4 Kasım 2014 Salı

ÇİFTÇİYE ZİRAİ ALET ve MAKİNA DESTEĞİ
         Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında   İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Niğde çiftçisine bu sene içerisinde 392 adet Zirai Alet ve Makine dağıtımı yapıldı.
         Niğde İlimizde 2014 yılı içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Desteklemeleri ile;  62 adet Patates Söküm Makinası, 56 adet Pulvarizatör, 64 adet Mibzer, 62 adet El Traktörü, 36 adet Toprak Frezesi, 25 adet Silaj Makinası, 16 adet Yem Hazırlama Makinası, 18 adet Çayır Biçme Makinası, 10 adet Balyalama Makinası, 8 adet Diskli Tırmık, 6 adet Süt Sağım Ünitesi, 4 adet Süt Soğutma Tankı, 4 adet Taş Toplama Makinası, 4 adet File Sistemi, 4 adet Çiftlik Gübresi Dağıtım Makinası, 3 adet çapa makinası, 2 adet Bahçe Traktörü, 1 er adette Dip Kazan, Güneş Kolektörü, Pulvarizatör, Sap Parçalama Makinası ve Römork olmak üzere 392 adet Zirai alet Makine dağıtımı gerçekleşmiştir.
         Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen; Bakanlığımızın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında çiftçilerimize gerekli ilan ve duyurular yapıldıktan sonra çiftçi başvuruları ve aldıkları puanlar değerlendirilerek çiftçilerimizin tarla, bahçe ve ahır işlerini daha çabuk, daha kolay ve daha verimli bir şekilde yapabilmeleri ve  zirai alet ve makinalarını modernize etmeleri için dağıtımları yapılmıştır. Tüm bu alet ve makinalar için Bakanlığımız Niğde Çiftçisine ikimilyonüçyüzsekizbinlira  destekleme ödemesi yapmıştır. Dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder