30 Eylül 2012 Pazar


     KONFERANSA BÜYÜK İLGİ
     Siyer Araştırmaları Merkezi'nin 82 İl 82 Sahabi projesinin yirminci programı Niğde Belediye Başkanlığının katkılarıyla, Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezinde "Hz. Aişe Bint Ebi Bekir (Ra.)" adıyla düzenlendi.
    Niğde Belediyesi Kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde 27.9.2012 tarihinde Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezinde Siyer Araştırmaları Başkanı Muhammet Emin YILDIRIM " Hz. Aişe Bint Ebi Bekir ( R.A) " konulu konferans verdi.

29 Eylül 2012 Cumartesi


Ahiler Kalkınma Ajansı,
 6. Kalkınma Kurulu Toplantısı  Kırşehir’de Yapıldı.

                   Ahiler Kalkınma Ajanısı’nın, Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterlikle birlikte  organlarından biri olan ve üyeleri Ajans’ın sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde görev yapan kamu  kurumu yöneticileri, akademisyenler , işadamları, sivil  toplum kuruluşları ve medya temsilcileri gibi yerel aktörlerden oluşan Kalkınma Kurulu 6. kez toplandı.

                   Kuruluşundan bu yana Kalkınma Kurulu’nu sırasıyla Nevşehir, Kozaklı, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale’de olmak üzere 5 kez bir araya getiren Ahiler Kalkınma Ajansı 6. toplantıyı 26 - 27 Eylül’de Kırşehir’de gerçekleştirdi.
     

K.NEVŞEHİRSPORLU MİNİK FUTBOLCULARIN DİPLOMA HEYECANI


Kapadokya Nevşehirspor Futbol Akademisi'ne katılan minik futbolcular, diplomalarını düzenlenen törenle aldılar. Kapadokya Halı saha'da düzenlenen Kapadokya Nevşehirspor Futbol Akademisi 1. Dönem diploma törenine kulüp yöneticileri, sporcular ve aileleri katıldı. Törende konuşan Kapadokya Nevşehirspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tolga Karaca, 28 yıllık bir geçmişe sahip olan kulüplerinin gençleri spora yönlendirmek gibi önemli bir misyonu üstlendiğini, bu yıl gerçekleştirilen akademinin de bunun en iyi göstergesi olduğunu söyledi. 

ÖĞRENCİLER KAYMAKAMI  ZİYARET ETTİ
  Ilköğretim Haftası sebebi ile öğrenciler okul müdürü veya bir öğretmen ile Kaymakamlık , Garnizon Komutanlığı , Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ettiler.
       Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ' i , M. Akif Ersoy YİBO  Müdürü Orhan ÇETİN ,  Nihal YAŞAR ve Gülşah AKSOYLU  isimli öğrenciler ziyaret etti.    
   Ziyaret sırasında öğrenciler Kaymakam Mehmet F. DÖNMEZ’ e çiçek takdim ettiler.
       Kaymakam DÖNMEZ, " Sizler zeki ve çalışkan öğrencilersiniz. Her şeyi başarabilirsiniz. İleride çok iyi yerlere gelecek , memlekete hizmet edeceksiniz. Sizlere güveniyorum..
        Yaşadığımız bu kadar sıkıntı varken , sizlerin gurur veren davranışları , bizleri sevindiriyor. Sizleri yetiştiren öğretmenleriniz de çok değerli “ dedi . Ve öğrencilere benden bir istediğiniz var mı? Diye sordu.
       Öğrenciler ,” ilçeye yaptığınız hizmetler ve okulumuza , bizlere verdiğiniz destekler için teşekkür ederiz. Bu yılda çok çalışacağız “ dediler.
Mehmet Akif Ersoy YİBO Müdürü Orhan ÇETİN ‘ de “ Kaymakam beye çok teşekkür ediyorum.  “ dedi.



NİĞDE SGK 1 KASIM 2012 İTİBARİYLE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİNE (DYS) GEÇİYOR

Niğde SGK 1 Kasım 2012 itibariyle Doküman Yönetim Sistemine geçecektir. Bu sebebiyetten dolayı Eğitimci  Gülsema Aslan ve Mustafa Gültekin tarafından İl Müdürlüğü personeline, Döküman Yönetim Sistemi ve elektronik imza kullanımı konusunda uygulamalı eğitim 25-27 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Açılış konuşmasında  İl Müdürü Adil Demir; 1 Kasım 2012 tarihinde DYS’ye geçileceğinden ve bu sistemin Kurum açısından önemini, bilgiye kolay erişim kolaylığını belirten konuşmasındaKağıt üzerinde klasik usuller ile bilgiye erişim kurumlar için hem çok pahalı hem de aranan bilgiye ve belgeye zamanında ulaşamamak kurumlar için maddi, manevi ve prestij kayıplarına sebebiyet vermektedir. Doküman Yönetim Sistemleri ile gelen giden evraklarını, gelen faksları, vatandaşımızın yazı ve dilekçelerini, kurumsal formları, elektronik ortamda tutarak, bilgi ve belgelere erişimini hızlandırarak verimliliği arttırıp ve karar verme süreçlerini hızlandıracaktır” şeklinde konuştu.

ALADAĞLARDA BÖLGESEL İLERİ KAYA EĞİTİMİ FAALİYETİ YAPILDI
Türkiye Dağcılık Federasyonu Ankara Doğa Sporları Grubu, Niğde Aladağlar mevkiinde 22-28 Eylül 2012 tarihleri arasında bölgesel yaz ileri kaya eğitimi faaliyetini Korkut Güven nezaretinde 2 antrenör ve 22 sporcu ile gerçekleştirilmiştir. Konu hakkında bilgi veren Niğde Dağcılık İl temsilcisi Yusuf Biltekin; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’ı ziyaretleri esnasında Dağcılık faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dağcı sporculara zaman zaman İleri kaya eğitimi verdiklerini bu eğitimlerinde Demirkazık Karamık vadisinde gerçekleştirdiklerini ve eğitimlerin belli periotlar halinde sporculara verilerek İlimizde ve Ülkemizde Dağcı sporcusu yetiştirdiklerini söyledi.
Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan ise İl Müdürlüğümüz bünyesinde bütün spor dalları gibi dağcılık spor’una da önem verdiklerini ayrıca Aladağlarda Ulusal ve Uluslar arası faaliyetlerin yapılması Bölgemizin  tanıtılmasının yanı sıra bölge ekonomisine de fayda sağladığını söyledi.

28 Eylül 2012 Cuma


NİĞDE DEFTERDARLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE;

           
2012 yılının üçüncü çeyreği olan Eylül ayının son gününün hafta sonuna denk gelmesi ve araç satışlarında meydana gelebilecek artış nedeniyle mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla, motorlu taşıtlar vergisini tahsile yetkili vergi daireleri olan Niğde ve Bor Vergi Dairesi Müdürlükleri 29 Eylül 2012 Cumartesi günü saat 17:00’ye kadar açık bulundurulacağı açıklandı.
Mükelleflerin motorlu taşıtlar vergisinin yanı sıra tahsil yetkisi verilen diğer vergiler de tahsil edilebilecektir.




                                                                                            
        

                                                                                                             

             
        

27 Eylül 2012 Perşembe



28 EYLÜL "DÜNYA KUDUZ GÜNÜ"

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 28 Eylül tarihi Dünya Kuduz Günü olarak belirlenmiştir.
Kuduz nedir?
Kuduz insanlar dahil bütün sıcakkanlı memelilerde görülebilen, beyine yerleşerek felçlere yol açan ve ölümle sonuçlanan bir virüs hastalığıdır.
Hangi tür hayvanlarda görülür?
Ülkemizde kurt, tilki, çakal, yaban kedisi, kokarca ve gelincik gibi vahşi hayvanlarla; köpek, kedi, sığır, koyun, keçi ve at gibi evcil hayvanlar hastalığa yakalanabilen hayvanlardır.
Ülkemizde kuduzu insanlara en çok bulaştıran hayvanlar ise başıboş köpeklerdir.

Ahilik Haftası Kutlama törenleri yapıldı

Ahilik Haftası Kutlama törenleri Niğde Kent Merkezindeki Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Kutlama törenleri Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlatıldı.
Törende ilk konuşma Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker tarafından yapıldı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Niğde Valisi Alim Barut, törene katılanlara günün anlam ve önemine özgü konuşmaları ile hitap ettiler.
Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker, Ahiliğin yiğitlik, mertlik ve cömertlik olduğunu belirten; “Ahi, Sanat, Ticaret Meslek sahibidir. Ahi, eline, beline, diline sahip olandır. Ahi, işine, eşine, aşına özen gösterendir. Ahi muhtaçlara, yolculara, eli, kapısı, sofrası açık olandır” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, törende yaptığı konuşmada; “Ahilik en başta kardeşlik demek, Ahilik sevmek demek, Ahilik doğruluk demek, Ahilik dürüstlük demek, Ahilik çalmamak demek, Ahilik kaliteli mal üretmek demek ve Ahilik yine kazancını başkasıyla paylaşmak, sofrası herkese açık olan demektir. Dolayısıyla hakikaten Ahilik Türk milletinin kültüründen bugüne kadar gelmiş hakikaten bugün de en etkili şekilde ülkemizde yararlandığımız bir müessesedir” dedi.
Niğde Valisi Alim Barut ise törende yaptığı konuşmada; “Selçuklu ve Osmanlı toplumunun ana mihengi bireyi, tarihi iyi incelediğimiz zaman baktığımızda göreceğiz ki, bu müessese ne kadar güçlü ise Devlet o kadar güçlüdür” dedi. Vali Barut; “Çünkü Devletin en önemli dayanağı, Devlet unsurunun en önemli maddesi olan insan unsuruna doğrudan hitap ediyor” şeklinde konuştu.
Niğde Belediyesinden Ahilik Pilavı
Törende daha sonra Şed Kuşatma töreni yapıldı, Yılın Ahisi H. Osman Akpınar’a kaftan giydirildi,  plaket verildi.  2012 Yılı deneyimli Ahisi Durmuş Ali Tokay, Yılın En Genç Ahisi Samim Uysal, Yılın Bayan Ahisi Sultan Ekiz’e plaket verilmesinden sonra mehteran gösterileri izlendi.
Mehteran takımının eşliğinde kortej geçişi gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı Belediye Parkı önünde Niğde Belediye Başkanlığı tarafından Ahilik ikramları olarak pilav, tatlı, sıkma verildi.

"çiftçilerin her zaman yanında olduk , olmaya devam edeceğiz "

Patatesçilerin sorunu Başbakan’ın gündeminde
 Niğdeli patates üreticilerinin sorunlarını çözmek için yürüttükleri çalışma ve temaslar hız kesmeden sürüyor. Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, sorunu çözmek için sürekli ilgili Bakanlıklarla yakın temasta olmaya devam ederken İl Başkanı Ahmet Özmen de dün Neşet Ertaş’ın cenazesine katılmak için gittiği Kırşehir’de Valilik ziyaretinde patatesçilerin sorununu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.
Sorunu gündemine alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, Niğdeli patates üreticilerinin yaşadıkları sorunların giderilmesi için 4 Bakanın katıldığı ortak bir çalışma toplantısı için düğmeye bastı. Özmen, milletvekilleriyle birlikte çiftçilerin yaşadıkları sorunları çözmeye kararlı olduklarını ifade etti.
Başbakan’dan 4 Bakana talimat
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a müşterek bir toplantıda biraraya gelmeleri ve patates sorununa çözüm üretmeleri talimatını veren Başbakan Erdoğan, 4 Bakan’dan çalışmaları ivedilikle sürdürmelerini istedi. Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, çiftçilerinin her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirttiler. Patates üreticilerinin durumunun Niğde ekonomisi için çok önemli olduğunu vurgulayan AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ise, milletvekilleriyle birlikte mağduriyetleri gidermek için her türlü çabayı sarf etmekten geri durmayacaklarını söyledi.
Patateste yaşanan sorunlarla ilgili baştan bu yana duyarlı bir yaklaşım sergileyen AK Partililerin ilgisi memnuniyetle karşılandı. Öte yandan sorunla ilgili önümüzdeki hafta içinde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının üst düzey bürokratlarının Niğde’ye gelerek sorunun tespiti için bir toplantı gerçekleştireceği bilinmekteydi.

26 Eylül 2012 Çarşamba


Kemerhisar' da Tyanalı Apollon Paneli 

Niğde ili Bor İlçesi Kemerhisar Beldesi antik Tyana kentinde yaşamış  bilge kişilerden Tyanalı Appolon için bilimsel panel düzenlendi. 

Milletvekili Doğan Şafak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazılı bir önerge verdi

ŞAFAK, YILDIZ’A SORDU

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazılı bir önerge vererek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, Dündarlı Kasabası’nın su kesintisi nedeniyle Dündarlı Halkının yaşadığı sıkıntılardan dolayı ne önlemler alınacağını sordu.
Belediye Başkanı Görevden Alınsın
Şafak, “ 21. Yüzyılda, 5.000 nüfuslu bir kasabanın suyunun kesilmesi akıllara durgunluk veriyor. İki dönemdir, AKP’nin yönetiminde olan Belediye yüzünden halk mağdur oluyor. Dündarlı Belediye Başkanı, seçimlerde kendine oy verenlerden su paralarını tahsil etmeyeceğim diye söz vermiş, böylece de laçkalık başlamış. Belediyenin yüklü miktarda borcu var. Belediye batağa sürükleniyor. Bir bardaklık suyu halkına götüremeyen Belediye Başkanı ve iktidar bir saat bile o makamlarda durmamalıdır. Belediye Başkanı bir an önce görevden alınmalıdır” dedi.
Geceleri Kaçak Elektrik
Niğde Milletvekili Doğan Şafak, AKP’li Dündarlı Belediye Başkanı’nın, 1 yıldır kaçak elektrikle su kullandırdığını söyledi.
Şafak, “ Dündarlı Belediye Başkanı yüzünden 1 yıldır gündüzleri sular kesik, geceleri kaçak enerjiyle suyu kullandırıyordu. Bir haftadır gece-gündüz sular kesik. Ben Belediye Başkanı’na acımıyorum. Bunlara oy verenlere acıyorum. Oy vermeyenlere daha da acıyorum. Kurunun yanında yandıkları için” dedi.



 "SULAMA ÇALIŞMALARI EN AĞIRLIKLI KONUMUZ " 
                        ÇAMARDI İL GENEL MECLİS ÜYESİ ÜNAL PINAR 
    YAPILMAKTA OLAN PROJELER VE HİZMETLER HAKKINDA GAZETEMİZ ÇAMARDI EKSPRES' E BİLGİ VERDİ

Ünal PINAR; “vatandaşlarımız ağırlıklı olarak geçimini tarımcılıkla sağlamaktadır. Bu yüzden İl Özel İdaresi ve biz yöneticileri olarak vatandaşlarımızın ekonomik refahını artıracak çalışmalara ağırlık vermekteyiz. Sulama çalışmaları da en ağırlıklı konularımızdandır. Bu kapsamda devam eden çalışmalar olarak şunları söyleyebilirim;
1- Proje çalışmaları devam eden ve en kısa sürede vatandaşımızın yüzünü güldürecek olan Ören Göletimiz tamamlandığında yaklaşık 15 bin dönüm alanı sulayacaktır. 
2- Özel İdare tarafından projelendirilip daha geniş alanı sulaması için Devlet Su İşleri Kurumuna aktarılan Bademdere Kasabası Bulanık Göletinin proje ihalesi 20.09.2012 tarihinde yapılmıştır.
3- Kocapınar, Sulucova, Kavlaktepe, Eynelli, Bademdere, Demirkazık, Çukurbağ, Üçkapılı ve Pınarbaşı (Aktaş Mahallesi) Köylerindeki kapalı sistem, açık kanal çalışmalarından çoğunluğu tamamlanarak vatandaşımızın hizmetine girmiş olup diğerlerinin de en kısa sürede bitmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.” Diyerek emeği geçenlere teşekkür 

"çiftçilerimizin emeği kutsaldır"

Patatesçilerin sorunları için ortak akıl toplantısı yapılacak
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin patates üreticilerinin sorunlarına çözüm arayışları hız kazandı. Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile görüşen milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi sahadaki sorunları Bakana aktararak çözüm noktasında destek beklediklerini ifade ettiler. Ayrıca Bakanlık uzmanlarının Niğde’ye gelerek durum tespiti yapmasını da istediler. Bu sürecin ardından da patatesçilerin sorunlarını çözmek amacıyla bir eylem planı belirlenecek.
Çözüm için toplanılıyor
Patates üreticilerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve sorunların giderilmesi için bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyleyen AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu bu amaçla 5 Ekim Cuma günü Niğde Grant Hotel’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan müsteşar yardımcısı ve 4 genel müdürün katılımıyla bir toplantı gerçekleştirileceğini kaydetti. Ortak akıl toplantısına Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin yanı sıra Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Ebubekir Gizligider ve Murat Göktürk de katılacak.
 Patates üreticilerinin sorunlarını yakından takip etmeye ve çözüm için adımlar atmaya devam edeceklerini vurgulayan Milletvekili Kavaklıoğlu, Bakanlık ekiplerinin gelmesiyle somut adım atılması sürecinin belirleneceğini ifade etti. “Geçimini patates tarlalarından sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Bunun sorumluluğunda hareket ediyoruz” diyen Kavaklıoğlu, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek toplantıda sorunun giderilmesi için neler yapılabileceğine dair bir yol haritası belirleneceğini sözlerine ekledi.


25 Eylül 2012 Salı


KARTAL DİREKTEN DÖNDÜ

Niğde belediyespor Kartal'ı Elinden Kaçırdı...
Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçında Beşiktaş, deplasmanda Niğde Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek tur atlayan taraf oldu.

4 Büyükler içinde Ziraat Türkiye Kupası'ndaki ilk açılışı Beşiktaş yaptı. BAL Ligi ekibi Niğde Belediyespor'a konuk olan siyah beyazlıların genç oyuncularıyla çıktığı maç beklediğinden daha zor geçti.
90. dakikada  Niğde'nin bir topunun direkten dönmesi maçın kaderini belirlerken Hilbert'in 90+4'teki şutu da yan direkten döndü. Ancak 90 dakikanın sonunda Beşiktaş 2-1'lik galibiyetle tur atlayan taraf oldu.

Ovacık beldesinde uyuşturucu operasyonu
Niğde'nin Ovacık beldesinde jANDARMA Ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kilo 900 gram kubar esrar maddesi ile 60 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Niğde'nin Ovacık beldesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kilo 900 gram kubar esrar maddesi ile 60 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Niğde Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, aldıkları bir istihbaratı değerlendiren Niğde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ovacık beldesindeki bir kişinin tarlasında 2 kilo 900 gram kubar esrar ve 60 kök kenevir maddesi ele geçirdi.
Şanlıurfa'dan geldiği ve kiraladığı tarlada ayçiçeği yetiştirdiği öğrenilen kişi, çıkartıldığı adli makamlarca serbest bırakıldı.
 Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması başladı


Bu yıl 60. yılını kutlayan sektörünün öncü firması GÜBRETAŞ, sektörde yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. GÜBRETAŞ, Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması için deklanşöre basıyor. Bu yıl ilk defa GÜBRETAŞ tarafından organize edilen yarışmaya başvurular başlıyor. Başvurular, 30 Nisan 2013 tarihine kadar devam edeceği açıklandı

Sosyal sorumluluk algısıyla sektörde eğitime verdiği önem ile dikkat çeken sektörünün öncü firması Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GÜBRETAŞ), yeni bir projeye daha imza atıyor. Sektörde 60 yılı geride bırakan GÜBRETAŞ, 60’ıncı yılın anısına bu yıl Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması’nı başlatıyor.

Son başvuru tarihi 30 Nisan 2013 olan yarışmada jüri üyeleri 6-10 Mayıs tarihleri arasında değerlendirme yaparak ödül kazananları belirleyecek. Yarışmanın ödül töreninin ise 14 Mayıs 2013 tarihinde yapılması planlanıyor.
İlk üçe giren fotoğrafların ödüllendirildiği GÜBRETAŞ Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması’nda iki kişiye de mansiyon ödülü verilecek.
Yarışmanın jürisinde Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörü Abdurrahman Antakyalı, İZTV Genel Yayın Yönetmeni Coşkun Aral, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Garbis Özatay, Fotoğrafçı İsmail Küçük Fotoğrafçı Sabahattin Kayış, Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Güler.
Yarışma ile ilgili detaylara www.butopraginrenkleri.org web sitesinden ulaşılabiliyor.




SU ÜRÜNLERİ TANITIM GRUBU’NDAN EXPO ATAĞI

STG, HOLLANDA’DA TANITIM ATAĞI YAPTI .HOLLANDA’DA 1 HAFTADA YAKLAŞIK 20 BİN KİŞİ TÜRK SU ÜRÜNLERİNİ TATMA FIRSATI YAKALADI
 
Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Hollanda’nın Venlo kentinde düzenlenmekte olan Expo Floriade 2012’ye 16-23 Eylül 2012 tarihleri arasında katılarak yaklaşık 20 bin kişiye Türk balıklarını tatma şansı verdi.

Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül ve Hollanda Kraliçesi Beatrix tarafından açılışı yapılan ve bu yıl Türkiye ile Hollanda arasındaki ticari ilişkilerin başlangıcının 400.yıldönümü olması sebebiyle ülkemiz için ayrı bir önemi olan Expo Floriade 2012’de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, 2016’da Antalya’da düzenlenecek olan Expo Antalya öncesinde ziyaretçilere hem Türk misafirperverliğini göstermek hem de tanıtım yapmak için iyi bir fırsat bulduklarını ve bu sayede Türk bahçesini ziyaret eden yaklaşık 20 bin kişiye 1 hafta boyunca Türk levrek ve çipurasını tattırdıklarını ifade etti. 

3.Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı

AK Parti’de belediyecilik bir sanattır
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın düzenlediği 3.Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin katılımıyla Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya; İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kurtcan Çelebi, Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar katılırken Samsun’un yanı sıra Sivas, Tokat, Kastamonu, Çankırı, Amasya ve Sinop’tan da çok sayıda belediye başkanı ve teşkilat mensupları katıldı. 

BOZKIRIN SESİ SUSTU

                      NEŞET ERTAŞ VEFAT ETTİ

Ahiler Kalkınma Ajansı
 6. Kalkınma Kurulu Toplantısı  26- 27 Eylül’de Kırşehir’de Yapılacak

                   Ahiler Kalkınma Ajanısı’nın, Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterlikle birlikte  organlarından biri olan ve üyeleri Ajans’ın sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde görev yapan kamu  kurumu yöneticileri, akademisyenler , işadamları, sivil  toplum kuruluşları ve medya temsilcileri gibi yerel aktörlerden oluşan Kalkınma Kurulu 6. kez toplanacak.

                   Kuruluşundan bu yana Kalkınma Kurulu’nu sırasıyla Nevşehir, Kozaklı, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale’de olmak üzere 5 kez bir araya getiren Ahiler Kalkınma Ajansı 6. Toplantıyı Kırşehir’de gerçekleştirecek.
     

23 Eylül 2012 Pazar

2012-2013 eğitim öğretim yılı


   İLKÖĞRETİM HAFTASI BÖYLE BAŞLADI


       10 Eylül Pazartesi günü 66 aylıklar ve Anaokulu öğrencileri okulla tanıştı. 2012-2013 eğitim öğretim yılı resmi olarak 17 Eylül Pazartesi günü başladı.

      Tören Hükümet Konağı önünde çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunması ile  sona erdi.
     Törene Çamardı Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY , okul müdürleri ve merkez okullardan 20 öğrenci katıldı.

     Çamardı ilçesinde “ İlköğretim Haftası” kutlamaları Nazmiye Pınar İlköğretim Okulunda yapıldı.
       Kutlama törenine İlçe Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU ve Jandarma Komutanı Üsteğmen Cem GÖKDEMİR  Kemerhisar Beldesinde toprağa verilen  şehit cenazesine katıldıkları için , törene katılamadılar.
     Tören de açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY yaptı.

        ULUSOY konuşmasına Niğdeli ve diğer şehitlere rahmet dileyerek başldı. Tüm öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.Bu yılda SBS ‘ de yine il birincisi olduğumuzu emeği geçenleri kutladığını belirtti.
      Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra bir grup 8.sınıf öğrencileri , bir grup 1. Sınıf öğrencilerine “ hoşgeldiniz” çiçeği sundular.
     Ve tören sona erdi.
      Törene Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY, iilçe Emniyet Amiri Bülent KALE , Tapu Sicil Müdür V. Mustafa BOYAR , Kütüphane Müdürü Mehmet GÜNEŞ , M.Akif Ersoy YİBO Müdürü Orhan ÇETİN ,Nazmiye Pınar İlköğretim Okul Müdürü Tahsin ECEMİŞ , Anaokulu Müdür v.Hatice TELLİOĞLU , öğretmen veöğrenciler katıldı.

      

Şafak, Niğde KOSGEB’i Parlamento Gündemine Taşıdı


CHP’Lİ ŞAFAK, BAKAN ERGÜN’E SORDU
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yazılı bir önerge verdi.
Şafak, Niğde KOSGEB’i Parlamento Gündemine Taşıdı
Şafak, Niğde’ye ne zaman Hizmet Müdürlüğü kurulacağını Bakan Ergün’e sorarken, Niğde’de Hizmet Müdürlüğü olmaması nedeniyle, KOSGEB Destekleme Kredilerinden yararlanmak için müracaat eden, Yatırımcıların, Sanayicilerin, İşletmelerin, Üniversitenin, Kooperatiflerin, Odaların, Kobilerin ve benzeri kuruluşların yaşadığı sıkıntıları da dile getirdi.
Küçük Esnaf, Kredi Kullanmakta Sıkıntı Yaşıyor

CHP’li Şafak, Niğde KOSGEB Temsilciliği’nde bulunan personelin, dosyaları inceleme, ödeme ve onay yetkisi olmadığından dolayı KOSGEB imkânlarından yararlanmak isteyenlerin işlerinin geciktiğini, bu durumunda küçük esnafa ciddi ticari sıkıntılar yaşattığını yazılı önergesinde vurguladı.

22 Eylül 2012 Cumartesi


Niğde Belediye Spor 5 Şubat Stadında Beşiktaş’ı Konuk Ediyor

Niğde Belediye Spor, II. turda Beşiktaş ile 5 Şubat Stadında karşılaşacak.

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur Müsabakaları kuraları Olimpiyat Evi’nde çekildi. Niğde Belediye Spor’un II. Turda oynayacağı rakibi ise Beşiktaş oldu.  II. Tur Kura çekilişinde Niğde Belediye Spor’un rakibinin Beşiktaş çıkması Niğde’de heyecan yarattı.

Niğde Belediye Spor - Beşiktaş futbol takımlarının mücadelesi Niğde 5 Şubat Stadında oynanacak. Niğde Belediye Spor 5 Şubat Stadında oynadığı Ziraat Türkiye Kupası I. Tur maçında 68 Yeni Aksaray Spor’u 1-0 mağlup etmişti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Türkiye Ziraat Kupasının 51. sinin düzenlendiğini Niğde’nin plakasının da 51 olduğunu vurgulayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediye Spor BAL liginde mücadele eden bir takım. Bu sene biz asıl planlarımızı 3.lige çıkmak üzere yaptık. Türkiye kupasına katılmaya da hak kazandık. Geçen hafta Aksaray Spor’u yenerek bir üst tura çıkmayı başardık. Ülkemizin dört büyükler dediğimiz yine bunların içinde güzide takımlarımızdan Beşiktaş ile eşleşmiş bulunuyoruz. Biz elbette Beşiktaş’ın gücünü de biliyoruz ama, Niğde Belediye Spor da iyi bir takım. Niğde’ye Beşiktaş gibi önemli bir takımın gelmesi Niğde Belediye Spor ile eşleşmesi onur verici kıvanç verici. Niğde’mizin tarihinde ilk kez böyle dört büyüklerden bir takım Niğde ye gelip maç yapacak. Aynı zamanda Türkiye kupasının bu yıl 51.si düzenleniyor. Niğde’mizin plakası da 51 tesadüfen kupanın 51. Yılında 51 plakalı Niğde de Niğde Belediye Spor’umuz Beşiktaş takımıyla Çarşamba günü maç yapacak. Ben Niğde Belediye Spor’a da başarılar dilerim Beşiktaş’a da başarılar dilerim. 

NİĞDE SGK PERSONELLERİNE HİZMET İÇİ EĞİTİM

Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü personellerine yönelik mevzuat eğitimleri 18 Eylül 2012 tarihinde başladı.
“657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 6111 Sayılı Kanunundaki Değişiklikler” konulu mevzuat eğitimi Niğde SGK il Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şefi Elif TÜRKELİ tarafından verildi. Eğitim 58 personelin katılımıyla gerçekleştirildi.
             İl Müdürü Adil DEMİR; hizmet içi eğitimlerin amacının mevzuatların pekiştirilmesi ve Kurumumuz çalışanları arasındaki dostluğun güçlendirilmesi bakımından önem arz ettiğini,  verimlilik ve kalitenin artırılması için personel eğitiminin önemli olduğunu belirtti. Niğde SGK olarak hizmet içi eğitim seminerlerinin daha da artırılacağını ifade etti
Niğde SGK Şeflerince,  yılsonuna kadar haftada 2 gün olmak üzere mevzuat eğitimi verilmeye devam edilecektir.


ÇAMARDI KAYMAKAMI MEHMET FEVZİ DÖNMEZ' İN
YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI  KUTLAMA MESAJI

Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi, nitelikli insan gücüdür. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için, tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz.
İlçemiz son yıllarda eğitim alanında büyük yollar kat etmiştir. Son üç yıldır bu emeklerin karşılığı da SBS sınavında İl Birinciliği olarak ortaya çıkmıştır. Bu başarı siz öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin katkı ve emekleri ile ortaya çıkmıştır. Bu vesile ile hepinize tekrar şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki 2012- 2013 eğitim öğretim yılında da başarımızı bir kez daha tescillemek için bir fırsattır. Pek çok büyükşehirdeki okullarda bulunmayan akıllı tahta, 15-20 kişilik sınıflar, kaliteli öğretmenler gibi imkanlarla çok daha büyük başarılara imza atılacak ve ilçemizden Türkiye Birincileri çıkacaktır.
Bu vesile ile tüm öğretmen ve öğrencilerimiz ile ailelerine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim dönemi diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.



Demirkazık'ta kaybolan dağcılar kurtarıldı                                

NİĞDE’nin Çamardı İlçesi’ndeki Demirkazık zirvesine tırmanırken aşırı yağış nedeniyle mahsur kalan 3 dağcı ile kayıp 1 dağcı, yaklaşık 15 saat süren çalışmayla sağ olarak kurtarıldı.
Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun Demirkazık’taki eğitim kampına giden dağcılardan üniversite öğrencileri Zeynep Özal, Kerem Tabak, Kaan Erbaş ve Samet Hasırcı, eğitimlerini tamamladıktan sonra dün zirve tırmanışı için yola çıktıkları belirtildi.
 3 bin 756 metre yüksekliğindeki Demirkazık zirvesine 200 metre kala başlayan şiddetli yağış nedeniyle dağcılar, zorlanınca dönüş kararı aldıklarını , Yoğun yağış altında dönüş yapmaya çalışan dağcılardan Samet Hasırcı kaybolurken, 3’ü mahsur kaldı. Mahsur kalan dağcılar saat 16.30 sıralarında telefonla jandarmaya ulaşarak yardım istedi. Arama kurtarma operasyonu için ekipler harekete geçti.

Jandarma Arama Kurtarma Timi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu’na bağlı ekipler, mahsur kalan Zeynep Özal, Kerem Tabak ve Kaan Erbaş’a sığındıkları bir mağarada saat 02.00 sıralarında ulaştı. Sağlık durumu iyi olan 3 dağcı, ekipler tarafından Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde indirildi. Ekipler, kendisinden haber alınamayan Samet Hasırcı’yı ara vermeden aramaya devam etti. Bölgeye karış karış tarayan ekipler, gün aydınlanınca saat 07.30’da Karamuk mevkiinde bir kayanın üzerinde kurtarılmayı bekleyen Samet Hasırcı’yı fark etti. Ekipler, yanına ulaştığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen Samet Hasırcı’yı da kampa indirdi.

21 Eylül 2012 Cuma


Demirkazık'da Mahsur Kalan
 Dağcılara Ulaşma 
Çalışmaları Devam ediyor 

 Çamardı ilçesi Demirkazık ' ta 3 Dağcı mahsur kalırken , 1'ine ulaşılamıyor.

Edinilen bilgilere göre, Türkiye Dağcılık Federasyonunun bugün biten eğitiminin
 ardından Demirkazık zirve tırmanışı yapan 4 kişinin, 3 bin 600 metrede mahsur 
 kaldığı ve grupta bulunan 1 kişinin kayıp olduğu belirtildi.
   Küllah denilen mevkiide Mahsur kalan dağcıları kurtarmak için JAK
 (Jandarma Arama Kurtarma), AFAD (İl Afet Acil Durum Müdürlüğü), ekiplerinden 
9 kişi bölgeye sevk edildi. Kayıp olan dağcıdan bir haber alınamadığı belirtildi.
 bölgede aşırı  yağmur   ve sisin devam ettiği öğrenildi

GENEL SAĞLIK SİGORTASI İLE İLGİLİ

BASIN DUYURUSU


Bilindiği üzere ,5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği  1/1/2012 tarihinden itibaren ülkemizde yaşayan ve herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayanlar genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştır.
           Yine Kanun gereği hâlihazırda yeşil kart sahibi olanların yeşil kartlarının vize bitim tarihi itibariyle,01.01.2012 tarihinden sonra 18 yaşını dolduran öğrenci olmayan erkek çocuklarının da anne veya babalarının çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın gelir testi yaptırmak için adreslerinin bulunduğu İl/İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmeleri gerekmektedir.
       Gelir testi için müracaat etmesi gerektiği halde başvurmayıp gelir testi yaptırmayanların Genel Sağlık Sigortası yönünden 01 Ocak 2012 tarihinden geçerli olarak prim ödemeye esas  tescilleri yapılmaktadır.
         Vatandaşlarımızın prim borcu ile karşı karşıya kalmamaları için bir an önce gelir testlerini yaptırmaları kendi menfaatleri içindir.
        1/1/2012 tarihi itibariyle ilimiz genelinde yaklaşık 10.000 vatandaşımız resen genel sağlık sigortası kapsamına alınmış olup bu kişilere  gelir testine müracaat etmesi için tebligat gönderilmiş ve gönderilmeye devam edilmektedir.
Kurumumuzca resen genel sağlık sigortası tescili yapılan ve kendilerine “Gelir testine müracaat bildirimi”  tebliğ edilen kişilerden bir kısmının gelir testi işlemleri yaptırmak üzere sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurmadığı, yapılan tescil işleminden dolayı oluşan prim borçlarını ödemediği ve bu sebeplerle de sağlık hizmetlerinden faydalanamadığı ve süresinde ödenmeyen prim borçları için gecikme cezası ve gecikme zammı ödemek zorunda kaldıkları tespit edilmiştir.
         Vatandaş odaklı hizmet anlayışımız gereği, vatandaşlarımızın mağduriyetinin önlenmesi için bu hususu kamuoyuna saygı ile duyururuz.

'Dört Mevsim Niğde' Dergisinin 11. Sayısı Yayınlandı

 Niğde Belediye Başkanlığının kültür hizmeti olan ‘Dört Mevsim Niğde’ adlı derginin 11. sayısı çıktı.

Niğde’nin tarihi ve turistik değerlerinden, türküleri ve şivesi gibi folklorik öğelerine; tarihe mal olmuş ünlü portrelerin hayat hikâyelerinden Niğdeli şair ve yazarların şiir, yorum, araştırma ve inceleme gibi edebi eserlerini içeren Dört Mevsim Niğde üç ayda bir yayınlanmaya devam ediyor. Derginin üçüncü yılında on birinci sayısı çıktı.

Türkiye genelinde Niğde’nin daha fazla tanınmasını hedefleyen Belediye “Dört Mevsim Niğde” dergisinin 81 ilin kurum ve bürokratlarına dağıtımını posta yoluyla yapıyor. 

ANKARA EYMİR GÖLÜ YARI MARATON YARIŞINDA
NİĞDE İLİNİ RAMAZAN ERYİĞİT BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ

16.09.2012 Pazar günü, Ankara Eymir Gölü çevresinde uzun mesafe koşu yarışına ev sahipliği yaptı.  Eymir gibi güzel bir parkurda yarı maraton ve 10 Km.lik yarışları koşuldu. 290 kişi yarı maraton (21 Km.), 442 kişi de 10 Km. için toplam 732 koşucu yarıştı.
Niğde ilini 21 Km.lik yarı maraton yarışında Zahide Sefer İlkokul Müdürü Ramazan Eryiğit temsil etti. Yarışmaya Niğde’den Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına katılan Ramazan Eryiğit yarışı başarıyla tamamlayarak Niğde'ye döndü. Yarış sonrası GHSİM Harun Turhan’ı ziyaret ederek verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek Gençlere sporda örnek olmaya çalıştığını söyledi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; Spora ve sporcuya her zaman destek olduklarını ve bundan sonrada maddi manevi desteklerinin devam edeceğini belirterek Yarı maratonda Niğde ilini temsil eden Ramazan Eryiğit’e gençlere örnek olması ve sağlıklı yaşam mücadelesinde göstermiş olduğu irade ve azminden dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


  ÇİFTEHAN'LI ŞEHİDİN EVİNE ZİYARET
Milletimiz şehidini asla unutmaz

Kavaklıoğlu, “Ülkemizin bütünlüğümüzü bozmaya yönelik tüm çabalara karşı koyacak kadar muktedir bir ülkeyiz. Hain saldırılar nedeniyle asla zaafa düşülmeyecektir. Yılmadan, bıkmadan ve usanmadan bu hainlerin üzerine gidecek, Allah’ın izniyle, milletimizin güven ve duasıyla bu sorunu çözmek için kararlı şekilde mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, İl Başkanı Ahmet Özmen, Ulukışla İlçe Başkanı Hacı Mehmet Büyükdikmen, Çiftehan Belediye Başkanı Göksel Akçam ve teşkilat mensuplarından oluşan AK Partililer, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde meydana gelen patlamada şehit olan Çiftehanlı piyade uzman onbaşı Gökhan Öz'ün baba evine bir ziyaret gerçekleştirdiler. Şehit Öz’ün babası ve aile mensuplarıyla görüşen AK Partililer, ellerinden gelen desteği vermekten geri durmayacaklarını söylediler. 

20 Eylül 2012 Perşembe

                 NİĞDE ŞEHİDİNİ UĞURLADI

        Bingöl-Muş karayolundaki terör saldırısında şehit olan Jandarma Çavuş Mehmet Dildari, Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
      Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin cenaze törenine; Niğde Valisi Alim Barut, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Bor Kaymakamı Muammer Balcı Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez , Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu , AK Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Ak Parti Milletvekili Ömer Selvi CHP Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve vatandaşlar katıldı.


 GAZİLER GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ 

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Hükümet Meydanında tören düzenlendi. Törene, Niğde Valisi  Âlim Barut, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkan Vekili Metin Köse, Vali Yardımcıları Hacı İbrahim Türkoğlu, Mustafa Karaca ve Abdullah Uçkun, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl,  Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Kadir Okyay, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi  Başkanı Ramazan Yıldız,  Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Gaziler, Askeri Erkan, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.  
Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtına Çelenkler sunuldu. Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Jandarma Yüzbaşı Aydoğan Karasu yaptı.

19 Eylül 2012 Çarşamba


Ahiler Kalkınma Ajansı, 
6. Kalkınma Kurulu Toplantısı  26- 27 Eylül’de Kırşehir’de Yapılacak

                   Ahiler Kalkınma Ajanısı’nın, Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterlikle birlikte  organlarından biri olan ve üyeleri Ajans’ın sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde görev yapan kamu  kurumu yöneticileri, akademisyenler , işadamları, sivil  toplum kuruluşları ve medya temsilcileri gibi yerel aktörlerden oluşan Kalkınma Kurulu 6. kez toplanacak.

                   Kuruluşundan bu yana Kalkınma Kurulu’nu sırasıyla Nevşehir, Kozaklı, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale’de olmak üzere 5 kez bir araya getiren Ahiler Kalkınma Ajansı 6. Toplantıyı Kırşehir’de gerçekleştirecek.
    
                   26 Eylül 2012 Çarşamba günü Aksaray İli Ortaköy İlçesi’ne bağlı  Sarıkaman Kasabası’nda yapılacak olan Yunus Emre Şenlikleri’ne katılımla başlayacak olan program, Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde devam edecek. Fakülte konferans salonunda saat 15:00’teki açılış konuşmalarının ardından, Ajans’ın 2011 yılı faaliyetleri ve denetim raporlarınn sunumuyla toplantı devam edecek. Ajans faaliyetlerine ilişkin görüşlerin alınmasının ardından sektörel komisyonların oluşturulmasıyla ilk gün programı sona erecek.

                    Programın ikinci günü ise Kırşehir Grand Terme Otel’de , sektörel komisyon çalışmalarıyla başlayacak.Komisyonların çalışmalarını özetledikleri sunumlarının ardından karar oturumu ile kapanış yapılacak.
     
                    Ahiler Kalkınma Ajansı 6. Kalkınma Kurulu programı,  Kırşehir İli Kaman ilçesi’ne bağlı Çağırkan  Beldesi’ndeki Japon Bahçesi ve Arkeoloji  Müzesi ziyareti ile sona erecek.


KOP BÖLGE KOORDİNASYON TOPLANTISI DIŞİŞLERİ BAKANI  PROF. DR. AHMET DAVUTOĞLU BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Kalkınma Bakanlığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP idaresi) tarafından organize edilen ve KOP idaresi'nin kurulması sonrası ilk KOP Bölge Koordinasyon Toplantısı Dışişleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU Başkanlığında 16 Eylül 2012 tarihinde Konya’da yapıldı.
KOP Bölge Koordinasyon Toplantısı’na, KOP Bölgesi illeri; Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde Valileri, Milletvekilleri ile üst düzey kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal MADENOĞLU, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan ASLAN, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Ahmet YAMAN ve Cüneyd DÜZYOL, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Genç Osman YARAġLI, Kalkınma Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su Bakanlığı Genel Müdürleri ile toplam 16 Bakanlıktan yetkili temsilciler yoğun katılım sağladılar.
Toplantıda 2012 Nisan ayında KOP idaresi tarafından başlatılan KOP Eylem Planı hazırlıkları çerçevesinde kurumlardan gelen proje önerileri değerlendirilerek KOP Eylem Planı ile ilgili bir yol haritası oluşturma amacıyla katılımcıların görüşleri alındı.



Başkan Akdoğan; "Belediye Spor Tüm Niğdelilerin Takımıdır"

BAL Ligi 5. Grubunda 2012-2013 Futbol sezonunda Niğde’yi temsil edecek olan Niğde Belediye Spor futbol takımının yeni sezon açılışı için 5 Şubat Stadında tören düzenlendi.

Niğde Belediye Spor’un yeni sezon açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Jandarma Komutanlığından J. Binbaşı Süreyya Güler, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yarbay Kadir Okyay, AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Niğde Belediye Spor Kulübü Başkanı Yakup Yerlikaya, Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra taraftarlar katıldı.
 Başkan AKDOĞAN "Niğde Belediye Başkanlığı olarak her zaman desteğimiz Niğde Spor’u adına olacaktır. Adı zaruretten dolayı Niğde Belediye Spor’dur. Bu takım tüm Niğdelilerindir. O bakımdan bu takıma hep beraber sahip çıkmalıyız. El birliğiyle gönül birliğiyle bu takıma seyirci desteğimizi verirsek ve işadamlarımızda maddi destek verirse, Niğde Spor hem 3. lige ardından da 2. lige çıkar. Yeniş sezonun hayırlı olmasını temenni eder, kazasız belasız, gerginlik ortamı oluşmadan centilmenlik içinde bir sezon diliyorum” dedi.


                                     BİNGÖL' DE 10 ŞEHİT

           ŞEHİT ERLERDEN BİRİSİ NİĞDELİ

Bingöl-Muş karayolunun 16’ncı kilometresindeki Kardeşler köyü yakınında pusu kuran PKK’lılar, silahsız askerleri taşıyan konvoya roketatarla saldırdı.İsabet alan otobüs alev topuna dönünce teröristler silahlarıyla ateş açtı. Bunun üzerine konvoyun güvenliğini sağlayan askerler karşılık verdi. Ancak teröristler bir otomobille kaçtı. 10 asker şehit düştü, 71’i yaralandı.PKK’lıların saldırısında iki askerin saldırı sırasında otobüsten inip PKK ’lılarla çatışmaya girdiği ortaya çıktı.

18 Eylül 2012 Salı


AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
 “Vatan sevgisini her şeyden üstün tutan milletimiz için şehitlik ve gazilik şereflerin en yücesidir” diyen Selvi, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Gazilerimiz, aziz vatanımızın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzurunu korumak için canları pahasına görev yaparak bu mertebeye ulaşmışlar; cesaret ve fedakarlığın sembolleri olarak milletimize mal olmuşlardır. Bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin mirası ve emanetidir. Bizler bu kutsal emanete aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkacak, gelecek nesillere daha müreffeh bir ülke bırakmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Devletimiz, Gazilerimizin taşıdıkları şerefe yakışır bir şekilde hayatlarını  sürdürebilmesi ve yaşadıkları sorunların çözülmesi için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en hassas şekilde çaba gösterecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikal eden tüm Gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Niğde SGK İL Müdürlüğünden 
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına Plaket


Niğde SGK İl müdürü Adil DEMİR 17 Eylül 2012 tarihinde Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret etti.
Oda Yönetim Kuruluna; SGK uygulamaları hakkında bilgi verildi, görüş alışverişinde bulunuldu, Yönetim Kurulu üyelerinin istek ve taleplerini dinleyen İl Müdürü bu ve benzer konularda gerekli çalışmaların yapılacağını vurguladı.
İl Müdürü Demir , Başkan Ecemiş’e; İl Müdürlüğü personeline 3-8 Eylül 2012 tarihinde verilen Kişisel Gelişim Eğitiminde toplantı salonunu personellerimize tahsis ettiği için teşekkür etti ve plaketi taktim etti.


 Gaziler Günü mesajı

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu,  19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kavaklıoğlu, yayımlamış olduğu mesajında şu görüşlere yer verdi:
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından  ‘Gazilik’ unvanı ve Mareşal Rütbesinin verildiği 19 Eylül tarihi, her yıl yurdumuzda ‘Gaziler Günü’ olarak kutlanmaktadır.  Şehitlik ve Gaziliği rütbelerin en üstünü kabul ederek vatanı ve milletinin bölünmez bütünlüğü, huzuru, güvenliği uğrunda fedakârca görev yaparken, sağlıklarını yitiren gazilerimiz, her türlü takdirin üzerinde minnet ve şükran duygularını hak etmektedir. Gazi ve şehitlerimizin ailelerinin kederlerini paylaşıyor, kazandıkları şeref ve onura gıpta ediyoruz. Her karış toprağı şehit ve gazilerimizin emaneti olan bu aziz vatanın üzerinde millet olarak, hür ve bağımsız biçimde ilelebet birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak ancak bu fedakârlığın gereğini yerine getirebiliriz. Gazilerimize sunabileceğimiz her türlü hak ve sağlayacağımız her imkânın onların fedakârlıklarının karşılığı olamayacağının farkındayız ve en iyi imkânları sunmak, onların tüm sorunlarını çözme konusunda yoğun bir gayretin ve çalışmanın içerisinde olduğumuzun bilinmesini isterim. Hizmetlerin en üstünü olan vatan savunmasını, fedakârlıkların en büyüğü ile tarihimize nakşeden ve milletimizin sinesinde sonsuz minnettarlık kazanan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göç etmiş şehit ve gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan tüm gazilerimize sağlık ve esenlik dileklerimle en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.” 

TÜMSİAD İÇ ANADOLU BÖLGE TOPLANTISININ SİVAS’TA GERCEKLEŞTİRDİ

TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği  İç Anadolu Bölge Toplantısının 3 ncüsünü Sivas Şubenin ev sahipliğinde Buruciye Otel`de gerçekleştirdi.
Toplantı Genel Başkan Yardımcısı ve İç Anadolu Bölgesi Başkanı Abdulkadir Yıldız’ın başkanlığında,  9 İl`de faaliyet gösteren TÜMSİAD Şube Başkan ve Başkan Yardımcılarının katıldığı toplantıya Niğde’den Şube Başkanı Gülali Yıldırım, Şube Başkan Yardımcıları Adil Akbayrak ve Aslan Gezici katıldı.
Toplantının birinci günü bölgedeki tüm şubelerin faaliyet raporları incelendi ve İç Anadolu Bölgesinin son üç aylık fotoğrafı çekildi. 2013 yılında birincisi düzenlenecek olan TÜMSİAD Fuarı ile ilgili bölgesel katılım durumları hakkında kararlar alındı. Akşam Satlerinde Sivas belediyesi sosyal tesislerinde Sivas protokolünün de hazır bulunduğu yemekli toplantı yapıldı. Toplantıda açılış konuşmasını Sivas şube başkanı Murat Şahin yaptı ve Sivas ile ilgili önemli ekonomik konulara değindi. Toplantının ikinci günü sabah kahvaltısından sonra toplantılarla ilgili son değerlendirmeleri yapılarak sonuç bildirgesi yayınlandı. Toplantının ardından Sivas Şubenin organizasyonunda Sivas ilinin tarihi ve kültürel güzellikleri gezilerek konuk iş adamlarına yöresel ikramlarda bulunuldu.

17 Eylül 2012 Pazartesi


DAĞCILAR DEMİRKAZIK' TA
    Türkiye Dağcılık Federasyonu 2012 faaliyet programı 15 - 21 Eylül 2012 tarihleri arasında İleri Kaya Eğitim Faaliyeti Çamardı Demirkazık ' ta başladı.
  faaliyete 43 Bölgeden 296 sporcu katıldığı belirtildi.
 Faaliyet hakkında  Niğde Dağcılık Spor İl Temsilcisi Yusuf Biltekin bilgi verdi. " Faaliyetimiz 15.09.2012 saat 14:00 de Çelenk koyma merasimi ile başladı. Daha sonra araçlarla Niğde Demirkazık Mümtaz Çankaya Dağcılık Okulu ve Kamp Eğitim merkezi tesisleri yanında kamp kurulması ile devam etti. Bu faaliyetin 21 Eylül 2012 Cuma günü sona erecek" diyen Biltekin Demirkazık Bölgesinin Dünya dağcıları tarafından vazgeçilmez dağlar arasında bulunduğunu  Faaliyet boyunca dağcıların yaz ve kış şartlarında mukavemeti daha güçlü dağcılar yetiştirileceğini dolayısıyla yaralanma ve ölümlerin en asgari düzeye düşürülmesi noktasında eğitimlerin verildiğini söyledi. 

" eğitim her alandaki kalkınmanın en temel unsurudur"

Milletvekili Kavaklıoğlu’ndan eğitim mesajı
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, ilköğretim haftası ve 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle yayınladığı mesajında, eğitimin her alandaki kalkınmanın en temel unsuru olduğunu dile getirdi. Üç aylık yaz tatilinin ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmenin ders başı yapacağı bilgisini veren Kavaklıoğlu, okula yeni başlayan 66-72 aylık yaklaşık 1 milyon 600 bin birinci sınıf öğrencisi de aldıkları bir haftalık uyum eğitiminin ardından eğitime adım atacağını sözlerine ekledi.
Mesajında eğitime ve insana yapılan yatırımın, güçlü, mutlu ve parlak bir geleceğin kurucusu olacak, ülkemizin çağdaş dünyayla bütünleşme çabalarına hız kazandıracağını vurgulayan Kavaklıoğlu, “Bilgi toplumu düzeyine ulaşarak, uygarlık ailesi içinde hak ettiğimiz konuma yükselebilmemiz ancak eğitimle mümkündür. Türkiye'nin eğitim alanındaki hedefi, Yüce Önder Atatürk'ün vurguladığı gibi 'fikri hür vicdanı hür, irfanı hür nesiller' yetiştirmektir” dedi. Eğitimin bir millet için geleceğe umutla ve güvenle bakabilmen ön şartı olduğunu belirten Kavaklıoğlu “Hükümetimiz eğitim alanındaki eksikliklerimizi hızla gidermeyi öncelikli hedef olarak belirlemiştir. Milli değerlerine sahip, çağa uygun bilgi ve donanımla kuşanmış, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacak nesillerin yetiştirilmesi, hepimizin vazgeçilmez sorumluluğudur.”
Kavaklıoğlu mesajını şu cümlelerle sürdürdü: “2012-2013 eğitim yılına büyüyen Türkiye'nin ihtiyaçlarına denk düşecek tarihi nitelikte reformlarla giriyoruz. Pek çok yeniliği içeren yeni eğitim sistemimiz bugün ders zilinin çalmasıyla başlıyor. Gençlerin en iyi, en kaliteli, yaygın ve modern eğitimi alması için düzenlediğimiz eğitim sistemi yeni şartlara, yeni gelişmelere göre sürekli güncellenmektedir.  Türkiye'nin daha güçlü, daha müreffeh, daha demokratik bir ülke olabilmesi, bölgesinde ve dünyada etkin, saygın bir konumda bulunabilmesi için eğitimin hayati önem arz ettiği bir realitedir. Öğrenciler kendini ne kadar iyi yetiştirebilir, sunduğumuz imkânları ne kadar iyi değerlendirebilirlerse, Türkiye'nin yarınları da o kadar aydınlık, o kadar mutlu ve o kadar huzurlu olacaktır. Yeni eğitim ve öğretim döneminin öğrenciler, eğitim camiası ve memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, eğitim camiamıza ve tüm öğrencilerimize başarı dileklerimi sunuyorum”.