6 Aralık 2014 Cumartesi

Niğde SGK İl Müdürlüğü Projesi Başarı ile Tamamlandı

Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün Ahiler Kalkınma Ajansı 2014 yılı Teknik Destek Programına sunulan ‘Kurumumuzun Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilerek Kayıtdışı Çalışmalara Yönelik Saha Çalışması ve Program Hazırlanması’ adlı projesi değerlendirme ve kapanış toplantısı ile sona erdi.

Bu kapsamda Niğde SGK İl Müdürlüğü personeline Araştırma Görevlisi Sosyolog Feray ARTAR tarafından verilen etkili İletişim ve Konuşma Teknikleri eğitiminin tamamlanması akabinde “Tarımda Kayıtdışı İstihdamla Mücadele” kapsamında anket oluşturularak ilimizde 5 günlük bir saha araştırması İl Müdür Yrd. Ömer Faruk İLHAN ,Araştırma Görevlisi Sosyolog Nazar BAL ve Kurum personelleri tarafından gerçekleştirilmiştir.
21-27.11.2014 tarihleri arasında Anket çalışmaları başlamış olup tarım sektöründe kayıtdışı çalışan  210 kişiye ulaşılmıştır. Bu kapsamda Niğde Merkeze bağlı Sazlıca ,Alay ve Edikli Kasabalarına, Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi ,Yeşilyurt ve Yakacık kasabalarına, Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu kasabasına ve Çiftlik ilçesine bağlı Bozköy kasabalarında anket çalışması; İlçe belediye başkanları, köy ve mahalle muhtarları işbirliği sayesinde başarıyla tamamlanmıştır.
Projenin değerlendirme ve kapanış toplantısı İl Müdür Yrd. Ömer Faruk İLHAN başkanlığında Sosyolog Nazar BAL, Anket ekibi ve Servis Şefleri ile görüş alış verişi yapılarak gerçekleştirildi. Saha Araştırması sonucunda ortaya çıkan veriler daha sonra ilgili kuruluşlar ile birlikte paylaşılacaktır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder