1 Kasım 2014 Cumartesi


İBRET OLSUN ! 
SADECE YALVAÇ ' TA DEĞİL HER YERDE VAR
Isparta'da midibüs şarampole yuvarlandı: 18 ölü

Isparta'nın Yalvaç İlçesi yakınlarında elma toplayan işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 18 kişi öldü, 27 kişi yaralandı. Kazanın yük fazlalığından kaynaklandığı iddia edildi.
Yük fazlalığı freni patlattı
Eski model midibüsün kaza yerine 1 kilometre kala rampa çıktıktan sonra inişe geçtiği, bu sırada yük fazlalığından dolayı freninin patlaması sonucu kontrolden çıktığı belirtildi.
Midibüsün önce yolun sağ tarafındaki toprak tepeye doğru tırmandığı, ardından da yan devrilerek 100 metre sürüklendiği kaydedildi.
Isparta’dan gelen bir ekip, midibüsün lastiklerinin derinliklerini ölçtü, aracın genel durumuyla ilgili notlar aldı.
Cumhuriyet Savcısı’nın kaza yerindeki incelemesi sürerken cenazeler Yalvaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
24 kişilik araca 46 işçi binmiş
Konya Valisi Muammer Erol ise, 46 tarım işçisinin 24 kişilik araca jandarma kontrolünden sonra alındığını açıkladı.

Vali Erol, "Burada şunu belirtmek istiyorum. 24 kişilik araç 46 yolcu. Ve 46 yolcu bu 24 kişilik araca maalesef jandarma kontrolü geçildikten sonra diğer araçlardan toparlanan yolcularla bu sayıya ulaşılmış. Bu ibret olsun hepimize. Jandarma kontrolü de olsa arkadan dolaşalım geçelim derken insanlar küçücük hırsları uğruna ne acılar yaşatıyorlar bakın bizlere" diye konuştu. ( CNN TÜRK)

2 yorum:

  1. Gerçekten vahim bir durum.iki üç kuruş fazla para için onlarca kişi canından oluyor. Ama denetim şart. Böyle yapanlara ders olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HAKLISINIZ DENETİM ŞART...AMA YOLCULARINDA CANINI DÜŞÜNÜP BİNMEMESİ YA DA JANDARMAYA ŞİKAYETTE BULUNMALARI GEREKİR...

      Sil