28 Şubat 2013 Perşembe


                 HERKES VERGİ ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR

NİĞDE DEFTERDARLIĞI VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ HARUN AYGÜN YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
                Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vatandaşlarımızla Maliye İdaresi arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı ve düzenli bir hale getirilmesi, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve verginin düzenli ödenmesini sağlamak amacıyla, geleneksel hale getirilen ve her yıl kutlanmakta olan Vergi Haftası'nın 24' üncüsü bu yıl 25 Şubat -03 Mart 2013 tarihleri arasında kutlamaktayız.
Vergi anayasamızın 73 üncü maddesinde " HERKES KAMU GİDERLERİNİ KARŞILANMAK ÜZERE MALİ GÜCÜNE GÖRE VERGİ ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR". Yani mali gücü olan herkes ayrım gözetilmeksizin vergi ödemekle yükümlü olmaktadır. Günümüzde vergiler kamu gelirleri arasında ilk sırayı almaktadır. Vergi, bir ulusun kalkınmasının temel taşlarından birincisidir. İnsanlık tarihinde önemli bir yeri olan vergiler, ekonomik kalkınmanın sağlanması, dengesizliklerin giderilmesi ve gelir dağılımının düzeltilmesi amaçlarına ulaşmada kullanılan önemli araçlardandır. Kişiler tarafından ödenen vergiler, Devlet tarafından hizmet olarak geriye dönmektedir. Bu hizmetler okul, hastane, yol vb. olarak karşımıza çıkmaktadır.
Her ne kadar vergiler kanunlarla konulup alınmakta ise de, kabul etmeliyiz ki; en mükemmel kanunları bile uygulayacak olanlar insanlardır. Uygulayıcı insan olduğu gibi uygulanan da insandır. O halde biz insan ilişkilerinde tarafsızlığı ve dürüstlüğü amaç edinmeliyiz.

Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığınca tahsilatın hızlandırılması amacıyla tahakkuk ve tahsilat artışları ülke genelinde izlenmekte olup; Vergisel Ödevlerini yerine getiren ve vergi ödeme alışkanlığı olan tüm mükelleflerimize ve bunların beyannamesini düzenleyerek katkı sunan tüm meslek teşekküllerimize ayrı ayrı teşekkür eder, bu başarının takip eden yıllarda da devam etmesini dilerim.
Bu duygu ve düşüncelerle " VERGİ HAFTASI" nın vatandaşlarımız, mükelleflerimize ve teşkilatımıza mesleki teşekküllere hayırlı olmasını dilerim.


                                                                                                                 

Tarımda verimi artırmak için 63 Milyon TL’lik toplulaştırma projesi uygulanıyor

Niğde’nin içinde bulunduğu bölge ziraatı için en acil konuların başında toplulaştırma ve tasarruflu sulama sistemlerinin geldiğini ifade eden AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, tarımsal altyapıyı düzenleyerek ziraata daha elverişli tarlalar üretmek için yaklaşık 63 Milyon TL’lik arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri projelerinin hayata geçirilmeye başlandığını belirtti.
Toplulaştırma projesinin, sulamayı ucuz yapmak, istimlâk parası ödememek, her parseli sulama kanalına dayalı yapıp sulama oranını arttırmak, parsellerin yollarının yapılması ve tarlalardaki kaya ve taş gibi malzemeleri temizleyerek toprağın kapasitesini iyileştirmek gibi amaçlarda yapıldığını belirten Kavaklıoğlu, Niğde’de 4 ayrı projeyle yaklaşık 120 Bin hektar alanda toplulaştırma ve arazi geliştirme projelerinin uygulanmaya başlandığının bilgisini verdi. 
120 bin hektar alanda uygulanıyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü eliyle uygulanan projelere ilişkin detaylı bilgiler veren Kavaklıoğlu, üretime dolaylı etkisi olan proje ile çiftçilerin parsellerinin oranlarını eşitleyerek, üretimde her parselin önemli hale getirilmesinin sağlandığını kaydetti. 
Köylerin altyapıları da tamamlanacak
Mevcut durumda dağınık şekilde bulunan parsellere sulama kanallarını ulaştırmanın hem maliyeti yükselttiğini hem de kanalların parsellere ulaşımında yok olan arazi sayısı arttığını kaydeden Kavaklıoğlu toplulaştırma ile küçük ve büyük parsellerin mümkün olduğu kadar yaklaştırılacağını söyledi.
“Sınır hataları ile kayıklıklar düzeltilecek ve hisseli tapular müstakil hale dönüştürülecek. Çiftçilerin mazot karı olacak. Eski sulama projesi olan yerlerde sulamalar yenilenecek projesiyle beraber sulama projesinin alt yapısı hazır olacak. Tarla drenajının alt yapısı sağlanacak, yüzey sularının tahliyelere taşınması sağlanacak. Kanalizasyonu olmayan köy ve beldelerin kanalizasyonları yapılacak. Arazi toplulaştırılması ile tarım gelirlerinde artış sağlanacak. Tüm sahanın toprak analizleri çıkarılacak ve sulamaya uygun tarla şekilleri oluşturulacak. Yani toplulaştırma projesiyle nimet-külfet dengesi sağlanacak. Projelerle arazilerin verimini artırıcı faaliyetler de ücretsiz olacak gerçekleştirilecektir. Bunlar arasında tarla içi geliştirme hizmetlerinde de arazinin taşlarının toplanması, yüzey tahliye hendeklerinin açılması, kapalı drenaj sistemlerinin yapılması ve tuzluluk gibi kimyasal problemlerinin yıkanması ve atılması gibi çalışmalar bulunmaktadır”.
Toplulaştırmalarla ilgili vatandaşlara yeterli bilgilendirmenin yapılacağını ve çalışmaların başladığını kaydeden Kavaklıoğlu, “Toplulaştırma sırasında bazı sorunlar yaşanabilir. Ama toplulaştırma tamamlandıktan sonra arazileri sahipleri memnuniyet duyacaklardır” dedi. Kavaklıoğlu son olarak, toprağın bir üretim aracı olarak görülerek daha verimli tarıma uygun alanlar haline getirilmesi amacıyla başlatılan toplulaştırma projelerinden Niğde’nin daha fazla alanda yararlanabilmesi için de çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.





            NİĞDE ' DE BAHAR BİTTİ

GÜNLERDİR NİSAN AYINI YAŞAYAN İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE KIŞ, KAR YAĞIŞI VE SOĞUK İLE GERİ GELDİ.

ÇİFTÇİYE 1 MİLYAR 670 MİLYON LİRALIK KARŞILIKSIZ DESTEK ÖDEMESİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çiftçilere başta mazot, gübre ve yem bitkileri olmak üzere 9 kalemde toplam 1 milyar 670 milyon liralık tarımsal destek ödemesi yapacak.
Bakanlık 2013 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında, 2 milyon 178 bin 536 çiftçiye mazot, gübre ve toprak analizi için 1 milyar 410 milyon lira ödeyecek. Bakanlık ayrıca, su ürünleri için 102 milyon lira, yem bitkileri için 115 milyon lira, hastalıktan ari hayvan tazminatı ve aşı için 14 milyon 500 bin lira, çiğ süt için 5 milyon 600 bin lira, sertifikalı tohum kullanımı için de 22 milyon 500 bin liralık destekleme ödemesi yapacak. Ödemeler, yarın (01 Mart 2013) itibariyle üreticilerin bankadaki hesaplarında olacak.
Camide veli toplantısının sırrı!

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci hakkında, Milli Eğitim Bakanı’nın cevaplaması istemiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği önergesi ülke gündemine düştü.

Camide veli toplantısı yapan Niğde İl Milli Eğitim Müdürü'nün icraatları TBMM'ye taşındı.
Niğde'de camide veli toplantısı düzenleyerek gündeme gelen İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci hakkında farklı iddialar Meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen soru önergesinde, Ekinci'nin bir yıldır Öğretmenevi'ne fatura ödemediği ve kendisine fiş vermek isteyen garsonlara "O fişleri ağzına tıkarım" dediği öne sürüldü.

CHP'li Şafak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, "Soruşturma başlatacak mısınız?" diye sordu.

Şafak soru önergesinde, Niğde'de Bağlama Camii'nde, Cuma namazı öncesi, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci öncülüğünde "Cuma Buluşması" adı altında bir toplantı düzenlendiğini hatırlattı. Ekinci'nin bu toplantının amacının öğrenci velilerine ulaşmak olduğunu ve bu toplantıları her hafta Cuma günü düzenleyeceğini belirttiğini anlatan Şafak şunları ifade etti:
"Bu uygulamaya tepki gösteren öğrenci velileri ve birçok sayıda vatandaşımız yaşanan olaydan huzursuz olduklarını; İl Milli Eğitim Müdürü’nün, Niğde Öğretmenevi'nden 1 yıl boyunca yemek paralarını ödemeden faydalandığı, çay, kahve fişi kesmek isteyen garsonlara, 'Bu fişleri sizin ağzınıza tıkarım' dediği, kendisine makam aracı ve şoför tahsis edildiği halde hafta sonları makam aracının şoförlüğünü kendisi yaparak il dışına çıktığı, öğretmenlere, 'Laikçiler, Atatürkçüler bana saldırsınlar ki, ben Müsteşar olayım, bu zaten benim isteğim' dediğini tarafıma iletmişlerdir."
Doğan Şafak önergesinde camideki toplantıyla ilgili bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sorarken, şu ifadelere de yer verdi:

ÖĞRENCİ DÖVMEKTEN CEZA ALMIŞ

"Ekinci’nin, öğrenci dövmekten, hakaretten, açılan soruşturmada 13.01.2009 tarihinde kendisine maaş kesim cezası verildiği, daha önceki yıllarda başka konularda da soruşturma geçirdiği iddiaları doğru mudur? Eğer doğru ise; maaş kesim cezası almış, müdür yardımcılığı görevinden alınmış birinin, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanması hukuka aykırı değil midir? 1 yıl boyunca yemek paralarını ödemediği iddiası doğrultusunda yasal bir çalışma başlatacak mıdır? İl Milli Eğitim Müdürünün hafta sonları makam aracıyla il dışına çıkışı ile ilgili görevlendirme yapılmış mıdır? Ekinci hakkında görevi kötüye kullanmaktan şikâyette bulunulduğu, Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma açmak için resmi yazı yazdığı, ancak Niğde Valiliği’nin dava açılmasına izin vermediği doğru mudur?"

27 Şubat 2013 Çarşamba


Nevşehir Milletvekilleri ve Başkan Ünver’den
 AHİKA’ya Ziyaret


                 Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği’ne atanarak görevine başlayan Mehmet Fatih Yıldız’a bölgedeki kamu kurumları ve özel sektör kuruluşları yöneticilerin yanı sıra siyasiler ve yerel yöneticilerden de tebrik ziyaretleri sürüyor. 
               Son olarak Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Ebu Bekir Gizligider, Murat Göktürk ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, makamında Yıldız’ı ziyaret ederek başarı temennisinde bulundular.
              25.02.2013 tarihinde Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Nevşehir’de bulunan merkez hizmet binasında gerçekleşen ziyarette, bu atamanın bölgeye hayırlı olmasını dilediklerini ifade eden Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Milletvekilleri, görevinde Yıldız’a başarılar dilediler.
              Yıldız ise, Milletvekillerine ve Ünver’e ziyaretlerinden ve iyi dileklerinden dolayı teşekkür etti.  

EGELİ İHRACATÇILARDA ÖDÜL COŞKUSU

EGELİ İHRACAT ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU
İHRACAT YILDIZI ŞAMPİYONLAR ÖDÜLLERİNİ EKONOMİ BAKANI ZAFER ÇAĞLAYAN’DAN ALDI
55 İHRACAT ŞAMPİYONUNA 57 ÖDÜL VERİLDİ
5.3 MİLYAR DOLARLIK TEŞEKKÜR
Ege Bölgesi’nin 2012 yılında gerçekleştirdiği 17.5 milyar dolarlık ihracata, 5.3 milyar dolarlık katkı sağlayan ihracat şampiyonları Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen “2012 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde ödüllendirildi. İhracat şampiyonlarının ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan verdi.
İzmir Hilton Oteli’nde düzenlenen “2012 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde Ege İhracatçı Birlikleri üyesi 55 firma, 57 ödülün sahibi oldu. 57 firma 2012 yılında Ege İhracatçı Birlikleri’nden 5.3 milyar dolar ihracata imza attı.
Ege İhracatçı Birlikleri’nin “2012 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ne Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve 300’ün üzerinde seçkin davetli katıldı.

Üniversitede Karabağ Savaşı ve Hocalı Soykırımı Anlatıldı

Üniversitede Karabağ Savaşı ve Hocalı Soykırımı’nda şehit edilen Azeri kardeşlerimiz çeşitli etkinliklerle anıldı.
Program Hocalı Soykırımı anısına Üniversite Merkez Yerleşkesi içerisinde Merkezi Araştırma Laboratuarı’nın yanında bulunan alana ağaç dikilmesiyle başladı. Ağaç dikme törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, konferans konuşmacısı Prof. Dr. Mezahir Ertuğ Avşar ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Ağaç dikme töreninin ardından, saat: 14.30’da Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa geçildi. Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mezahir Ertuğ Avşar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.





Ak Parti Niğde İl Danışma Meclisinin Şubat Ayı Toplantısı Yapıldı.

Ak Parti Niğde İl Danışma Meclisi toplantısının ikincisi 24 Şubat 2013 Pazar günü parti binasında gerçekleştirildi.
Toplantıya ; Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Aksaray Koordinatör Milletvekili İlknur İnceöz, Niğde Belediye Başkanı Faruk akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti Niğde Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Hüseyin Emre Kesek, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Reyhan Sayın, İlçe Başkanları ve AK Parti üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını ve 1 aylık süre içerisindeki Ak Parti İl Başkanlığının faaliyetlerinin sunumunu İl Başkanı Ahmet Özmen yaptı
Daha sonra söz alan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan konuşmasında 4 yılı değerlendirdi.
Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ de birer konuşma yaptı. 


       CEMRELER DÜŞMEYE BAŞLADI
BUGÜN İKİNCİ CEMRE SUYA DÜŞTÜ
      Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı. Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına gelir.
     Mina Vadisi'nde Arafat'tan gelen hacıların attıkları taşlarla oluşan yığınlara da "cemre" adı verilir.
      Anadolu Türkçesindeki Arapçadan gelme Cemre sözcüğünün aslında bu adın benzetme yoluyla değişmiş hali olduğu söylenebilir. İlk cemre 20 Şubatta havaya düştü.Yedişer gün arayla da suya ve toprağa düşecek..

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİ BORÇLARININ  YAPILANDIRMASI 
NİĞDE SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN BASIN AÇIKLAMASI 

10/01/2013 tarihli ve 6385 sayıl Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 19/01/2013 tarihli ve 28533 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup,
SGDP Yapılandırma kapsamına girecek olanlar; Bağkur, SSK ve Emekli Sandığı kapsamında emekli olduktan sonra kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar ile şirket ortaklarının 28.02.2013 tarihine kadar tahakkuk ettiği halde ödenmemiş SGDP’lerini kapsamaktadır.
Başvuru tarihi 01.03.2013-31.05.2013 tarihleri arasındadır.
Prim asıllarına TEFE/ÜFE AYLIK DEĞİŞİM oranlarıyla güncellenerek peşin veya taksitle ödeme yollarından birinin tercih edilmesi yoluyla tahsil edileceği, taksitle ödeme yapılması durumunda ikişer aylık ödeme periyodu ile azami 18 aya kadar taksitlendirebilecekleri, bu borçları için en son 31.05.2013 tarihine kadar yapılandırma talebinde bulunabileceklerdir. Teknik sorundan kaynaklanan bir mağduriyet yaşanmaması için müracaatların son güne bırakılmaması uygun olacaktır.
Ayrıca emekli sandığı emeklisi olup sosyal güvenlik destek primi borcu olanlar bu borçlarını taksitlendirmek için Mithat Paşa Cad.  No:7 Sıhhiye/ ANKARA adresinde bulunan Kamu Görevlileri Emeklilik Dairesi Başkanlığına müracaat ederek taksitlendirme işlemini yapabileceklerdir.


Kavaklıoğlu, Bakan Yılmaz' ı Ziyaret Etti

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede Kavaklıoğlu ile Bakan Yılmaz, başka askeri fabrika olmak üzere çeşitli konularda istişarelerde bulundu.
Ziyarete ilişkin bilgi veren Kavaklıoğlu “Milli Savunma Bakanımız Sn. İsmet Yılmaz ile biraraya geldik. Oldukça faydalı geçen görüşmemizde başta Bor ilçemizdeki 7. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı olmak üzere çeşitli proje ve yatırımlar konusunu görüştük. Sayın Bakanımıza Niğde konusundaki duyarlılığı ve ilgisinden ötürü müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.
Kavaklıoğlu Bakan Yılmaz’ı ziyaretinin ardından çeşitli Bakanlıklarda da temaslarda bulunarak proje ve yatırımların takibini sürdürdü.

   ÇAMARDI  YİBO HENTBOL TAKIMI 2. OLDU

 Gençlik spor il müdürlüğü tarafından düzenlenen Hentbol Turnuvası tamamlandı.
 14-15-16 şubat 2013 tarihlerinde Niğde 75. Yıl Spor Salonunda düzenlenen Hentbol  Turnuvasında Çamardı M. Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu( YİBO) Yıldız Kız Hentbol takımı il ikincisi oldu.
   Hentbol Takımını çalıştıran öğretmen Gökhan BOZKURT “2012 Ekim ayında kurularak o günden  bu güne ,hentbol turnuvalarına hazırlanıyoruz. Mehmet A. Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu Hentbol takımı Gençlik spor il müdürlüğü tarafından 14-15-16 şubat 2013 tarihlerinde Niğde 75. Yıl Spor Salonunda düzenlenen hentbol turnuvasında Yıldız Kızlarda il ikincisi olarak sporda başarılı okullar arasında yine adından söz ettirdi ve başarının bir tesadüf değil düzenli çalışmanın bir sonucu olduğunu gösterdi.” dedi

25 Şubat 2013 Pazartesi


2/B TAŞINMAZLARINDA YARIN SON GÜN 

    6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında 2/B taşınmazlarının doğrudan satış işlemlerine başvuru süresi 10.01.2013 tarihli ve 28524 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 26.02.2013 tarihine kadar uzatılmıştır.
       Diğer taraftan, 04.02.2013 tarihli ve 28549 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6412 sayılı Kanun ile; 6292 sayılı Kanun'un 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin beşinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir. “(4) Hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedeli; dört yüz metrekareye(400 m2) kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde ellisi, fazlası için rayiç bedelin yüzde yetmişi( % 70) üzerinden hesaplanır. 
   Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması hâlinde yüzde elli( % 50) satış bedeli hesaplaması, hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için uygulanır. Bir taşınmazdaki hak sahipliğinin devredilmesi hâlinde yüzde elli satış bedeli hesaplaması, taşınmazın sadece dört yüz metre karesi için ve hak sahiplerinin hisselerine oranlanarak uygulanır.” “Daha önce başvuru bedeli yatırmadan yapılan başvurular ile bundan sonra yapılacak başvurular başvuru bedeli alınmaksızın geçerli kabul edilir.”

 ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ EĞİTİM TOPLANTISI ANTALYA'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

   Türkiye Ziraat Odaları Birliğince, 15-16-17 şubat tarihlerinde Antalya'da Genel Başkan Şemsi Bayraktar'ında katılımıyla  eğitim ve konferans içerikli toplantı yapıldı.

.Antalya'da gerçekleştirilen toplantıya,  Niğde Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli KENAR katıldı. Toplantıda  muhasebe programı ile sosyal güvenlik konuları hakkında bilgiler verildi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar oda başkanlarından Türkiye'de tarımı daha ileriye götürme adına yapılacak olan  projeleri beklediklerini ifade etti.
 TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın konuşmalarının ardından Niğde Ziraat odası yönetim kurulu Başkanı Veli KENAR'a, Bor Ziraat Odası yönetim kurulu Başkanı Nurettin ERİÇ'e, Çamardı Ziraat Odası yönetim kurulu Başkanı Bilal ÇINAR'a özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verildi.


AK Parti Niğde Heyeti, Başbakan’la buluştu

AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile İl Başkanı Ahmet Özmen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Gençlik Kolları Başkanı Emre Kesek ve Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın’dan oluşan AK Parti Niğde Heyeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İç Anadolu Bölgesi milletvekilleri ve başkanları istişare toplantısına biraraya geldiler.
AK Parti Genel Merkezi'ndeki, İç Anadolu Bölgesi'ndeki Aksaray, Ankara, Çankırı, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat illerinin milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları kadın ve gençlik kolları başkanları ile il koordinatör milletvekilleri ve parti yöneticileriyle kahvaltılı toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.
Kavaklıoğlu proje, sorun ve ihtiyaçlarını aktardı
Erdoğan'ın Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz milletvekilleriyle yaptığı toplantıların ardından 4. bölge toplantısı olan İç Anadolu milletvekilleriyle buluşmasında ülke gündeminin yanı sıra İç Anadolu bölgesindeki illerin durumu ve sorunları da masaya yatırıldı. Niğde ile ilgili sorun ve ihtiyaçlara ilişkin sunumu AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu gerçekleştirdi. Kavaklıoğlu, enerjiden yaşanan sıkıntılardan, Niğde’nin proje, ihtiyaç ve sorunlarına bazı önemli noktaları aktarırken toplantıda Milletvekili Ömer Selvi de söz alarak düşüncelerini iletti.
Başbakan Erdoğan’a enerji konusunda bir dosya ileten AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen de değerlendirmesinde “İlimizin sorunları hakkında Sayın Başbakanımıza bilgiler verdik." Dedi. 

24 Şubat 2013 Pazar


VERGİ HAFTASI BAŞLADI
 ( 25 ŞUBAT/ 03 MART 2013 )

               
                Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla 1990 yılından bu yana her yıl kutlamakta olan“Vergi Haftası”  bu yıl 25 Şubat 2013 /03 Mart 2013 tarihleri arasında kutlanacaktır.
           Ülkemizin kalkınması, halkın refahı ve mutluluğu için gerekli olan hizmetlerin yerine getirilmesinde ihtiyaç duyulan sağlam finansman kaynakları olan vergi gelirlerinin, Bakanlığın vergi politikasına ilişkin temel öncelikleri çerçevesinde temini ve tedariki görevini bu güne kadar büyük bir titizlikle ve gayret içinde sürdüren  Niğde  Defterdarlık Teşkilatı, bu görevine etkin ve verimli  bir şekilde devam ediyor.

51 NİĞDE SPOR HENTBOL TAKIMI
DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDE KAMPA GİRDİ


Türkiye süper ligde mücadele eden 51 Niğde spor hentbol takımı Demirkazık kamp eğitim merkezinde 20/24 Şubat 2013 tarihleri arasında kampa girdi kamp hakkında bilgi veren teknik direktör Aydemir Aslankaya 16 sporcuyla 27/27 berabere İzmir büyükşehir belediyespor maçının ardından hafta arsında takımı kampa alıp moral ve isteklendirme acısından kampın çok faydalı geçtiğini belirti.
Bu yıl takımın son anda oluşturulması nedeniyle hazırlık kampı yapamadan liğe başladık önümüzdeki sene ilimizde bulunan Demirkazık kam eğitim merkezi gibi bir tesisi değerlendirip kampımızı burada yaparak süperliğe çok daha iyi bir başlangıç yapıp Niğde hentbolunu en üst seviyelere taşımayı düşünüyoruz bizleri  en iyi şekilde ağırlayan idareci ve personele takımım ve şahsım adına teşekkürlerimi sunarım dedi
Kampı yalnız bırakmayıp ziyaret eden kulüp başkanı İdris Turgut ve başkan yardımcısı Hüseyin Urlu sporcularla sohbet edip beraber akşam yemeğini yediler

NİĞDE ÜNİVERSİTESİNDE KONFERANS

"KARABAĞ SAVAŞI VE HOCALI SOYKIRIMI" KONULU KONFERANS 26 ŞUBAT 2013 SALI GÜNÜ

23 Şubat 2013 Cumartesi


Bakan Yıldırım, Niğde Otobanını Hizmete Açtı

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Niğde'de Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı otobanın açılışını yaptı.
Niğde Karayolları 6'ncı Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Niğde çevre otoyolu açılışına katılan Bakan Binali Yıldırım, kar altında bürokratlar tarafından karşılandı.
Törende bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, otoyol çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yoğun kar yağışı sebebiyle halkın ve katılımcıların ıslanmaması için programa Niğde Valiliği'nde devam edildi. Niğde Valiliği önünde bekleyen tören alayını selamlayarak içeri geçen Yıldırım, Vali Alim Barut'tan il hakkında kısa bilgiler aldı.
Bakan Yıldırım'dan Başkan Akdoğan'a Ziyaret
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan şehir içerisinden geçen tren yoluna üst geçit veya alt geçit yapılması konusunda Bakan Binali Yıldırım'dan destek istedi.

NİĞDE’DE MASA TENİSİ GRUP MÜSABAKALARI BAŞARIYLA TAMAMLANDI


Niğde’nin 16 ilden 32 takıma ev sahipliği yaptığı Masa Tenisi Gençler (Kız-Erkek) Türkiye grup müsabakaları başarıyla tamamlandı.
Niğde’de yapılan Okul Sporları Masa Tenisi Gençler Türkiye grup müsabakaları (Kız-Erkek) heyecanı 5 Şubat Spor Salonlarında oynanan maçların ardından tamamlandı. Üç gün süren müsabakalara 16 ilden 32 takım ve 200’e yakın sporcu ve idareci katıldı.

Masa Tenisi İl temsilcisi Yusuf Şahbaz grup müsabakaları hakkında bilgi verdi. 5 Şubat Spor Salonu’nda oynanan erkekler müsabakalarında ilk üçe giren okullar Ankara Özel Samanyolu Koleji, Malatya Rahime Batu Lisesi ve Antalya Atatürk Teknik Endüstri Meslek Lisesi. Kızlar müsabakalarında ise Batman Basut Koleji, Hatay İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi ve Antalya Akdeniz Lisesi masa tenisi takımları ilk üçe girerek Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde ettiler dedi.

Yapılan müsabakaların ardından turnuvaya katılan okullara Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan tarafından katılım belgesi ile ilk dört’e giren takımlarada başarı belgesi verdi.

Grup masa tenisi müsabakaları hakkında açıklama yapan Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan “Okul Sporları Genç Erkek-Kız grup masa tenisi müsabakalarında ilimize gelen takımları ağırlamaktan mutluluk duyduk”. 3 gün boyunca süren müsabakalarda çok çekişmeli ve zevkli maçlar izlediklerini belirten Turhan: Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde eden kız ve erkek takımlarımızı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

21 Şubat 2013 Perşembe


AK PARTİ GENİŞLETİLMİŞ İL BAŞKANLARI TOPLANTISI

Her ay düzenli olarak yapılan Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısının 82. si yapıldı önemli açıklamaların yapıldığını belirten Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen şunları aktardı.
‘’Başbakanımızında dediği gibi; Partimizi kurduğumuz günden bugüne kadar 20 istişare toplantısı gerçekleştirdik. Hükümet düzeyinde bakanlar kurulunu topluyor ülkenin sorunlarına çözümler üretiyoruz.
 Toplu açılışların ardından partimizin divan toplantılarına katılıyor, şehrin kanaat önderleriyle buluşuyoruz.
Coğrafi bölgeler bazında il başkanlarımızı, milletvekillerimizi, belediye başkanlarını biraraya getiriyoruz, bölgenin sorunlarını karşılıklı olarak değerlendiriyoruz. Kimi siyasi partilerin AK Parti'yi taklit etmek için çok ciddi kafa yorduklarını biliyoruz. Biz başarısının sırrını gizleyecek bir kadro değiliz. İlmi saklayanlardan olmadık.
EKONOMİ KENT KONSEYİ DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI
14 Şubatta 81 ilin Ekonomi İşleri Başkanları ile beraber İl Ekonomi İşleri Başkanımız Fatih Karahan’la birlikte ,  yerel bazdaki sorunların, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edilip, merkezi hükümetçe takip edilecek projeler konusunda, İl Ekonomi Kent konseyi çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısına katıldık. Ekonomi İşleri Başkanı Numan Kurtulmuş 2002-2012 yıllarının Türkiye siyaseti açısından bir değişim süreci olduğunu, 2013-2023 yıllarının ise bir dönüşüm süreci olacağını, Türkiye’nin kurumsal ve yapısal anlamda reformları kalıcı hale getireceğini dile getirdi.
EKREM ERDEM TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLER SUNDU
Genel Başkan Yardımcımız Teşkilat başkanımız Ekrem Erdemle birlikte, Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu, Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit’in de yer aldığı toplantıya Gençlik Kolları Başkanımız Emre Kesek, kadın Kolları Başkanımız Reyhan Sayın’la birlikte katıldık.Teşkilat çalışmaları hakkında yapılan konuşmalarda, seçimlere hazırlık için şimdiden bütün sandıkların oluşması gerektiğini, sandık kurulu çalışmaları ve diğer teşkilat çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini, bütün teşkilatların seçime aktif , dinamik bir şekilde hazır olması gerektiğini belirtti. Sandıktaki seçmenlerin, sıkıntılarının teşkilatlar tarafından dinlenip, sorunlarının çözülmesi gerektiğinden bahsedildi.
BAŞBAKANIMIZLA BİREBİR GÖRÜŞTÜM
Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısından sonra Sayın Başbakınımızla birebir görüşme imkanı buldum.’’DEDİ.



DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ DEĞİŞTİRİLDİ

İL ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞININ YAPTIĞI AÇIKLAMAYA GÖRE;
“ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNE DÂHİL OLAN ÇİFTÇİLERE MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.”
Bu Tebliğin  31/12/2012 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girdiği ve bu Tebliğ hükümlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yürüttüğü belirtildi.
            15/6/2012 tarihli ve 28324 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemine Dâhil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No:2012/40)’in 10 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren 29/3/2013 günü mesai saati bitimine kadar ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Kadastro görmemiş köylere ilişkin tahkim komisyonlarınca yapılan çalışma planına göre her köy için son müracaat tarihi, 31/12/2012 tarihinden önce olmak kaydıyla belirlenir ve bu tarih 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre ilgili muhtara tebliğ edilir diye belirtildi.

20 Şubat 2013 Çarşamba


CHP NİĞDE MİLLETVEKİLİ DOĞAN ŞAFAK’IN ÖNCÜLÜK ETTİĞİ ÇİFTÇİ MİTİNGİ “HÜRRİYET” YAZARI YALÇIN BAYER’İN GÜNDEMİNDE
“ÇİFTÇİ AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA”
Yalçın Bayer kaleminde Niğde Çiftçi Mitingi’nden şu noktalara vurgu yaptı: CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, bu yıl sadece patatesten kentin kaybının 360 milyon lira olduğunu; lahana, pancar, buğday, elam, kiraz gibi ürünlerin para etmemesi nedeniyle ekonomik kaybın 650 milyon TL’ye ulaştığını söylerken, “Patates neden para etmiyor? İhracata gitmiyor. Suriye ile kavgalıyız, İran’la küsüz, Irak’la, Mısır’la, Libya’yla sorunluyuz. Kime satacağız bu ürünleri? İç pazarda tüketim yok: Mc Donald’s, Burger King ve 1500 restoranda patates tüketiliyor. Benim çocuğum dahil Niğde’de Burger King restoranında dondurulmuş Amerikan cips yiyor” diyor.
Niğde’de, CHP Niğde İl Örgütünün düzenlediği ve CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın öncülük ettiği ve beraberinde 20 CHP Milletvekilinin katılım sağladığı ÇİFTÇİ MİTİNGİ’nin yankıları ulusal basında yer almaya devam ediyor.



                    ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI
                                          BİNALİ YILDIRIM’IN                                               
                                                NİĞDE PROGRAMI
                     
                                        20 ŞUBAT 2013 ÇARŞAMBA

                11.30                     Ankara’dan Nevşehir Havalimanı’na Hareket
                12.00                     Varış ve Niğde’ye Hareket (K)
                                             ( Mesafe 100 Km.)
                13.00                     Niğde Çevre Otoyolu Açılışına İştirak
                14.30     Vilayeti Ziyaret ve Gören Göz Cihazlarının Dağıtımı
                15.00                     Öğle Yemeği
                                               (Yer: Grand Otel)
                16.00                     Belediye Başkanlığını Ziyaret
                16.30                     Ak Parti İl Başkanlığını Ziyaret
                17.30                     Niğde’den Nevşehir’e Hareket (K)
                18.30                     Varış ve Ankara’ya Hareket
                19.00                     Varış

19 Şubat 2013 Salı


ATLETİMİZ EDA VURAL TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 5.OLDU

       Türkiye Atletizm faaliyet programında yer alan ve Darıca Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Türkiye kros ferdi şampiyonası 17 Şubat 2013 tarihinde Kocaeli’nin Darıca İlçesinde yapıldı. Gençlik hizmetleri ve spor il Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Ahmet Yavuz, un yatığı açıklamada yarışmalar yıldız kız erkek genç kız erkek 23 yaş altı kız erkek ve büyük bayan ve büyük erkekler kategorilerinde yapıldı.  İlimizi yıldız kız erkek ve genç erkek kategorilerinde temsil eden atletlerimiz umut vaat eden dereceler elde ettiler. Özellikle yıldız bayanlarda yarışan Özel sungurbey koleji spor kulübü sporcusu Eda Vural 110 sporcunun katıldığı yarışmada Türkiye 5. olarak büyük bir başarıya imza attı.
Yıldız erkeklerde yarışan sporcularımız 128 sporcunun katıldığı şampiyonada Ömer Usluer Türkiye 17. Olurken Fahrettin Canbu 18., Ramazan Ertan 23., Servet Aktaş 36., Beşir Ercatım 39. ve Hasan Hüseyin Topçu 55.oldu. Genç erkekler katogorisinde yarışan sporcumuz  Zafer Erdoğan 20. Oldu. Atletizm antrenörü Ahmet Yavuz’un son olarak yaptığı açıklamada Sporcularımızın almış olduğu dereceler umut verici olduğunu belirterek ileriki yarışmalarda çıtayı daha yukarıya taşıyacaklarını söyledi.


Niğde’de Öğrencilere Tablet Dağıtıldı.
Niğde’de Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nde 117 öğrenci ile 39 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.
Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Yusuf Tüfekçi ve İsmail Karacan tarafından Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtımı  altyapısı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nde 9. Sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere tablet dağıtıldı.
Tablet dağıtımı sonrası öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ekinci,  “ Dağıtılan Tablet bilgisayarları eğitim ve öğretiminiz için kullanın. Bizler inanıyoruz ki eğitimde sizlerle beraber yeni bir çağ açacağız. “ dedi
Milli Eğitim Müdürü Ekinci, akıllı tahtaların kurulumlarının okullarda tamamlandığını, tablet bilgisayar dağıtımının 2015 yılına kadar tüm öğrencilere ulaştırılacağı bilgisini verdi.  




ULAŞTIRMA BAKANI NİĞDE’YE GELİYOR

 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlığı ile ilgili iş ve hizmetlere ilişkin gezi, inceleme ve açılışlarda bulunmak amacıyla 20 Şubat 2013 günü Niğde'ye gelecek. 
 Bakan Binali YILDIRIM , Pozantı - Niğde Otoyolu güzergahı üzerinde yapımı tamamlanan kesimin hizmete sunulması törenine katılacak. 

18 Şubat 2013 Pazartesi

                          NİĞDE BU SABAH BEMBEYAZDI

        Uzun süredir havaların mevsim normallerinin üzerinde gitmesi , Niğde genelinde Nisan aylarını yaşattı adeta.



Ama bu sabah Niğde ve geneli bembeyazdı. Niğde , Elmalı , Çayırlı , Bademdere Beldesi , Çamardı ilçesi , Burç Beldesi , Çamardı ilçesinin köyleri , Alpu , Fındıklı , Kamışlı ...Gözünün gördüğü her yer beyazdı.

17 Şubat 2013 Pazar

                   TÜİK NİĞDE YEREL BASINI VERİLERİNİ KAYDETTİ

  Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü görevlileri hafta içinde pazartesi ve perşembe günlerinde Niğde geneli Yerel Medya verilerini kaydetti.
   
      Niğde genelinde Yerel Basın Temsillileri ile 11 - 14 Şubat 2013 tarihlerinde gazetelere ait bilgileri  güncellendi. Çamardı Ekspres Gazetesi bilgilerini TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğünden Volkan ARICAN ve Şenay GÖNCÜ kaydetti.

Ulukışla’da koyun yetiştiriciliği projesi

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Ulukışla Güney ve Altay köylerinde koyun yetiştiriciliği projesiyle 50 aileye 2,600 damızlık koyun dağıtıldığını belirtti.
Milletvekili Kavaklıoğlu, hem çiftçi hem de ülke ekonomisini kalkındırmak için koyunculuğun yaygınlaştırılmasının gerekli olduğunu düşünerek destek verdikleri Damızlık Koyun Yetiştiriciliği Projesiyle Güney ve Altay Köyleri Kalkınma Kooperatifine üye 50 aileye 50’şer koyun ve 2’şer damızlık koç dağıtımı yapıldığını söyledi. Bu desteğin aileleri oldukça sevindirdiğini vurgulayan Kavaklıoğlu, kırsal alanda sosyal kalkınmanın bu gibi projelerle sağlanabileceğinin altını çizdi.
Altay ve Güney üretim merkezi olacak
Kavaklıoğlu “tarım ve hayvancılık ilimizin ekonomisinde çok önemli bir yere sahip. 2 milyon TL’nin üzerinde bir destekle alınan koyun, koç ve bunun yanında bina ve diğer araç gereçlerdeki desteklerle köylüyü kalkındırmak ve koyunculuğun bu bölgede gelişmesini sağlamayı amaçlıyoruz. "dedi.




16 Şubat 2013 Cumartesi


   CHP ' NİN DÜZENLEDİĞİ ÇİFTÇİ MİTİNGİNE İLGİ YOĞUNDU
    Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP)  düzenlediği 'Çiftçi Mitingi'nde CHP milletvekilleri hükümetin tarım politikalarını eleştirdi.

  Cumhuriyet Halk Partisi Niğde’de Çiftçi Mitingi yaptı.CHP,Gurup Başkan Vekili Muharrem İNCE, Genel Başkan Yardımcısı Umut ORAN ve 20 Milletvekili ile 16 Şubat 2013 Cumartesi günü Niğde İmam Hatip Meydanında çiftçilere seslendiler.
     CHP Niğde Milletvekili Doğan ŞAFAK, gelen konuklara ve meydan da toplanan Cumhuriyet Halk Partililere ve çiftçilere geldikleri için teşekkür ettikten sonra ,  bir konuşma yaptı.
     Daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Umut ORAN "   . Biz bugün tarım ilindeyiz, o yüzden tarım konuşacağız. Bugün Türkiye'de üretilen 4 patatesten biri Niğdeli emekçinin, çiftçinin alın terini taşıyor."diyen ORAN,Hükümete kırmızı kart gösterdi.  Arkasından Grup Başkan Vekili Muharrem İNCE konuklara.  Niğdelilere onların şivesi ile seslendi. Bir Niğde türküsünün sözlerini okudu. Çok alkış aldı. Ve çiftçilerin sorunlarına ilişkin uzun bir konuşma yaptı. Hükümeti eleştirdi.

NİĞDE DE YOĞUN SİS

Niğde ili genelinde yoğun sis hayatı olumsuz etkiliyor


Kayıp Çocuk 8 saat Sonra Bulundu

Niğde'nin Altunhisar İlçesinde sabah saatlerinde evinden ayrılan 9 yaşındaki engelli çocuk 8 saat sonra bulundu.

Niğde'nin Altunhisar İlçesinde sabah saatlerinde evinden ayrılan 9 yaşındaki engelli çocuk 8 saat sonra bulundu.
Edinilen bilgilere göre, Altunhisar İlçesine bağlı Uluören köyünde evinden ayrılan konuşma, duyma ve zihinsel engelli M.D (9), isimli çocuk Jandarma ve İl Afet ve Acil Durum müdürlüğü AFAD ekiplerinin arama çalışmaları sonucu bulunarak ailesine teslim edildi.

15 Şubat 2013 Cuma


Tarımsal projelere 2,5 Milyon TL’lik destek

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, kırsal kalkınma yatırımların desteklenmesi projeleri kapsamında 11 projeye hibe desteği sağlandığı müjdesi verdi.
Kavaklıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Projesiyle sağlanan maddi karşılığı 2,5 Milyon TL’ye yaklaştığını, proje desteklerinin soğuk hava deposu projesinden bakliyat eleme ve paketleme tesisine süt ürünleri üretim projesinden koyun çiftliği projesine çeşitlilik arz ettiğini söyledi.
Tarımsal sektörde çalışmalarımızda tarımsal alt yapıyı düzenleyerek, kırsal alanı yaşanabilir hale getirmeye ve kalkınmayı sağlamaya katkıda bulunacak projelere öncelikli yaklaştıklarını ve bu projelere özel önem verdiklerini kaydeden Kavaklıoğlu şunları söyledi: “Tarım Bakanlığı kanalıyla ilimizde çok sayıda projeye ciddi hibe desteği sağlandı. Soğuk hava deposu projesi, bakliyat eleme ve paketleme tesisi, süt ürünleri üretim projesi, koyun çiftliği projesi, patates işleme, paketleme ve depolama yatırımı, koyunculuk yatırımı, meyve suyu kapasite artırım projesi ve un değirmeni gibi geniş bir yelpazede çok sayıda projemiz kabul edilmiştir. Bunların maddi karşılığı 2,5 Milyon TL’yi bulmaktadır. Kırsalın, çalışan, üreten, yaşanan ve korunan alanlar haline getirilmesinin sağlanması için çaba ve gayretlerimiz devam edecektir”.
Tarın Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Projesiyle sağlanan hibe desteklerine kooperatifler ve şirketler doğrudan başvurabiliyor. Kavaklıoğlu önümüzdeki dönemde bu projelerden daha çok kuruluşun yararlanabilmesini sağlamak için de özel bir çalışmanın startını vereceklerini kaydetti. Kavaklıoğlu, tarımsal ve hayvancılık projeleri ve yatırım müjdelerinin süreceğini sözlerine ekledi.


                     AHİKA’ya Heyetlerin ziyaretleri sürüyor

                    Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine atandıktan sonra geçen hafta itibariyle görevine yoğun bir gündemle başlayan Mehmet Fatih Yıldız’a hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor.

                    Mehmet Fatih Yıldız bir taraftan kurumdaki rutin çalışmalara başlarken, aynı zamanda bölgedeki yerel aktörlerin hayırlı olsun ziyaretlerini de kabul ediyor.

                     Bu ziyaretler kapsamında 14 Şubat 2013 Perşembe günü Ahiler Kalkınma Ajansı yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşadı. Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Nevşehir’de bulunan merkez hizmet binasında gerçekleşen ziyaretlerin ilkinde Nevşehir’de faaliyet gösteren bazı kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının il müdürleri ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız bir araya geldi. 

ÇAMARDI GÖNÜL ELÇİLERİ ÇALIŞMA KOMİSYONU

Çamardı Gönül Elçileri Çalışma Ekibi 14.02.2013 tarihinde Niğde Valisi Alim BARUT’un eşi Miyase BARUT ‘ un katılımı ile Çamardı ilçesinde toplandı.
“Her Çocuk İçin Bir Aile “ yuva sıcaklığı ve ana sevgisinden yoksun olan tüm çocuklar için bu proje hayata geçirilmektedir.
Miyase BARUT himaye ve desteğiyle yürütülmekte olan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi Kapsamında  Çamardı YİBO toplantı salonunda yapıldı.Toplantıda Çamardı Gönül elçiliği Komisyonu oluşturuldu.Komisyon başkanı  Hakim Zeynep YAZI DÖNMEZ , kısa bir konuşma yaparak, üyelere ve toplantıya katılanlara teşekkür etti.
Toplantı da gönül elçileri projesi ile ilgili slayt gösterisi ve afişlerin ilgili yerlere verilmesi hususunda bilgi verildi.

Belediye Başkanı Akdoğan’dan İçişleri Bakanı Güler’e Ziyaret

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan İçişleri Bakanı Muammer Güler’i ziyaret etti.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan İçişleri Bakanı Muammer Güler’i ziyaret ederek tüm Niğdeliler adına hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarette İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit’te Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a eşlik etti.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e Niğde Belediyesi olarak yapılan çalışmalar ve önümüzdeki günlerde uygulanacak projeler hakkında da bilgi verdi.
VALİ BARUT ' UN ZİYARETİ

 Niğde Valisi Alim BARUT Halk Sağlığı Müdürlüğünü ziyaret etti.
Vali Alim BARUT' a ziyaretinde Müdürlük çalışmaları hakkında Halk Sağlığı Müdürü Dr.Bilgehan ÖZTÜRK tarafından bilgi verildi.. Vali BARUT Müdürlüğün çalışmalarının oldukça verimli ve başarılı bulduğunu ifade ederek emeği geçen tüm personele katkılarından dolayı teşekkür etti.

 köyiçi iskân projelerine destek 

Ulukışla ilçesine bağlı köy muhtarları AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nu ziyaret ederek köy içi iskân projelerine destek istedi.
Tekneçukur muhtarı Osman Esen, Çanakçı muhtarı Bilal Ergül, Koçak muhtarı Cumali Yavuz, İlhan muhtarı Baki Aydın ve Hasangazi muhtarı Ahmet Kiper TBMM’de Kavaklıoğlu ile biraraya gelerek köylerin sorunları ve köy için yapılması planlanan iskan evleri konusunu görüştüler. Muhtarlar Kavaklıoğlu’ndan iskan evleri projelerinin hızlandırılması ve ot parası bedelleri konusunda destek istedi. Gördükleri ilgiden memnun olduklarını ifade eden muhtarlar Kavaklıoğlu’na teşekkür etti.
Gölet ve köyiçi iskana özel önem
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Ulukışla köyleri için bir gölet ve iskan seferberliği başlattıklarını çok sayıda sulama yatırımı ve iskan evleri yapımının start aldığını söyledi. Tekneçukur, Çanakçı, Koçak, İlhan ve Hasangazi ile birlikte Çevre ve Şehirclik Bakanlığı eliyle çok sayıda köye, köy içi iskân yapılacağını köylerin bu projelerle çehresinin değişeceğini ifade eden Kavaklıoğlu kendilerinin de ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi.
Kavaklıoğlu ayrıca Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli ve Çamardı Belediye başkanıYavuz Soylu ile de görüşerek bakanlıklardaki projeleri masaya yatırdılar.


KOP İl Eylem Planı'nda sona geliniyor

Projelerin Maliyetlendirme Çalışmaları Başladı
            Niğde İl Özel İdaresi tarafından sekretarya hizmetleri yürütülen KOP İl Eylem Planı'nda sona geliniyor. KOP Bölge Kalkınma idaresi tarafından Niğde ilinden üretilen toplam 213 proje fikrinin maliyetleri istendi. Maliyet bilgilerinin hazırlanması konusunda  hummalı bir çalışma başladığı belirtildi. 
            Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Âlim BARUT;
            Özel İdare Koordinesinde Çalışmalar Sürüyor
            "Konya'ya il eylem planları ile ilgili toplantıya giderken ilimizden öne sürülen güzel fikirlerle gittik ve taktirle karşılandık. Şimdi bizden hazırlanan bu projelerin maliyetleri isteniyor. Özel İdaresinin koordinesinde tüm kurumlarımız gerekli çalışmayı hassasiyetle yapacak ve il özel idaresine teslim edecekler. Özel idaresi de kendi proje fikirlerinin yanısıra diğer kurumlardan gelen proje fikirleriyle birlikte topyekün bu çalışmaları Konya'ya iletecek ve projelerin eylem planında yeralması için Devlet Planlama Teşkilatı nezdinde çalışmalar yürütülecek.
            Önemli Olan İlin Hakettiği Payı Alması
            Bugüne kadar yapılan çalışmalarda yeknesaklık sağlanmış ve İl Özel İdaresi eliyle tüm sekreterya hizmetleri yürütülmüştür. İlimizde tüm kurumların bu çalışmalarda katkısı vardır. Önemli olan ilimize en fazla ödeneğin kazandırılmasıdır. Sektör ayrımı yapmadan." dedi

14 Şubat 2013 Perşembe


                        İL MÜDÜRÜ MURAT TÜRKMEN
 ŞUBE ve İLÇE MÜDÜRLERİNDEN İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN
  HİZMET STANDARDINI YÜKSELTMELERİNİ İSTEDİ

İl Müdürü Murat TÜRKMEN; İl Müdür Yardımcısı,  Şube ve İlçe Müdürleri ile toplantı yaptı. 

    İl Müdürü Murat TÜRKMEN; İl Müdür Yardımcısı,  Şube ve İlçe Müdürleri ile toplantı yaptı. Toplantıda kurum idarecilerinden kendilerinin ve emri altında çalışan personellerinden bakanlığın stratejik planları doğrultusunda bakanlığın vizyonuna ve misyonuna uygun çalışmalar yürütmelerini istedi. 
  İl ve ilçe Müdürlüklerinden hizmet almaya gelen insanların işlerini kolaylaştırmalarını, hızlandırmalarını ve güler yüzle hizmet etmelerini, personellerinin iş ortamında uyması gereken kurallara uymalarını, beşeri ilişkilerinin olumlu ve uyumlu olmasını ve her çalışan personelin kurum kimliğine uygun bir çalışma anlayışı içerisinde hareket etmelerini istedi. Ayrıca İl Müdürlüğünün bundan sonraki çalışma düzeni, hizmet anlayışı ve yol haritasının nasıl olması gerektiği yönünde bilgi alış verişinde bulunuldu. 


CHP DEN NİĞDE DE ÇİFTÇİ MİTİNGİ
Cumhuriyet Halk Partisi Niğde’de Çiftçi Mitingi yapacak. CHP,Gurup Başkan Vekili Muharrem İNCE, Genel Başkan Yardımcısı Umut ORAN ve 20 Milletvekili ile 16 Şubat 2013 Cumartesi günü Niğde’de…

 Parti İl Örgütü  bu sorunları Ülke gündemine taşımak amacıyla 16.02.2013 Cumartesi Saat 12.30’da Genel Başkan YardımcısıUmut ORAN, Grup Başkan Vekili Muharrem İNCE ve 20 Milletvekili ile“ ÇİFTÇİ MİTİNGİ” düzenlemeye karar vermiştir.” düzenlenen mitinge tüm Niğde halkı davetli.

14 ŞUBAT ' TA ŞİDDETE HAYIR

   
14 Şubat Sevgililer Günü'nde 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' diyen 180 ülkeden 'Bir Milyar Kadın Ayaklanıyor' tacize, tecavüze, sünnete, şiddete, recme, enseste ve ölüme artık yeter dedi.

Dünya kadınları ile aynı anda dans ederek, halaylar çekerek tepkilerini ortaya koydular.Acıyı da ağıtı da geleceğe taşımak günahından kurtulmak için , dünya kadınları ile birlikta dans ettiler..Barış dilini  kadınlar çok iyi bilir.. 
Ataerkil Sisteminin yarattığı eşitsiz güç ilişkilerinden kaynaklanan kadına yönelik şiddet; ölümlere varan kadın cinayetleri ile iyice ürkütücü boylara ulaşmıştır. şiddetin amacı kadını kontrol altında tutmaktır. Kadına yönelik şiddet kader değildir, münferit adli vakalar hiç değildir. Tam aksine politik bir süreçtir. Bu gün dünyasın her noktasında 'Erkek Sevgisinin' kadınların ölümüne neden olduğu uluslar arası raporlarla sabittir. Bu yüzdendir 14 Şubat'ta  şiddeti protesto ettiler.

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

                         YÜREĞİNDE GERÇEK AŞKI TAŞIYAN HERKESİN

GÜNÜ KUTLU OLSUN..

BDP’ye Yanıt Kavaklıoğlu’ndan geldi

TBMM Genel Kurulunda BDP’nin gösteri ve yürüyüşler hakkında vermiş olduğu önerge aleyhine AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu konuştu. 
Barış ve Demokrasi Partisinin Anayasa’nın 34’üncü maddesinin valilik önergeleriyle çiğnenmesi, demokratik bir şekilde yapılan gösteri ve yürüyüşlerde yaşanan ölümlerin araştırılması için Meclis araştırması önergesi aleyhinde bir konuşma yapan Kavaklıoğlu, AK Parti’nin demokrasi ve insan hakları çalışmalarından bahsetti.
 Kavaklıoğlu konuşmasında şunları kaydetti: “Anayasa’mıza göre herkesin önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı vardır. Ancak bu hakkın kullanımı sırasında kamu düzenini bozacak, kamu güvenliğini tehlikeye düşürecek veya başkalarının özgürlüğünü engelleyecek şekilde eylem ve etkinliklerin gerçekleştirilmesi durumunda, polis veya jandarma, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu çerçevesinde duruma müdahale etmektedir. Eylem ve etkinliklerde gerekli uyarılar yapılmasına rağmen, yasal sınırı aşarak kanunsuz fiil ve davranışlara devam eden ya da eylemi sonlandırmayarak dağılmamakta direnen gruplara güvenlik gruplarınca müdahalede bulunulmaktadır.
En çok vurguladığımız kavram demokrasidir
2002-2012 yılları arasında ülkemizde, ilgili mevzuat çerçevesinde, kanuni olarak düzenlenen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde hiçbir ölüm olayı meydana gelmediğini özellikle vurgulayan Kavaklıoğlu, müdahale sırasında zor kullanma sınırlarını aşan personel hakkında derhâl adli ve idari işlem başlatıldığını da söyledi. Hükümetin her alanda insan hakları ihlalleriyle mücadele edebilmek için hazırladığı İnsan Hakları Eylem Planı’ndan bahseden Kavaklıoğlu toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile yakalama ve gözaltına alma uygulamaları esnasında gerekli olduğunda orantılı güç kullanılması sağlanacağını ve bu kapsamda, nezarethaneler ve özgürlüğün kısıtlandığı yerlerde kameralı takip etkili kullanılacağını ve denetleneceğini belirtti. 

13 Şubat 2013 Çarşamba


NİĞDE KİCKBOKS TAKIMI BURSA’DAN MADALYALARI TOPLADI
7 ALTIN, 2 GÜMÜŞ VE 1 BRONZ
7-10 Şubat 2013 tarihleri arasında Bursa’da yapılan İller arası Kick boks süper kupa şampiyonasında Niğde’li sporcular 7 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya alarak Niğde ilini başarıyla temsil etti.
Şampiyona hakkında bilgi veren  Kick Boks İl temsilcisi Milli takım antrenörü Ali Kale; “Bursa’da bu yıl 1.si düzenlenen İller arası Süper lig kupasına İlimizin 11 sporcu ile katıldığı  şampiyonaya Türkiye geneli 350 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. İlimizi temsil eden sporcular 7 birincilik, 2 ikincilik ve 1 üçüncülük alarak büyük bir performans sergileyerek İlimizi en iyi şekilde temsil ettiler. Şampiyonaya katılmamızda ve çalışmalarımızda bizi destekleyen ve her zaman yanımızda olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Hava sporları İl temsilcisi Güneş Kılınç Kale ve Şahiner Spor Kulüp Başkanı Bahar Şahiner Öke,ye teşekkür ederim.” dedi
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; “ İlimizde kick boks sporu yaygın olarak yapılmakta olup çalışmalarımız 75. Yıl spor salonunda Milli takım antrenörü Ali Kale tarafından ücretsiz olarak haftanın 6 günü yapılmaktadır. Çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını belirten Turhan bu spora gönül vermiş gençlerimizi ve diğer gençlerimizi spor salonlarına bekliyoruz” dedi.