4 Kasım 2014 Salı

Niğde Üniversitesi Öğretim Elemanlarından
Erciyes Dağına Cumhuriyet Tırmanışı
Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen geleneksel 'Erciyes Cumhuriyet Tırmanışı' başarıyla gerçekleştirildi. Çeşitli illerden Kayseri'ye gelen çok sayıda dağcı, Erciyes Dağının 3 bin 916 metrelik karlı zirvesine ulaşarak tüm şehitler için saygı duruşunda bulundu.
Tırmanışa Niğde üniversitesini  temsilen Bor Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Mustafa Mutlu ve Ramazan Bozkurt katıldı.

Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü tesislerinin bulunduğu 2 bin 200 metredeki Tekir Yaylasında bir araya gelen dağcılar, daha sonra teleferikle 2 bin 900 metreye kadar çıktı. Buradan 3 bin 100 metrede bulunan Çoban İni bölgesine kamp kuran dağcılar, sabaha doğru tırmanışa geçti. Yaklaşık 3 bin 200 metreden itibaren karda tırmanış yapan ekip, karın sertleşmesi ile krampon takarak tırmanışa devam etti. Tırmanış rotası olarak Şeytan Deresini seçen dağcılar, Sabah 07.30 da Erciyes'in zirvesine ulaştı. Dağcılar burada, Cumhuriyetin kuruluşunun 91'inci yılında Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra dönüşe geçtiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder