30 Ekim 2014 Perşembe

ÇİFTÇİYE BASINÇLI SULAMA SİSTEMİ DESTEĞİ
         Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında   İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Niğde çiftçisine bu sene içerisinde 63  adet Basınçlı Sulama Sistemi Desteklemesi yapıldı.
         Niğde İlimizde 2014 yılı içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Desteklemeleri ile;  63 Çiftçiye 63 adet Basınçlı Sulama Sistemi Desteği verilerek yatırımlar tamamlandı.
         Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen; Bakanlığımızın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında çiftçilerimize gerekli ilan,  duyuru ve bilgilendirmeler  yapıldıktan sonra çiftçi başvuruları ve aldıkları puanlar değerlendirilmiştir.  Bakanlığımız su kaynaklarının daha verimli ve etkin kullanılması, sulama suyundan tasarruf edilmesi ve çiftçilerimize ürünlerini sulama işlemlerinde kolaylıklar sağlaması için basınçlı Sulama Sistemlerini Desteklemektedir. Niğde Çiftçisine 2014 yılı içerisinde bu Basınçlı Sulama Sistemleri için dörtyüzyetmişbeşbinlira  destekleme ödemesi yapmıştır. Dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder