13 Eylül 2014 Cumartesi

NİĞDE TARIM FUARI TÖRENLE AÇILDI

Niğde’de ilk kez düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Fidancılık, Seracılık, Tohumculuk, Patatesçilik, Arıcılık, Meyvecilik ve Gıda Fuarı düzenlenen törenle açıldı.


Niğde merkez Pazartesi Pazarı’nda 11-14 Eylül tarihleri arasında açık olacak fuarın açılış törenine Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr.Gürsel Küsek, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ekonomisin yüzde 50’si tarıma dayalı olan Niğde’de ilk kez düzenlenen ve 300 firmanın katıldığı Tarım Fuarının açılış töreninde yaptığı konuşmada Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, bu tür fuarların iki temel özelliği olduğuna değinerek; “İlki dünya teknolojilerinin sahaya getirilmesi, ikincisi ise yetişen tarım ürünlerimizin ülkemize hatta yurt dışına tanıtılmasına büyük katkı sağlamasıdır.” dedi.
Yaklaşık 50 bin ziyaretçinin gelmesi beklenen Tarım Fuarında açılışın ardından Protokol üyeleri ve vatandaşlar tek tek stantları gezdiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder