30 Haziran 2014 Pazartesi


ANIZ YAKAN GELECEĞİNİ YAKAR 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN, hasat mevsiminin yaklaşması sebebiyle çiftçilere anız yakmamaları konusunda uyarılarda bulundu.
Türkmen,"Çiftçilerimiz hasat sonrası tarlada kalan sap parçalarından kurtulmak için yasak olmasına rağmen zaman zaman yakarak yok etmektedirler. Anız yangınları toprağa, Ormana ve çevreye çok büyük zarar vermektedir. Yangınlar doğal dengeyi bozduğu gibi, topraktaki canlı organizmaları da yakarak verimi de düşürmektedir. Anız yakılırken toprağın yüzeyinde ve 2-3 cm derinliğinde ki bütün canlılar yok edilmektedir. Verimli bir toprakta canlıların en yoğun olduğu kısım burasıdır. Anız yakılırken özellikle toprak verimliliğini oluşturan canlılar da önemli miktarda ortadan kalkmaktadır. Anız yakılan yerlerde toprağın tekrar eski haline gelmesi için uzun zamana ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle geleceğimiz olan topraklarımızı yakarak yok etmeyelim" dedi.
Anız yangınları sonrası toprağın, su ve rüzgar gibi etkenlerle erozyonuna daha hassas bir duruma geldiğini vurgulayan Türkmen, "Böylece toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri bozulur ve verimliliği düşer. Toprak, sıcaklığının yükselmesi sonucu toprağın mikrobiyolojik aktiviteleri geriler ve biyolojik denge bozulur. Toprak yapısında ve bitki bünyesinde önemli fonksiyonları olan organik maddeyi azaltmaktadır. Hasat sonrası tarla ve Dikili alanlarda bulunan bir çok yaban hayvanlarının yaşam ortamını yok etmektedir. Kontrol edilmeyen anız yangınları,komşu tarlalarda ki hasat edilmemiş ürünlere, traktörlere, meyve bahçelerine, bunların etrafındaki çitlere, telefon ve elektrik direklerine, civardaki yerleşim yerlerine ve özellikle ormanlara, koruluk ve ağaçlık bölgelere telafisi olmayan zararlar vermektedir" diye konuştu.
Türkmen son olarak, anız yakan çiftçilere hakkında yasal işlemler ve idari para cezalarının uygulanacağını sözlerine ekledi
29 Branşta Bütün Genç ve Çocuklarımızı Spor Tesislerine Bekliyoruz…

                Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan İl Spor Merkezleri açılışı hakkında bilgi verdi. Spor Genel Müdürlüğünün 2014 yılı İl Spor Merkezleri Yönergesi esasları doğrultusunda ilimizde 05–18 yaş grubu çocuk ve gençlerimize yönelik olarak; Atletizm, Badminton, Basketbol,Bisiklet, Bocce, Dart, Boks, Cimnastik, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, Judo, Kayak, Kick-Boks, Masa Tenisi, Muay Thai, Halk Oyunları, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Yüzme, Okçuluk, Bağlama, Tiyatro, Ney ve Gitar olmak üzere 29 branşta yapılacak olan faaliyetlerin müracaatlarının 5 Şubat spor salonu içerisinde bulunan İl spor Merkezleri kayıt bürosunun kayıt işlemlerine başladığını ve şu ana kadar 1500 civarında kayıt yapıldığını, 29 Haziran Pazar saat:09.30’da İl Spor Merkezi açılış töreni ile faaliyetlerin başlayacağı belirten Turhan Yüzme hariç bütün branşlarda kursların ücretsiz olduğunu söyledi.


           İl Müdürü Harun Turhan; İl Spor Merkezlerinin amacının 5–18 yaş arası çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmelerini, her türlü zararlı alışkanlıklardan ve yasa dışı eylemlerden korumak, ruh beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, güçlü bir alt yapı oluşturmak, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan kursların okulların açılmasına kadar süreceğini belirterek bütün genç ve çocuklarımızı İl spor merkezlerinde spor yapmaya bekliyoruz dedi.
Belediye Başkanı Akdoğan İlk İftarını Vatandaşla Açtı


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde'de geleneksel olarak her Ramazan ayında Ayhan Şahenk Vakfı tarafından düzenlenen İftar Sofrasında hemşerileri ile birlikte ilk iftarını açtı.

Ayhan Şahenk Vakfı tarafından Ramazan ayı boyunca hizmet verecek olan iftar sofrasının ilk gününe Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Niğde Müftüsü Aladdin Gürpınar'ın yanı sıra Ayhan Şahenk Vakfı yöneticileri katıldı.

Her zaman hemşerilerinin yanında yer almayı ve onlarla iç içe olmayı tercih eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, on bir ayın sultanı Ramazan Ayının ilk iftarını vatandaşlarla birlikte Niğde Belediyesi Hüdavent Hatun Sosyal Tesisinde açtı. Ayhan Şahenk Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen iftar sofrasında İftar yemeğine gelen vatandaşlarla tek tek selamlaşarak Ramazan Ayını tebrik eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a çocuklar da yoğun ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ayrıca Ayhan Şahenk Vakfı yöneticilerine vakfın Niğde'de yapmış olduğu katkılardan dolayı da teşekkür etti.  




RAMAZAN İÇİN FIRINCILARA UYARI

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından il genelinde faaliyet gösteren fırıncılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ramazan ayında denetimlerin artırılacağı vurgulanarak, fırıncılara “Gıda Mevzuatına uyun” uyarısı yapıldı.
Yarın başlayacak olan Ramazan ayı nedeniyle Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğine uyum konularında fırıncılarla bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, ekmeğin toplumun en temel gıda maddesi olduğunu hatırlatarak, “Üretimden tüketime kadar tüm aşamalarda faaliyet gösteren gıda işletmecilerinin gıda mevzuatına uyum konusunda azami dikkat ve gayret göstermesi geriyor. Gıda güvenliği açısından ambalajsız ekmeklere eldivensiz dokunulmaması gerekiyor. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklık ve toz nedeni ile risk oranı daha da yükseldiğinden bu ekmeklerin kapalı kasalarda ve araçlarda nakledilmesi, market içindeki dolaplarda satılması ve müşterinin el değmemesi için; satıcıların dolaplarda gıdaya uygun eldiven ile ekmek satışı yapılmasının yasal zorunluluk. Fırıncılarımızdan birbirleriyle fiyatta değil kalitede rekabet etmelerini ve kendilerinden kaynaklanan ekmek israfının önüne geçmelerini istiyoruz” diyerek uyarılarda bulundu.

İl Müdürü Türkmen, Ramazan ayının yaklaşması nedeni ile başta ekmek fırınları ve pastaneler olmak üzere; et ve et mamulleri, hayvansal gıdalar, hurma, bayram şekerleri olmak üzere vatandaşların ramazan ayında yoğun olarak tükettiği gıdalara yönelik denetimleri de artıracaklarını belirterek, bazı denetimlere kendisinin de katılacağını belirtti.

Toplantıda ayrıca, Gıda Kontrol Görevlisi Mühendis Özlem Demiraslan ve Ece tarafından gıda mevzuatı açısından işyerinde uyulması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar ile tebliğ hükümlerine uygun ekmek üretimi, katkı maddeleri, çalışan personel hijyeni ve kıyafeti, ekmek ambalajlanması, etiketlenmesi, dağıtımı ve satışı ile hijyen konularında bilgilendirmeler yapıldı. Toplantı daha sonra fırıncıların soruları cevaplandırılarak sona erdi.







