29 Ekim 2014 Çarşamba

CUMHURİYETİMİZİN 91. YILI TÖRENLERLE KUTLANDI


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yılı Niğde’de düzenlenen törenlerle kutlandı.
Kutlamalar Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın makamında protokol üyelerinin tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Daha sonra kent Meydanında tören düzenlendi.
Törene Vali Kılıç’ın yanı sıra, Niğde Milletvekili Doğan Şafak, 23. Dönem Niğde Milletvekili Mümin İnan, Garnizon Komutanı Jan. Kd. Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Uğurlu, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, Vali Yardımcıları Hanlar İden, H. İbrahim Türkoğlu, Mustafa Karaca, Abdullah Uçgun, Özgür Körükçü, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Ufuk Nayır ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başlayan tören Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti.
Törende günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Vali Kılıç, “ Kalelerimiz zapt edilmiş, ordularımız dağıtılmış, cephanelerimize girilmişti. Millet yok edilmek isteniyordu. Bu millet bağrından yiğitler çıkardı. Bu milletin bağrından Gazi Mustafa Kemal çıktı. İyi yetişmişlerdi. Ne yapacaklarını biliyorlardı. Bayrak inmesin diye bir mücadele başlattılar. Kutlu bir mücadele, yüce bir davaydı bu. Küllerinden yeniden doğma mücadelesiydi. Bağımsızlıktan taviz vermedik. Ve bu bağımsızlığın üzerine muhteşem bir medeniyetin inşaatına sebep olacak dünyanın tanıştığı en modern, Türk halkının yaşam biçimine en uygun olan Cumhuriyeti kurdular. Bizlerde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalışacağız. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyorum.” dedi.
Vali Kılıç’ın konuşmasının ardından çeşitli spor dallarında, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Törende günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu.
Program geçit töreni ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder