17 Aralık 2014 Çarşamba

ETİYOPYA ANKARA BÜYÜKELÇİSİ 
NİĞDE VALİLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Afrika Kıtası ülkelerinden Etiyopya’nın Türkiye Büyükelçisi Dr. Mulatu Teshome Wirtu Niğde Valiliğini ziyaret etti.
Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde yurt dışı pazarına açılan bir firmanın daveti üzerine Niğde’ye gelen Etiyopya Ankara Büyükelçisi Dr. Mulatu Teshome Wirtu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Büyükelçi Teshome Wirtu, Vali Kılıç’a Etiyopya hakkında bilgi verdi. Etiyopya’nın Afrika ülkeleri içerisinde ekonomisi en hızlı gelişen ülke olduğunu söyledi. Ülkelerinin tarım alanında gelişmiş olduğunu ve son yıllarda ülkelerine çokça yatırım yapıldığını söyledi.
Geliş amaçlarının Niğdeli iş adamlarına kendi ülkesindeki yatırım fırsatlarını ve iş alanlarını tanıtmak; Etiyopya Yatırım Fırsatları ve Devlet Destekleri Çalıştayı’nın yatırımcılar için önemli olduğunu ifade etti.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise, Niğde hakkında Büyükelçi Dr. Mulatu Teshome Wirtu’ya bilgi verdi. “Niğde, konum olarak Türkiye’nin ortasında olup, özellikle tarım alanında önemli bir yere sahiptir. Ticari açıdan da Mersin limanına yakın olması sebebiyle yatırımcılar açısından rağbet gören bir ildir. İki dost ülkenin Niğde’deki firmalar yoluyla ticari işbirliği içerisinde olması memnuniyet vericidir.” dedi.
Niğde’nin sık sık ziyaret edilen bir il olduğunu ve bu ziyaretlerle Ülkelerarası iletişimin ve işbirliğinin artacağına inandığını vurgulayan Vali Kılıç, bu ziyaretlerinden ve geliş amaçlarından dolayı Büyükelçi Teshome Wirtu’ya ve beraberindeki heyete teşekkür etti.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder