3 Ekim 2014 Cuma

Kavaklıoğlu: “Kurban ibadettir; paylaşmak ise kardeşliğimizin ifadesi”
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Kurban Bayramı nedeniyle bir tebrik mesajı yayınladı.
 Milleti birbirine yaklaştıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kavaklıoğlu, tüm İslam Âleminin Kurban Bayramını tebrik etti.
Milletvekili Kavaklıoğlu mesajında şunları iletti: “Bizim gelenek ve kültürümüz zorda kalanlara destek olmayı, öksüz ve yetimlere sahip çıkmayı, yaşlılarımızı sevindirmeyi mazlum ve yoksulu korumayı, komşusu açken tok yatmamayı gerektirir. Tarihimizde bayramlarımız hep bir arada ve birlik içinde kutlandı. Bu bayramı da yine birlik ve dirlik içinde kutlamayı diliyorum”.
Birlik ve beraberliği ihmal etmeyelim
Bayramların; kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günler olduğunu hatırlatan Kavaklıoğlu; yetimlerin, öksüzlerin, gariplerin, güçsüzlerin, darda kalmışların güldüğü komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin sıklaştığı bayramlarda millet bağının sağlamlaşıp, kenetlendiğini vurguladı.
Tüm vatandaşların mübarek Kurban bayramını kutlayan Kavaklıoğlu, bayramın manasının yakınlaşmak, dayanışma içinde olmak olduğunu kaydetti. Bu bayramda milletçe birbirimize daha çok kenetlenmemiz gerektiğine işaret eden Kavaklıoğlu, bayramlar vesilesiyle önceki yıllar gibi bu yıl da binlerce vatandaşın memleketlerine gitmek üzere yola çıkacaklarını da anımsattı ve bayram sevincinin acıya boğulmaması için de vatandaşları uyardı.
Kavaklıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Kurban ibadettir; paylaşmak ise kardeşliğimizin ifadesidir. Sevinçlerimizi, yakınlaşmayı ve birliğimizi bayram sonrasına da taşıyalım; kardeşlik ve dostluk duygularımızı bütün bir yıla yayalım. Bu düşüncelerle Allah, sevinçlerimizi, mutluluklarımızı daim kılsın diyor, tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Şehit ve gazilerimizi de rahmetle, şükranla anıyor, ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Bayramın milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini Allah'tan diliyor; sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum”.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder