29 Aralık 2012 Cumartesi


ŞAFAK, SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Kamu Hastaneleri Birliği Yasası’ndan sonra Niğde’de ve ülke de daha da fazlalaşan sağlık sektörü çalışanlarının sıkıntılarını dile getiren bir önerge verdi.
Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması istemiyle verdiği önergeyle, sağlık alanında yaşanan sorunları parlamento gündemine taşımış oldu.
Şafak, Sağlık Bakanı’na, Niğde’de ve ülkede yaşananları örneklerle anlattı.
CHP’li Milletvekili, “Kamu Hastaneleri Birliği Yasası çerçevesinde, Niğde 112 İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği’nde 12 Sağlık Memurunun (Toplum Sağlığı Teknisyeni) daha önce çalışmakta olduğunu, bu serviste çalışan 8 Sağlık Memurunun istekleri dışında, fazla çalışan oldukları kendilerine iletilerek tamamen keyfi bir uygulamayla buradan ayrılmak zorunda bırakıldıklarını, bu atamalarla çalışan sayısının 4’e düşürüldüğünü” Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a söz ederken, “Kaliteli ve nitelikli bir sağlık hizmetinin sunumunun çok zor olduğunun kaçınılmazlığının” altını çizdi.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı Heyet Üyelerini Seçti
     Çamardı Sosyal Yadımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2013 faaliyet döneminde mütevelli heyet üyesi olarak görev yapmak üzere mahalle ve köy muhtarı üyelerinin seçimi için toplandı.
    Toplantı Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi  DÖNMEZ başkanlığında , Öğretmen evinde yapıldı.
    Toplantıya köy muhtarları ve mahalle muhtarları , Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları katıldı. Heyet üyesi seçimine Çukurbağ muhtarı Nurettin Kıraç tutuklu olduğu için yerine 1. Aza Kadir UMUCU katılırken , Yelatan Muhtarı Osman AKSOY il dışında olduğu için , Mahalle Muhtarı Mehmet ALAKUŞ ‘ ta rahatsızlığından dolayı katılamadı.
      Mütevelli heyet üyeliğine köy muhtarlarını temsilen Elekgölü Muhtarı Halil TEKİR seçilirken , Mahalle muhtarlarını temsilen Latif TUNCER seçildi.


ANKARA’DA YAPILAN BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSUNDA
MUZAFFER BAYRAM 3. OLDU.
Atletizm İl temsilcisi Ali Tunç Büyük Atatürk koşusu hakkında bilgi verdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişi nedeniyle düzenlenen 77. Büyük Atatürk Koşusunda Niğde Üniversitesi BESYO. Öğrencisi Muzaffer Bayram 3. Olarak büyük bir başarıya imza attı. Aynı yarışmada yarışan başka bir BESYO öğrencisi Yavuz Ağralı 23. M. Ali Tosun 57. Olurken, bir başka Niğde’li sporcu olan Nihat Özkaymak 48. Oldu.
10 bin 800 metrelik koşuya, 55 kadın, 386 erkek atlet toplam 441 sporcunun katıldığı yarışmada bayanlarda  Niğde Üniversitesi BESYO dan Hülya Baştuğ  8. Oldu.
 Kadınlar kategorisinde 33.53’lük derecesiyle Türkan Özata, Erkekler kategorisinde ise 30.09’luk derecesiyle Ali Haydar Tekgöz kazandı.
Ulu Önder Atatürk’ün Ankara’ya ilk giriş yeri olan Dikmen Keklikpınarı mevkiinden saat 14.00’de Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin ve Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, yarış startını verdiler. Yarışa başlayan atletler, Dikmen, Cevizlidere, Türkocağı, Akdeniz ile Gençlik Caddeleri ve Tandoğan Meydanı güzergâhından geçerek, TCDD Genel Müdürlüğü Ankara Garı önünde mücadeleyi tamamladılar.
Bayanlarda Türkan Özata 33.53'lük derecesi parkuru birinci olarak tamamladı. Süheyla Adıyaman 35.45'lik derecesiyle 2.nci, Şeyma Karagöz Yıldız da 36.04'lük derecesiyle 3. ncü sırada yer aldı.
Kadınlarda takım halinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü 9 puanla birinci, mersin Meski Spor Kulübü 14 puanla ikinci, Aydın Didim Belediye Spor Kulübü 30 puanla üçüncülüğü elde etti.
Erkeklerde Ali Haydar Tekgöz, 30.09'luk derecesiyle 1.nci olurken, Erdinç Ekin 30.27 ile 2.nci, Muzaffer Bayram ise 30.31'lik derecesiyle 3. cü lüğü elde etti.
Erkeklerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü 27 Puanla birinci olurken, Ankara Karagücü Spor Kulübü 36 Puanla ikinci olurken, üçüncülüğü Batman Petrol Spor Kulübü 42 puanla elde etti.

SATRANÇ YAŞ GRUPLARI İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI BAŞARIYLA TAMAMLANDI
2012-2013 Türkiye Satranç Federasyonu Yaş Grupları Niğde İl Birinciliği Turnuvası 26-28 Aralık 2012 tarihlerinde 3 (üç) gün süresince Niğde Belediyesi Hüdavend Hatun Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilmiştir. Konu hakkında bilgi veren Satranç İl temsilcisi Recep Kara yaş gruplarına göre ilk sırada ve 07-12 yaş arasındaki sporcuların 26 Ocak-01 Şubat tarihleri arasında Antalya Kemer’de yapılacak olan Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasına katılacakların belirtti. 

28 Aralık 2012 Cuma


Niğde Ak Parti Gençlik Kollarından Odtü Olaylarına Tepki

Geçtiğimiz günlerde Ankara ODTÜ’de ülkemizin yüksek çözünürlüklü yerli imkanlarla yapılan keşif uydusu Göktürk-2 Çin'deki uzay üssünden fırlatılmasının ardından ODTÜ’de çıkan olaylara karşı Niğde Ak Parti Gençlik Kollarından kınama geldi.
Geçtiğimiz günlerde Başbakanımızında katıldığı Göktürk-2’nin fırlatılma  töreninde ODTÜ’de çıkan olaylarla ilgili Niğde Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre KESEK yaptığı açıklamada, çıkan olayları Ak Parti Gençlik Kolları olarak kınadığını söyledi.
Başkan KESEK , “Üniversitelerin asıl ve esas görevi bilgi üreterek Türkiye’nin hizmetinde olmaktır. Ülkenin gelişmesine katkı sağlamaktır. Çünkü üniversite demek, ilmi donanım sahibi kişiler yetiştirmektir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, üniversite eğitiminden geçtikten sonra ülkenin kalkınmasına katılan beyinlerin değeri ve sayısı ile ölçülebilir. Niğde Ak Parti Gençlik Kollarının yapmış aldığı toplantıda şu bilgileri kamuoyumuza duyurulmasını faydalı görmüştür. Bilim, teknoloji ve çağdaş uygarlık yarışında gurur vesilemiz olan Türkiye’nin ilk milli yer Gözlem Uydusu’nun uzaya fırlatılması töreninde meydana gelen müessbip olayları barış ortamı, sağduyu ve milli idareye karşı bir tehdit olarak gördüğümüz ve kınadığımızı Niğde Ak Parti Gençlik Kolları olarak kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.

BOR 21’İNCİ ANA İKMAL MERKEZ KOMUTANLIĞI KAPATILIYOR MU?

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde ili Bor ilçesinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Niğde Bor 21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı aynı zamanda 7. Ana Bakım Merkez Komutanlığı Fabrikasının kapatılıp kapatılmayacağını, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle yazılı bir önerge vererek gündeme taşıdı.
CHP’li Şafak, “7. Ana Bakım Merkez Komutanlığı fabrikasının kapatılacağı söylemlerinin fabrikada çalışan işçileri ve aileleri ile Bor ilçe halkını tedirgin ettiğini ve Bölge için askeri strateji önemi olan aynı zamanda bölgenin ekonomisine istihdam ve ticari boyutta katkısı olan 21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı’nın kapatılması yerine daha da büyütülmesi gerektiğine” önergesinde yer verirken, Başbakan’a, “Bor ilçesi için önem arz eden, Niğde Bor 21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı aynı zamanda 7. Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nın kapatılıp kapatılmayacağını” sordu.
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Niğde Bor 21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı’nın kapatılıp kapatılmayacağı ile ilgili yazılı önerge verdi.

OKUL SPORLARI GENÇ BAYANLAR VOLEYBOL İL BİRİNCİLİĞİ TAMAMLANDI

Okul sporları İl temsilcisi Emrah Çalgın Genç bayanlar Voleybol İl birinciliği hakkında bilgi verdi. Voleybol genç kızlar İl birinciliği müsabakalarının başarıyla tamamlandığını,  ilk üçe giren Okul takımlarına kupa töreni yapıldığını birinci olan takımın ise n-Niğde İlini temsilen grup eleme müsabakalarına katılacağını söyledi.
GENÇ KIZLAR VOLEYBOL SONUÇLARI:
1. Bor Şehit Nuri Pamir Lisesi
2. Niğde Kız Teknik ve Meslek Lisesi
3. Bor Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Başkan Akdoğan Niğde Tv’de Canlı Yayın Konuğu


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan gündeme dair soruları canlı yayında cevaplayacak.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bu akşam saat 19.30 da Niğde Tv'de canlı yayına konuk olacak. 4 yıl içerisinde yapılan hizmetlerin yanı sıra 2013 yılı projelerini anlatacak olan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan gündeme dair soruları da yanıtlayacak.

26 Aralık 2012 Çarşamba


Niğde Belediyesi 2013 bütçesi 94 milyon

Niğde Belediye Meclisi 2013 mali yılı bütçesini onayladı. Niğde Belediyesi 2013 yılı bütçesi 94 milyon 231 bin TL olarak belirlendi.
Niğde Belediyesi 2013 yılı Performans Programı ve Mali Bütçesi Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edildi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığındaki meclis toplantısı belediye meclis üyeleri katılımıyla gerçekleştirildi.
Plan ve bütçe komisyonunun hazırladığı 2013 yılı mali bütçesi maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Niğde Belediyesi 2013 mali yılı harç ve ücret tarifeleri, 2013 mali yılı gelir ve gider bütçesi ile bütçe kararnamesi, meclis üyelerince onaylandı.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 2013 yılında da hizmetlerin aralıksız devam edeceğini ve çok sayıda projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

25 Aralık 2012 Salı


Kıyamet Sağlıkta Koptu

Memur-Sen’e bağlı Sağlık – Sen Niğde Şube Başkanı Rıdvan YEŞİLDAL sağlık personellerinin yerlerinin değişmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.
Kıyamet Sağlıkta Koptu ; AKDAĞ takvimine göre kıyamet sağlıkçıları vurdu.
Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünde görev yapan yaklaşık 7 bin ebe, hemşire, sağlık memuru, tıbbi sekreterlik gibi görevlerde çalışan sağlık personelleri yıllardır çalıştıkları yerlerden alınıp re'sen yerleri değiştirilmiştir.
Bu sayı ilimiz de 70 den fazladır, yapılan re’sen atamaları hukuki ve insani bulmadığımızın bilinmesini istiyoruz. Kabul edilebilir bir tarafı olmayan bu atamaların çalışanların istekleri dışında olması da işin başka bir vahim boyutudur. İl Sağlık Müdürü, İl Halk Sağlığı Müdürü ve Genel Sekreter ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında kendilerinin de bu atamaları hayretle karşıladıkları ve sıkıntıya girdiklerini ifade ettiler. Yetkili sendika olarak üyelerimizin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Üyelerimizin haklarını korumak adına ne gerekiyorsa yapacağımızın bilinmesini istiyoruz. Sağlık Bakanlığı  yaptığı, çağ dışı yaklaşımlardan bir an önce dönmelidir.           
Yıllardır kurumlarda hizmet veren ve bütün yaşantısını ona göre ayarlamış olan insanların bir gece yarısı operasyonu ile yangından mal kaçırır gibi tayinlerinin çıkarılması yanlıştır. Bütün kamuoyunun bilgisine sunulur.

  NİĞDE MİLLETVEKİLİ SELVİ 
 Başbakanın Portekiz Başbakanı Coelho Onuruna Verdiği Davete Katıldı

AK Parti Niğde Milletvekili ve Türkiye-Portekiz Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Dr. Ömer Selvi,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Portekiz Başbakanı  Pedro Passos Coelho onuruna verdiği yemek davetine katıldı.
 Başbakanlık resmi konutunda basına kapalı olarak gerçekleşen yemek yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Yemek sonrasında Selvi, son dönemde iki ülke arasında yoğunlaşan üst düzey ziyaretlerin ilişkilerimizi pekiştirdiğini söyledi.



KİCK BOKS’UN ALTIN ÇOCUKLARI NİĞDE’DE
TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDAN 3 ALTIN, 2 GÜMÜŞ 1 BRONZ

Türkiye Kick boks federasyonu 2012 yılı faaliyet programında yer alan Minik, Yıldız bay bayan Türkiye Kick Boks Şampiyonası Aksaray İlinde  45  İlden 1450 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. İlimizi temsilen Türkiye şampiyonasına katılan yıldız sporcularımız 3 altın, 2 gümüş 1 bronz madalya alarak şampiyonada en çok altın alan takım olmuştur.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan İlimiz Kick boks takımını makamında kabul etti. Turhan; Türkiye şampiyonasından 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attıklarından dolayı İl temsilcisi antrenör ve sporcuları tebrik etti. İlimizde kick boks branşında lisanlı 830 sporcu bulunduğunu bunların 185 tanesinin aktif olarak bu sporu yaptıklarını belirterek bu spora gönül verenleri çalışmalarından dolayı kutlayan Turhan sporcuların başarılarının devamını diledi. 

AÇIKÖĞRETİM ADALET BÖLÜMÜ MEZUNLARI MECLİSTE

CHP Niğde Milletvekili Doğam Şafak, Açık Öğretim Adalet Bölümü Mezunlarının Kamu Kurum ve Kuruluşlara yerleşmelerinde kadro yetersizliği yüzünden çektiği sıkıntıyı ve yapılan ayrımı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in cevaplaması istemiyle yazılı bir önergeyle meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Vekil, “Açık Öğretim Adalet Bölümü Mezunlarına, Adalet Bakanlığı’nın 2012 yılı Kasım ayı yerleştirmelerinde 6225 nitelik kodu ile birlikte sadece 10 kadro ayırdığını ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının, İnfaz ve Koruma Memuru alım duyurularında, üniversitelerin bu bölümünden mezun olanların hariç tutulduğuna” önergesinde yer verdi.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na  yazılı soru önergesi verdi.


Niğde İl Tarım Müdürü Murat Türkmen oldu
Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde il müdürü değişti. Yeni Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen oldu. Türkmen daha önce de Yozgat Sorgun İlçe Tarım Müdürlüğü görevini yürütmekteydi. Mevcut İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin Bilhan ise müşavir kadrosunda Ankara’da, Bakanlıkta göreve devam edeceği belirtildi.
 Kavaklıoğlu’ndan başarı temennisi
Yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen’e ilk tebrik ise AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’ndan geldi. Tarım Müdürlüğünde önemli hizmetlerin gerçekleşeceğini ve Niğde tarımının gelişim kaydedeceğini umduklarını belirtti. Kavaklıoğlu, yeni il müdürü atamasının Niğde’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak Türkmen’e yeni görevinde başarılar diledi. 

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, TÜRKİYE DİL VE EDEBİYAT DERNEĞİ'Nİ KABUL ETTİ
GÜL: "ESKİSİ GİBİ KİTAPLARI TAKİP EDEMİYORUM"
GÜL: "KELİME HAZİNESİ ZAYIF BİR NESİL ORTAYA ÇIKTI"
GÜL: "DİL VE EDEBİYAT ALANINDAKİ ÇALIŞMALARINIZ BENİ MEMNUN ETTİ"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED)'i kabul etti. TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem, Cumhurbaşkanı Gül'e yeni çıkan "Bizimki Türkçe Sevdası" adlı kitabı ile derneğin kurumsal yayını "Dil ve Edebiyat" dergisini takdim etti. Erdem'in başkanlığındaki kabule; derneğin genel merkez icra kurulu ve Ankara Şubesi yönetim kurulu katıldılar. Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Gül, "Bu makamlarda olmanın dezavantajlarını yaşıyoruz. Eskisi gibi kitapları takip edemiyoruz. O dönemler kitapçılardan çıkmazdık. Sanat, edebiyat dergilerini yurtdışında bile 10 yıl takip etmiştim." şeklinde konuştu.
"En çok menun olduğum ziyaretlerden biri"
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin ziyaretiyle ilgili memnuniyetini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Son dönemlerde en çok memnun olduğum ziyaretlerden biri oldu.  Dil ve edebiyat alanlarındaki çalışmalarınızı görünce çok sevindim.  Çok memnun olduğum bir iş yapıyorsunuz. Çok tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. Derneğin Ankara Şubesi'nin yerini çok beğendiğini kaydeden Gül, "Ankara’nın önemli merkezi haline gelir. Çok tebrik ederim. Siyasetten daha heyecan verici bir şey. Orası çok güzel, canlı ve uğrak bir yer. Güzel bir de kitapevi olsun." tavsiyesinde bulundu.
"Kelime hazinesi çok az bir nesil ortaya çıktı"
Türkçenin karşı karşıya kaldığı sorunlardan yakınan Gül, "Kelime hazinesi çok az olan bir nesil ortaya çıktı. İletişim teknolojisi de buna sürüklüyor. Kimse artık mektup yazmıyor. Gençlerin fikirlerine, nesillere yön verecek yeni dergiler yok gibi geliyor bana." ifadelerini kullandı.
"Anayasanın dilinden çok çekiyoruz"
Anayasanın dilini gündeme getiren Gül, "Anayasanın dilinden çok çekiyoruz. Kanunların dilinden de çok çekiyoruz." dedi. İyi niyet mektuplarına değinen Gül, "İyi niyet mektuplarının çok hoş bir dili vardır. Yüzyıllardır kullanılan dili devam ettirirler. Dil ve edebiyat yönünden, sunumu çok yüksek seviyeli bir dildir. Büyükelçiler bir yere tayin edildiğinde gittikleri ülkenin Cumhurbaşkanına sunarlar. Bizimkilerin mektuplarını gözden geçirince, okunduğunda hiçbir ruhu olmayan mektuplar haline geldiğini gördüm. Sıradanlaşmış; kelime, metin neredeyse tamamen değiştirilmiş ve yozlaştırılmıştı. Hemen düzeltin talimatı verdim. Şimdi düzeltiyorlar."

21 Aralık 2012 Cuma


     İL BAŞKANI ÖZMEN AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Ak Parti İl Başkanı ÖZMEN’nin patatesle ilgili Başbakanla Kırşehir’deki görüşmelerinin sonuç verdiği belirtildi.
17 Aralık 2012 tarihinde yapılan aylık Ak Parti Belediye Başkanları toplantısında İl Başkanı ÖZMEN patates konusunda açıklamalarda bulundu.
‘’ Eylül 2012 tarihinde Kırşehir Valiliğinde Sayın Başbakanımızla Niğde çiftçisinin birinci sorunu olan patates ürünün fiyatının düşük olması ve dış pazarlarda patatesin pazarlanması için Sayın Başbakanımızdan istemiş olduğum destek bu gün itibariyle ihracatın artması nedeniyle netice buldu.  Bu ihracatın hızlı bir şekilde artması üretici fiyatlarına yansıması nedeniyle patates fiyatlarının yükselmesi çiftçinin sezon sonuna kadar yüzünü güldürecek olup ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın patatesin hak ettiği yere gelmesi için kısa, orta ve uzun vadelerde gayretleri sürmektedir.
Bu konudaki katkılarından dolayı Başbakanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, teşkilatımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ dedi.

AHİKA 2012 MALİ DESTEK PROGRAMI TANITIM TOPLANTISI YAPILDI


Ahiler Kalkınma Ajansı 05 Aralık 2012 tarihi itibariyle 2012 Mali Destek Programlarının tanıtım toplantıları Niğde’de İl Özel İdare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
          
Toplantıya Niğde Valisi Âlim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde Belediye Başkan Vekili Yakup Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Polis Okulu Müdürü Mürsel Sevindik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş, İlçe Kaymakamları, Niğdeli İşadamları ve davetliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Valisi Âlim Barut şunları söyledi; “Kalkınma Ajansımız bilindiği gibi beş Vilayetten oluşmakta. Beş Vilayette de iki konuda bu sene destek toplantısı yapılmaktadır. Her İl proje getirecek ki destek alabilsin. İller arasında bir dağılım söz konusu değildir. İşin özü Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından ilan  edilen konuda proje hazırlanıp, kabul edilmesi lazım. Yoksa doğrudan doğruya bir destek söz konusu değildir. Bu sebeple proje hazırlayacak ve proje verecek olan arkadaşlarımız buna dikkat etmesi gerekiyor. Tabiî ki projenin kabul edilebilir olması lazım. Buna verilecek destekler hibe olduğu için, belki yatırımın bütünü içerisinde çok önemli bir yer almayabilir, ama yatırıma en azından hızlandırıcı ve katalizör görevi gören bir destek olacaktır” dedi. 

ATATÜRK YARIŞI VE KULÜPLER KROS LİGİ  KOŞULDU

Atletizm İl temsilciliğinin faaliyet proğramında yer alan Atatürk  Koşusu ile Kulüpler Kros Ligi yarışmaları Kent Ormanı Kros parkurunda koşuldu. Atletizm il temsilcisi Ali Tunç ‘un verdiği bilgilere göre Bayan ve erkeklerde 8 kategoride yapılan yarışmalar saat 10.00 da başladı. Yaklaşık 500 sporcunun katıldığı yarışmalar sonucunda takım sıralamasında 1. Gelen takımlar Niğde’yi temsilen ,  12 Ocakta Adana da yapılacak olan Kulüplerarası Kros Türkiye birinciliği eleme yarışlarına katılacaklar. Yarışların sonunda ilk 3’ e giren sporculara madalya, takımlara ise kupa verildi. Dereceye girenlere ödülleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Harun Turhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü şube müdürü Ali Dibek, Atletizm il temsilcisi Ali Tunç, Anadolu Spor Kulübü başkanı Mustafa Kılıç, Çamardı ÇPL. Lisesi Müdürü Lokman Ekinci, Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı  Kadriye Öztürk, Beden eğitimi öğretmenleri ve atletizm antrenörleri tarafından verildi .

PMYO OKÇULUK SPORU ÖĞRENCİLERİ DENİZLİ YOLCUSU.

  
Polis meslek yüksek okulu okçuluk sporları öğrencileri Gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Harun Turhan ‘a ziyarette bulundular.
Türkiye okçuluk federasyonu başkanlığının 2012 yılı faaliyet programı gereği,   okçuluk salon federasyonu kupası  22-23 aralık 2012 tarihlerin de Denizli’de yapılacak Okçuluk salon ve federasyon kupasına, ilimiz okçuluk sporcu kafilesi katılacak..ilimizi temsil edecek olan  PMYO Okçuluk sporu öğrencileri il müdürü Harun Turhan ile istişarede bulunarak denizlide görev alacak  olan aşağı da isimleri belirtilen sporculara başarı dileyerek ilimizi en güzel şekilde temsil edeceklerine inandıklarını söyledi.

1.      Murat TERZİ                          Antrenör          PMYO
2.      Oğuzcan İŞ                             Sporcu             PMYO
3.      Orhan Gazi AYYILDIZ           Sporcu             PMYO
4.      Ü.Mustafa ADEMOĞLU        Sporcu             PMYO
5.      Fatih DİREK                           Sporcu             PMYO
6.      Barış AYDEMİR                    Sporcu             PMYO
7.      Serkan KURUCAN                Sporcu             PMYO


TEPEKÖY ÇİFTLİK YOLU YİNE MECLİS’TE

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, 2012 yılı Şubat ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği sözlü soru önergeye cevap gelmeyince, CHP’li Şafak, bu kez soru önergesini yazılıya çevirerek, bir türlü bitirilmeyen Niğde-Tepeköy Çiftlik İl Yolu’nu tekrar parlamento gündemine taşıdı.
Şafak soru önergesinde, “18.02.2011 tarihinde başlayan ve yaklaşık 2 yıldır bitirilmeyen “Niğde-Tepeköy Çiftlik İl Yolu Projesinin ne zaman tamamlanacağını ve Yol projesinin geçiş güzergâhı olarak hangi noktaların belirlendiğini” Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sordu.
Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Mevcut yolun, projeye göre genişletilip, genişletilmeyeceğini ve genişletilecekse, ne kadar genişletileceğini Binali Yıldırım’a sorarken, “projeye göre söz konusu yolun kaç kilometre olarak planlandığını da” sorularına ekledi.
NE ZAMAN HİZMETE AÇILACAK?
2 yıldır bitirilmeyen yolun peşini bırakmayan Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Niğde-Tepeköy Çiftlik İl Yolu’nun yeni güzergâhında, eskisine göre ne gibi değişiklikler olacağını ve Niğde-Tepeköy Çiftlik İl Yolu’nun ne zaman hizmete açılacağını” da, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sordu.
Şafak, “ 2 yıldır bir yolu bitiremediler. Herhangi bir açıklama da yapılmıyor. Ulaştırma Bakanı, 1,5 yıl önce sorduğum sözlü soru önergesine cevap bile veremedi. Bu yüzden Tepeköy-Çiftlik yolu ile ilgili sözlü soru önergemi yazılıya çevirdim. Eğer buna da cevap gelmez ve bu yolun bitirilmesi için bir şeyler yapılmazsa, tekrar meclis kürsüsünden konuyu gündeme taşıyacağım” dedi.


Çocuklara içki servisi kabul edilemez!
Sağlık-Sen’den tepki

Memur-Sen’e bağlı Sağlık–Sen Niğde Şube Başkanı Rıdvan Yeşildal, bir alkollü içecek firmasının, bir alışveriş merkezindeki tanıtımı çerçevesinde çocuklar da dâhil gelenlere alkollü ürün dağıtmasına tepki gösterdi.
Bu olayın kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulayan Başkan Yeşildal, içkinin normalleştirilmesini eleştirdi. Ücretsiz alkollü içki dağıtımına ilişkin görüntülerini hayret ve üzüntüyle izlediğini belirten Yeşildal, “Bu yapılan skandal bir olaydır sorumlular bir an evvel cezalandırılmalı ve bu durum bir daha tekrar etmemelidir” dedi.
Geçtiğimiz günlerde alkol yudumlarken kameralara takılan ve 15 yaşında olduğu belirtilen çocuk görüntülerinden büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Rıdvan Yeşildal şunları söyledi: “Burada atlanmaması gereken başka bir olayda çocukların ve gençlerin alkol alması doğru değil de büyüklerin içki içmeleri doğrumu buna da idrak ederek düşünmemiz gerekmektedir. "dedi

İL GENEL MECLİSİNDEN VALİ BARUT’A ZİYARET


İl Genel Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim, Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı ve beraberindeki heyet Niğde Valisi Âlim Barut’u makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Öncel Koç, Eğitim, Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Teyfik Avanoğlu, Meclis Üyeleri Ünal Pınar, Sabri Bozdağ ve Kamil Davarcı katıldı.

Eğitim, Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Teyfik Avanoğlu; “İlimizin turizmde hak ettiği yeri alabilmesi için neler yapabiliriz ve yapmalıyız. Bu konuda kamuoyu oluşturmak, daha kapsamlı, geniş katılımlar oluşturmak istiyoruz. Kamu ve özel sektörden katkılarını ve desteklerini bekliyoruz. Sayın Valimizin destek ve önerilerini almak, yapacağımız işler hakkında da bilgi vermek üzere ziyaret ettik” diye konuştu.


MUHARREM AYI VE KARDEŞLİK

    ÇAMARDI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ VE TÜRKİYE DİYANET VAKFI ÇAMARDI ŞUBESİNİN DÜZENLEDİĞİ “ MUHARREM AYI VE KARDEŞLİK  “ KONULU KONFERANS BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.
    Konferansın konuğu Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi Osman KILIÇ idi. Konferans Çamardı Öğretmen Evi toplantı salonunda yapıldı. Konferansa ilgi yoğundu. Konuklar salona sığmadı.
     Konferansa ilçe Müftüsü Hayri ERENAY , Baş Müfettiş Osman KILIÇ , Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY , Nüfus Müdürü Turan ELAGÖZ , Gıda Tarım  ve Hayvancılık Müdürü H.Yusuf PARLAK , Mal Müdürü Enver PERİŞAN , Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hatice Hatipoğlu ,  Ferhan UZKURT ve vatandaşlar katıldı.  
   Sunuculuğunu Çukurbağ Köyü İmam-Hatibi H.İbrahim AYAN'ın yaptığı proğram; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Elekgölü Köyü İmam-Hatibi Mehmet AYDEMİR'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı..Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hayri ERENAY; Muharrem ayının önemini , bu ay da meydana gelen olayları ve Hz. Muhammedin hayatından kısa hikayeler anlatan Müftü ERENAY , tüm konuklara teşekkür etti.

   Konuşmacı Baş Müfettiş Osman KILIÇ ; Samimi davranışları ve anlattığı konulara konukları da dahil etmesi ile çok beğeni topladı.

   Yaklaşık iki saat bilgi verdi , sohbet etti.İlgiyle dinlendi.

16 Aralık 2012 Pazar


2012 YILI MAZOT GÜBRE VE TOPRAK ANALİZ DESTEĞİ İÇİN 
SON MÜRACAAT TARİHİ 31 ARALIK
ÇKS.ye dahil olan çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair 2012/40 Sayılı Tebliğ uyarınca sözkonusu desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin 31 Aralık 2012 tarihi mesai bitimine kadar il müdürlüğümüze şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.
Ayrıca 2012 yılı üretim sezonu için ÇKS kayıtlarını Tebliğ yayınlanmadan önce(15 Haziran 2012 tarihinden önce) yaptıran çiftçilerin de Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme ödemelerine esas olacak başvuru dilekçelerini 31 Aralık 2012 tarihi mesai bitimine kadar İl Müdürlüğüne şahsen teslim etmeleri gerekiyor.


ŞAFAK, BAYRAKTAR’A SORDU…

ENERJİ KİMLİK BELGESİ ALIMINDA YAŞANAN SORUNLARI NE ZAMAN ÇÖZECEKSİNİZ?

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle, Enerji Kimlik Yönetmeliği gereğince alınması gereken Enerji Kimlik Belgesi alım işlemlerinde yaşanan sorunları dile getiren yazılı bir önerge verdi.

Şafak, Binalarda, Enerji Kimlik Yönetmeliği gereğince, Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğunun olduğunu, Enerji Kimlik Belgesi’nde binanın, ısıtma, soğutma, aydınlatma, sıhhi sıcak su ve havalandırma ihtiyaçlarının yer almasının yanı sıra binanın yıllık karbon salım miktarı ve yenilenebilir enerji kullanım oranlarının bulunduğunu, bu belgenin alımı sırasında müracaat edenlerin birçok sorunla karşılaştıklarını, Çevre ve Şehircilik Bakanı’na yazılı önergesinde söz etti.

CHP’li Şafak, “Enerji Kimlik Belgesi alım işlemlerinde faaliyet gösteren internet sitesi yetersiz olduğu ve müracaat sürecinde yaşanan sorunların çok olması nedeniyle şikâyetler artmaktadır. Bu şikâyetleri ortadan kaldırmak için bir çalışmanız var mıdır?” diye sorarken Bakan Bayraktar’a “Bazen gece geç saatlerde girilmesi önerisi olan bu internet sitesinin aktif ve işlev hale getirilmesi için herhangi bir teknik çalışmanız var mıdır?” sorusunu da önergesine ekledi.

Kimlik Belgesi Alımını Kolaylaştıracak mısınız?

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Enerji Verimliliği Daire Başkanlığı’nın, Enerji Kimlik Belgesi verilmesi konusunu kolaylaştıracak farklı yöntemler geliştirmeyi düşünüp, düşünmediğini”  ve “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinde 2 yıldır yaşanan sorunlar dolayısıyla Enerji Kimlik Belgesi alımı sorunu yaşayan vatandaşlara çözüm olarak bir düzenlemeyi ne zaman yapacaklarını da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a sordu.



15 Aralık 2012 Cumartesi


Hayvan Barınağı Kışa Hazır

Niğde Belediyesinin yapmış olduğu hayvan barınağı ve hayvan rehabilitasyon merkezinde kış sezonu için çalışmalar yapılarak hazırlıklar tamamladı.
Niğde Belediyesi hayvan barınağı 23.000 metrekare alanda sokak hayvanlarını barındırıyor. Sokakta sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanları kendi bünyesinde oluşturduğu hayvan barınağı ile bakımlarını yapan Niğde Belediyesi, hayvanların doğal ortam koşullarında yaşamaları sağlıyor.
Mevsim koşullarına göre bakım ve temizliği yapılan hayvan barınağında kış mevsimi için yuvaları temizlenerek dezenfeksiyon işlemi yapıldı ve hayvanların soğuk hava koşullarından etkilenmemeleri için gereken önlemler alındı.
Niğde de bir ilk olarak gerçekleşen doğal yaşam alanları hayvan severler tarafından büyük beğeni topluyor.

Yerli Malı Haftası Kutlamaları Yozlaştı!


Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili konuştu.

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, tutumlu olmanın bir ülkenin kalkınması, refah, huzur ve barışı için elzem hasletlerden birisi olduğunu belirterek, bu kültürün en başta çocuklara kazandırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de ithal ve lüks malların tüketiminde büyük bir patlama ve savurganlık yaşandığını ve ithal ürünlere özentili kozmopolit bir nesil yetişmeye başladığını kaydeden Gürkan Avcı yaptığı açıklamada, bir tek okullarda kutlanmaya devam edilen Yerli Malı Haftasının, nihayetinde pasta, börek, kola, cips ve hamburgerli sığ ve yozlaşmış bir beslenme etkinliğine dönüştüğünü söyledi.

Türkiye’nin bu haftayı hakkıyla idrak etmeye ve geliştirmeye çokça ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Avcı, “Yerli Malı Haftası, kültürel, tarihi değerlerin yaşatılması, doğal zenginlik kaynaklarımızın, ordumuzun, kurum ve kuruluşlarımızın ve sanayimizin tanıtılması, mutfak ve müzik zenginliğimizden örneklerin sunulması, dilimizin korunması ve geliştirilmesi gibi etkinliklerin bir bayram havasında yapıldığı hafta olmalıdır” dedi.

BALIK-EKMEK ŞENLİĞİ 
ALSANCAK SALİH İŞGÖREN İLKÖĞRETİM OKULU’NDAYDI

SALİH İŞGÖREN İLKÖĞRETİM OKULU’NDA 600 ÖĞRENCİYE BALIK-EKMEK ZİYAFETİ SUNULDU

BALIK YİYİN, ZEKİ ÇOCUKLAR OLUN


Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, balığın tüketimini arttırmak ve çocuklara balığı sevdirmek için ilköğretim okullarında Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) tarafından gerçekleştirilen balık-ekmek şenlikleri tam gaz sürüyor. 2011 yılından bu yana 17 okulda Balık-Ekmek Şenliği düzenleyen STG, 2012 yılının son Balık-Ekmek Şenliği’ni Alsancak Salih İşgören İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi. 600 öğrenciye ekmek arası levrek, çipura ve minekop balığının ikram edildiği
“Balık-Ekmek Şenliği” coşkulu geçti.

Balık yeme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, mucitlerin çıktığı Japonya’da kişibaşı balık tüketiminin yıllık 65 kg, Avrupa’da ise 35 kg. seviyesinde olduğunu, Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen 8 kg’da kaldığını kaydetti.

Türkiye’de kişibaşı balık tüketimini 15 kg’a çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Kopuz, “Ülkemizdeki balık tüketimini arttırmak, balığın besin değerinin öneminin anlaşılmasını sağlamak amaçları doğrultusunda 2 yıldır Balık-Ekmek Şenlikleri düzenliyoruz. 

SERBEST GÜREŞ A MİLLİ TAKIMI
 DÜNYA ŞAMPİYONASINA ÇAMARDI DEMİRKAZIK
KAMP EĞİTİM MERKEZİNDE HAZIRLANACAK

Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezinde 26 Aralık 2012 /16 Ocak 2013 tarihleri arasında güreş federasyonu başkanlığının
2013 faaliyet programında yer alan serbest güreş A milli takımı dünya şampiyonası hazırlık kampı yapılacaktır.
Ankarada yapılacak olan Türkiye şampiyonasının ardından hemen kampa girecek olan güreş milli takımı kampa 10 teknikheyet ve 40 sporcu olmak üzere 50 kişi ile katılacak.

Gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Harun TURHAN serbest güreş A milli takımını en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirterek Bu kamp serbest güreş A milli takımının beşinci kampı olacak. Milli takım kamplarını tesisimizde yapan milli takım teknik kadrosuna ve federasyonumuza teşekkür ediyorum. Milli takımlarımız uluslar arası şampiyonalarda daha başarılı olması için bizlere düşen ne varsa yapmaya hazırız dedi

YAZAR HALİT ERTUĞRUL  ÇAMARDI İLÇESİNDEYDİ


   EĞİTİMCİ - YAZAR HALİT ERTUĞRUL ÇAMARDI İLÇESİNE GELDİ.
   EĞİTİMCİ YAZAR KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI DR. HALİT ERTUĞRUL İKİ KONFERANS VERMEK ÜZERE ÇAMARDI İLÇESİNE GELDİ.

  Birinci konferans lise öğrencilerine yönelik olarak Çamardı Mehmet Akif Ersoy YİBO’ nun Konferans Salonunda "Başarıda Moral ve Motivasyon" konulu seminer; İkinci konferans ise Burç Beldiyesi Sosyal Tesislerinde Anne ve babalara yönelik olarak " Aile ve Gençlik Eğitimi" konulu Konferans verdi.
   EĞİTİMCİ YAZAR HALİT ERTUĞRUL İLE DUYGULU ANLAR YAŞANDI 
 Halit Ertuğrul bir günde iki harika konferans ile gönülleri fethetti.
     Çamardı Öğrencilerine Yardım Derneği (ÇÖYAD) ve Burç İlköğretim Okul Aile Birliği tarafından organize edilen iki konferans verildi.
   İlk konferansını Çamardı Mehmet Akif Ersoy YİBO konferans salonunda Lise öğrencilerine verdi. “Başarıda Moral ve Motivasyon” konulu konferansın sunuculuğunu ve açılış konuşmasını tarih öğretmeni İsmail GÖK yaptı.    .  Bir eğitimci ve Akademisyen olarak derin tecrübelerini aktarırken duygulu anlar yaşandı.Avrupa ülkelerinde aile ve anne-baba-çocuk ilişkileri ile ,Türk aile yapısını , anne ve babaların çocukları için yaptığı fedakarlığı anlatırken öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.Yazar da kendi hayatından örnek verirken çok duygulandı. Ağladı. Salonda ki konuklarda duygulandı.Öğrencilere başarılı olmaları için  öğütler verdi.Başarılı öğrencilerin başarı sırlarını anlattı..Daha sonra kitaplarını imzaladı.

14 Aralık 2012 Cuma


ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN NİĞDE'’YE 12.12.2012 HEDİYESİ
· BAŞBAKAN ERDOĞAN, 112 TESİSİN AÇILIŞINI YAPTI
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapılan 16 milyar TL yatırım bedelli 112 tesisin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından yapıldı.
112 tesis 12.12.2012 tarihinde Ankara’da yapılan toplu açılışla hizmete alındı. Bu kapsamda Niğde ilindeki Yeşilburç Barajı ve Derivasyon Tesisleri ile bir adet meteoroloji gözlem istasyonunun da açılışı yapıldı.
Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, söz konusu eserlerin kazandırılmasında başta Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Hizmete açılan eserler hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, ''Bütün bu eserlerle beraber ülkemiz yeni bir dönemi yaşıyor. Ağaçlandırma projeleriyle yeni bir dönemi yaşıyor. Biz yeşili iddialı bir şekilde korumanın ötesine geçiyoruz. Derdimiz şu: Ülkemiz beton yığınlarına mahkum olmasın. Bir taraftan betonarme binalar yükselirken ne olursa olsun bir diğer taraftan da yeşili ülkemizde artıralım diyoruz. Evlerimizin pencerelerinden baktığımızda sadece beton yığınlarını değil, yeşili de görelim; o havayı teneffüs edelim” diye konuştu.
112 tesisle 2 milyon 345 bin dekar tarım arazisinin suya kavuştuğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “Toprakların o çatlak dudaklarına su veriyoruz, bunu başarıyoruz. Bu projelerle yılda yaklaşık 8,5 milyarkilowatt.saat hidroelektrik enerji üretimini Türkiye'ye kazandırıyoruz. İstanbul, Trabzon, Sinop, Karabük, Aydın, İskenderun ve Kars'ta 8 milyon nüfusa yılda toplam 614 milyon metreküp içme, kullanma ve sanayi suyunu bu tamamladığımız projelerle temin ediyoruz. Şanlıurfa ile 10 ilçe, 20 yerleşim birimi ve bin 540 dekar araziyi taşkınlardan koruyoruz” dedi.
Birçok Yerleşim Yeri Barajdan Faydalanacak
Başbakan tarafından Ankara’dan açılışı yapılan gövde yüksekliği temelden 40,5 metre olan Yeşilburç Barajı ile 4 bin 500 dekar tarım arazisi suyla buluşacak. Baraj’ın gövde hacmi 300 bin m3, ekonomiye katkısı ise yılda 1 milyon 800 bin TL olacak. Depolama hacmi 2 milyon m3 ve toplam maliyeti 33 milyon lira olan Yeşilburç Barajı ve Derivasyon Tesisleri’nin yanında Niğde’de kurulan 1 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonunun da açılışı Ankara’dan gerçekleştirildi.





SERTİFİKALI FİDAN VE SERTİFİKALI TOHUM DESTEKLEMELERİ
 İÇİN SON MÜRACAAT 31 ARALIK
2012 Yılı Yurtiçi Sertifikalı Fidan/Çilek Fidesi ve Standart Fidan Kullanımı Hakkındaki 2012/43 sayılı tebliğ ve 2012 Yılı Yurtiçi Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteklemesi Hakkındaki 2012/45 sayılı tebliğ uyarınca Güzlük fidan ve tohum ekilişleri için son müracaat tarihi 31 Aralık 2012 Pazartesi mesai bitiminde sona eriyor.
İl Müdürü Nizamettin Bilhan Sertifikalı Fidan ve Sertifikalı Tohum desteklemesinden yararlanmak isteyen çiftçilerin mağdur olmamaları için belirtilen tarihe kadar İl Müdürlüğümüze müracaatta bulunmalarını istedi.

13 Aralık 2012 Perşembe



AHİKA 2012 MALİ DESTEK PROGRAMI TANITIM TOPLANTILARI BAŞLIYOR

            Ahiler Kalkınma Ajansı 05.12.2012 tarihi itibariyle ilan ettiği 2012 Mali Destek Programlarının tanıtım toplantıları bugün Kırıkale’de  başlıyor.

           Bölgedeki potansiyel yatırımcılar ve basın mensuplarına yönelik olarak düzenlenen toplantılardan ilki 13 Aralık 2012 Perşembe günü Kırıkkale Kültür Merkezi’nde bütün Yönetim Kurulu üyelerinin yani Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinin Valileri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek.

            Toplantılar 14 Aralık Cuma günü Kırşehir’de, 18 Aralık 2012 Salı günü Niğde’de ve 19 Aralık Çarşamba günü Aksaray’da devam edecek.

             Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 Mali Destek Programları tanıtım toplantılarının sonuncusu ise, 21 Aralık 2012 Cuma günü Nevşehir’de yine tüm Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.






NİĞDE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI KURULDU



Niğde Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Fahri Tanıtım Kurulu Vali  Alim BARUT’un fahri başkanlığında kuruldu. 
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Başkanlığına Emekli Paşa Mustafa BALCI, Genel Sekreterliğine Emin ÖZDEMİR,  üyeliklerine ise Şevket KATIRCIOĞLU ve Ömer DEMİR seçildi.
Mustafa BALCI "Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı 1987 yılından beri yüce milletimizden aldığı maddi ve manevi destekle ordumuzun ihtiyaçlarının karşılanmasına, güçlendirilmesine, ulusal savunma sanayimizin geliştirilmesine öncülük yapmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı iştirakleri arasında ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN gibi dev şirketler bulunmaktadır."
Fahri Tanıtım Kurulunun amacı; ordumuz ile milletimiz arasında var olan gönül köprülerini devam ettirmektir.
Görevleri;
 1. Sosyal ve sanatsal faaliyetler düzenlemek
 2. Sportif faaliyetler düzenlemek
 3. Bağış faaliyetleri düzenlemek
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı bağış toplayan değil, bağış kabul eden bir kurumdur."Diye belirtti.


NİĞDE İLİNDE VOLEYBOL MAHALLİ LİGİNE STARD VERİLDİ
Voleybol Milli hakemi Barış Turan Mahalli ligi hakkında bilgi verdi. İlimizde 15 Aralık 29 Ocak tarihleri arasında Yıldız kızlar mahalli lig voleybol müsabakaları başlatılacaktır. 9 spor kulübünün katılımı ile yapılacak olan mahalli ligde dereceye giren kulübümüz grup müsabakaları ve Türkiye şampiyonasına katılma hakkı kazanacaktır. Çekişmeli geçmesi beklenilen müsabakalara tüm sporsever hemşehrilerimizi davet ederiz dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; Voleybol yıldız bayanlar mahalli ligini başlatacaklarını belirterek diğer mahalli lig müsabakalarını da Ocak ayında start verileceğini,  hedeflerimizin ise spor kulüplerinden kaliteli sporcu çıkararak Milli Takım kamplarına sporcu göndermek olduğunu söyledi. Bu müsabakalara katılan tüm spor kulüplerine başarılar dileyen Turhan diğer mahalli lig müsabakalarının da devam ettiğini söyledi.


ÇAMARDI  MÜFTÜSÜ KKTC ' DE KONFERANS VERDİ
        Çamardı İlçe Müftüsü Hayri ERENAY Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Din İşleri Başkanlığı davetlisi olarak düzenlenen Muharrem Ayı etkinlikleri için Diyanet İşleri Başkanlığınca KKT Cumhuriyeti'nde bir dizi konferans verdi  Konferans T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları
Genel Müdürlüğünce; KKTC Din İşleri Başkanlığı'nın talebi doğrultusunda ilçe müftüsü Hayri ERENAY, Muharrem Ayı ve Ehl-i Beyt Sevgisi konulu konferans vermek üzere görevlendirildi.
   KKTC'de yapmış olduğu konuşmalarında; ''Muharrem Ayı'nın insanlık tarihinde çok önemli olaylara şahitlik yapmış bir ay olduğunu, bu ayda yaşanan sevinçli ve üzüntülü olayların da olduğunu vurguladı.


BOR İLÇESİNE YAPILAN YATIRIMLAR

Bor’daki arsada Kavaklıoğlu’nun desteğiyle mutlu sona ulaşıldı
Bor’da yıllardır hükümet konağı olarak kullanılan geçtiğimiz aylarda Bor Belediyesi tarafından yıkılan binanın da bulunduğu Milli Emlak’a ait arsada, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun devreye girmesiyle mutlu sona ulaşıldı. 
Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait olan alan, Yeni Hükümet Konağında bulunan Bor Belediyesine ait arsa ile takas edildi ve yeni bir projeye ev sahipliği yapacak.
Bor ilçesinde Eski Hükümet meydanında Atatürk heykeli olduğu yerde bulunan ve bir süre de 1 Nolu Sağlık Ocağı olarak faaliyet gösteren bina Bor Belediyesi tarafından yıkılmıştı. 500 metre karelik arsanın akıbeti, Bor Belediyesi ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında yapılan uzlaşmayla ile çözüldü.  
Bor ilçesi yeni yatırımlar kazanıyor
Milletvekili Kavaklıoğlu, söz konusu alanın artık daha verimli olarak kullanılabileceğini, vatandaşlara yeni bir hizmet olarak döneceğini belirtti. Arsayla ilgili proje çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Kavaklıoğlu, yeni projenin somut aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşılacağını da belirtti. 
Kavaklıoğlu değerlendirmesinde ayrıca şunları söyledi: “Bor ilçesi yeni yatırımlar kazanıyor, projeler bir bir hayata geçiyor. İlçemiz yeni bir hastaneye kavuşacak. Sağlık Bakanlığı İnşaat Onarım Daire Başkanlığı çalışmaları tamamlama aşamasına geldi. Yakında TOKİ’ye gönderilecek ve ihale aşamasına gelinecek. Yeni ve modern, hasta yatak kapasitesinin 150 yatağa kadar çıkarılması mümkün olabilecek şekilde projelendirilmiş yaklaşık 17,000 metre karelik bir alanda inşa edilecek bir hastaneye kavuşacağız. SGK ilçe müdürlüğü yeni merkeze kavuştu. . Yeni hizmet binası modern yapısı ve teknolojik yeniliklerle donatıldı. Birçok kurum ve kuruluşta uygulanan numaramatik uygulamasına da başlandı. modern yaşanabilir kent olma yolunda desteklerimiz ve projelerimiz devam edecek. Bor için, halkımız için hangi konuda eksiklik varsa gidermek için var gücümüzle çabalayacağız" Dedi..



CHP NİĞDE MİLLETVEKİLİ DOĞAN ŞAFAK BAŞBAKAN'A ÖNERGE VERDİ
ŞAFAK TOKİ MAĞDURLARINI BAŞBAKAN’A SORDU

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,  Niğde ili Yeni Terminal Mevkii’nde yapılan 528 Konutlu TOKİ Evlerinin elektrik kesintisi ve diğer eksiklikler nedeniyle yaşadığı mağduriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı bir önerge vererek meclis gündemine taşıdı.
Günlerdir elektrik kesintisi sebebiyle mağdur olan TOKİ sakinleri dertlerini anlatacak yetkili bir muhatap bulamadıkları için çareyi Niğde Milletvekili Doğan Şafak’a anlatmakta buldular.
CHP’li Şafak, duruma el koyarak, konunun çözümü için yetkililerle görüştükten hemen sonra vakit kaybetmeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, TOKİ mağdurlarının sorunlarını dile getiren yazılı bir önergeye vererek durumun önemini anlattı.
Niğde Milletvekili Doğan Şafak,  Başbakan’a, “Toplu Konut Dairesi Başkanlığı olarak, Niğde il merkezinde bulunan ve birçok eksikliği bulunan TOKİ Evlerinin fiziki sorunlarının tespiti için inceleme yaptırmayı düşünüyor musunuz?” şeklinde bir soru sordu.
Şafak önergesinde, “Niğde İli Yeni Terminal Mevkisin de bulunan, 528 konutlu TOKİ evlerine yüklenici firma tarafından bağlatılması gereken elektrik aboneliği işlemlerinin zorda kalan konut sahipleri tarafından yapıldığını, hak sahiplerinin, yüklenici firma yüzünden yaşadığı bu mağduriyeti giderip gidermeyeceklerini de” Başbakan’a sordu.

HAYDİ, GENÇLER GENÇLİK MERKEZİNDE BULUŞALIM!

Niğde gençleri, gençlik merkeziyle sosyal faaliyetlerin tadına varıyor.
Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü binasının yanında yer alan gençlik merkezi gençlerin gelmek için sabırsızlandığı bos vakit diye bir kavramın aslında serbest zaman olduğunu kavradıkları, kendilerini geliştirme imkânı buldukları yerdir.
         Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü,gençlik merkezince yapılan sosyal ve kültürel faaliyetlerle gençlerin kalbini fethetmeye devam ediyor..Gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Harun TURHAN; Niğde’de 20 yıldır hizmet veren Gençlik merkezinin gençlere yönelik yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetlerle gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı, iyi arkadaşlık kurmalarını sağlamayı, kendilerine olan güvenlerini artırmayı, güvenli bir ortamda sevgi ve emeği buluşturarak onların iyi birer birey olmalarına katkı sağlamayı ilke edindiklerini söyledi.10 ve 30 yaş arası gençlere hitap eden gençlik merkezinde gitar, bağlama, satranç, halk oyunları, tiyatro, yüzme ve isteğe bağlı olarak açılan kursların yanı sıra gençlerle birlikte yürütülen topluma faydalı projelerinde yapıldığının altını çizdi.
            İl Müdürü Harun TURHAN gençlerin faaliyetlere gösterdiği yoğun ilgisi bizi bir hayli mutlu ediyor, bu aktiviteler gençlerin birbirleriyle olan paylaşımını artırırken yapılan faaliyetlerin gönüllülük esaslı olduğu unutulmamalıdır dedi.




            MİKRO KREDİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İL ÖZEL İDARESİ MİKRO KREDİYE TOPLAM 325.000 TL AKTARDI
Niğde Valisi Âlim Barut, İl Özel İdaresinin yürüttüğü mikro kredi çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. Vali Barut, 2008 yılından bugüne mikro krediye Özel İdare’nin 325.000 TL sermaye aktardığını belirterek, 5302 sayılı İl Özel İdare Yasası’nın “İl Özel İdaresinin Görev ve Sorumlulukları” başlıklı 6. maddesinin (a) fıkrasında mikro kredi konusunda İl Özel İdarelere sorumluluk verildiğini hatırlattı.
Vali Barut açıklamasında, Niğde İl Özel İdaresi’nin 2008 yılında Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile yaptığı protokol çerçevesinde mikro kredi çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi. Mikro kredinin kapsamı konusunda da bilgi veren Vali Âlim Barut şunları kaydetti; “Mikro Kredi dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkân sağlayan temin ve kefalet istenmeden verilen küçük bir sermayedir. Mikro Kredi, teminatsız ve kefaletsiz kredi almak için, aynı mahallede oturan benzer ekonomik ve sosyal şartları taşıyan asgari beş bayanın bir araya gelmesiyle oluşturulan gruba verilmektedir. Grup üyelerinin hepsine ayrı ayrı mikro kredi verilir. İlk yıl için öngörülen kredi tutarı 100 ile 700 TL arasındadır. Ancak, kredi alan bayanlarımızın girişimcilik ruhu ve potansiyeli dikkate alınarak verilen kredi tutarı her yıl 1000 TL’ye kadar artırılabilmektedir.”


12 Aralık 2012 Çarşamba


                               AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ BAŞ KAMPTA
     AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ EMRE BAŞ KAMPA KATILDI

     Federasyonun 2012 yılı Faaliyet Programında yer alan İşitme Engelliler Güreş Milli Takım hazırlık kampı 28 Kasım-14 Aralık 2012 tarihleri arasında, Elmadağ Kamp Eğitim Merkezinde yapılacaktır.​
   Çamardılı işitme engelli güreşçi Emre BAŞ 28 Kasım-14 Aralık 2012 tarihleri arasında, Elmadağ Kamp Eğitim Merkezinde milli takım hazırlık kampına katıldı
     Avrupa üçüncüsü İşitme Engelli Milli Güreşçi Emre BaŞ, İşitme Engelliler Serbest ve Greko Romen güreş milli takımı hazırlık kampına ilk kez katılarak güreşle tanışan Niğde Çamardı İlçesinden Emre Baş 01–08 Ekim 2011 tarihleri arasında Ermenistan’ın Erivan şehrinde yapılan Avrupa şampiyonasında hem serbest hem de Grokoromen dalda Avrupa üçünçüsü olmuştu.