9 Ekim 2014 Perşembe

Kavaklıoğlu’ndan üniversiteliler için 5 bin kişilik 3 yeni yurt müjdesi
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, 4 bini önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirilecek şekilde yükseköğrenim öğrencilerine yönelik olarak 5 bin kişilik 3 yeni yurt yapımı işinin ihale edildiğini, yapılacak bu 3 yeni yurtla üniversitelilerin yurt ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Son 30 yılda yapılan yurt kadar yeni yatırımın 2015 yılı içerisinde gerçekleştirileceğini vurgulayan Kavaklıoğlu, yeni yurtlar için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan kota onayının da alındığı bilgisini verdi.
Özel İdare’den 70 Milyon TL’lik yatırım
Eğitim öğretim yılının başlamasıyla üniversite öğrencilerinin gündeme gelen barınma ihtiyaçları hakkında yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu şunları söyledi: “İlimize Niğde Üniversitesi’ni kazanarak gelen ve barınma ihtiyacını yurtta kalarak karşılamak isteyen öğrenciler için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Yurtlara olan talep her geçen gün ciddi oranda artıyor. Dönüşüm çalışmalarıyla yurtlarımızda ranza sistemi kademe kademe kaldırılarak yataklı sisteme dönme çalışmaları sürdürülüyor. Yurtlarımıza ücretsiz internet hizmeti, buzdolabı gibi hizmetler getirildi.  İlimizdeki yurt kapasitesi de her yıl bir önceki yıla göre artış göstermesine rağmen talep de yurtların standartlarının yükselmesi nedeniyle artmıştır. Bunun farkında olarak yeni yurtlar kazandırmak için sürekli bir çaba içerisinde olduk. Son olarak Niğde Üniversitesi yerleşkesinin içerisine Mart ayında hizmete açılan 500 kişilik TOKİ tarafından ek bina yapıldı. Ayrıca Ayhan Şahenk Vakfı üniversitemize 200 kişilik yurt kazandırdı”.
Gerekli kota onayı da alındı
Öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması adına da ciddi çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Kavaklıoğlu yeni yapılacak yurtlarla ilgili şu bilgileri verdi: “İl Özel İdaremiz tarafından iki adet toplamda 4 bin kişilik yurt yaptırılarak Kredi Yurtlar Kurumuna devredilecektir. Kampus içerisinde Özel İdaresine ait olan 16 bin m2 iki parselin her ikisine de 2’şer binlik iki yurt yapılmak üzere kat karşılığı ihaleye çıkıldı. Bu iki yurt için de talipli çıkmıştır. Maliyeti 70 Milyon TL’yi bulmaktadır. Yeni yurt yapılsa da Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden kota alınması gerekliydi. Gençlik ve Spor Müsteşarı Faruk Özçelik ile görüşerek 4 bin kişilik kotayı aldık. Yapılacak bu yurtların her ikisinin de önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi planlanmaktadır. Bununla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kredi Yurtlar Kurumu için yaptırılacak 1000 kişilik yeni bir yurt da ihale aşamasındadır. Bu üç yeni yurt ile birlikte yükseköğrenim görmek için ilimizi tercih edecek öğrencilerin barınma sorunun çözüleceğini düşünüyoruz”.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder