12 Ağustos 2014 Salı

Yaban Hayatı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Koruması Altında
Yaban Hayvanları Üretme İstasyonlarına Bir Yenisi Daha Eklendi...
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü nesli tehlike altında olan hayvanları korumaya devam ediyor. Bu kapsamda daha önce kurulan yaban hayvanları üretme istasyonlarına bir yenisini daha ekleyerek, Hatay Dağ Ceylanı Üretme İstasyonunu kurdu.
Hatay Dağ Ceylanı’nın Ülkemizde Tek ve Küçük Bir Popülasyonu Bulunuyor
Ülkemizde tek ve küçük bir popülasyonu bulunan dağ ceylanı varlığı yeni belirlenmiş büyük bir memeli olma özelliği taşıyor. Dağ ceylanının ülkemizdeki varlığının yeni ortaya çıkartılması, sınırlı bir alanda yayılış göstermesi ve küçük bir popülasyona sahip olmasından dolayı hakkında çok sınırlı bir bilgi bulunuyor. Türkiye’de bu türün popülasyon büyüklüğünün 200 birey civarında olduğu tahmin ediliyor.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin doğusunda kalan dağlık bölgede yayılış gösteren bu tür uluslararası tehdit kategorisinde bulunuyor. İzole ve oldukça küçük olduğu tahmin edilen dağ ceylanı popülasyonu üzerinde kaçak avcılık, yavru toplanması, tarımsal ilaçlar ve yapılaşma gibi kısmen bilinen tehditler mevcut.
Dağ Ceylanı Türkiye’nin Korumadaki Odak Türlerinden Biri
Hatay-Kırıkhan, dağ ceylanının ülkemizde yaşadığı tek yer olarak biliniyor. Bu sebeple bu tür Türkiye’nin korumadaki odak noktalarından birini oluşturuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder