamamlarken şu mesajı verdi: “Umutsuzluğa yer olmaması gerektiğinin altını çiziyorum. Devletin kurucu iradesi olan CHP olarak ülkemizin, ulusumuzun çıkarlarına ters düşecek her türlü harekete karşıyız, şiddetle de karşı koyacağız.
Terör örgütü yaptığı her acımasız saldırı ve kanlı eylemi sonrasında, karşısında daha da güçlenmiş bir Türk Halkı bulacaktır. Terörün, ulaşacağı hiçbir hedef yoktur. Terör  örgütünün, yapacağı tek şey silahı bırakıp teslim olmasıdır. Emperyalist devletlerin tetikçiliğini bir önce bırakmalıdır. Onlar Petrol peşinde, PKK terör örgütü onları amacına ulaştıracak, kin ve kan peşindedir”.


  SIRAT KÖPRÜSÜ GENİŞLETİLDİ

İl genel Meclis Üyesi Ünal PINAR Çamardı İlçesinde devam eden çalışmalar hakkında  ÇAMARDI EKSPRES GAZETESİ' ne bilgi verdi.

Ünal PINAR yaptığı açıklama da    . ..”Niğdemizin genelinde olduğu gibi hızlı ve kaliteli bir şekilde devam eden yol çalışmaları Çamardı ilçemizde de hız kesmeden devam ediyor. Yıllardır ve özellikle kış aylarında Üskül Köyümüze kâbus olan Üsküllümüzü kış aylarında hapis eden maşat yokuşu yapılan çalışmalar sonucu adeta haşat edilerek büyük bir sorun giderildi.
 İlçemizin Üskül Köyü ile bağlantısı olan ve Bekçili Köyü içerisinden geçen yolda rahatlamayı sağlayacak çalışmalar hızla devam etmektedir. Maşat yokuşu ciddi anlamda düşürüldü. Bekçili içerisinde yolu daraltan evlerin yıkım kararı alınmış olup en kısa zamanda yıkım gerçekleştirilecektir. Bekçili maşat arasındaki çalılar kesilerek yol genişletme çalışmaları başlamıştır. Bekçili köyü içerisindeki yola kilitli parke taşı döşenecek, köy ile maşat arası dolgu malzemesi çekilecek, kışın yolun oturması sağlandıktan sonra 2013 yılı bahar ayında asfalt kaplama işi tamamlanacaktır.” Dedi.

Kavaklıoğlu LYS Türkiye birincisine bilgisayar hediye etti

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, LYS’de Türkiye birincisi olan Tamer Taşkıran’ı başarısından dolayı kutlayarak kendisine bir İpad Bilgisayar hediye etti.
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Niğde Fen Lisesi öğrencisi Tamer Taşkıran’ın Niğde eğitimindeki başarılı tabloyu taçlandırdığını ifade eden Kavaklıoğlu, onun sayesinde Niğdeli öğrencilerin özgüveninin arttığını söyledi. Milletvekili Kavaklıoğlu’na desteği için teşekkür eden Tamer Taşkıran ise lisans öğrenimini sürdürmek amacıyla Sabancı Üniversitesini tercih ettiğini ve Doğa Mühendisliği okuyacağını söyledi.
Öğrencilik hayatında parlak biri olan Taşkıran’a eğitim hayatının devamında başarı dileklerinde bulunan Kavaklıoğlu, ailesi başta olmak üzere başarıda emeği geçen öğretmenlerine ve milli eğitim camiasını kutladığını kaydetti. Kavaklıoğlu açıklamasının devamında “Eğitime yatırımın değeri büyüktür. Niğde’de eğitimin çıtasını yükseltmek için var gücümüzle çabalamaya devam edeceğiz. Gelecekte başarılı bir nesil yetiştirmek için temeli sağlam atmak lazım. Sadece fiziksel açıdan değil niteliksel açıdan da eğitimi güçlendirmeye çalışıyoruz. Gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamayı sorumluluk kabul ettik” diye konuştu. 

 ÖMER SELVİ' NİN KINAMA MESAJI

AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla bir kınama mesajı yayınladı.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü zedeleme hedefinde olan bu saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşmayacağını belirten Selvi, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Gaziantep'te Karşıyaka Polis Karakolu yakınlarında bomba yüklü aracın teröristlerce infilak ettirilmesi sonucu 9 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu Bayram gününde bizleri böylesine büyük bir acıyla karşı karşıya bırakan bu elim hadiseyi nefretle kınıyor, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah(c.c)’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.”


    AVRUPALI GENÇLER NİĞDE’DE BULUŞUYOR

Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Ulusal Ajansı tarafından finanse
edilen ve Niğde Üniversitesi tarafından yürütülen "You Can Be
Creative" isimli Gençlik Değişimleri projesi ile 7 ülkenin (Belçika,
Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovakya ve Türkiye) gençleri
15 Ağustos 2012 tarihinde Niğde'de buluştular.
 
Farklı ülkelerdeki gençlerin girişimcilik kabiliyetlerini ortaya
çıkarmak, kültürlerarası diyaloga katkıda bulunmayı amaçlayan projeye,
her bir ülkeden 5 katılımcıdan oluşan heyet ile Niğde Üniversitesi öğretim
elemanları ve öğrencilerinden oluşan proje ekibi ile 02-09 Eylül 2012
tarihleri arasında Niğde’de gerçekleşecek.
 
Projede özellikle dezavantajlı gençlere, yaygın eğitim yöntemleri
kullanılarak girişimcilikle ilgili yaklaşımlar tanıtılacaktır. Proje
kapsamında yaratıcılık üzerine atölye çalışmaları, kültürlerarası
öğrenme oyunları, kültür geceleri, yerel ziyaretler, geziler ve
çeşitli aktiviteler yapılacaktır.
 
Proje koordinatörlüğünü Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanı
Arş. Gör. Dr. Murat Özel yürütmekte ve Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü’de projeyi destekleyen kuruluşlar arasında yer almaktadır. Bir grup yerli ve yabancı proje ekipleri GSİM Harun Turhan’ı makamında ziyaret ederek projenin işleyişiyle ilgili fikir alış verişinde bulundular.
PROJENİN ÖZETİ:
Eylem programları gençlik değişim projesi 1.1. Bu program
Niğde/Türkiye'de yapılacaktır. Bu projenin amacı, farklı ülkelerdeki
gençlerin yenilikçi yeteneklerini teşvik etmektir. Proje sekiz gün
içinde uygulanacaktır. Proje ortakları Belçika, Letonya, Litvanya,
Polonya, Romanya, Slovakya ve Türkiye dir. Projenin katılımcıları
hayatlarının daha yaratıcı olabileceğini görecektir. Bu amaçla
katılımcılara, özellikle dezavantajlı gençlere, yaygın eğitim
yöntemleri kullanılarak yaratıcılıkla ilgili yeni yaklaşımlar
tanıtılacaktı. projeye toplam 36 genç katılacaktır. Projede
yaratıcılık üzerine atölye çalışmaları, kültürler arası öğrenme
oyunları, kültür geceleri, yerel ziyaretler, geziler ve drama üzerine
atölye çalışmaları yapılacaktır. Katılımcılar yaratıcılık becerilerini
geliştirmek için yaygın eğitim yöntemleri ile yaratıcılık çalışacak,
böylece onlara yerel gençlere uyum için yeni vizyonlar kazandırmak
mümkün olacaktır. Bu projeyi yürüterek, projenin tüm katılımcılarının
yeni dostluklar edinmek ve farklı kültürleri hakkında daha fazla bilgi
sahibi olacağına inanıyoruz.

21 Ağustos 2012 Salı


Kavaklıoğlu: “Hainler amaçlarına varamayacak”

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Gaziantep’te 9 vatandaşımızın ölümüne neden olan  terör saldırısına ilişkin bir mesaj yayınladı. 
Terörün amacına ulaşmaması için birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Kavaklıoğlu, terörün azmasının altında birlik ve beraberliğimizin güçlenmesinden duyulan rahatsızlık olduğunu kaydetti.
Kavaklıoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: “Terör, er ya da geç kaybetmeye, yok olmaya, milletin azim ve kararlılığı karşısında erimeye mahkûmdur. Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimiz, sadece terör örgütüne değil, terör örgütünün iplerini elinde tuttuğu canilere de, haddini bildirecek güçtedir. Gaziantep'te hainlerce gerçekleştirilen patlamada 9 vatandaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Acımız çok büyük. Bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Kan dökerek bir şeyler elde etmek isteyenlerin sonları hüsrandır, hainler amaçlarına varamayacaklar. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Patlamada yaralanan vatandaşlarımıza da Rabbimden acil şifalar temenni ediyorum”. 

ULUKIŞLA KAYMAKAMININ TAYİNİ ÇIKTI
ULUKIŞLA KAYMAKAMI OZAN GAZEL ' İN TAYİNİ GÜMÜŞHANE - KELKİT İLÇESİNE ÇIKTI
Vali yardımcıları ve kaymakamlar kararnamesi 2012 yayımlandı.İçişleri Bakanlığı'nın vali yardımcıları atamaları,vali yardımcıları kararnamesi 2012,kaymakam atamaları Resmi Gazete de yayımlandı.
Niğde Ulukışla Kaymakamı Ozan GAZEL' in tayini bu Kararnameye göre Gümüşhane' nin Kelkit ilçesine çıktı.








Ulukışla Ovacık köyünde lahana yarışması
Ramazan bayramını fırsat bilerek Türkiye’nin dört bir tarafından memleketlerine gelen hemşeriler Ulukışla ilçesine bağlı Ovacık köyünde eğlenceli bir program gerçekleştirdiler.
 Köyde aileler arasındaki bayramlaşma etkinliğinin ardından köy meydanında lahana yarışması gerçekleştirildi. Yoğun bir kalabalığın katıldığı programa AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, İl Başkanı Ahmet Özmen, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Ulukışla İlçe başkanı Hacı Mehmet Büyükdikmen ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.
Lahana üretimi ile meşhur olan Ovacık köyünde bayramlaşmayı renklendiren bir de yarışma vardı. Köylülerin ürettiği lahanalardan en çok kiloya sahip olanlarının yarıştığı lahana yarışmasının galibi ise motor Ferhat oldu. 23 kiloya yaklaşan lahanasıyla birinciliği elde eden motor Ferhat birincilik ödülü olan çeyrek altını Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun elinden aldı. 

 PARTİLER ARASI BAYRAM ZİYARETİ
AK Parti’den CHP’ye bayram ziyareti

Ramazan bayramında süren bayramlaşmalarda siyasi partiler arasında da birtakım ziyaretler gerçekleşti. Bayramın ikinci gününde AK Parti heyeti, Cumhuriyet Halk Partisi ile bayramlaştı. Gündelik siyasi tartışmalardan uzak samimi bir havada gerçekleşen bayram ziyaretine her iki partinin milletvekilleri ve birim başkanları katıldı.
Bayramlaşmak amacıyla CHP’yi ziyaret eden AK Parti heyeti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, il yönetim kurulu üyeleri Adnan Yıldız, Murat Yenel, Ahmet Güney’den oluşurken CHP’de ise Milletvekili Doğan Şafak, İl Başkanı Ünal Baykan, Merkez İlçe başkanı Abdullah Türkmen ve bazı teşkilat mensupları hazır bulundu.

19 Ağustos 2012 Pazar


Gerek coğrafi yapısı gerekse akarsularımızın azlığı nedeniyle su ürünleri yönünden fakir bir durumda olan Niğde ilinde bu konudaki mevcut potansiyeli en iyi değerlendirmek amacıyla İl Müdürlüğü tarafından Niğde ilinde bulunan çeşitli göletlere Antalya Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden getirilen 63.000 Aynalı Sazan balığının bırakıldığı belirtildi.
Balıklandırma yapılan göletler ve atılan balık miktarları şöyle;
 
KAYNAĞIN ADI
MİKTARI
TEPEKÖY
3.000
NARLIGÖL
3.000
KAVUKLU
4.000
BAHÇELİ
3.000
EMİRLER
4.000
PORSUK
4.000
AKTOPRAK
4.000
HÜSNİYE
8.000
MAHMATLI
4.000
YENİKÖY
3.000
EYNELLİ
8.000
CELALLER
3.000
KAMIŞLI
3.000
BEYAZKIŞLAKÇI
3.000
AZATLI
6.000
TOPLAM
63.000