14 Eylül 2014 Pazar

Mahallelerde Hayvancılık Yapılmayacak
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan seçim vaatleri arasında yer alan Hayvancılık bölgesini kurmak için seçimden sonraki ikinci toplantısını gerçekleştirdi.
Niğde'yi modern kent yapma yolunda çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettiren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarla bir araya gelerek hayvancılığın şehir dışına taşınması gerekliliğini görüştü. Niğde Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen toplantıya İlhanlı mahallesi başta olmak üzere hayvancılıkla uğraşan çok sayıda vatandaş katıldı.
İkincisi düzenlenen toplantıda alınan karara göre hayvancılık için tesis yaptırmak isteyenler 13.10.2014 tarihine kadar hayvancılıkla uğraşanların kendileri tarafından belirlenen komisyona başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından yapılacak tesisler de ilgili bakanlık desteği için Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından proje uygulamasına gidilecek.
 Bir proje bir çözüm yolu üretmeye çalışıyoruz
Şehir de yaşamanın bir bedelinin olduğunu belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak hedefimiz Niğde'de Niğde Belediyesi mücavir alanları içerisinde hayvancılık yapılmasını engellemek. Bizim bu projedeki hedefimiz kimseyi ahır sahibi yapmak, besi damı sahibi yapmak değil. Bizim hedefimiz mahallelerde hayvancılık yapılmasını engellemek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder