16 Ekim 2014 Perşembe

İŞİTME ENGENLLİLER GÜREŞ DÜNYA ŞAMPİYONASINDAN NİĞDE YE 2 GÜMÜŞ MADALYA

İşitme Engelli Güreş Milli Sporcuları  03 – 08 Ekim tarihlerinde yapılan güreş şampiyonasında 2 gümüş madalya ile yurda döndüler
Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN; “Bu yıl ilki düzenlenen işitme engelliler güreş yıldız ve genç dünya şampiyonası hazırlık kampları İl Müdürlüğümüz tesislerinden Demirkazık kamp eğitim merkezinde 4 kamp hallinde yapıldı.
 Başarılı bir kamp döneminden sonra şampiyonaya katılan güreş milli takımı, Ermenistan’ın Başkenti Erivan'da 03 – 08 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılan 13 ülkenin mücadele ettiği şampiyonada 1. Dünya Yıldızlar ve Gençler İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden sporcularımız toplam 24 madalya kazandı. Milli Takımımız, Gençler Serbest kategoride dünya şampiyonu olurken, Gençler Grekoromen kategoride dünya ikinciliğini, Yıldızlar Serbest ve Grekoromen stilde ise dünya üçüncülüğünü elde etti.
 İl Müdürlüğümüz’den Ermenistan’ın başkenti Erivan da yapılan dünya şampiyonasına idareci İbrahim TURASAN antrenör Yılmaz Kurt sporcu Ahmet Talha KACUR ve Yasin GENÇ katıldı.  Niğde gençlik spor kulübü güreş takımı sporcularından Niğde’nin gururları Ahmet Talha KACUR ve Yasin GENÇ Ermenistan’ın başkenti Erivan da yapılan İşitme engelliler yıldızlar ve gençler dünya şampiyonasında 76 kğ da yıldızlarda Ahmet Talha KACUR dünya 2. Gençler 84 kğ da Yasin GENÇ dünya 2.olmuştur, Sporcularımızı tebrik eder, Başarılarının devamını dilerim” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder