6 Aralık 2014 Cumartesi

Kemerhisar Niğde’nin 6. İlçesi Olma Yolunda

Son aylarda yaptığı faaliyet ve çalışmalarla adından en fazla söz ettiren T. C. Kemerhisar Belediyesi, geçtiğimiz ay Belediye Meclisi’nden aldığı ilçelik kararını, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş’ın desteğiyle T.C. İç İşleri Bakanlığı’na sundular.
30 Mart sonrası idari ve faaliyet alanında büyük bir değişime imza atan, kentin ve Niğde’nin tanıtımında lokomotif görevi üstlenen Kemerhisar Belediyesi, tarihi bir adım atarak sorumluluk bilinci içinde ilçe olma kararı aldılar
Konu ile ilgili Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, amaçlarının ayrışmak değil, bütünleşerek Niğde ve Bor’un büyümesine katkı sunmaktır dedi.
Jeopolitik ve İktisadi Bir Taleptir!

Kemerhisar’ın İlçelik başvurusunun jeopolitik ve iktisadi yönlerine vurgu yapan Kirazcı, gerçekleşen başvurunun Niğde için stratejik önemde olduğunu bahsederek; “Kemerhisar tarihi ve antik yerleşkeleriyle insanlık için büyük bir önem arz etmektedir. Bu eksende Kemerhisar Niğde’nin sırtına bir yük değil, Niğde’ye avantajlar getirmek istemektedir. Bugün gelir-gider dengesinde, sosyal ve kültürel katkı noktasında Niğde’nin öncü kentlerinden birisidir. Bizim ilçelik talebimizin en önemli nesnel noktası tarihi kent olmamızdır. Zira mevcut idari yapılanmada kültür ve turizm geri planda olması, yılladır gereken önemin verilmemesi, Kemerhisar’da oluşacak artı değerin Niğde ekonomisine ulaşmasına engeldir. Bu eksende ilçe olunduğu takdirde, kültür ve turizm ekseninde özelleşecek ve öncülleşecek idari yapılanma ile Niğde’nin Jeopolitik önemi artacak, ekonomik göstergeleri üst sıralara yükselecektir. Çevremizde bu duruma örnek Avanos ve Ürgüp Belediyeleri bu talebimizin haklı gerekçesini ispatlar niteliktedir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder