7 Ağustos 2014 Perşembe

NİĞDE İLİNDE  TARIMSAL KAYIT SİSTEMİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelinde her on yılda bir yapılan Tarım Sayımı Niğde' de de başladı. 2014 yılı Genel Tarım Sayımının Yapılması ve Kayıt Sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik olarak Tarımsal Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) kapsamında çiftçilerin işletmeleri sayılıyor ve kayıt altına alınıyor.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen;  Genel Tarım Sayımının Yapılması ve Kayıt altına alınması için Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) kapsamında çiftçilerin işletmelerini TÜKAS’a kaydetmelerini teşvik ve sistemin tanıtılması amacıyla Pınarcık köyünde çiftçilerle bir araya geldi.  Burada çiftçilere bir açıklama yapan Türkmen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) kapsamında köy ve kasabalarda görev yapan TAR – GEL Personellerine 70 adet Mobil Tabletler dağıtıldığını, TÜKAS kapsamında  tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgileri (arazi bilgileri, hayvansal üretim ve alet makine varlığı vs.) kayıt altına alınarak, işletme bilgilerinin tamlığının ve güncellenmesinin sağlanmasının  hedeflendiğini söyledi.  Türkmen; TAR-GEL personelimiz tarafından, bizzat işletmelerde ve arazide TÜKAS'a veri girişleri yapılacak. Bu çalışmalar sonucunda ülkemizin tüm tarımsal varlığı, hayvansal  varlığı ve alet-makine varlığı yerinde, güncel ve doğru bir şekilde tespit edilmiş olacak” dedi.
Kayıtların doğru ve güvenilir tutulmasının ileriki yıllarda tarım politikalarının belirlenmesinde ışık tutacağını vurgulayan Türkmen,  çalışmanın Niğde ve ülkemiz için çok büyük önem arz ettiğini belirterek, Tarım sayımı sayesinde hangi ürünün ne kadar üretildiği,  ne kadar üretime ihtiyaç duyulduğu, ne kadar tarım alet, makine varlığı bulunduğu ve güncel hayvan varlığının tespiti yapılmış olacak. Bu çalışma tarım sayımına esas istatistiki veri toplamayı amaçlayan bir çalışma. Bu kayıtlar hiçbir şekilde mülkiyet tespitinde esas alınmayacak ve mülkiyet hakkı doğurmayacak” diye konuştu.
Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi çalışmalarını 30 Ağustos’a kadar bitireceklerini belirten Türkmen ayrıca  Tarım işletmelerinin tarımsal faaliyetlerinde kullanılan girdilerin temininde TÜKAS’a kayıtlılığın esas alınacağını belirtti. Çiftçilerin sorularını cevaplayan Türkmen,  yöneltilen bir soru üzerine bu Tarım Sayımının çiftçilerin tarımsal varlıklarının vergilendirilmesi ile hiçbir ilgisinin olmadığını da ekledi. Bu doğrultuda çiftçilerin personellerimize yardımcı olmalarını ve doğru bilgileri vermelerini istedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder