19 Ekim 2014 Pazar

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

     Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası " 2014 yılında Kurban Bayramı dolayısıyla 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlandı.

Bor. İlçesi Sokullu Mehmet Paşa Camii avlusunda 13.10.2014 tarihinde düzenlenen açılış programına İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, İlçe Müftüsü Sebahattin KESTİ, İlçe Emniyet Müdür V. Ahmet KOÇAK, İlçe Vaizi Hasan Ali GÜLLÜ, Murakıp Nurullah EROĞLU, Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Selahaddin YÜCEL, İlçe Malmüdürü Musa KAYA, Bor Ziraat Bankası Müdürü Özkan CANAN, siyasi parti temsilcileri, gazeteciler ve ilçe halk katıldı.
      Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Kur'an Tilaveti, 2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması olan Camiler ve Gençlik konusunda bilgilendirme, İlçe Müftüsü Sebahattin KESTİ'nin Camilerimizin fonksiyonu konulu konuşması ve ilahi dinletisi ile sona erdi. İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK tarafından emekli din görevlisi İsmail GENÇ'e hafta dolayısıyla çeşitli hediyeler verildi.

     Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri içerisinde; 14.10.2014 tarihinde Reyhan Kız Kur'an Kursu açılışı gerçekleşecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Camiler ve Gençlik konulu şiir ve kompozisyon yarışmaları gerçekleşecek.Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyele muhtelif camilerde 250 adet ağaç dikimi gerçekleşti. 100 esnafımıza Diyanet Yayınlarına ait kitap dağıtımı gerçekleştirilecek. Din görevlileri arasında masa tenisi turnuvası gerçekleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder