25 Kasım 2014 Salı

ANKARA’DA NİĞDE RÜZGARI ESTİ

     Ankara Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) bu yıl 4. sü düzenlenen Başkent Niğde Tanıtım Günleri Gerçekleştirildi.

     Niğde İlinin kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı organizasyonun açılışı 20 Kasım 2014 günü saat 13.30'da Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti.
     Niğde Tanıtım Günlerinin açılışına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yanısıra, İçişleri Eski Bakanı Muzaffer Ecemiş, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Doğan Şafak, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 23. Dönem Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Dernekler Federasyon Başkanı Emin Özer, Başkent Niğde Vakfı Başkanı Muzaffer Tuna, İl Genel Meclisi Üyeleri, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sanayiciler, İş Adamları ve çok sayıda Vatandaş katıldı.


    Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Özer'in açılış konuşması ile başlayan törende Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Milletvekilleri Doğan Şafak, Ömer Selvi ve Alpaslan Kavaklıoğlu ile Niğde Valisi Necmeddin Kılıç birer konuşma yaptılar. Törende son olarak Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz bir konuşma yaptı.
   Konuşmaların ardından Niğde Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu. Daha sonra fuarın açılışı gerçekleştirildi ve ziyaretçiler stantları gezdiler.
    4 gün süren organizasyon boyunca Niğde'nin bütün tarihi, doğal, kültürel, turizm ve ekonomik değerleri, görsel/yazılı materyallerle ve etkinlikler boyunca gerçekleştirilen çeşitli panel, konferans, gösteri ve konserlerle tanıtıldı.
    Ayrıca etkinliğimize katılan olan misafirlerimiz, yöresel el sanatları ve yöresel mutfağımıza ait ürünleri yakından inceleyebildi ve istedikleri takdirde satın alabildiler.
Niğde Günleri, 23 Kasım 2014 Pazar günü akşama kadar sürdü..                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder