10 Eylül 2014 Çarşamba

NİĞDE İL SPOR GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI

Niğde Valiliği toplantı salonunda Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu başkanlığında yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında spor güvenliği konusunda kararlar alındı.
Vali Yardımcısı Türkoğlu, toplantıdaki konuşmasında Niğde ilinde 2014-2015 sezonunda gerçekleştirilecek spor müsabakalarının güvenlik tedbirlerinin gerektiği şekilde alınacağını ifade etti.
6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna göre, toplantıda alınan kararlar gereğince, cezai müeyyideler şöyledir:
 1- Spor alanlarında ve çevresinde, hakaret içeren tezahürat yapan-slogan atan kişi ve kişilere şikâyet şartı aranmaksızın 15-730 gün arası adli para cezası verilir.
(1 gün=20 TL)
2- Yasak maddeleri (meşale-konfeti-uyuşturucu madde ve alkollü içecekler, yaralayıcı maddeler) stadyuma sokan kişiye 1 aydan 1 yıla kadar hapis cezası, kullanan kişiye 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilir.
3- Konfeti atarak vb. sebeplerle müsabakanın durmasına sebep olan kişiye 5-730 gün arası adli para cezası verilir.
4- Müsabaka sırasında veya sonrasında sahaya-soyunma odalarına-sporcu tünellerine giren kişiye 20-730 gün arası adli para cezası verilir.
5-Spor alanlarına zarar veren (örneğin oturakları kıran) kişiye 1 yıldan-6 yıla kadar hapis cezası verilir.
6- Her ne sebeple olursa olsun spor alanlarında (stadyumda-kapalı spor salonunda ve sporcuların geliş-gidiş güzergâhında) herhangi bir suçu işleyen kişi 1 yıl süre ile müsabakalardan MEN edilir. Taraftarı olduğu takımın her müsabaka saatinde ve 1 saat sonrasında Polis Merkezine giderek imza ile müracaat eder.
Toplantıda 6222 Sayılı kanun hükümlerinde belirtilen cezai müeyyideler ile seyircilerin sporun ahlaki amaçlarına uygun olmayan ve şiddeti tırmandıran gerilimlerden uzak durmasının sağlanacağı ifade edildi.
   




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder