30 Ağustos 2014 Cumartesi

Büyük Birlik Partisi BOR İlçe Başkanlığı adına Samed Yüksel,
30 Ağustos Zafer Bayramı sebebi ile bir kutlama mesajı yayınladı
Büyük Birlik Partisi BOR İlçe Başkanlığı ve BOR Alperen Ocakları İlçe Başkanlığı adına Samed Yüksel, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.‏‏

"Milletlerin tarihinde zaferlerin çok önemli yerleri vardır. Zaferler, tasada ve kıvançta birlikte olmamızın en güzel nişaneleridir. Türk milletinin silkinip ayağa kalkarak, işgalcileri ve hayallerini vatan topraklarından def ettiği tarihin dönüm noktalarından olan 30 Ağustos Zaferinin yıldönümündeyiz.

Tarihi şan ve şerefle dolu dolan olan aziz milletimiz, 92 yıl önce kazandığı büyük zaferle bağımsızlığına musallat olan emperyalist mihraklara unutamayacakları büyük bir ders vermiştir. Sakarya’dan Kocatepe’ye uzanan imrenilecek mücadele Dumlupınar’da şaha kalkmış ve Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle Türk milletinin kudretini açıkça ispat etmiştir. Şehit kanıyla esaretin suru yıkılmış, muhteşem bir inanmışlık ve fedakârlık öncülüğünde aziz millet varlığı giydirilmeye uğraşılan kefeni yırtıp atmıştır.

30 Ağustos Zaferi zulme, hıyanete, eziyete ve sömürgeci heveslere karşı büyük bir darbe ve eşsiz bir kahramanlıktır. Türk milleti Dumlupınar’da haysiyetine, şerefine ve namusuna ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağını destansı bir şekilde göstermiş ve bu vazgeçilmez değerler üzerinde asla oynanamayacağını cihana kanıtlamıştır. 19. yüzyılda iyice kızışan paylaşım ve hegemonya yarışında milletimizi ve vatan topraklarını hedefine alan sömürgeci güçler, 30 Ağustos’da zirve yapan iman ve vatan sevgisi karşında çaresiz ve aciz kalmışlardır. Kökeni, memleketi, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun Türk milletinin tüm fertleri aynı ülkü etrafında buluşmuş ve son yurdumuzun taksim edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini çok şükür göstermişlerdir. Tarih boyunca farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliklerimiz olmuştur. Bin yıldır hoşgörüyü, saygıyı, sevgiyi, birlikte barış içinde yaşama kültürünü en iyi biçimde gösteren bir milletiz. Birlik ve beraberliğimize asırlardır kimse zarar veremediği gibi, bundan sonra da buna yeltenenler hüsrana uğrayacaktır.

26 Ağustos 1922’de Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz Dumlupınar’da zafer burcunu dikmiş ve ardından da Akdeniz’e kadar düşmanıkovalayarak İzmir’de denize dökmüştür. Bilinmelidir dün savaş meydanlarında Türk’ün bileğini bükemeyen mihrakların, bugün yerli işbirlikçileriyle mesafe almaya çabalamalarıbeyhude olduğu kadar sonuçsuz kalmaya da mahkûm olacaktır. Geçmişinde sayısız zafer yaşamış, en zor dönemlerde bile günü birlik menfaat ağının cazibesine kapılmamış olan büyük milletimiz, bugün içinde bulunduğu ağır şartlardan mutlaka kurtulacaktır. Emperyalist çevrelerin yanında hizalanarak onların içte ve dışta dayatmalarına boyun eğenler için tarih bir gün tekerrür edecek, ancak son pişmanlık fayda etmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, özelde Niğde ilimizin ve Bor ilçemizin, genelde Türk Milletinin Zafer Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.

Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, silah ve dava arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, millet yolunda büyük hizmetler ve mücadeleler gösteren mümtazşahsiyetleri saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder