8 Ekim 2014 Çarşamba

Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II Hibe Programı Tanıtıldı
Niğde Valiliği Sodes Toplantı salonunda,  Vali Yardımcısı Sayın Abdullah UÇGUN başkanlığında, Niğde Valiliği Proje Destek Birimi personelleri Oğuz Çolak, Dr. Mehmet Özenç, Sevda Kubilay ve Melek Ulusoy’un katılımı ile il ve ilçe halk eğitim merkezi müdürleri, Bor ve Niğde mesleki eğitim merkezi müdürlerine Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II Hibe Programı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı..
 Son başvuru tarihi 31 Ekim 2014 olan Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II Hibe Programı’nın Niğde’nin dâhil olduğu öncelik bölgesinin toplam bütçesi 3.625.000 avrodur.
UÇGUN toplantıda; teknolojinin büyük bir hızla geliştiği günümüz dünyasında öğrenmenin sadece okullarla sınırlı kalmadığını; başarıların sürekli olması, toplum hayatının uyum ve ahenginin devam etmesi için eğitimin hayat boyu sürdüğünü, planlı ve programlı çalışmanın önemli olduğunu belirterek, bu programlara özgü projelerin hazırlanarak yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti. Projelerin sistemli, planlı ve bilinçli çalışmanın bir göstergesi olduğunu söyleyen UÇGUN; projelerin, iş yapısı, hedef, girdiler ve beklenen sonuç gibi temel esaslara dayandığını belirtmiştir. Projelerin Niğde’nin gelişmesi ve kalkınması için önemine değinen UÇGUN; bütün proje çağrılarının Niğde Valiliği Proje Destek ve Uygulama Birimi tarafından yönetilen www.nigdeab.gov.tr’ de yayınlandığını söyledi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder