26 Kasım 2014 Çarşamba

Niğde Günlerinde  Kemerhisar Standına Büyük İlgi

20-23 Kasım tarihleri arası gerçekleşen 4. Niğde Günleri’nde Kemerhisar Belediyesi’nin yaptığı etkinlikler damgasını vurdu.
Niğde Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen 4. Niğde Günleri yoğun ziyaretçi katılımıyla sona erdi.
20-23 Kasım 2014 tarihleri arası Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Niğde Günleri’nde en büyük standı kuran Kemerhisar Belediyesi tüm dikkatleri üzerine çekti.
120 metrekare yöresel duvar örülerek, özel ışıklandırma, parkesiyle toplam 180 metrekare alan üzerinde faaliyet gösteren Tyana standı ziyaretçilerden tam not aldı.
Toplamda 20 bin katolog, 15 bin kent meclisi broşürü, 15 bin magnet, 50 bin kitap ayracı, 10 bin bez çanta, 10 bin baskılı çanta, 20 bin antik harita, 20 bin özel tanıtıcı kalem, 1.1 ton kuru üzüm, 320 kilo köfter, 240 litre pekmez ile 200 bin adeti aşkın tanıtım materyali, 2 tonu aşkın gıda ikramı ile 4. Niğde Günleri’nin adeta ev sahibi oldu.

Özel Tasarım Tam Not Aldı
Kemerhisar Belediyesi tarafından daha sonra kullanılabilmek üzere 1 gecede tamamı taştan 120 metrekare duvar örülerek, üerine fotoğraflar, televizyonlar eklenerek tarihi çağdaş yorumlayan stand ferahlığı ile dikkat çekti.
Kadın, Çocuk, Gençlik Meclislerine ayrı tanıtıcı deskler kurulurken, Tyana Vakfı’na da ayrı bir alan ayrılması dikkat çekti.
Stand önlerine 12 antik sütun yerleştirilerek tarihsel misyonunu yerine getirdi.

Apollonious ve Artemis Büyük İlgi Gördü
M.S. 1 yüzyılı anımsatan tiyatrocular Tyanalı Apollonious ve kız kardeşi Artemis karakterleriyle ziyaretçilere Tyana’nın tarihçesini anlattılar. Tüm ziyaretçiler tarihi karakterlerle fotoğraf çekinmek için adeta yarıştılar.
Tarihi karekterlerle düzenledikleri antik tiyator gösterisi ile 4. Niğde Günleri’nin en radikal etkinliğine imza attılar.

Yöresel Kına Gecesi ile Hatıralar Canlandı…
T.C. Kemerhisar Belediyesi tarafından tasarlanan kına gecesi konseptinde yöresel sanatçılar tarafından hazırlanan müzik eşliğinde sunulan kına gecesi için Kemerhisar’dan 2 otobüs dolusu gelen katılımcıların eşliğinde gerçekleşti.
Damat ve gelini canlandıran karekterler katılımcılara eşsiz bir gösteri sundular.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder