15 Temmuz 2014 Salı

CUMHURİYET BAŞSAVCISI AKÇIL’A VEDA YEMEĞİ

Niğde’den Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl için Valiliğimizce veda yemeği düzenlendi.
Niğde Polis Evinde düzenlenen geceye Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve eşi Necmiye Kılıç Hanımefendi’nin yanı sıra, Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Ufuk Nayır ve eşi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl ve eşi, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Uğurlu ve eşi, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve eşi, Askerlik Şb. Bşk. Pers. Albay Kadir Okyay, Vali Yardımcıları Hanlar İden, Hacı İbrahim Türkoğlu, Mustafa Karaca, Abdullah Uçgun ve eşleri, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları ve eşleri, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ve eşi, Kurum Müdürleri ve eşleri katıldı.
Yemeğin ardından kısa bir konuşma yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç; “Çok değerli Cumhuriyet Başsavcımız Hayreddin Beyin gayretleriyle ve özünde taşıdığı değerleriyle kurumlar arasındaki işbirliğinin zirveye çıkmasında civar illerinin de olmasında hatta ve hatta Cumhuriyet tarihinde örnek sayılabilecek bir çalışmanın ürünlerini ortaya çıkarmada çok etkili olduğunu düşünüyorum. Başsavcımız hukuk bilgisi olarak fevkalade doludur. Yönetim bilgisi olarak fevkalade doludur. Adaleti temin etme noktasındaki hassasiyetleri açıktır. Kurumlar arasındaki diyaloğu zirveye taşımadaki gayreti oldukça açıktır. Kendisi ile Niğde çok şey kazandı. Niğde Adliyesi çok şey kazandı. Ben şahidim ki Niğde Adliyesindeki herkesin teker teker derdi onun derdidir. Kendine dert edinir, onu çözmeden rahatlamazdı. Kendisinden çok razıyız bize hakkını helal etsin bizden yana da helal olsun. Kendilerinin öylesine doğrudan kendiişleri olmasa da hukukun üstünlüğü, kamu düzeninin sağlanması noktasında da gerektiği zaman risk almaktan çekinmeyen bir yapısı vardı. İnşallah kendilerini daha üst görevlerde, adalet teşkilatımızın en kilit yerlerinde görürüz. Yakın gelecekte göreceğimizi umut ediyoruz. Ailenizle birlikte size mutlu bir yaşam diliyor saygılar sunuyorum.” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder