5 Eylül 2014 Cuma

TARİHİ KERVANSARAYDA
“GENÇLİK ATEŞİ” PROJESİ KABUL EDİLDİ.

Ulukışla Kaymakamlığının Proje Biriminin, Ulukışla Belediyesi ve Ulukışla Kervansarayı Koruma Derneği ile ortaklaşa hazırlamış olduğu “Tarihi Kervansarayda Gençlik Ateşi” projesi kabul görerek hibe desteğine hak kazanmıştır.
 Projenin başlıca hedefleri arasında, ilçe merkez ve köylerdeki engelli ve engelsiz tüm gençlere tarihi,kültürel,sanatsal ve sportif paylaşımlarına yönelik hizmet verecek, gençlik merkezi oluşturmak, tarih le, 21. yy gençliğini bir araya getirmektir. Bu sayede ailelerin güven duyabileceği , gençlerin kendini geliştirebileceği sosyal bir mekana sahip olmaları ve bir asra hizmet etmiş tarihi kervansarayın yaşatılması ve tanıtılması amaçlanmaktadır.
 Projenin hazırlanmasına öncülük eden Ulukışla  Kaymakamı Ferhat ATAR,   “İlçemizdeki gençlerin problemlerini dinleyerek bu projeyi yapmaya karar verdik, özellikle lise öğrencilerimizin okul dışında zamanlarını sağlıklı ve verimli geçirebilmeleri adına hazırladığımız projeyle kendilerini geliştirebileceklerdir..
.Müzik,spor,yabacı dil eğitimleri,kütüphane , masa tenisi , bilardo gibi faaliyetlerinde bulunduğu dinlenmeye ve rehberlik hizmetleri almaya fırsat bulacakları tarihi bir mekan oluşturuyoruz. İnşallah bu sayede gençlerimiz kontrolsüz yerlerden ve kötü alışkanlılardan korumayı planlıyoruz.Aynı zamanda atıl durumda olan kervansarayımızada bir nefes vermek istiyoruz.
Kaymakamlığımızın Proje Birimi tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla olduğu gibi Sivil Toplum Kuruluşlarıyla da işbirliği içinde proje hazırlamaya devam edecektir. Projemizin kabul görmesinde emeği geçen Sayın milletvekillerimiz Alparslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ'ye teşekkür ediyorum.” dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder