31 Ağustos 2014 Pazar

2 öğrenci mahsur kaldı

 Çamardı İlçesi'ndeki Demirkazık Dağı'na tırmanan 2 üniversite öğrencisi 3 bin 500 metre yükseklikte mahsur kaldı. Öğrencilerin kurtarılması için bölgeye helikopterle 6 kişilik bir kurtarma ekibi indirildi.
İstanbul Teknik Üniversitesi Dağcılık Kulübü'nden 22 yaşındaki Ahmet Uğur Dede ile aynı yaştaki Yücehan Kutlu sabah saatlerinde Demirkazık Dağı'na tırmanışa geçti. 3 bin 500 metre yüksekliğindeki Çağılınbaşı Mevkii'ne kadar tırmanan öğrenciler dönüşte aşağıya inemeyince mahsur kaldı. Cep telefonuyla jandarmayı arayarak yardım isteyen öğrencilerin kurtarılması için bölgeye jandarma ve arama kurtarma ekipleri sevk edilirken, Konya 3'üncü Ana Jet Üssü'nden de kurtarma helikopteri gönderildi.

Telefonla iletişim kurdukları öğrencilerin helikopterle dahi kurtarılmayacak bir noktada mahsur kaldığını belirleyen ekipler, onları helikopterin alabileceği noktaya getirmeye karar verdi. Bunun üzerine Niğde AFAD'dan 2, Çamardı Jandarma Arama Kurtarma Ekibi'nden de 4 olmak üzere 6 kişilik bir kurtarma ekibi Demirkazık Dağı'na indirildi. Bir süre tırmandıktan sonra ekiptekiler Ahmet Uğur Dede ile Yücehan Kutlu'ya ulaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder