3 Ekim 2014 Cuma

KURBAN BAYRAMINDA BESLENME
Kurban Bayramında tatlı tüketiminin yanı sıra et tüketimi de artmaktadır. Özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Et, sindirimi zor olan bir besindir. Kurban kesildikten en az 2 saat sonra tüketmek gerekir. Çünkü yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlikten dolayı hemen tüketilmesi hazımsızlık ve sindirimde zorluğa neden olur. Özellikle mide-bağırsak hastalığı olan kişiler, kurban etlerini buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra haşlama veya ızgara yaparak tüketmelidir.
Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kalp-damar hastalığı, diyabet (şeker hastalığı) ve yüksek tansiyonu olan kişiler, yağsız ya da az yağlı etleri tercih etmeli, aşırıya kaçmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder