30 Ekim 2014 Perşembe

Dünya Gıda Günü Çerçevesinde AHİKA, Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve FAO’dan
“Aile Çiftçiliği Toplantısı’’

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) hükümetler, uluslararası kalkınma ajansları, çiftçi örgütleri, Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruluşAlar ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde yürüttüğü faaliyetlerden biri de Nevşehir’in Göreme Kasabası’nda gerçekleştirildi.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 66. Oturumunda, her yıl kutlanan “Dünya Gıda Günü” kapsamında 2014 yılının “Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı” olarak ilan edilmişti. Bu vesileyle sürdürülebilir aile çiftçiliğine olanak sağlayan tarımsal, çevresel ve sosyal politikaların geliştirilmesini desteklemek amacıyla, FAO, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa “Aile Çiftçiliği Toplantısı’’ düzenlendi.
27 Ekim 2014 tarihinde Göreme Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başladı. Yıldız konuşmasında AHİKA’nın görev alanındaki iller açısından aile işletmeciliğinin tarımsal üretim açısından önemli olduğunu vurgulayarak, Ahiler Kalkınma Ajansı olarak bugüne kadar içinde aile işletmelerinin de desteklendiği ve farklı alanlarda olmak üzere projelere yaklaşık 60 milyon TL’lik hibe desteği sağladıklarını ve bu desteklerin süreceğini ifade etti.

Programda sırasıyla Yeni Yaylacılık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Melek Özdemir, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz’ın konuşmaları ile devam etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder