17 Aralık 2014 Çarşamba

SGK İl Müdürü Adil DEMİR Niğde TV'deydi
SGK İl Müdürü Adil DEMİR  Niğde Televizyonu'nda canlı yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına katılarak, sosyal güvenlikle ilgili merak edilen konuların yanı sıra 6552 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına dair kanun hakkında bilgiler verdi.
SGK İl Müdürü Adil DEMİR’e; Niğde Sigortalı İstatistik Verileri, Tarım Sigortalılıkları, Genel Sağlık Sigortası,6552 sayılı kanun ve 4(b) kapsamındaki sigortalıların borçlarının tasfiyesi amacıyla uygun koşullarda kredi kullandırılması için Halk Bankası ile Kurumumuz arasındaki imzalanan işbirliği protokolü hakkında merak edilen sorular yöneltildi.
Yapılandırma ve son başvuru tarihleri üzerinde duran İl Müdürü Adil DEMİR; “6552 sayılı yapılandırmanın en fazla GSS borçluları için
avantajlı olduğunu 30 Nisan’a kadar başvurularını yapmaları avantajlarına olacaktır” dedi.
Konuşmasının devamında İl Müdürü DEMİR; “6552 Sayılı Kanun kapsamda bilgilendirmelerimiz devam etmektedir amacımız sigortalıların hak ve yükümlülüklerini bilmesi ve mağdur olmamasını sağlamak” diye konuştu.
Soruları ardından DEMİR “Her yerde tekrarlıyorum, işverenler sigortasız işçi çalıştırmayın; çalışanlar ise hem kendi gelecekleri hem de ailelerini düşünerek sigortasız çalışmayın” diyerek kayıtdışı istihdamla mücadele içinde olduklarını belirtti.  





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder