31 Ocak 2013 Perşembe


NİĞDE SGK İL MÜDÜRÜ ADİL DEMİR
ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA YAPTI
Son zamanlarda İl Müdürlüğümüze yapılan şikayetler ve mahkemelerden gelen müzekkereler doğrultusunda yapılan inceleme ve tetkikte apartmanlardan bir kısmının çalıştırdıkları kat görevlisi, kaloriferci veya bahçıvan gibi personellerin sigortalı yapılmadığı tespit edilmiştir.
Çalışanlarını sigortalı göstermeyen apartmanlara tebligat gönderilmektedir. Bu tebligata müteakip en kısa zamanda çalıştırdıkları görevlileri sigortalı göstermek için Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.
Aksi taktirde bir ihbar veya şikayet sonucu ya da denetimler sonucu sigortasız personel çalıştıran apartmanlar geriye dönük prim ve idari para cezasına maruz kalacaklardır.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.


Eker’den “Bir Umut Ol Benim İçin” projesine destek
Eker’in eğitime katkısı, yeni projelerle sürüyor. Çocuklara yönelik “Bir Umut Ol Benim İçin” projesi, Eker Süt Ürünleri Gıda San. ve Tic. AŞ, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nün imzaladığı protokol ile hayata geçirildi. Projeyle, akranları ile eşit imkânlara sahip olamayan çocukların, akademik ve sosyal etkinliklerle gelişimlerine destek olunması hedefleniyor…
Süt ve süt ürünleri sektörünün 36 yıldır öncü firmalarından olan ve Bursa’da faaliyet gösteren Eker,  daha önce Uludağ Üniversite ile yaptığı (Gıda İşleme Bölümü Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı) işbirliğinin ardından eğitime katkısını yeni bir sosyal sorumluluk projesi ile sürdürüyor.
Eker, üretim yaptığı ve iş gücü istihdamını sağladığı bölgenin dezavantajlı çocukları ile ilgili “Bir Umut Ol Benim İçin” projesine, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile birlikte imza attı. 
“Bir Umut Ol Benim İçin” projesi; yaşadığı çevrenin elverişsiz koşulları nedeniyle akranlarıyla eşit imkânlardan yararlanamayan dezavantajlı konumdaki öğrencilerin, Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören öğretmen adaylarıyla birlikte akademik ve sosyal etkinlikler yaparak gelişimlerine destek olmayı hedefliyor. Proje, yabancı dil, matematik, fen, Türkçe gibi alana yönelik akademik desteğin yanı sıra; satranç, drama çalışmaları, kitap okuma etkinlikleri, müzik, resim gibi sanatsal çalışmalar, masa tenisi, halk oyunları ile birlikte sinema, tiyatro, çeşitli söyleşiler ve gezi gözlem etkinliklerini de kapsıyor.

AHİKA 2012 MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU SÜRESİ
1 MART 2013’E KADAR UZATILDI
Ahiler Kalkınma Ajansı 05.12.2012 tarihi itibariyle ilan ettiği 2012 Mali Destek Programları için son başvuru tarihini daha önce 7 Şubat 2013 olarak ilan etmişti. Yapılan değişiklik ile programlara çevrimiçi olarak yapılacak başvuruların matbu nüshalarının Ajans Merkezi ya da TR 71 Bölgesi illerinde (Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde) bulunan Yatırım Destek Ofislerine teslim tarihi 01/03/2013 Cuma günü Saat 17:00’ye kadar uzatıldı.


ENERJİ HANIM PROJESİ TANITILDI
Ak Parti teşkilatı eğitimlerini aksatmadan sürdürüyor.

Ak Parti Genel Merkez kadın kolları 4.bölge teşkilat eğitim programına Ak Parti Niğde kadın kolları başkanı Reyhan Sayın ve yürütme ekibi katıldı.
13 ilin katıldığı eğitim programının ev sahipliğini Kayseri Kadın Kolları yaptı.

 2013 yılının ilk eğitim programı kayseri başlatıldı. Enerji Hanım projesi kapsamında yılda 4 milyar TL enerji tasarrufu planlayan enerji bakanlığı, tanıtıma Kayseri ‘den başladı. Enerji Bakanlığı’nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği(Enver) işbirliğiyle  başlatılan kampanya kapsamında 21ilde daha ev hanımlarına eğitim verilecek.

Bakanlık eğitimler sonucunda 2023 yılına kadar yüzde %20’lik tasarruf oranlarına ulaşmayı hedefliyor. Programa Ak parti genel merkez kadın kolları başkanı Güldal AKŞİT, Enerji Bakanı Taner YILDIZ, kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖZHASEKİ, Kayseri Milletvekilleri Pelin Gündeş Bakır, İl  Başkanı Ömer DENGİZ, Kadın Kolu Başkanı Venhar PAKIRDAŞ ve yönetimi, Genel Merkez MYK, MKYK üyelerinin katılımıyla teşkilat çalışmaları hakkında bilgiler verilerek program bitirildi.




ŞAFAK: AKP’NİN EKSİKLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

“SORUNLARIN ASIL ÇÖZÜMÜ CHP İKTİDARINDA OLACAK”

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,  ısrarlı takibi ve çağrıları sonucu yeniden açılmasında büyük payı olduğu Gümrük Müdürlüğü’nün yeniden açılması ve KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün kurulmasıyla ilgili, “Bulunduğumuz her platformda dile getirdiklerimizi duydular. Bundan sonra da AKP’nin eksikliklerinin takipçisi olacağım. CHP iktidarında hem eksik bıraktıklarını tamamlayacağız, hem de yanlışlarını düzelteceğiz” dedi. 
Doğan Şafak, Niğde’de kapanan ve tekrar açılacak olan Gümrük Müdürlüğü ve KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile ilgili sorularımızı yanıtladı.
 ZATEN KENDİLERİ KAPATMIŞTI
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, son gelişmeleri değerlendirirken şöyle dedi:
”Zaten mevcut Gümrük Müdürlüğü AKP döneminde kapanmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 2012 yılının Mart ayında Niğde İlinin sorunları ile ilgili yaptığım konuşmamda kapanan Gümrük Müdürlüğü’nün tekrar açılmasını gerektiğine vurgu yapmıştım. Gümrük Müdürlüğü’nün kapatılmasının, ihracatçıları hem maddi, hem de manevi yönden büyük zarara uğrattığından, madencilik sektöründe ve tarım alanında gelişmeye açık olan ilimizde, Gümrük Müdürlüğü’nün tekrar açılmasından söz etmiştim. Kapattıkları bu önemli Müdürlüğü tekrar açmaları Niğde için önem arz etmektedir. Yaptıkları hatadan dönmeleri güzel bir gelişmedir. “

Türk Telekom, kablo hırsızlığına karşı 3.500 noktada alarm sistemi kurdu

Türk Telekom, müşterilerinin iletişim özgürlüğünü engelleyen ve ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olan kablo hırsızlığı olaylarının önüne geçmek için tüm ülke çapındaki önemli noktalarda alarm sistemi kurdu. Sistem, hatlara yapılan müdahaleleri, Ağ Yönetim Sistemi merkezleri aracılığıyla anında güvenlik güçlerine iletiyor.
Değer odaklı müşteri yaklaşımını esas alan Türk Telekom, müşterilerine en iyi şekilde hizmet verebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Türk Telekom, müşterilerinin iletişim özgürlüğünü engelleyen ve ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olan kablo hırsızlığı olaylarına karşı ülke çapında yaygın bir alarm sistemi kurdu.

Sistem nasıl çalışıyor?

Türk Telekom’un Türkiye’nin her noktasına uzanan altyapısında belirlenen 3 bin 500 noktaya kurulan özel alarm sistemi, hırsızların kablo hatlarına müdahalesini anında tespit ediyor. Sistem, kablo hattına yapılan müdahaleyi hemen ilgili Türk Telekom İl Müdürlüğü’ne bildiriyor. 

Sadece büyük şehirlerde değil, tüm yurt genelinde yaşanan kablo hırsızlığı olayları bireylerin ve kurumların iletişim özgürlüğünü kısıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda ülke ekonomisine milyonlarca liralık zarar veriyor. Türk Telekom, ülke çapında kurduğu alarm sistemiyle kablo hırsızlığı olaylarının önüne geçerek, müşterilerine en iyi şekilde hizmet vermek için çalışmalarını sürdürüyor.



30 Ocak 2013 Çarşamba


Alabalıklar Derelere Geri Dönüyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman içi suların balıklandırılması maksadıyla başlattığı proje kapsamında 2012 yılında 2 milyon alabalık yavrusunu bu sulara yerleştirdi. 2013‟te ise 3 milyon yavru alabalığın üretilerek orman içi sulara bırakılması hedefleniyor.
2005 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü‟nce dere, göl, gölet gibi orman içi suların yerli türlerimizle balıklandırılması için uygulanmaya başlanan “Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi” Trabzon Altındere ve Mersin Çamlıyayla üretme merkezlerinde yürütülen çalışmalarla hızla devam ediyor.
2012’de 2 Milyon Yavru Alabalık Salındı
2005 yılında başlayan balıklandırma projesi ile 2011 yılı sonuna kadar üretilen 2 milyon 191 bin alabalık yavrusu anaçların alındıkları orman içi sulara yerleştirildi. 2012 yılında ise 2 milyon alabalık derelere salındı.
Böylece 2012‟de salınan alabalıklar, yaklaşık 7 yıllık süreçte yerleştirilen alabalık yavrusu sayısını yakalanmış oldu. 2012‟de üretilen bu yavru alabalıklar ise, program çerçevesinde Ankara, Ordu, Bolu, Karabük, Tokat Zonguldak, Uşak, Ardahan, Artvin, Giresun, Rize, Sinop, Trabzon, Tunceli ve Mersin illerine yerleştirildi.
2013 Hedefi 3 Milyon Yavru Alabalık
Bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu nesli tükenme tehlikesi altına giren kırmızı benekli alabalıkların çoğaltılması için uygulanan proje kapsamında, 2013 yılında 3 milyon yavru alabalığın orman içi sulara bırakılması hedefleniyor.
Yavru Alabalıklar Üretilirken Büyük Hassasiyet Gösteriliyor
Proje kapsamında öncelikle dere ve göllerden anaç alabalıklar yakalanıyor ve yumurta alımı için havuzlarda besleniyor. Yumurtalar sağıldıktan sonra ise kuluçka döneminde özenle muhafaza edilerek yumurtadan çıkmaları sağlanıyor. Büyük bir hassasiyet içinde büyütülen yavru alabalıklar bırakılacakları suyun uygun sıcaklıkta olup olmadığı kontrol edildikten sonra salınıyor.
2023’e Kadar 50 Milyon Alabalık Bırakılacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da, orman içi sulardaki tabii alabalık popülasyonlarının arttırılarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak bu projenin önemine işaret ederek, “2023 yılına kadar 50 milyon alabalık yavrusunu yetiştirerek orman içi sulara bırakmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN KULLANIMINA CEZALAR ARTTI
DR. BİLGEHAN ÖZTÜRK AÇIKLAMA YAPTI

        19 Mayıs 2008’de yürürlüğe girip,19 Temmuz 2009 yılında kapsamı genişletilerek uygulanmaya başlanan ve tüm kapalı mekanlarda  Tütün ve Tütün Ürünlerinin kullanımı yasaklayan 4207 sayılı Kanun hükümlerine aykırı hareket ettiği tespit edilen işyerine ve kişilere uygulanacak ceza miktarlarında 2013 yılı için % 7,80 (yedi virgül seksen)  oranında artış yapılmıştır
       Maliye Bakanlığı’nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 10 Kasım 2012 tarihli ve 28463 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış yeniden değerlendirme oranı % 7,80 (yedi virgül seksen) olarak belirlenmiştir. Buna göre;
     Mevzuata uygun yasal uyarı yazısı asmayan işyerlerine:1463 TL
      Kahvehane,kafeterya,birahane,nargile içilen mekanlar,dernekler vb. işyerlerine: 1187 TL ile 5943 TL arası
      Yasak kapsamındaki kapalı mekanlarda Tütün ve Tütün ürünleri tüketen kişilere:88 TL
      Tütün ürünleriyle ilgili izmarit ve ağızlık gibi maddeleri yerlere atanlara :53 TL idari para cezası uygulanacaktır.
      İş yerlerine  uygulanacak cezai işlemlerde ihlalin tekrarı olduğunda ceza miktarları bir kat daha arttırılarak uygulanacaktır.
        Denetim ekiplerimiz 24 saat İlimizin her yerinde özverili bir şekilde denetimlerine devam etmektedir. Cezai işlemin en son başvurulacak yöntem olduğunu bütün halkımız, esnafımız bilmelidir. Biz sağlık çalışanlarının amacı halkın sağlığını korumaktır. Tütün ve Tütün Ürünleri de  bu mücadelemizin bir parçasıdır. Bağımlılık yapan ve son derece zehirli olan tütün ürünlerini tüketen kişilerin başka insanların sağlığına zarar vermemesi için Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak tüm çabayı sarf edeceğiz.
                                                                                                        

Altay Köyü’nün 60 yıllık su hasreti bitiyor

Niğde Ulukışla’ya bağlı Kazak Köyü Altay topraklarının 60 yıllık suya hasreti diniyor. Altay Köyü Göçmentepesi’nde devam eden su arama çalışmaları sonuçlandı ve bölgedeki kuyular faal hale getirildi. 2 ay içerisinde çalışmaya başlayacak kuyular sayesinde 14 bin dönümlük arazi hayat bulacak. Su sevinci yaşayan Altaylılar AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’na bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdiler.
Ziyarette Altay Köyü Muhtarı Abay Orhun, eski muhtar Mustafa Kök ve vatandaşlar bulundu. Su arama çalışmalarında büyük destek ve ilgi gördükleri Kavaklıoğlu’na teşekkür eden Altay Köyü Muhtarı Abay Orhun 1955 yılından beri yaşadıkları tarımsal su sorununun çözümüyle bölgenin küçük Çukurovası olacaklarını söyledi.
Altay Köyü Muhtarı Orhun açıklamasında şunları söyledi: “1955 yılında geldik o zamandan beri su sorunu yaşıyorduk. Sayın Milletvekilimiz Alpaslan Kavaklıoğlu da bize su arama çalışmalarında büyük destek verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz

ATLETİZM ANTRENÖRÜ BEKİR ÇETİNKAYA
BEDENSEL ENGELLİLER ATLETİZM MİLLİ TAKIM KAMPINDA

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Bekir Çetinkaya Bedensel Engelliler Federasyonu Atletizm Milli takımına Antrenör olarak getirildi.
Türkiye bedensel engelliler spor federasyonu başkanlığı atletizm milli takımı mesafeler branşına ilimiz atletizm antrenörü Bekir ÇETİNKAYA, yı görevlendirmiştir. Federasyonun 2013 faaliyet programında yer alan atletizm milli takım kampı 27 Ocak - 17 Şubat 2013 tarihlerinde Adana, da yapılacaktır. Kamp hakkında bilgi veren Çetinkaya 2013 Akdeniz Oyunlarının Mersin ilinde Haziran ayı içerisinde yapılacağından bize verilen kotanın Tekerlekli sandalyeli atletlerin temsil edeceğini ve bu kampın Oyunlarla ilgili ilk hazırlık kampı olduğunu, bundan sonra 6 aylık sürede dilimler halinde sürekli olacağını belirten Çetinkaya bu kamplar sonunda Milli takımı Akdeniz Oyunlarına en iyi şekilde hazırlanıp Ülkemizi başarı ile temsil etmek istediklerini söyledi. Konuşmasını devam eden Çetinkaya kendisine verilen bu görev için başta Bedensel engelliler federasyonu başkanı Şerifhan Demirhan olmak üzere Federasyon yönetim kuruluna ve İl Müdürü Harun Turhan’a teşekkür ederek bu görevi layıkıyla yerine getireceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın dedi.

 2/B KAPSAMINDA TAŞINMAZLARDA                                               
          BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

           6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında 2/B taşınmazlarının doğrudan satış işlemlerine başvuru süresi 24.10.2012 tarihli ve 28451 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 28.01.2013 tarihine kadardı.Son başvuru tarihi 26 Şubat 2013 ‘ e kadar uzatıldı.
6292 Sayılı Kanun uyarınca Kadastro Müdürlüklerince belirlenen hak sahipleri, 2/B kapsamında kalan taşınmazlarını rayiç bedel üzerinden %44 oranında indirim yapılarak, rayiç bedelin %56'sı oranında bedel ödeyerek ve son 5 yılda ödediği ecrimisil bedellerin de satış bedelinden düşürülerek satın alabilecek, kullandığı arazinin tapulu sahibi olabilecektir.

     2/B taşınmazlarını satın alma talepleri, taşınmazın bulunduğu yer Malmüdürlüğü veya Defterdarlık ile başka yerde bulunan Malmüdürlüğü veya Defterdarlığa yapılan başvurular da kabul edilecektir.
Başvuru Sırasında Gereken Belgeler;
    - Başvuru dilekçesi,  - Nüfus cüzdanı fotokopisi,
    - Başvuru bedelinin yatırılmışsa ilişkin belge veya makbuz,
    - Başvuru bedeli yatırılmadı ise taahhütname,
    - Varsa ecrimisil bedeli ödendiğine ilişkin belge örneği,
  - Kanuni mirasçılardan veraset ilamı belgesinin onaylı örneği,
 - Akdi haleflerden Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra düzenlenmiş hak sahibi veya mirasçılardan alınmış noter tasdikli yazılı muvafakat,
    - Tüzel kişiler için ayrıca gayrimenkul tasarrufuna izinli olduğunu ve temsilcisini gösterir yetki belgesi,
  Başvuru işlemlerinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde yapılabilmesi için hak sahiplerinin başvuru sırasında gerekli tüm belgeleri tam olarak ibraz etmeleri ve başvuru dilekçesinin eksiksiz olarak doldurmaları önem arz etmektedir.
                  Hak sahiplerine ve kamuoyuna duyurulur.

                                                                                                                 

TOPLUM KALKINMASINDA GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ

   Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından uygulanan ve Başbakanın Eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen “Gönül Elçileri” projesi 19 Aralık 2012 tarihinde Ankara'da 81 İl Vali Eşlerinin katılımı ile başlatılmıştır.

Grant Otelde yapılan toplantıya Niğde Valisi Alim Barut'un eşi Miyase Barut, Garnizon Komutanı eşi Fatma Nayır, Niğde Belediye Başkanı eşi Şerife Akdoğan, Başsavcı eşi Nuray Akçıl, Ağır Ceza Reisi eşi Sevda Öztürk, Niğde Üniversitesi Rektör eşi  Hülya Görür, İl Emniyet Müdürü eşi Fatma Uludağ, Vali Yardımcıları eşleri, Kaymakam eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan ve Müdür Yardımcıları ile İl Müdürleri eşleri katıldı.
İlçe düzeyindeki ilk toplantımız 17 Ocak 2013 tarihinde Altunhisar İlçesinde Kaymakamlık Binası Toplantı Salonunda yapılmıştır. Bu toplantıda Altunhisar Gönül Elçileri Çalışma Ekibi oluşturulmuştur.
22 Ocak 2013 Salı akşamı Niğde Televizyonu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü temsilcileri tarafından Gönül Elçileri Projesi ve bu kapsamda Koruyucu Aile Hizmetleri ile Bakanlığın diğer hizmet alanları ile ilgili tanıtıcı mahiyette bir program yapıldı.
23 Ocak 2013 Çarşamba günü Bor İlçesi Gönül Elçileri Çalışma Ekibinin oluşturulacağı İlçe düzeyinde bir toplantı gerçekleştirildi.
24 Ocak 2013 Perşembe günü  Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda mer
keze bağlı tüm muhtarımızın katılacağı tanıtım toplantısı yapıldı.
Bu projenin amacı yuva sıcaklığı ve ana sevgisinden yoksun olan tüm çocuklar için “Her çocuk için bir aile” hedefine ulaşmaktır.


Ekonomi camiasında Gümrük ve KOSGEB sevinci 
Geçtiğimiz günlerde Gümrük Müdürlüğü ve KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğünün kuruluşlarının gerçekleşmesinin ardından Niğde Ticaret ve Sanayi Odasında ekonomik ve ticari durumun masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Gümrük ve KOSGEB’in Niğde ekonomisine ve ihracatçılara, dış ticaret erbabına katkı ve kolaylık sağlayacağını bunun da ekonominin ivme kazanmasını sağlayacağını vurguladı. Toplantıda Niğde Gümrük Müdürlüğü'nün yeniden kurulmasının özellikle ticaret ve sanayi camiasında memnuniyetle karşılandığını gözlenirken, TSE Temsilciğinin oluşturulması için de start verildi.
NİTSO Meclisinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Gümrük ve KOSGEB’in yanı sıra yeni Adliye, TSE Temsilciliğinin oluşturulması, tarımsal gelişmeler, ulaştırma projeleri gibi konularla, ekonomik ve ticari konularda istişarelerde bulunuldu. Kavaklıoğlu toplantının oldukça verimli geçtiğini belirterek katılanlara teşekkür etti. Toplantıya AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, NİTSO Yönetim Kurulu Başkan Serdar Ecemiş, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu ile NİTSO Meclis üyeleri katıldı.
Ekonomi ivme kazanacak
NİTSO Başkanı Serdar Ecemiş, birkaç ay önce yine milletvekilleriyle biraraya geldiklerini ve Gümrük ve KOSGEB’in kuruluşu konusunda istekte bulundukları bugünkü toplantıda ise bunun gerçekleşmiş olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. Birlikte Niğde’nin ekonomik büyümesi için işbirliğinde çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Ecemiş, milletvekillerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

29 Ocak 2013 Salı


BAYAN GÜREŞ MİLLİ TAKIMI ÇAMARDI KAYMAKAMINI ZİYARET ETTİ

Bayan Güreş Milli Takımı Teknik Heyeti Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ, i Makamında Ziyaret Etti.
Kamp hakkında bilgi veren bayan güreş milli takımı teknik drektörü Yılmaz ARSLAN Demirkazık kamp eğitim merkezine daha önceki yıllarda da geldiklerini ifade ederek 2013 yılı Avrupa şampiyonası ilk hazırlık kampını her türlü çalışma ortamının bulunduğu Demirkazık kamp eğitim merkezinde başladıklarını belirterek kampın çok faydalı geçtiğini belirti.
 İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ, de bayan güreş takımının ilçemizde bulunan Demirkazık kamp eğitim merkezini tercih ettikleri için teşekkür edip bu tür organizasyonlardan mutlu olduğunu belirterek 2013 yılında yapılacak olan Avrupa ve dünya şampiyonasında ayrıca Mersinde yapılacak Akdeniz oyunlarında bayan güreş milli takımına başarılar diledi.







NİĞDE İL ÖZEL İDARESİ 2013 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI
AÇIKLANDI
Niğde İl Özel İdaresi 2013 Mali Yılı Performans Programını açıklamak üzere, Niğde Valisi Âlim Barut Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, yetkililer ve basın mensupları katıldı.
Konuşmasına; “İlgili kanun hükmünce her yıl Ocak ayı içerisinde değerlendirme programının ilan edilmesi gerekiyor. Bütün gazeteci arkadaşlarıma davetimize uyup geldikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde başlayan Vali Barut aşağıda bulunan İl Özel İdaresinin 2013 yılı Performans Programını basın mensuplarına açıkladı.
2013 MALİ YILI PERFORMANS PRGRAMI ÖZETİ
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 9’ uncu maddesi gereğince, "Kamu İdareleri yürütecekleri faaliyet ve projeler ile bunların kaynak ihtiyacı, performans hedef ve göstergelerini içeren performans programı hazırlar" hükmüne amirdir.
Yine aynı kanunun 9. maddesine dayanılarak, 05.07.2008 tarih ve 26927 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu İdarelerince Hazırlanacak Performans Programları Hakkında Yönetmelik gereği; Performans Programları hazırlanması gerekmektedir.
Bu kapsamda ilimiz Özel İdaresince, stratejik planında yer alan amaç ve hedeflere ulaşmak için, 2013 yılında gerçekleştirmeyi amaçladığımız faaliyet ve projeler ile bunların yürütülmesinde kullanılacak idare kaynakları ve mali kaynakları belirten Performans Programı hazırlanmıştır.

28 Ocak 2013 Pazartesi




NİĞDE DEFTERDARI CABİR DÖNER AÇIKLAMA YAPTI
"BASİT USULDEKİ MÜKELLEFLERE VERGİ REHBERİ"

  Basit usulde ticari kazançların vergilendirilmesine ilişkin olarak Gelir İdaresi Başkanlığınca mükellefler için vergi rehberi hazırlanmıştır. Bu rehbere mükelleflerimizce elektronik ortamda Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasında yer alan “Formlar ve Yayınlar” bölümünden ulaşılabilmektedir.
2012 yılında basit usulde ticari kazanç elde eden mükelleflerimize yönelik olarak hazırlanan rehberde; basit usulde vergilendirilmeye tabi olmanın genel ve özel şartları, basit usulden yararlanabilecek ve yararlanamayacak olanlar, basit usulden gerçek usule geçiş, gerçek usulden basit usule geçiş, basit usulde ticari kazancın tespiti, basit usule tabi mükelleflerde belge düzeni ve kayıtların tutulması ile yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilmesine ilişkin konulara yer verilmiştir.
Ayrıca, Bu rehber, ticari kazancı basit usulde vergilendirilen mükelleflerin vergi ile ilgili ödevlerini yerine getirirken faydalanabilecekleri bir kaynak oluşturmak ve kendilerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.
Söz konusu rehberde;
Basit usulde vergilendirilmeye tabi olmanın şartları,
Basit usulden yararlanabilecek ve yararlanamayacak olanlar,
Bakanlar Kurulu Kararları ile gerçek usule alınan mükellefler,
Basit usulden gerçek usule geçiş,
Gerçek usulden basit usule geçiş,
Basit usulde ticari kazancın tespiti,
Beyannamenin ne zaman ve nereye verileceği,
Yıllık gelir vergisi beyannamesinin doldurulmasında dikkat edilecek hususlar,
Verginin ne zaman ve nereye ödeneceği,
Basit usule tabi mükelleflerde belge düzeni ve kayıtların tutulması,
Basit usule tabi mükelleflerin yanında çalışanların durumu,
Basit usulde katma değer vergisi uygulaması,
Basit usulde vergi tevkifatı ve geçici vergi,
Geçmiş yıl zararları
konuları ele alınmış olup, Rehberin vergi dairelerimizden temini mümkün bulunmaktadır.

Tüm mükelleflerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.



NİĞDE İLİ JANDARMA
BÖLGELERİNDE MEYDANA GELEN OLAYLARLA İLGİLİ İSTATİSTİKÎ BİLGİLER

Niğde genelinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün 2012 yılı içinde meydana gelen asayiş, kaçakçılık ve organize suçlar ile trafik kaza ve icraatlarının istatistikî bilgilerine göre;
Niğde İl J.K.lığı Sorumluluk Bölgesinde; 2012 yılında toplam (3.522) olay meydana gelmiş olup, olay sayılarında bir önceki yılın aynı dönemine göre; % 26 artış meydana gelmiştir


JANDARMA SORUMLULUK BÖLGESİNDE MEYDANA GELEN
ASAYİŞ, KABAHAT VE TAKİBİ GEREKEN
OLAYLARI
2012 yılında meydana gelen (3.090) Asayiş, Kabahat ve Takibi Gereken olayın ilçelere göre dağılımı incelendiğinde; bir önceki yıla göre; İl Merkez, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk bölgesinde artış, Altunhisar İlçe Jandarma Komutanlığında ise azalış meydana geldiği görülmektedir. En çok olay nüfus yoğunluğuna bağlı olarak İl Mrk. J. K.lığ sorumluluk bölgesinde meydana gelmektedir.

JANDARMA SORUMLULUK BÖLGESİNDE MEYDANA GELEN  KAÇAKÇILIK OLAYLARI Niğde İl J.K.lığı Sorumluluk Bölgesinde; 2012 yılında toplam (142) kaçakçılık olayı meydana gelmiş olup, olay sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre; % 26 artış meydana gelmiştir.
  Meydana gelen kaçakçılık olayları incelendiğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre Altunhisar, Çiftlik ve Ulukışla İlçelerinde artış, İl Merkez, Bor ve Çamardı İlçelerinde ise azalış meydana gelmiştir. Kaçakçılığa konu olayların en çok Ulukışla ve İl Merkez J. K.lığı sorumluluk bölgelerinde meydana geldiği görülmektedir.



Niğde Milletvekili Doğan Şafak’tan, Nabi Avcı’ya “Hoş geldin” Mesajı:

“Ömer Dinçer’in Göremediği Kusurlar, Sizi Çok Uğraştıracak”
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, bakanlık koltuğuna oturan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, Ömer Dinçer’in görmezden geldiği kusurları hatırlattı; öğrencilerin ve velilerin haklarını savunduğu açıklamasında kendisini zor günlerin beklediğini belirtti.
Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde merkezinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun ek bina inşaatının ne zaman bitirileceğini bir süre önce Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer’e sormuş ve bakanlığın sorunu acilen çözüme kavuşturmasını talep etmişti.
Milletvekili Doğan Şafak, okulun ek bina inşaatı bitene kadar mevcut ısınma sorununun nasıl giderileceğini sormuş; yaz aylarında başlanmayan bina inşaatına kış aylarında devam edilmesine isyan etmişti.
Doğan Şafak, “İnşaat bitene kadar ısınma sorunu çözülmediği takdirde çocukların daha fazla mağdur edileceğini” sözlerine eklemişti.
Şafak’ın, okulla ilgili ısınma sorununu Milli Eğitim Bakanı’na aktardığı günlerde okul idaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tatmin edici bir açıklama yapılmamıştı.
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, kabine değişikliğinden önce Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesine gelen yanıt ise şoke etti.
Bakanlık Yaşanan Mağduriyeti Görmezden Geldi…
CHP’li Şafak’ın sorularına yanıt veren Eski Bakan Ömer Dinçer, “Niğde Valiliği’nce konuya ilişkin olarak; Merkez Cumhuriyet İlkokulunun ek bina inşaatının olmadığı, öğrencilerin rahat bir şekilde giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla 20.11.2012 tarihinde merdiven yapımının tamamlandığı, söz konusu yapım işinin eğitim öğretimi engelleyici bir durum oluşturmadığı, okulun ısınma sorununun bulunmadığı ve kömür kalorifer sisteminin doğalgaza dönüşümünün yapıldığı belirtilmektedir” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, bu yanıtın üzerine Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya şu mesajı verdi: “Sayın Bakan, koltuğunuz hayırlı olsun, ancak biliniz ki sizi çok zor günler bekliyor. Kendi sorumluluğundaki okullardan bihaber bir bakandan görevi teslim aldınız. Sayın Dinçer’e; okullarda yaz ayında başlanmayan inşaata neden soğuk havalarda başlanıyor, çocuklarımız okullarında üşüyor, hastalıklar artacak, eğitim zorlaşacak, ısınma sorununu nasıl çözeceksiniz? diye soruyoruz, karşımıza ‘yok öyle bir şey’ diyen umursamaz yanıtıyla çıkıyor. Veliler, Okul Aile Birliği, Niğde basını yalan söylüyor ya da hayal görüyor, sadece Ömer Dinçer gerçeği biliyor, öyle mi..!
Şafak’tan, Yeni Bakan’a Mesaj Veren Konuşma
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ile yaptığımız görüşmede, Ömer Dinçer’den koltuğu devralan yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bir mesajınız olacak mı sorumuza ise şöyle yanıt verdi: “Sayın Nabi Avcı; bu koltuğu binlerce velinin, öğrencinin ve öğretmenin ‘illallah’ ettiği bir bakandan devraldı. Umarım, tutumu sorunları yok saymak, görmezden gelmek, okulsuz eğitimi düşlemek yerine; sorunları öncelikle anlamak, ailelerin ve öğrencilerin taleplerini dinlemek üstüne kurulu olur. Demokratik ve öğrenci merkezli eğitim, kuma kafasını gömen değil; eğitim dünyasıyla işbirliğine giden bir yönetim anlayışından geçecektir. Yeni Bakanın ülkemize hayırlı olup, olmayacağını ilerideki günlerde göreceğiz” dedi.

27 Ocak 2013 Pazar


NİĞDE GEÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ
BAYAN GÜREŞ MİLLİ TAKIMINI DEMİRKAZIK’TA ZİYARET ETTİ


Büyük Bayanlar Güreş Milli Takım kampı Avrupa ve Dünya Şampiyonasına Hazırlanmak amacıyla 17 Ocak-06 Şubat 2013 tarihleri arasında Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde Teknik direktör Yılmaz Arslan nezaretinde kamp yapıyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan bayan güreş milli takımını Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezinde ziyaret ederek bayan güreş milli takım kampı hakkında bilgi aldı. İl Müdürü Harun Turhan bayan güreş takımının Demirkazık kamp eğitim merkezini tercih ettikleri için teşekkür edip bu tür organizasyonlarla milli takıma hizmet etmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek 2013 yılında yapılacak olan Avrupa ve dünya şampiyonasında ayrıca Mersin’de yapılacak Akdeniz oyunlarında bayan güreş milli takımına başarılar diledi.
Kamp hakkında bilgi veren bayan güreş milli takımı teknik Direktörü Yılmaz ARSLAN ,Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezine daha önceki yıllarda da geldiklerini ifade ederek 2013 yılı Avrupa şampiyonası ilk hazırlık kampını her türlü çalışma ortamının bulunduğu Demirkazık kamp eğitim merkezinde başladıklarını belirterek kampın çok faydalı geçtiğini belirtti.






Niğde Gümrük Müdürlüğü ve KOSGEB Hizmet Merkezi’nin kuruluşları gerçekleşti
Kavaklıoğlu: “Niğde’nin ticaret ve 
sanayi potansiyeli artacak”

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Gümrük Müdürlüğü’nün kuruluş sürecinin tamamlandığını ve 11 Ocak 2013 tarihinde alınan Bakanlar Kurulu kararının 25 Ocak 2013 tarihli resmi gazetede yayınlandığını belirtti.
Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak kurulan Niğde Gümrük Müdürlüğü’nün kuruluşu için Kavaklıoğlu’nun çalışmaları ve girişimleri bilinmekteydi. Kavaklıoğlu’nun Niğde’de 1996’da kurulan ve Niğde sanayicilerinin ithalat ve ihracat işlemlerinde büyük kolaylıklar sağlayan Niğde Gümrük Müdürlüğü'nün 1999'da kapatılması nedeniyle ildeki sanayicilerin ihracat ve ithalat işlemlerinde sıkıntılar yaşadığı yönünde girişimleri ve gümrük müdürlüğünün yeniden kurulması talebinin olumlu netice vererek kuruluşun yeniden kurulması özellikle ticaret ve sanayi camiasında memnuniyetle karşılandı.
Niğde ekonomisine büyük katkı
İhracatçıların yaşadığı sıkıntıların çözüme kavuşturulması ve ihracatın artırılması amacıyla Niğde’de iç gümrük kurulması girişimlerinin olumlu yönde neticelenmesinden mutluluk duyduklarını kaydeden AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, böylece Niğde ekonomisine ve ihracatçılara, dış ticaret erbabına katkı ve kolaylık sağlanması, gümrük gözetim ve denetiminde etkinlik ve verimliliğin arttırılması yönünde çok önemli bir adımın atıldığını söyledi. 

26 Ocak 2013 Cumartesi

PATATES SORUNU BİR KEZ DAHA  BAŞBAKAN’A İLETİLDİ

Başbakan ile patates çiftçisinin yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmak için görüşen Ak Parti Niğde İl Başkanı Özmen, konuyu yeniden gündeme getirdi.

Kayıt dışı üretimin fazla olmasıyla daralan pazardan ve istenilen seviyede olmayan fiyatlardan dolayı zorluk yaşayan Niğde çiftsininin sorunlarına çözüm bulabilmek için, başta Başbakan olmak üzere, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı  nezdinde girişimlerde bulunan Özmen gelinen son aşamayı değerlendirdi.

‘’Daha önce Sayın Başbakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde, bakanlıkların çalışmasıyla birlikte bir hareketlilik yaşandı, yalnız bu bizim istediğimiz seviyeye ulaşmadı. Çiftçilerimizin yaşadığı sıkıntıları gidermek için her platformda girişimlerde bulunmaya devam ettiğimizi kamuoyu yakinen takibetmektedir. Geçen hafta sayın Başbakanımızla özel bir görüşme yaparak, patates konusunda çiftçilerimizin sıkıntılarının tam olarak çözüme kavuşmadığını  dile getirdim. Sorunun çözümü noktasında neler yapılması gerektiği konusu hakkında bir görüşmemiz oldu.


Yeni atanan İl Tarım Müdürümüzle görüşen Ak parti tarım komisyonumuzda çalışmalarını sürdürerek, Niğde çiftçisinin yaşadığı soruna biran önce acil çözüm bulabilmek için gayret içersindedirler.
Türkiye’de üretilen patatesin %16’sını Niğde karşılıyor. Bu büyük bir rakam. Tarıma dayalı ekonomiye sahip Niğde halkını etkileyen bu sıkıntının biran önce çözülmesi için İl Başkanlığı olarak bütün gayreti göstermekteyiz. Vekillerimizin bakanlıklar nezdindeki çalışmalarıyla ileriye dönük kalıcı çözümler bulacağımızı ifade ederek, halkımızın tüm sorunlarının çözümü noktasında yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim’’.

Su kuyularına otomatik sayaç zorunluluğu erteleniyor
Su kuyularına sayaç takılması zorunluluğu nedeniyle zor günler geçiren çiftçilere müjdeli haber geldi. AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Orman ve Su Bakanlığı’nın yeraltı sularının kullanma belgesi (ruhsatlandırılması) ve su kuyularına otomatik sayaç yani ön yüklemeli uzaktan kontrollü su sayacı takılması zorunluluğunun ertelenmesine ilişkin çalışmalara başladığını belirtti.  
Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Kuyulara sayaç takılması uygulamasının, ileriki bir tarihe ertelenmesine için hazırlıklar başladı. Tabiki erteleme için kanun değişikliği gerekiyor ve Orman ve Su Bakanlığımız gerekli düzenlemeleri yapmak için hazırlıklara başladı. Bu çiftçimizin ve üreticimizin üzülmesi için yapılan çalışmadır. Meyve, sebze, tahıl üreticisi, çiftçilerimizi hiçbir şekilde mağdur etmeyecek bir düzenleme yapılacaktır. Yeraltı su kaynakları ülkemizde başta tarım olmak üzere, içme ve kullanma, sanayi, enerji gibi alanlarda kullanılmaktadır. Orta Anadolu ve İç Anadolu bölgesinde yerüstü su kaynakları zengin değil. Önceki dönemlerde yeraltı sularının kullanılması disiplin altına alınmadığı için Konya Ovası’nda, ruhsatsız olarak kuyuları nedeniyle büyük çöküntüler oluştu. Sürdürülebilir tarım ve kalkınma hedefimiz için suyu verimli şekilde kullanmalıyız. Bölgemiz için bu elzemdir. Bu yönde çalışmaları gelecek nesillerimiz için yapmamız gerekir. Ancak çiftçilerimizin içinde bulunduğu durum da gözetilerek uygulama zorunluluğunun bir süre daha ertelenmesinin değerlendirilmesi ve bu yönde çalışmalara başlanması kararlaştırılmıştır”.
TYANA’YA YATIRIM YOK…
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın cevaplaması istemiyle, Niğde İli Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesinde yer alan Tyana Su kemerleri ile ilgili verdiği yazılı soru önergesine Bakan Günay’dan cevap geldi.
CHP’li Şafak’ın, “Tyana’da yapılan kazı çalışmaları neden durdurulmuştur? Uzun vade de kazı çalışması yapılması planınız var mıdır” sorusuna, Kültür ve Turizm Bakanı “ Niğde İli, Kemerhisar İlçesi, Tyana Antik Kenti’nde halen Prof. Dr. Guido ROSADA başkanlığında bir heyet tarafından Bakanlar Kurulu’nun 04/04/2002 tarihli ve 2002/4010 sayılı kararı ile bakanlığınız ve Padova Üniversitesi adına kazı çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımızca söz konusu kazı çalışmaları durdurulmamış olup, 2012 yılı kazı çalışmaları kazı başkanı Prof.Dr. Guido ROSADA’nın sağlık sorunları nedeniyle gerçekleştirilememiştir” dedi.
Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, “Tyana Su Kemerlerine, restorasyon çalışması yapılacak mıdır? Restorasyon çalışması ne zaman yapılacaktır? Bir çalışma yapılmayacaksa, nedenini açıklar mısınız” sorusuna Bakan Günay “1 ve 2. Derece arkeolojik sit alanında kalan Su kemerlerine yönelik, sağlamlaştırma, koruma ve restorasyon projelerinin hazırlanması gerektiği tespit edilmiş olup, söz konusu çalışmaların yapılması kazı başkanından istenmiştir” dedi.
RAPOR İLETİLMEDİ
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın “Roma Havuzu bölgesinde bulunan sulama sondajlarının azaltılması veya yenilerinin açılmaması için ilgili bakanlıkla bir çalışma yapacak mısınız ve Tyana Su Kemerlerinin, üzeri tahrip edilmiş ve kirletilmiş durumdadır. Bu durumu önleyici güvenlik tedbirleri almayı düşünüyor musunuz” sorularına ise, Bakan Günay’dan itiraf niteliğinde cevap geldi. Bakan Günay “ Roma Havuzu’ nun suyunun kurumasının nedenleri konusunda DSİ’den yardım istenmiş, Konya DSİ 4.Bölge Müdürlüğü jeolojik ve hidrolojik açıdan gerekli çalışma yapılarak hazırlanacak raporun sunulacağı bildirilmiştir. Ancak bugüne kadar rapor Nevşehir Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne iletilmemiştir “dedi.
HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL HİZMET İÇİ EĞİTİMİ  
 663 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısındaki yeniden şekillenme yeniden yapılanma ile oluşan  Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarında çalışan ve göreve yeni başlayan personelin yeni  teşkilat ve hizmet yapısına uyumlarını hızlandırmak, hizmetin daha etkin yürütülmesine sağlamak amacıyla toplam 390 sağlık personeline 12 grup halinde 2 ay süreli eğitim verilmektedir.
Eğitimde İlimizin coğrafi, demografik, sosyoekonomik durumu, sağlıkta dönüşüm programı, sağlıkla ilgili yasal düzenlemeler, güncel mevzuatlar, değerlendirme ve izleme teknikleri, toplam kalite yönetimi, bulaşıcı hastalıklara yaklaşım, geliştirilmiş bağışıklama  programı, toplum sağlığı merkezleri işlev ve yönetimi, sağlık hizmet planlaması temel ilke ve teknikleri, epidemiyoloji, sağlık hizmetlerinde toplum katılımı, istatistik, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması, obezite, diyabet, evde sağlık hizmetleri, çocuğun psikososyal gelişimini destekleme,  tütün ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele konularından eğitimler verilmektedir.


ASTRA HOLDİNG BOR (OSB) YENİ YATIRIMLAR DÜŞÜNÜYOR


Niğde Bor Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu ile Astra Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Holding bünyesinde bulunan Bor OSB’de Astranova İlaç Fabrikasının Yöneticileri Niğde Valisi Âlim Barut’u makamında ziyaret etti.

Ziyaretin amacı Bor Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Suudi Arabistan menşeli Astra Holding’in İlimizde yeni yatırımlar yapmak istemesi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Âlim Barut; “Mevcut yatırımınız bizi mutlu etmiştir. Yeni yatırımlar yapacak olmanızda bizim için ikinci bir sevinç kaynağı, bundan dolayı Niğde Valisi olarak çok teşekkür ediyorum” dedi.
Buraya yapılacak yatırımların altyapısı bizden ve çevremizden karşılanabilir. Zaten çevremiz çok geniş ve yakın. Niğde Üniversitesi ile ilgili şöyle gelişmeler var; Üniversitemizde Tekno Park kuruyoruz, Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Teknoparktan İlimize yatırım yapmak isteyenler istifade edebilecekler. Ayrıca Tarım Bilimleri gelecek yıl öğrenci alacak. Ziraat Fakülteleri içerisinde İngilizce eğitim alacak olan Türkiye’de tek yer olacak. Bu sebeple de Üniversitemiz sanayi işbirliği açısından daha donanımlı olacaktır” diye konuştu.


NİĞDE SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ
" ÖZÜRLÜ SİGORTALI ÇALIŞTIRAN İŞYERLERİ" İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
Bilindiği gibi, 2008/77 sayılı Genelgede, “İşverenler, işyerinde çalıştırdıkları özürlü sigortalıların tamamının son durumlarını göstermek üzere Türkiye İş Kurumu İl/Şube Müdürlüklerinden onaylatacakları (Ek-1)’de yer alan belgeyi, her yılın Ocak ayı içinde Kuruma ayrıca ibraz edeceklerdir.” şeklinde açıklama yapılmıştır.
Genelgede yer alan bu hüküm doğrultusunda, özürlü sigortalı çalıştırmaları nedeniyle daha önce  işveren sistemi ana menüden  9-1-3-6 nolu seçenekler işaretlenmek suretiyle erişilen 4857/30. MADDE KAPSAMINDA ÖZÜRLÜ SİGORTALI ÇALIŞTIRAN İŞYERLERİ GİRİŞ ekranı vasıtasıyla girilmiş olan tüm kayıtlar Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğünce 24/1/2013 tarihi itibariyle sistemden silinecektir.
Dolayısıyla, özürlü çalıştırmakla yükümlü olsun veya olmasın özürlü çalıştıran tüm işverenlerin, söz konusu teşvikten 2013/Ocak ayına ilişkin düzenlenen aylık prim ve hizmet belgesinden başlanılarak yararlanabilmeleri için çalıştırdıkları özürlü sigortalılarla ilgili 2008/77 sayılı Genelge ekinde yer alan belgeyi Türkiye İş Kurumu İl/Şube Müdürlüklerinden onaylatmaları ve bahse konu belgelerin işveren sistemi ana menüden 9-1-3-6 nolu seçenekler işaretlenmek suretiyle ekran vasıtasıyla sisteme girilmesi gerekmektedir.
Bu bağlamda, özürlü sigortalı çalıştıran ve 4857 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinde öngörülen teşvikten yararlanan işverenlere önemle duyurulur.

BASKETBOL SAHA HAKEM KURSU AÇILIYOR
          Basketbol İl Temsilcisi M.Şeref Ciniviz Basketbol Saha hakemliği hakkında bilgi verdi. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından 2013 yılı faaliyet programı gereği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol İl temsilciliği tarafından M.H.K na İlimizde Basketbol hakem kursu açılması hususunda yapılan başvuru sonucu 20-21-22 Şubat 2013 tarihleri arasında Merkez Hakem Kurulu tarafından Niğde de Basketbol Saha hakem kursu açılmasını faaliyet programına almıştır. Bu nedenle M.H.K eğitim kurulu üyesi ve Bölge sorumlusu Nezihi Soydan kurs eğitmeni olarak Basketbol İl temsilcisi M.Şeref Ciniviz’de kurs  sorumlusu olarak görevlendirilmiştir.
            Ciniviz açıklamalarına şöyle devam etti. Basketbol oynamış olan veya bu spora gönül vermiş olan gençlerimizi kursa katılmaları hususunda kapılarının açık olduğunu, hakemlik konusunda T.B.F nin genç hakemler aradığını bu kursunda hakem olmak isteyenler için bulunmaz fırsat olduğunu söyledi. Bu kursta sayı sınırlaması olmadığını kurs sonucu yazılı ve uygulamalı sınav yapılacağı, kazananlar İlimizde aday hakem olarak görev alacaklardır dedi.

   TRAFİK GÜVENLİĞİ KONFERANSI
   ÇAMARDI İLÇESİNDE DÜZENLENEN “ TRAFİK GÜVENLİĞİ “ KONULU KONFERANS BEĞENİLDİ

       Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulunda İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa AÇIKGÖZ ‘ ün konuşmacı olarak katıldı. Konferansın konusu “ Trafik Güvenliği”,
 Araç sürücüleri ve yayaların güvenliği konusunda Kamu Kurum ve Kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin bilinçlendirilmesi için konferans verildi.
      Konferansa İlçe Emniyet Amiri Bülent KALE , Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY ,Nüfus Müdürü Turan ELAGÖZ, Tapu Sicil Müdürü Mustafa BOYAR , Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hatice HATİPOĞLU , Ziraat Odası Başkanı Bilal ÇINAR , Çamardı Koop.dan Bilal UĞUR , Esnaf ve Sanatkarlar Odasından Muzaffer UZKURT , Öğretmen Evi Müdürü Ali İhsan YILDIZELİ , Mal Müdürlüğü memurları ,SYDV’ dan Ferhan UZKURT, M.E.Şube Müdürü Hacı DÜNDAR , okul müdürleri , şoförler ,emniyet mensupları ve lise öğrencileri katıldı.

24 Ocak 2013 Perşembe



NİĞDE ATATÜRK LİSESİ YARI FİNALDE


15-17 OCAK 2013 Tarihlerinde Karaman ilinde yapılan gençler  kız –erkek Basketbol  Grup birinciliğine  Niğde, Gaziantep, Karaman , Antalya, Isparta, Kocaeli, Hatay, Mersin ve Aksaray illeri katılmış olup kura sonucu B Grubunda Isparta ve Kocaeli ile eşleşmiş olup ilimizi temsil eden Niğde Atatürk lisesi  B Grubun da Isparta’ yı 47-23  ve Kocaeli’ yi 51-24   yenerek grup birincisi olarak  Türkiye’ de Müsabakalara katılan 96  Takımdan ilk 32 ye girmiştir.
              Basketbol yarı final grup müsabakaları hakkında bilgi veren İl temsilcisi M.Şeref Ciniviz;  Ekibimiz  14-17 Şubat Tarihlerinde SAKARYA’da Yapılacak olan yarı final müsabakalarında İstanbul il 2.si, Afyon B1,  İzmir C1,  Elazığ B1,  Giresun B1, Erzurum C1,
ve Sivas C1 Grup birincileri ile  kura sonucu Her grupta  4 takım A-B Grubu olarak eşleşerek tek devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalar sonucunda Grubunda 1.olan takımlar Türkiye şampiyonasına katılacaklardır dedi.


AK Parti Çamardı Danışma toplantısına ilgi büyüktü

AK Parti İlçe danışma meclisi toplantıları hız kesmeden sürüyor. Haftasonu Çiftlik ilçesinin ardından Çamardı ilçesinde de yoğun katılımlı ilçe danışma meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun yanı sıra İl Başkanı Ahmet Özmen, İl yönetim kurulu üyeleri, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu ile teşkilat mensupları ve il genel meclis üyeleri katıldı. Toplantı öncesinde Milletvekili Kavaklıoğlu ilçe esnafını ziyaret etti.
AK Parti Çamardı İlçe Başkanı Gafur Karaca’nın açılış konuşmasıyla başlayan ilçe danışma meclisi toplantısında daha sonra söz alan Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, başkanlığı döneminde ilçeye kazandırdıkları yatırımlardan bahsetti. Ayrıca il genel meclis üyeleri Ünal Pınar ve Sami Altunkaya da il özel idaresinin çalışmalarını anlatan birer konuşma yaptılar.
Çamardı önemli yatırımlar alıyor
AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ise konuşmasında Çamardı’nın AK Parti döneminde önemli yatırımlar aldığını, vatandaşların sorunlarını gideren ciddi projelerin hayata geçtiğini kaydetti. Özmen özellikle tarımsal sulama ve gölet yatırımlarıyla üreticilerin yüzünün güldüğünü, eğitim yatırımlarıyla da ilçenin çıtasının her geçen gün yükseldiğini belirtti. İl Başkanı Özmen, AK Parti teşkilatlarının her kademesinin kenetlenmiş durumda olduğunu özveri içerisinde çalışmalarının sürdüğünü de belirterek teşkilat çalışmalarındaki birlikteliğin ve aktif çalışma temposunun ilçe danışma meclisi toplantılarında da görüldüğünü sözlerine ekledi. Özmen ayrıca Çamardı için özel projelerin takibini sürdürdüklerinin altını çizdi.
İlçe danışma meclisi toplantılarıyla hem teşkilat mensupları hem de vatandaşlarla biraraya getiren bir fırsat olduğunu ifade eden Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Çamardı ilçesinde partimizin ilçe danışma meclisi toplantısı vesilesiyle vatandaşlarımızla buluştuk, ilçe esnafını ziyaret ettik. Çamardılılar her şeyin en iyisine, en güzeline layık. İlçe merkezinin çehresini değiştirecek TOKİ II.Etap Projesinde çok yakında start veriliyor. Belediyemiz çevre temizlik aracını teslim aldı. Çamardı ilçesinde ve köylerinde yeni tarımsal sulama ve gölet projeleri hayata geçiyor. Ören Göleti büyütülerek projelendiriliyor. Bademdere ve Çamardı’ya gölet yatırımları proje aşamasında. Çok sayıda köye kapalı sistem sulama kanalı yapılacak. Çamardı’ya biri imam hatip, biri düz, 24 derslikli iki yeni ortaokul yapılacak. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak, milletimize hizmet etmek bizde. Milletten aldığını millete sunan tek parti AK Parti'dir”.


                             KÖMÜR DAĞITIMI TAMAMLANDI

    ÇAMARDI İLÇESİNDE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE KÖMÜR DAĞITIMI TAMAMLANDI.

       Çamardı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı , bu yılda daha önceden belirlenmiş ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımını tamamladı.
       Çamardı Belde ve köylerinde kömür dağıtımı birkaç ay önce yapıldı. .Bu ay içinde de merkezde dağıtım tamamlandı.       Çamardı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı , Çamardı merkez , belde ve köylerinde kişi başına 1 ton kömür , toplamda belirlenen 750 aileye 750 ton kömür dağıtımı yapıldığı belirtildi.

Özel İdare’ye yatırımlar için 3 Milyon TL ek ödenek
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, yaptığı açıklamada Niğde İl Özel İdaresine yatırımlar için 3 Milyon TL ek ödenek aktarıldığını söyledi.
Çok sayıda projeyi yürüttüğü için mevcut 2012 yılı ödeneğine ilave ödenek sağlanması yönünde bir girişimde bulunduklarını ve Maliye Bakanlığı ile görüşmeler sonucunda da yatırımlar için ek ödenek sağlandığını kaydeden Kavaklıoğlu aktarılan bu ilave ödenek ile birçok proje tamamlanacağını veya yeni projelerin hayat bulma şansı olacağını kaydetti.
Çaba yatırıma dönüşüyor 
Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi: “İl Özel İdaresi gerçekten hizmette bize rehber olan ve hizmet grafiği gittikçe artan bir kurum. Çok sayıda projeyi aynı anda yapıyor ve köylerimiz bu hizmetler sayesinde gittikçe daha yaşanabilir hale geliyor. Özellikle şu an yaşadığımız kış dönemde bu çalışmalar görülebiliyor. Bizler de elimizden geldiğince destek oluyoruz. Çıkarılan bu 3 Milyon TL’lik ödeneğin başta yol gibi alt yapı ihtiyaçları gibi ihtiyaçların giderilmesi ve kırsal kalkınmanın sağlanabilmesi için gerekli proje ve yatırımlara önemli katkısı olacaktır. 2013 yılı hizmetlerinde kullanılmak üzere aktarılan bu ek ödenek İl Özel İdaresi için adeta bir can suyu niteliğinde olmuştur. Ağırlıklı olarak köylerimize ve beldelerimize hizmet götüren, eğitim, sağlık ve ulaşımda önemli yatırım ve desteklemeleri gerçekleştiren İl Özel İdare hizmet imkânlarının daha da genişletilmesini sağlayacağız. Ödenek çıkarmak ve kaynakları artırmak için yoğun bir çaba ve mesai içerisindeyiz. Bizim çabamızın, harcadığımız mesainin memleketimize yatırım olarak döndüğünü görmek bize mutluluk veriyor. En iyi hizmetlerin şehrimize ve hemşerilerimize gelmesi için daha çok çalışacağız. Bu ek ödeneğin aktarılmasında girişimlerimize destek veren Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e ve Bakan Yardımcısı Sayın Abdullah Erdem Cantimur’a teşekkürlerimi sunuyorum”.