30 Eylül 2013 Pazartesi

SİBEL GEZER TOHM PROJESİ KAPSAMINDA TEKRAR MİLLİ TAKIM KAMPINA DAVET EDİLDİ
judo antrenörü Ali ÖZDEMİR TOHM projesi kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Projesi gereği Niğde’den Milli Takım kampına 05-17 Eylül 2013 tarihleri arasında 5 sporcu ile  12 gün süreyle kamp yaptılar.
 Kamp sonunda 2016 yılında yapılacak olan olimpiyatlara ve Dünya şampiyonasına hazırlık amacıyla Sibel Gezer’in tekrar 29 Eylül-11 Ekim 2013 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak Milli takım hazırlık kampına davet edildiğini belirten ÖZDEMİR sporcularının artık Milli takımımızı temsil edecek düzeye geldiklerini ve bu durumdan son derece mutlu olduklarını söyledi.



NİĞDE İL ÖZEL İDARESİ’NDEN YENİ BİR PROJE DAHA
"TARIM HAYVANCILIK BESİ O.S.B. ve GÜBRE KAYNAKLI BİYOGAZ TESİSİ FİZİBİLİTESİ”

Ahiler Kalkınma Ajansı 2013 faaliyet yılı Teknik Destek Programı kapsamında Niğde İl Özel İdaresi Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanıp Bor Köylerine Hizmet Götürme Birliği adına verilen “Niğde-Bor Tarım Hayvancılık Besi Organize Sanayi Bölgesi ve Merkezi Biyometan Tesisi Fizibilite Raporu” konulu proje, hibe desteği almaya hak kazandı.
Niğde Üniversitesi, Niğde İl Özel İdaresi, Bor Belediyesi, Bor Ticaret ve Sanayi Odası, Çukurkuyu Belediyesi, Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bor Ziraat Odası, Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Bor İlçesi Süt Üreticileri Birliği ortaklığında gerçekleştirilmesi hedeflenen proje birlikte Niğde İl’inde 5.000 dekar arazi üzerinde modern, yüksek verimli ve sürdürülebilir büyüme potansiyeli arz eden tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.


TAPU MÜDÜRLÜĞÜNE KALİTE BELGESİ VERİLDİ 

  "Sürekli Kurumsal Gelişim Projesi" kapsamında Çamardı Tapu Müdürlüğü'ne TSE-ISO 9000 ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi verildi.

   Hizmet sunumunda elde ettiği vatandaş memnuniyeti dolayısıyla Çamardı ilçesinde ilk ve tek kalite belgesi alan kurum Tapu müdürlüğü olduğu belirtildi. TSE-ISO 9000 ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’yle ödüllendirilen Çamardı Tapu Müdürlüğü’ne belgesini,Kaymakam Adnan KARAOSMANOĞLU takdim etti.Belgeyi Tapu Müdürlüğü personellerinden Sultan BAHADIR aldı.

29 Eylül 2013 Pazar

HER KALEM BİR GÜLÜCÜK OLARAK BİZE GERİ DÖNDÜ.

    Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan Genç Dönüşüm projesi çerçevesinde 3000 adet kırtasiye malzemesi toplayan Niğde Gençlik Merkezi ve Gönüllü Üyeleri, topladıkları malzemeleri ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.           
   Genç Dönüşüm Kampanyası ile gönüllü gençlik merkezi üyelerince ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlarda toplanan kalemler ihtiyaç sahibi öğrencilerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Niğde gençlik merkezi köy okullarının ardından merkez okullarına kalem dağıtarak öğrencilerin  başarısına destek olmanın sevincini yaşıyor. Niğde Gençlik Merkezi Liderleri topladıkları kalemleri ihtiyaç sahibi öğrencilere bizzat ulaştırdıklarını karşılığında minik öğrencilerden alınan tebessüm ise paha biçilemez diyerek kırtasiye malzemesini ihtiyaç sahibi okullara dağıtmaya devam edeceklerini söylediler.



6. AHİLİK KÜLTÜRÜ ve ESNAF BAYRAMI KUTLANDI
Niğde de, “6. Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı” kutlamaları Hükümet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Hükümet meydanındaki kutlamaya, Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, vatandaşlar katıldı. Kırşehir Mehteran Takımı’nın mehter gösterisiyle başlayan kutlamalarda Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker ile Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yaptı
Törende konuşmaların ardından Ahi Evran Niğde ve Bor Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan şed kuşatma ekibi tarafından temsili şed kuşatma töreni yapıldı.
Niğde'de "Yılın Ahisi" seçilen 80 yaşındaki berber Muharrem Ulaşer'e plaketin verildiği törende, 53 yıl şapkacılık yapan Beyzat Çetin en deneyimli esnaf seçildi.
Ahilik Haftası ile ilgili düzenlenen kompozisyon yarışmasında da dereceye giren ilk üç öğrenciye çeyrek altın verildi.
Niğde Belediye Başkanlığı katkılarıyla hazırlanan Neşet Ertaş anma programında Niğdeli mahalli sanatçılar bir araya geldi.
Neşet Ertaş hayranlarının doldurduğu salonda mahalli sanatçılar korosu bir birinden güzel türküleri seslendirerek dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattılar.
Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ve çok sayıda dinleyicinin katıldığı Neşet Ertaş’ı anma programı Derbent Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

YİBO'DA TÜM ZAMANLARIM DEĞERLİ
 Çamardı YİBO'da ”Tüm Zamanlarım Değerli” Projesi hayata geçiriliyor.
    Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürlüğünün hazırladığı Sosyal Destek Proğramı ( SODES ) tarafından kabul edilen YİBO'da ”Tüm Zamanlarım Değerli” Projesi hayata geçiriliyor.


  Projenin hedef kitlesi Ortaokulu bulunmayan 14 köyden toplanarak Yatılı Bölge Ortaokulunda öğrenim gören öğrencilerdir. Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu binasına yapılacak olan Zenginleştirilmiş kütüphane ve Müzik atölyesi çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayacak ve çocukların ders dışındaki zamanlarda enerjilerini doğru yönde harcamalarına yardımcı olacaktır. Projenin imkânları 14 köyün 11-14 yaş gurubu öğrencilerinin bir arada yaşaması nedeniyle 14 köyün 11-14 yaş gurubu öğrencilerine birden hizmet edecektir.

28 Eylül 2013 Cumartesi


AMATÖR SPOR HAFTASI SPORTİF ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Bülent ÖZGÜVEN Amatör spor haftası kutlamaları hakkında bilgi verdi.

Amatör spor haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteklerin verilmesine ilişkin sosyal sorumluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede olmasını sağlamak amacıyla haftanın anlam ve önemine binaen çeşitli sportif faaliyetlerin yapılacağını belirten ÖZGÜVEN Amatör Spor Haftası kutlamalarına bütün Niğde halkımızı davet etti.
NİĞDE BİSİKLET TAKIMI TÜRKİYE YOL BİSİKLET ŞAMPİYONASINA İDDAALI GİDİYOR

        Türkiye Bisiklet Federasyonu Yol bisikleti  Türkiye Şampiyonası 27-29 Eylül 2013 tarihleri arasında  Aksaray’ da düzenlenecektir.

Bisiklet Antrenörü Özcan Kodaz nezaretindeNiğde ilini temsilen  Yol bisikleti şampiyonasına Yıldız erkek A-B ve Yıldız Bayanlar kategorilerinde katılacaklarını söyledi. Yarışmanın Türkiye Şampiyonası olmasından dolayı yarışmacıların çok güçlü olacağını belirten Kodaz Yıldız bayanlar kategorisinde Yasemin Can’ın Türkiye genel klasmanında 4. sırada olduğunu ve  sporcumuzun  Türkiye Şampiyonu olması halinde genel klasmanda birinci sıraya yerleşeceğini söyledi
TZOB YÖNETİM KURULU ÜYESİ MUSTAFA HEPOKUR'UN NİĞDE ZİRAAT ODASINI ZİYARET ETTİ
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Muhasip üyesi  Mustafa HEPOKUR, Aksaray Ziraat Odası Başkanı  Emin KOÇAK, Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Galip YEŞİLIRMAK ve Emirgazi Ziraat Odası Başkanı  Ramazan KOCATÜRK odamızı ziyaret etti.
 Toplantıya Niğde Ziraat Odası Başkanı  Veli KENAR, Niğde Ziraat Odası Meclis Kurulu Başkanı Nihat ÖZBEK, Altunhisar Ziraat Odası Başkanı İsmail YAZGAN, Bor Ziraat Odası Başkanı  Nurettin ERİÇ, Çamardı Ziraat Odası Başkanı  Bilal ÇINAR, Çiftlik Ziraat Odası Başkanı Arif DİNÇSOY katıldı.

 Genel Başkan Vekili ziyareti sırasında Niğde İlinin tarımla ilgili temel sorunları hakkında bilgi aldı.
Dünya Sulama Forumu’nun İlki Türkiye’de Toplanıyor
1. Dünya Sulama Forumu 29 Eylül – 5 Ekim Tarihleri Arasında Mardin’de…
Türkiye, sulama alanında dev bir foruma ev sahipliği yapıyor. “1. Dünya Sulama Forumu”, dünyanın çeşitli bölgelerinden onlarca ülkeyi Mardin’de buluşturacak.
Mardin’de 29 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek forum, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun himayelerinde gerçekleşecek.
Dünyanın dört bir yanından politikacıların, uzmanların, araştırma enstitülerinin temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek forumun ana teması “Değişen Dünyada Sulama ve Drenaj: Küresel Gıda Güvenliği Sorunları ve Fırsatları” olarak belirlendi.
Su Kaynaklarının İyi Yönetilmesi
Dünya genelinde daha iyi sulama ve drenaj yönetimine, tarımda suyun daha verimli kullanımı konusuna ve küresel ısınmaya bağlı olarak su kaynaklarının daha iyi yöneltilmesine duyulan ihtiyaç forumun düzenlenmesinin ana kaynağını oluşturuyor.

25 Eylül 2013 Çarşamba

Kadın istihdam paketine Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektörü tepkili;
 BU YASA KADINA İSTİHDAM SAĞLAMAZ,
KADINI EVE HAPSEDER, KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜ KÜÇÜLTÜR

Türkiye’de kadın istihdamını arttırmayı ve toplumda nüfusun daha genç kalmasını sağlamayı amaçlayan Kadın istihdam paketini Hükümet, Kasım ayında Yasalaştırmayı hedeflerken, pakete iş dünyasının tepkisi artarak devam ediyor.

Kadın istihdam paketinin Türkiye’de kadın istihdamını arttırmayacağını aksine kadın istihdamını gerileteceğini savunan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, son yıllarda AVM’lerin çoğalması ile birlikte tekstil ve konfeksiyon sektöründe istihdam konusunda ciddi sorunlar yaşadıklarını, kadın istihdam paketinin yasalaşması durumunda sektörün en öncelikli sorunu haline geleceğini, yasa çıktığı takdirde konfeksiyon sektöründe büyük bir küçülmenin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Türkiye’nin 75 milyonu aşan nüfusunun yüzde 25’inin 0-14 yaş grubunda olduğuna dikkati çeken Kızılgüneşler, “Böylesi bir ortamda neslin devamından endişe duyarak yasal düzenleme yapmanın çok gerekli olduğunu düşünmüyoruz. Türkiye şu anda Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkesi konumunda. 0-14 yaş arası 19 milyon nüfusumuz var. Türkiye yıllık yüzde 1.3 olan nüfus artışına gerekli istihdamı sağlayacak yatırımları yapmakta zorlanırken, böyle bir yasal düzenleme çalışan sayısının yüzde 80’ini kadınların oluşturduğu konfeksiyon sektöründe ciddi küçülmeye yol açacaktır. Sektörümüzdeki küçülme Türk ekonomisini, istihdamını ve sosyal barışını çok olumsuz etkiler boyutlara gelecektir” diye konuştu.

Hazırgiyim ve tekstil sektörlerinin yaptıkları iş gereği el emeği daha yoğun ve öncelikli bir işkolu olduğuna vurgu yapan Kızılgüneşler şöyle konuştu; “Bu paket yasalaşacaksa kadın istihdam eden sektörlere eş zamanlı olarak SSK ve vergi konuları başta olmak üzere bazı alanlarda ilave teşvikler verilmelidir.”

İş hayatı ile ilgili alınan her türlü radikal kararın çalışma barışına olumsuz etkisinin olduğunu savunan EHKİB Başkanı Kızılgüneşler, yasa çıkarırken çok dikkatli hareket edilmesi gerektiğini, çalışma barışına zarar verecek karar ve uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.


24 Eylül 2013 Salı

Kaçak İçki ve Sigara Ele Geçirildi

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İl Merkezinde ve ilçelerinde kaçakçılığın önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde;
 M.T. isimli şahsın Adana İlinden temin ettiği kaçak sigaraları Çamardı İlçesi güzergâhını kullanarak Niğde merkezine nakledeceğinin öğrenilmesi üzerine Çamardı ilçesinde şahsın sevk ve idaresinde bulunduğu araç durdurularak yapılan arama sonucu toplam 1.980 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir.
E.A. isimli şahsın sevk ve idaresinde bulunan araç ile Adana İlinden temin ettiği kaçak sigaraları Niğde de piyasaya süreceğinin öğrenilmesi üzerine, araç durdurulmuş araçta yapılan arama sonucunda değişik markalarda 6.300 paket kaçak sigara, 24 adet kaçak rakı ve 96 adet kaçak viski ele geçirilmiştir.
Ayrıca Adli Makamların talimatları doğrultusunda Niğde Valiliğinin oluru ile oluşturulan komisyon huzurunda 2013 yılı içerisinde değişik tarihlerde ele geçirilen toplam 81.000 paket kaçak sigara Niğde Çimento Fabrikasında (Çimsa) yakılmak suretiyle imha edilmiştir.

 2 olayda toplam 8.280 paket kaçak sigara ile 120 adet kaçak içki ele geçirilmiş, 2 şahıs hakkında 5607 sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapıldığı belirtildi.


NİĞDE İL ÖZEL İDARESİ’NDEN YENİLENEBİLİR ENERJİYLE BÖLGESEL KALKINMAYA BÜYÜK DESTEK

Ahiler Kalkınma Ajansı 2013 faaliyet yılı Teknik Destek Programı kapsamında Niğde İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Niğde-Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ve Mükemmeliyet Merkezi Fizibilite Raporu Hazırlanması” konulu proje, hibe desteği almaya hak kazandı.
Niğde Üniversitesi, Bor Belediyesi, Bor Sanayi ve Ticaret Odası ile Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün proje ortakları olarak dâhil olduğu etüt çalışmasıyla birlikte Niğde İl’inde 25.600 dekar arazi üzerinde güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretilecek bir İhtisas Endüstri Bölgesi kurulması için gerekli ilk aşama olan fizibilite raporunun tamamlanması hedeflenmektedir.
Niğde İli, yüksek güneş ışınımı değerleri (1.700-1.850 kwh/m2-yıl), yüksek güneşlenme süresi (2.900 saat/yıl), düşük atmosferik yoğunluğu (0-2 okta), düşük hava sıcaklığı ortalaması(10,00 C/yıl), düşük nem oranı(%21-%23) , düşük rüzgâr(4,5-5,5 m/s/yıl), düşük tozlanma ve hava kirliliği değerlerine sahip bir il olarak ülkemizdeki fotovoltaik enerji üretimi ve yatırımları için en avantajlı illerden biri konumundadır. Niğde İl’inin güneş enerjisi alanındaki avantajlarını realize ederek yerli ve yabancı  yatırımcıların yenilenebilir enerji yatırımları için bir çekim merkezi haline getirilmesi il kalkınması için büyük bir potansiyel arz etmektedir.
Fotovoltaik enerji yatırımlarında yatırımcıların yer tercihlerinde gerekli altyapının ve kümelenmenin gerçekleştirilerek; ilk yatırım maliyetleri ile yatırım risklerinin minimize edilmesi ve karlılık oranlarının yükseltilmesi faktörü, Niğde İli’nin enerji yatırımları noktasında tercih edilebilirliğini artırarak bölgesel sürdürülebilir kalkınmaya büyük fayda sağlayacaktır.
Niğde-Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ve Mükemmeliyet Merkezi’nin kurulması yatırımcılar için maliyetlerin düşürülmesi, resmi işlem sürelerinin kısaltılması, karlılık oranının artırılması gibi olumlu faydaları da beraberinde getirecektir.
TR71 Bölgesi ve Niğde İli’nde katma değer oluşturma potansiyeli öngörülen, kümelenmeyi teşvik eden, çevreci, modern, milli, yenilenebilir enerjinin verimli üretimini sağlayacak ve sürdürülebilir kalkınmayla birlikte sosyo-ekonomik refah seviyesini kalıcı olarak artıracak bir köşe taşı olma potansiyeli taşıyan Niğde-Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ve Mükemmeliyet Merkezi’nin ilk adımı; proje konusu olan fizibilite raporunun tamamlanması olacaktır.
Niğde İl Özel İdaresi, ilimizdeki yenilenebilir enerji kaynaklarının bölgesel ve milli kalkınmaya katkıda bulunarak ivme kazandırması amacıyla güneş enerjisi, mikro-hidro elektrik, rüzgâr enerjisi, jeotermal enerji ve biokütle kaynaklı enerji üretimi konu başlıklarında çalışmalarına devam etmektedir. Fotovoltaik enerji üretimi alanında iki, jeotermal enerji alanında bir projesi AHİKA tarafından desteklenmeye hak kazanan Niğde İl Özel İdaresi; Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi projesiyle ilimizin enerji yatırımları alanında cazibesini artırmayı hedeflemektedir.

23 Eylül 2013 Pazartesi

BÜYÜKLER DÜNYA KICKBOKS ŞAMPİYONASI
HAZIRLIKLARI ÇAMARDI DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDE DEVAM EDİYOR

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanlığı’nın 2013 faaliyet programı içerisinde yer alan büyükler K-1 Rules ve Low Kick Dünya Şampiyonası Hazırlık Kampı, Niğde ili Çamardı ilçesi Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde devam ediyor.
Türkiye Kick Boks Milli Takımı, Brezilya’nın Sau Poulo kentinde 01/05 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na, K-1 Rules branşında 12 erkek 7 bayan ve Low Kick branşında 12 erkek 5 bayan sporcu ile katılacak.
Kick Boks Milli Takımı Kamp Müdürü ve Milli Takım Antrenörü Yusuf Şener, 4 Milli Takım Antrenörü 36 Milli takım Sporcusu olmak üzere 41 kişilik kadrosu, KKTC’den 1 antrenör 4 sporcu, Niğde den ise 1 antrenör 4 sporcu eşliğinde Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.
Kamp Müdürü ve Milli Takım Antrenörü Yusuf Şener yaptığı açıklamada;
“Dünya şampiyonası hazırlıklarını Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde yapmaktan memnunuz, bu kamp merkezi rakım, oksijen ve her türlü ortam açısından Türkiye’de sayılı yerlerden biri, bize burada kamp yapma imkanını sunan başta Federasyon Başkanımız sayın Salim Kayıcı ile Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürümüz sayın Harun Turhan beye ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Hedefimiz dünya şampiyonasında kürsüde İstiklal Marşımızı söyletip Bayrağımızı göndere çektirmektir.” dedi.

21 Eylül 2013 Cumartesi

                NİĞDE 'DE SAĞANAK YAĞMUR

 


Bu gün öğleden sonra başlayan gök gürültülü sağanak yağmura vatandaşlar hazırlıksız yakalandı.
3 saat kadar devam eden yağmurdan sonra gök kuşağı çok güzeldi.

 Niğde Kalesine Aile Çay Bahçesi 

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından hizmete sunulan ve sayısız projeler arasında yerini alan “Niğde Belediyesi Aile Çay Bahçesi” halkın hizmetine sunuldu.
 Niğde Kalesinde Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen Niğde Kalesi Aile Çay Bahçesi vatandaşların hizmetine düzenlenen açılış programıyla sunuldu.
 Gerçekleşen açılışa Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit’in yanı sıra çok sayıda kurum yöneticisi ve vatandaşlar katıldı.
 Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yapımı sağlanan “Niğde Kalesi Aile Çay Bahçesinin” işletmesi Niğde Belediyesi tarafından yapılacak. Aile Çay Bahçesinin yapımı, Niğde Kalesinde tarihi doku eşliğinde,  vatandaşların nezih bir ortamda çay keyfi yapabilmelerini sağlamak amacıyla Niğde Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.


GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
    
   Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilişinin 90. yılı ve “19 Eylül Gaziler Günü” düzenlenen törenle kutlandı.
   Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cem GÖKDEMİR yaptı.

     öğrencilerin şiir okumasından sonra tören sona erdi.

SORUMLULAR HESAP VERSİN İSTİYOR

“İNSAN HAYATINA DEĞER VERİLMİYOR” DİYEN ÖZKAYA  YAPANLARIN YANINA KAR KALMASIN İSTİYOR.
“SAĞLAM BİNDİ KOLU YANIK İNDİ” DİYE , 8 AY ÖNCE BASINDA YER ALAN ALİ ÖZKAYA  KOLUNU BU HALE GETİRENLERDEN HESAP SORMAYA HAZIRLANIYOR.
    Çamardı ilçesi Maden mahallesinde tansiyonunun aşırı yükselmesi sonucu uzun süre baygın kalan ve beyinde su toplanması sebebi ile 19 Kasım 2012 tarihinde Niğde Devlet Hastanesine kaldırılan Ali ÖZKAYA , iki gün sonra daha donanımlı olan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiği belirtiliyor.
Sevk sırasında hastanın kolunda ( bileğinden omzuna kadar) ağır yanık meydana geliyor. Fakat nasıl olduğu bir türlü açıklanmayan bu yanık , hastanın hayatından 5 ayını, maddi ve manevi şekilde alıyor.
  Niğde'den sevk edilirken ambulansa baygın halde konulan Ali ÖZKAYA bir şey anımsamıyor. Niğde Devlet Hastanesinden yapılan ilk açıklama “ hastanın cildi alerjik reaksiyon göstermiştir” şeklinde olduğu söyleniyor.

    Ali ÖZKAYA' nın , kolunda meydana gelen ağır yanık sebebi ile 5 ay Adana ' da tedavi gördüğü , birkaç kez ameliyat geçirmiş olduğu belirtiliyor. Kolunu kullanamadığını söyleyen Özkaya , “ çektiğim acıların , yapılan masraf ve harcamaların hesabının verilmesini istiyorum. Hakkımı arayacağım. Kolumun bu duruma gelmesine sebep olanların hesap versin istiyorum.” Diyor.

20 Eylül 2013 Cuma


KÖYDES'TEN NİĞDE’YE EK ÖDENEK

Niğde’ ye KÖYDES Projesi kapsamında 3 milyon 125 bin lira sene başı ödeneği ne  ek olarak 1.600 bin lira daha ödenek  aktarıldı. Böylelikle 2013 yılında Niğdeye KÖYDES projesi kapsamında ayrılan ödenek 4 milyon 725 bin lira oldu.        
Yüksek Planlama Kurulu kararı gereğince Vali Necmeddin Kılıç’ın başkanlık yaptığı toplantıya; İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, ilçe kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Akaycan ve teknik  personelleri katıldı
Niğde’ye  ayrılan ek KÖYDES ödeneği hakkında Vali Necmeddin Kılıç bir değerlendirmede bulundu.
Vali Necmeddin KILIÇ; "Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi İçişleri Bakanlığı'nın 2005 yılından bugüne kadar sürdürdüğü başarılı bir projedir.
İlimize 2013 yılı içerisinde 1 milyon 600 bin lira ek ödenek aktarılmıştır. Kaymakamlarımız ve tahsisat komisyonu üyeleri il bazında bu ödeneği en iyi şekilde kullanmak için toplantı tertip edecekler ve toplantıyı müteakip planlanan işlerin ihalesi yapılarak 2013 yılı içerisinde ilimize aktarılan ödenek yılı bitmeden köylümüze hizmet olarak sunulacaktır. Bu yönde çalışmalarımız aralıksız olarak sürmektedir." dedi. 

Esnaf Evler Sosyal Tesisi Hizmete Sunuluyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İnönü Mahallesi Esnaf Evler mevkiinde yapılan düğün salonu olmak üzere çok amaçlı kullanılacak sosyal tesisin açılışına tüm Niğdelileri davet etti.
Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen 2000 kişilik kapasiteye sahip çeşitli müsabaka, tören gibi büyük organizasyonların da gerçekleştirilebileceği sosyal tesis düzenlenecek olan açılış programıyla halkın hizmetine sunulacak.
Büyük projelerin ardı arkasını kesmeyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan bir yatırımı daha Niğdeli hemşerilerinin hizmetine düzenleyeceği açılış programıyla sunacak. Niğde ve Niğdeli için bu güne kadar birçok alanda büyük yatırımlar gerçekleştiren Belediye Başkanı Akdoğan 25 Eylül 2013 Çarşamba günü saat 12.30 da yapılacak olan açılış programıyla Esnaf Evler Sosyal Tesisini Niğdelilerin hizmetine açacak.
“NİĞDE GÜNLERİ”İÇİN    TOPLANTI YAPILDI

     Bu yıl Ankara da 31 Ekim - 03 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 3. Niğde Günleri tanıtım organizasyonunda Çamardı ilçesini en iyi şekilde nasıl temsil edileceğinin konu olduğu bir toplantı yapıldı. Toplantı Öğretmen Evindeydi.
Toplantıya Çamardı Kaymakamı Adnan KARAOSMANOĞLU , Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , Burç Belediye Başkan V. Remzi TÜRKÖZ , Bademdere Belediye Başkanı Fethi KAKIZ , Kurum Amirleri , İl Meclis Üyeleri Sami ALTINKAYA ve Ünal PINAR , Ziraat Odası Başkanı Bilal ÇINAR , Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet ALAKUŞ , Köy Muhtarları ve mahalle muhtarları , okul müdürleri , Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hatice HATİPLOĞLU katıldı.

       Toplantı da Kaymakam Adnan Karaosmanoğlu ve Belediye Başkanı Yavuz SOYLU kısa birer konuşma yaptılar.Bilgi verdiler. Muhtarlar soru yöneltip , söz aldılar. 

19 Eylül 2013 Perşembe

KUYUYA DÜŞEREK BOĞULDU
Çamardı ilçesi Üskül köyünde meyve toplamak için çıktığı ağacın  kuyunun üzerine gelen dalının kırılması sonucu su kuyusuna düşen kişi boğuldu.

Çamardı İlçesine bağlı Üskül –Yeniköy-'de Kocayer Deresi mevkiindei kendi meyve bahçesinde armut ağacına tırmanan Ahmet Korkmaz (49), bastığı dalın kırılması sonucu ağacın altında bulunan yaklaşık 5 metre derinliğindeki su kuyusuna düştü.

18 Eylül 2013 Çarşamba

AK Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi,
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Türk milletinin, tarihin her döneminde karşılaştığı tüm zorluklara rağmen bağımsız yaşamayı, bağımsızlığını kanı ve canı pahasına korumayı ilke edindiğini belirten Selvi, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Şanlı tarihimizde şehitlik makamı ile birlikte anılan ve milletimizin gönlünde çok özel bir değeri olan mertebe, ‘Gazilik’ mertebesidir. Aziz vatanımızın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzurunu korumak için canları pahasına görev yaparak bu mertebeye ulaşan Gazilerimiz, cesaret ve fedakarlığın sembolleri olarak milletimize mal olmuşlardır. Bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin mirası ve emanetidir. Bizler de bu kutsal emanete aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkacak, gelecek nesillere daha müreffeh bir ülke bırakmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmak ortak sorumluluğumuzdur. Onların yaşadıkları sorunların çözülmesi için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en hassas şekilde çaba göstermeye devam edeceğiz.

92'inci yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nin
ÇOCUK DELEGELERİ
BELLİ OLDU
Bütün Çocuklar Kongre’nin Doğal  Üyesi Olarak Görev Yapabilecek· Kongre’de 115 Çocuk Delege görüşlerini açıklayacak· Kongre’de çocukları 9-18 yaş grubundaki Çocuk Delegeler temsil edecek· Çocuk Delegeler, Ben ve İletişim Araçları başlığı altında sözlü ve yazılı sunum, karikatür,poster, fotoğraf ve filmle görüşlerini açıklayacak· Çocuk Delegeler komisyonlarda bir
araya gelecek· Kongre’nin Çocuk Delegeleri Kongre Genel Kurulu’nu Yetişkin Delegelerle birlikte yönetecek· Çocukların görüşleri Çocuk ve Medya Çocuk Görüşü Kitabı’nda yer alacak
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu iş birliğinde; Sayın Prof. Dr. Halûk Yavuzer’in Kongre Başkanlığı’nda; Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’ın himayelerinde 14-15 Kasım 2013 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek Kongre’de çocukları 9-18 yaş arasındaki Çocuk Delegeler temsil edecek.
Çocuk Delegelerin Başvuruları Sonuçlandı
I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’ne Çocuk Delege olabilmek için 31 Temmuz 2013 tarihine kadar başvuran 9-18 yaş grubu çocuklar arasından seçilen Çocuk Delegeleri belli oldu. Bütün çocukların doğal üye olacağı Kongre’de 115 çocuk, Çocuk Komisyonlarında görüşlerini açıklayacak ve Kongre Genel Kurulu’nu yetişkin delegelerle birlikte yönetecek.
Kongre Çocuk Delegeleri Ben ve İletişim Araçları başlığı altında sözlü ve yazılı sunum, karikatür, poster, fotoğraf ve filmle görüşlerini açıklayacaklar. Medyanın olumlu ve olumsuz etkileri üzerinde görüş açıklayacak 9-12, 13-15, 16-18 gruplarındaki çocuklar, komisyonlarda hazırlayacaklarıraporları Kongre Genel Kurulu’nda sunacaklar. Kongre’nin Genel Kurulu’nda önce çocuk raporları dinlenecek. Çocuk görüşlerinin yer alacağı Çocuk Görüşü Kitabı basılmış olacak ve Kongre katılımcılarına dağıtılacak.
 TAPU MÜDÜRÜ YILDIZ’IN TAYİNİ  ÇIKTI

         ÇAMARDI İLÇESİ TAPU MÜDÜRÜ ERKİN YILDIZ’IN TAYİNİ SİVAS İLİ GEMEREK İLÇESİNE ÇIKTI.

      Yaklaşık 7 aydır Çamardı ilçesinde görev yapmakta olan Erkin YILDIZ , başarılı çalışmaları ile takdir topladı.
      Erkin YILDIZ’ın yerine , daha öncede Tapu müdür vekilliği yapan Mustafa BOYAR’ın vekalet edeceği belirtildi.
    OKUL HEYECANI İLK DERS ZİLİNİN ÇALMASIYLA BAŞLADI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü TURHAN,’dan 2013-2014 yılı eğitim öğretim   mesajı.

       "İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından bugün yeni eğitim-öğretim yılı maratonuna başladı. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın, çağın gerektirdiği bilgiler ve donanımlarla en güzel biçimde yetiştirilmesine katkı sağlaması ümidiyle,2013 yılında başarılarılyla bizleri grurlandıran, 1.lige adını yazdıran sporcularımızın göstermiş oldukları performansı eğitim hayatlarında da aynı başarıları devam ettirmelerini dilerim." dedi.
   Eğitimin başladığı yerin aile olduğunu ve ailenin eğitim hayatında önemli rolü olduğunu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN  öğrenci ve öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.


         OKULLAR AÇILDI  DERS ZİLİ ÇALDI
            YENİ EĞİTİM YILI YENİLİKLERLE DOLU.
     9 Eylül Pazartesi günü uyum eğitimi kapsamında okul öncesi ve 1. Sınıflar okulla tanıştı.
       Yaklaşık 16 milyon ilk , orta ve lise öğrencisi , 808 bin öğretmen 16 Eylül 2013 Pazartesi günü yeni eğitim öğretim yılına başladı.  Ve yeniliklerde başlıyor...
        Başlıklar Halinde Şöyle :

    ** SBS Kaldırıldı , ** 66 aylıklar rapordan kurtuldu.
    ** 11 yönetmelik birleştirildi. ** 10 gün devamsızlık yapan sınıfta kalacak.   ** liselere de uyum eğitimi  ** Düz lise tarh oldu.
    ** kıyafeti veli seçecek   ** evlilere açık lise zorulu
     ** sınıf mevcutları arttı          ** haftalık ders saati değişti.


       

17 Eylül 2013 Salı

Milletvekillerinden Niğde’de 500 kişi iş imkânı müjdesi
AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’den 500 kişilik istihdam müjdesi geldi. 1 Ekim’den başlamak üzere 9 ay süreyle kamu kuruluşlarında 500 kişiye istihdam sağlanacağı açıklandı.
Milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi, yaptıkları açıklamada 2013 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında Niğde’de 500 kişiyi iş sahibi yapacaklarını belirtti. Kavaklıoğlu ve Selvi’nin bir süredir yakından takip ettikleri çalışmanın olumlu neticelenmesi kamu kuruluşları başta olmak üzere istihdam arayışındaki her kesim tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtiler.
Açıklamada verilen bilgiye göre Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 2013 yılı içerisinde 1 Ekim’den başlamak üzere dokuz ay süreyle çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma ve park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı ile erozyon engelleme alanlarında çalıştırılmak üzere Niğde'de 500 kişi istihdam edilecek.

Ayrıca TYÇP’nin istihdam projesiyle ilgili İşkur İl Müdürlüğünden de şartlar ve kontenjanlar hakkında kapsamlı bir duyuru yapılacağı da bildirildi.

15 Eylül 2013 Pazar

  Kaymakam KARAOSMANOĞLU,
 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Programı Açılışı'na Katıldı
   Geçen hafta Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri, "Uyum Programı" kapsamında  okula  ilk adımlarını atarken, Kaymakam KARAOSMANOĞLU ve İlçe Milli Eğitim MüdürÜ Mehmet ULUSOY,onları yalnız bırakmadı.
      Nazmiye Pınar İlkokulu'na gerçekleştirilen ziyarette,Kaymakam KARAOSMANOĞLU
ve  İlçe  Milli  Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY'u ,Okul Müdürü Tahsin ECEMİŞ,Müdür Yardımcısı Abdulgani ÖZKAN,okul personeli,veliler ve minik öğrenciler karşıladı.Sırasıyla  okul öncesi  ve  birinci  sınıfları gezen  Kaymakam Adnan  KARAOSMANOĞLU  ve  İlçe Milli  Eğitim  Müdürü Mehmet  ULUSOY, buradaki miniklerle  tek  tek  ilgilenerek,onlara
hediye dağıttı.2013-2014  eğitim  ve  öğretim  yılının hayırlı uğurlu olmasını diledikten sonra ve miniklerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

OTOMOBİL FEDERASYONUNUN ULUSLARARASI TRANS ANATOLİA
YARIŞLARININ
ÜÇ GÜNLÜK PROGRAMI NİĞDE’DE YAPILACAK
Türkiye Otomobil Sporları Federasyon yetkilisi Orhan Celen’in verdiği bilgilere göre 14-21 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak Trans Anatolia Rallisinin Antalya, Burdur, Isparta, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Adana ve İçel yerleşim merkezlerini kapsayan güzergâhlarda organize edilecek.
4x4 araçlarla ve enduro motorlar, ATV ve kamyonlar ile bir çok ülkeden sporcuların katılımıyla koşulacak olan trans anatolia rallisi, Antalya İlinden start alacak ve Kapadokya bölgesi, Toros dağlarında belirlenen günlük ortalama 300 km. lik etaplar ile 7 günde toplam 2300 km. lik parkurda 17-18-19 Eylül 2013 tarihlerinde NİĞDE DE belirlenen program dahilinde yapılacaktır.
Niğde’yi kapsayan rallinin 3. etap güzergâhı 17 Eylül 2013 Cumartesi günü Altunhisar yolu geçişini takiben Ulukışla, Kitreli, Ihlara, Kayırlı, Yazıhüyük yerleşim yerlerinden Nevşehir Derinkuyu olarak devam edecektir.
4. Etap 18 Eylül 2013 Pazar günü Nevşehir Ürgüp Perissia Otel’den başlayıp İlimiz Orhanlı kasabasından giriş yaparak Edikli, Hüyük Kayseri-Niğde yol geçişini takiben Çavdarlı Değirmenli, Üçkapılı, Ören, Çamardı yolu, Çamardı İlçesi ve Çukurbağ köyü kamp alanında mola verilerek tamamlanacaktır.
5. Etap 19 Eylül 2013 Pazartesi günü ise başlayacak ralli yarışı Çukurbağ kamp alanı (Aladağlar Milli parkı) arazi yolu ile Yelatan hareket edilerek Dedeman Madencilik, Pozantı D 750 karayolu kullanılarak Çiftehan, Ali Hoca, Maden Köyü, Darboğaz’dan sonra Orman ve yayla yolları ile yazıgöl mevkiinden Karaman Demosan Otel’de mola verilecek yarış başladığı yer olan Antalya’da son bulacak.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; Uluslar arası basın yayın organlarının ralliyi takip edeceklerini, yarışmaya dünyaca ünlü yarışçıların katılacağını, Anatolia rallisinin dünyaca ünlü Dakar rallisi ile eşdeğer kalitede bir ralli olduğunu ve ilimizin tanıtımına katkıda bulunacağını ifade eden Turhan bütün tedbirlerin alındığını belirterek yarışların sorunsuz, kazasız, başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyoruz dedi.

İş Makineleri Hizmete Sunuldu


Niğde Belediye Başkanlığı tarafından alımı gerçekleştirilen 3 adet kazıcı yükleyici, 1 adet 20 Tonluk lastikli ekskavatör, 1 adet 30 Tonluk paletli ekskavatör düzenlenen açılış programıyla hizmete sunuldu.
Alınan araç ve iş makinelerinin bir bölümünün sergilendiği kent meydanında alımı gerçekleşen araçların hizmete sunuş programına Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde AK Parti Milletvekili Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir’in yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluş yöneticilerinin ve vatandaşın katıldığı program Niğde Kent meydanında gerçekleştirildi
 KAPADOKYA DOĞAL GAZ NİĞDE BASINI İLE BULUŞTU

2006 yılından bu yana Niğdelilere ekonomik, güvenli ve kesintisiz
 bir şekilde doğal gaz hizmeti sunan Kapadokya Doğal Gaz, Niğde’ye
 yaptığı 2,5 milyon TL’lik yeni yatırımla 100.000 m3 kapasiteli Basınç 
Düşüm ve Ölçüm İstasyonu kuruyor.
Kapadokya Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. İl Müdürü Özenç Gezgin
düzenlediğisohbet yemeğinde Niğde ilinde yürüttükleri doğal gaz çalışmaları
ve yatırımları hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin önde gelen enerji ve inşaat
şirketlerinden STFA Holding’e bağlı Energaz Gaz Elektrik ile Su Dağıtım
A.Ş ile yine bölgesinde saygın ve büyük şirketlerinden Özaltın Group’un iştiraki
 olan Kapadokyagaz, kente doğal gaz vermeye başladığı 2006 yılından bu yana
 yatırımlarını kesintisiz sürdürdüğünü vurgulayan Gezgin, “ 7 yılda Niğde ve
 Bor’da toplam 40 bine yakın aboneye ulaşmış durumdayız.” dedi. Bu yıl
 yatırım programı kapsamında Niğde’de de 100.000 m3 kapasiteli Basınç
 Düşüm ve Ölçüm İstasyonu kuracakları bilgisini veren Gezgin, “Bugüne 
Niğde bölgesinde toplam 20 milyon TL’lik alt yapı yatırımımız oldu. Yılsonu
 itibariyle 2,5 milyon TL yeni yatırımla hayata geçireceğimiz bu projeyle 
Niğde’de doğal gaz dağıtımının her aşamasını kontrol edip kuracağımız 
Sevkiyat Kontrol Merkezi ile tüm gelişmeleri ölçümleyebileceğiz."DEDİ.

ÇAMARDI İLÇESİNE GEZİ DÜZENLENDİ

NİĞDE BELEDİYESİ ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN,ÇAMARDI İLÇESİNE GEZİ DÜZENLEDİ.
      Niğde Belediye Başkanlığı’nın engelliler için organize ettiği gezi proğramı kapsamında, Çamardı llçesine gelen engelli vatandaşlar için Ecemiş Alabalık Tesisleri’nde yemek düzenlendi
 Çamardı Kaymakamı Adnan KARAOSMANOĞLU’nun da katıldığı yemekte konuşma yapan Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül ÇALIŞKAN, gezi için gerekli desteklerini esirgemeyen Niğde Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan’a ve katılımlarından dolayı başta ilçe Kaymakamı Adnan KARAOSMANOĞLU olamak üzere herkese teşekkür etti.
Keyifli bir ortamda geçen yemeğin ardından , engelli vatandaşlarla tek tek ilgilenen ve onların sorunlarını dinleyen KARAOSMANOĞLU, yapılan bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlk defa bu şekilde bir gezi programına katıldıklarını belirten engelli vatandaşlar , kendilerini yalnız bırakmayan ve onlarla yakından ilgilenen Kaymakam Adnan KARAOSMANOĞLU'na teşekkür etti.

NİĞDE’Lİ BİSİKLETÇİ YASEMİN CAN
 ULUSLAR ARASI MUHSİN YAZICIOĞLU YARIŞINDA BİRİNCİ OLDU



          5-8 Eylül 2013 tarihleri arasında Sivas’da düzenlenmiş olan  5. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu  Bisiklet  turuna  katılmış olan Bisiklet  takımımız  bayanlar  kategorisinde  Yasemin Can isimli sporcumuz  ile 1.lik elde etmiştir.
Sivas’ ta her yıl düzenlenen Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turundan sonra Ülkemizin Bisiklet Branşında  en büyük 2. organizasyonu kabul edilen Bisiklet Turuna Türk takımları haricinde Ukrayna, Algeria, Almanya, Sırbistan, Azerbaycan, Kazakistan, Endonezya, Montenoğro, Moldovya, K.K.T.C ve İran ülkelerinin milli Bisiklet  takımları katılmış bulunmaktadır. Bisiklet turuna Dünya Ülkelerinin Milli takımlarının katılması sonucunda yarışmanın zorluk seviyesi yüksek olduğunu belirten Bisiklet antrenörü Özcan Kodaz  Sporcumuz Yasemin Can’ın katıldığı  Bisiklet yarışmalarında ilimizi başarıyla temsil ettiğini,  performansını ileriki yıllarda daha da geliştirerek  2014 yılında yapılacak   Uluslar arası yarışlarda Avrupa çapında dereceler getireceklerini söyledi.
        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Bisiklet Antrenörü Özcan Kodaz ve sporcusu Yasemin Can’ı 5. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu  Bisiklet  turunda göstermiş oldukları performanstan dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


14 Eylül 2013 Cumartesi

VALİ KILIÇ : “MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ NİĞDE’DE YAŞATALIM”
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, merkez mahalle muhtarları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Vali Kılıç, toplantıya gelişinde Vali Yardımcı Abdullah Uçgun tarafından karşılandı. Toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Turgut Sak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan, İl Mahalli İdareler Müdürü Nebahat Bozkurt, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuran Çelik katıldı.
Mahalle muhtarları ile yapılan toplantıda muhtarlar ile tek tek tanışan Vali Kılıç muhtarlardan mahalleleri hakkında bilgi aldı. Mahallelerin isimlerinin çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Vali Kılıç, Niğde’nin bu konuda çok şanslı bir il olduğunu, Niğde’nin tanıtım konusunun da yer aldığı 5 Yıllık Stratejik plan toplantısı yaptıklarını ifade etti.
Mahalle muhtarlarının yerel yönetimlerde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Kılıç, konuşmasının devamında “Şehir hayatındaki gelişmelere bağlı olarak mahalle hayatına haiz unsurlar yok olmakta, bir apartmanda bir mahalle nüfusu kadar insan oturduğu halde kimsenin birbirini tanımaması mahalle kültürünün yok oluşunun göstergesidir. Gelin sizlerle beraber o özlediğimiz mahalle hayatını yeniden kuralım. Mahallelerimizdeki eksiklikleri tespit edelim, yetimlerimizin başını okşayalım,  hastalarımızı ziyaret edelim, cenaze evlerimize taziyeye gidelim, düğünlerde mutlaka bulunalım. Sizin üzerinizde büyük bir yük var ve bunu beraberce kaldıracağız. Aç ve açıkta kalan varsa bunu bize bildirin, sorunları hep beraber aşalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Eskisi gibi herkesle dayanışma içinde olalım. Mahallelerimiz bir bütündür, hep birlikte gülüp hep birlikte ağlayalım. Bütün bunları yaparak halkımızın gönlünü okşayalım” diye konuştu.
Bilim adamlarının ortaya koyduğu mahalle kültürünün yaşatılması için, hep birlikte Niğde’de bir ilki gerçekleştirerek özlenen mahalle kültürünü geri getirelim diyen Vali Necmeddin Kılıç “Bütün bunları yaparken incinmek yok, buna hakkımız da yok. Biz yöneticiyiz, adil bir şekilde hizmet etmeye mecburuz, herkese hizmet etmek zorundasınız. Bölmek yok bütünleyeceğiz, herkesi sevip, kucaklayacağız. Bugün bizim için yeni bir gün olsun. Nefisimize bir gem vurup, gururu bir kenara bırakalım. Gelecekte ailenize eşinize, dostunuza şanlı şerefli bir geçmiş bırakın. Ben her konuda sizlere yardımcı olacağım ve birlikte başaracağız” dedi.

Toplantının devamında, muhtarların sorunları dinlenerek toplantıya katılan kurum amirleriyle birlikte çözüm yolları arandı.

YARIŞMA, ÖDÜLLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
          Niğde Gençlik Merkezinde Genç Kalemler Yarışması Başvuruları Başladı.
       Gençlik ve Spor Bakanlığı, okuyan, düşünen ve yazan genç yeteneklere sahip çıkmak amacıyla 'Genç Kalemler Hikâye Yarışması' düzenliyor. Yarışma ile edebiyat dünyasına yeni yazarlar kazandırılması hedefleniyor.
         Bakanlık, gençlerin kültür ve sanat bilincini, sadece popüler olandan yola çıkarak değil, kendi geçmişi ve milli kültürüne odaklanarak edinebilmesi; kendi kültürel değerlerimiz, örf ve adetlerimiz, geleneksel sanat dallarımız hakkında doğru bilgiye sahip olabilmesi, ülkesine, tarihine, dolayısıyla geleceğine sahip çıkacak nesillerin yetişmesi amacıyla 'Genç Kalemler Hikâye Yarışması' düzenliyor. Bu toprakların değerleri olan hoşgörü, şükür, vefa, saygı, sabır ve empati gibi konu başlıklarının olduğu yarışma sayesinde, geçmişi ile geleceğini harmanlayan yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve gençlere sanatçı duyarlılığının kazandırılması sağlanacak. Genç Kalemler Hikâye Yarışması iki kategori halinde düzenlenecek. 1. kategoriye ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler ile 14-19 yaş arası (19 dahil) gençler, 2. kategoriye ise 20-29 yaş arasındaki (29 dahil) gençler katılabilecek Geniş katılımın olması beklenen yarışmanın seçici kurulunda İskender Pala, Doğan Hızlan, Cemil Kavukçu, Beşir Ayvazoğlu, Sadık Yalsızuçanlar, Yakup Çelik ve Tacettin Şimşek gibi ünlü edebiyatçılardan oluşuyor. Yarışmanın ödülleri öğrencileri cezp ederken, Her kategorinin birincisine dizüstü bilgisayar, ikincisine akıllı cep telefonu, üçüncüsüne ise tablet bilgisayar hediye edilecek. Detaylı bilgi almak isteyen öğrencilerin Gençlik Merekezine uğramaları  yeterli olurken ,yarışma 22 kasım da son bulacaktır.




12 Eylül 2013 Perşembe

  NİĞDE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR.BİLGEHAN ÖZTÜRK’ÜN
UÇUCU MADDELERİN SATIŞI VE ZARARLARI KONULU BASIN AÇIKLAMASI

       5898 Sayılı “Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Kanun' nun uygulanmasına ilişkin hazırlanan “Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunması Hakkında Yönetmelik” 05.08.2010 tarih ve 27663 Sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
 Bu Kanunun amacı; solumak, koklamak yoluyla veya başka bir şekilde kişilerde bağımlılık yapabilen ürünlerin kontrolünü sağlamak, özellikle çocukların erişimini ve kullanımını önleyerek onları bu maddelerin zararlı etkilerinden korumaktır.
Uçucu Madde: Kırtasiye malzemesi, boya incelticisi gibi maddeler ile yapıştırıcı olarak kullanılan maddelerin bileşiminde bulunan ve buharlaşabilen, toluen, xylol, aseton, benzen, trikloretan,  perkloretilen, trikloretilen,1,2 diklorpropan, halojenli hidrokarbonlar ve benzeri bileşikler ile bunların türevlerini ifade eder.
Uçucu madde ihtiva eden ürünlerin 18 yaşından küçüklere satılmasını engellemek, bu ürünlerin insan sağlığına olan olumsuz etkilerini nedeniyle işyerlerinde gerekli tedbirlerin  alınmasını sağlamak için Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi denetim ekipleri tarafından her gün piyasa denetimleri yapılmaktadır. Yapılan çalışmalarda İl genelinde uçucu madde ihtiva eden ürün satan 48 kıtasiye, 61 nalburiye, 252 bakkal toplam 361 işyeri tespit edilmiştir. Bu işyerlerine Kanun hakkında bilgi verilerek herhangi bir cezai müeyyideyle karşılaşmamaları için satış sırasında gerekli hassasiyeti göstermeleri konusunda uyarılmıştır.


SİVAS YOL YARIŞINDA NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BESYO ÖĞRENCİSİ MUZAFFER BAYRAM 3. OLDU.

Atletizm il temsilcisi Ali Tunç'un verdiği bilgiye göre Sivas Kongresi’nin 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Sivas 4 Eylül 1. Ulusal Yol Koşusu” yapıldı.
Yarışmalarda Niğde Üniversitesi BESYO. Öğrencisi Muzaffer Bayram 3. oldu.
 Niğde'den Yarışmalara Atletizm antrenörü Bekir Çetinkaya nezaretinde katılan diğer sporcularımızdan Mustafa şahin 15. , Yunus Emre Yılmaz 16. oldular.
Yarışmaya 87 erkek ve 57 kadın olmak üzere toplam 144 sporcu katıldı. Kadınlarda ve erkeklerde dereceye giren sporculara ödüllerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım verdi.

Sivas’ta Cumhuriyetin  temellerinin atıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde başlayan koşuda atletler, 10 kilometrelik parkurda ter döktü. Mevlana – Aydoğan – Esentepe – Kümbet mahalleleri güzergahında gerçekleştirilen koşu, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde sona erdi.
Çamardı ilçesi Bademdere Beldesinde Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu Açıldı
   Meslek edindirme kursları kapsamında İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Çamardı ilçesine bağlı Bademdere Beldesinde 'kültür mantarı yetiştiriciliği kursu' açıldı
kursun toplam 192 saat süreceği belirtildi.
    Kursun açılışına; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Hacı Yusuf Parlak, Çamardı Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Bayram Akkuş, Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ulusoy, ÇamardıHalk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Eke , Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı Dündar , muhtarlar ile kursiyerler katıldı.


NİĞDE’Lİ SPORCUÇİĞDEM ŞİMŞEK BALKAN ŞAMPİYONU OLDU

7-8 Eylül 2013 tarihlerinde Sırbistan’da yapılan Balkan Taekwon-do Şampiyonası hakkında Taekwon-do il temsilcisi Ufuk ŞİMŞEK turnuva hakkında bilgi verdi; 
"44 kg.da ülkemizi temsil eden Çiğdem ŞİMŞEK altın madalya kazandı. Şimşek Spor Kulübü sporcusu olan Çiğdem ŞİMŞEK’İ tebrik ediyorum.. Final maçını 13-1 gibi farkla kazanan sporcumuz başarılarına yenisini ekledi. Hedefi Olimpiyat olan sporcumuza yürüdüğü yolda başarılar diliyoruz. Türkiye’nin gururu olan sporcumuzun Niğde’den olması Niğde için ayrı bir mutluluktur. Taekwon-do branşında çitayı yükselten Niğde artık uluslar arası arenada hak ettiği altın madalyasına kavuştu. " dedi
KAYRA SPOR KULÜBÜNDEN 4 FİNAL 2 ALTIN MADALYA
Türkiye Wushu federasyonu, Niğde Wushu İl temsilciliği ve Niğde Altunhisar Belediyesinin iş birliği ile 7-8 Eylül 2013 tarihlerinde Niğde ilinde Wushu Şampiyonası düzenlendi.
 Düzenlenen şampiyonaya Niğde spor kulüplerinden kayra spor kulübü 5 sporcu ile katıldı. Zorlu gecen müsabakalar sonucunda niğde merkezi temsil eden kayra spor kulübü sporcularının 4’ü finale yükseldi. Finale yükselen sporcular 2 si altın madalya kazanarak sıkletinde şampiyon oldu. Gercekleşen turnuva sonucunda ise kayra spor kulübü 2 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyayı Niğde iline  kazandırdı.

11 Eylül 2013 Çarşamba

Niğde´ye İlk Atama 82 Öğretmen Atandı        

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2013 Eylül ayı ataması ile Niğde’ye 82 öğretmenin atandığını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atmaları gerçekleştirilen ve kararnameleri çıkan öğretmenler ile tek tek tanışan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, göreve yeni başlayan öğretmenlere tavsiyelerde bulunarak öğrencilerin kendilerini beklediğini ve onlara sahip çıkmalarını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 40 bin öğretmen ataması gerçekleştiğini belirten Ekinci, Niğde’ye bu atamalardan çeşitli branşlarda 82 kontenjan ayrıldığını söyledi. Atanan öğretmenlerin hemen göreve başlayacaklarını kaydetti.
Göreve başlayan öğretmenler ile tek tek tanışan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, onlara tavsiyelerde bulundu. 
7 branşta 82 öğretmen atandı.
Niğde’ye ilk atama ile gelen 82 öğretmenin branşları ve atama sayıları ise şöyle oldu.
Arapça 2, Bilişim Teknolojileri 30, Biyoloji 6, El Sanatları 2, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji 22, Rehber Öğretmen 19, Yiyecek İçecek Hizmetleri 1.


KARAOSMANOĞLU SORUNLARI  YERİNDE İNCELİYOR

     YENİ ÇAMARDI KAYMAKAMI ADNAN KARAOSMANOĞLU KUTLAMAYA GELEN KONUKLARDAN FIRSAT BULDUĞU ZAMANLARDA KÖYLERİ ZİYARET EDİYOR.
                                                                                                                                                                        Çamardı Kaymakamı Adnan KARAOSMANOĞLU ,ilçede göreve 26.8.2013 tarihinde başladı. İki haftayı çok yoğun geçiren Kaymakam Karaosmanoğlu , kendisine yapılan ziyaretlerden memnun olduğunu , belirtti.
      Bu arada , Çukurbağ , Demirkazık , Yelatan , Mahmatlı ve Elekgölü köylerine giderek sorunları yerinde inceledi.
   Kaymakam  Adnan KARAOSMANOĞLU,İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden Plan Proje Müdürü,jeoloji mühendisleri ve İlçe Özel İdare Müdürü Deniz POYRAZ Çukurbağ Köyü'nün su sorununu çözmek üzere bölgeye gitti.
          Yapılan incelemelerin ardından bir açıklama yapan KARAOSMANOĞLU, köyün en önemli sorunu olan bu sorunun, çözümü için gerekenin yapılacağını ve bu sorunun en kısa sürede çözüleceğini dile getirdi.
         Kaymakam Adnan KARAOSMANOĞLU, Mahmatlı ve Elekgölü Köyü "Kapalı Kanal" çalışmasını yerinde kontrol etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
        Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim TURASAN ile birlikte tüm spor kompleksini gezen KARAOSMANOĞLU,eğitim merkezi hakkında bilgi aldı.