28 Haziran 2014 Cumartesi

Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı



        İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince takip edilen (2) şahsın, ellerinde çok miktarda Tarihi Eser Niteliğinde malzeme bulunduğu ve bu malzemeleri satmak için Niğde’ye getireceklerinin haber alınması üzerine, 19 Haziran 2014 günü yapılan operasyon sonucu Bor İlçesi Bahçeli Kasabası Roma Havuzu mevkiinde şahıslar yakalanmıştır. Jandarma Ekiplerince şahıslar üzerinde ve araç içerisinde yapılan arama neticesinde Helenistik ve Eski Roma dönemine ait olduğu tespit edilen (189) adet Sikke ve Muhtelif Kültür Varlığı Ürünleri ele geçirilmiştir. Araçlarında ayrıca detektör, hassas terazi ve kazma gibi malzemeler bulundurduğu belirlenen şüpheli şahıslar gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilmişlerdir.
KAYMAKAM ÖMEROĞLU’NUN RAMAZAN MESAJI
On bir ayın sultanı, rahmet ve bağışlanma ayı olan Ramazan, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı, manevi duyguların arttığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği kutlu bir zaman dilimidir.
Ramazan ayının tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de birlik, beraberlik ve dayanışma duyguları içinde huzurlu bir şekilde geçmesini ve hayırlara vesile olmasını dilerim.

                                  Yakup ÖMEROĞLU
                                  Çamardı Kaymakamı


NİĞDE İL GELİŞME PLANI (NİGEP)
EĞİTİM  İHTİSAS KOMİSYONU ALTINCI TOPLANTISI YAPILDI


Eğitim İhtisas Komisyonu altıncı toplantısı Doç. Dr. Emre ÜNAL koordinatörlüğünde, Niğde Valiliği Proje Destek ve Uygulama Birimi’nden Melek ULUSOY’un ve komisyon üyelerinin katılımıyla Niğde Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Doç. Dr. Emre ÜNAL’ın gündem maddelerini sunması ile başlayan toplantıda, Eğitim İhtisas Komisyonu tarafından, daha önceki toplantıda belirlenen içeriğe uygun olarak ilin mevcut durumunu ortaya koymak için toplanan veriler komisyon üyelerinin bilgisine sunuldu. Eğitimin önem ve gerekliliğinin her geçen gün daha da arttığı, bilgi toplumu olmanın ilk şartının eğitimli insan sayısının artması olan günümüz dünyasında Niğde ilinde eğitim alanında izlenecek stratejiler üzerinde duruldu. Toplantıda Niğde’de; eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik ve eğitim temelli sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsayan stratejik hedeflerin belirlenmesi yönünde çalışmalar yapıldı. Toplantı sonunda katılımcıların soru ve görüşleri alınarak,  bir sonraki toplantıda üyelerden Niğde ilinde eğitim ortamlarının fiziki ve teknik açıdan iyileştirilmesine yönelik stratejileri ve ilimizde, bölgemizde, ülkemizde ihtiyaç duyulan teknik eleman yetiştirme konusunda stratejik hedefleri belirlemeleri istenmiştir.
Celaller Köyündeki Kore Gazisi Hayatını Kaybetti
   Çamardı ilçesi Celaller Köyünden Kore Gazisi 85 yaşındaki Ali DAŞ hayatını kaybetti.
    Cenaze törenine Kaymakam Yakup ÖMEROĞLU,  Cumhuriyet Savcısı Abdulhamit DURGUT, İlçe Jandarma Komutanı Aydın AKAY, İlçe Emniyet Amiri Bülent KALE, daire amiri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaymakam ÖMEROĞLU, Daş'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Daş'ın cenazesi, cenaze namazının ardından Celaller Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

     Celaller köyü muhtarı Talip CANBOLAT ‘ta Daş ailesine başsağlığı ve sabır dileklerinde bulundu.İyi bir insandı. Üzüldük. Koreliye Allah’tan rahmet diliyorum dedi.

26 Haziran 2014 Perşembe


KOP’TAN NİĞDE’YE 15 MİLYON TL

KOP Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi kapsamındaki illerde uygulanan küçük ölçekli sulama projeleri dâhilinde sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve yaygınlaştırılması amacıyla kullanılacak olan ödenekle ilgili protokol Niğde Valiliği Toplantı salonunda imzalandı.

KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın katılımıyla imzalanan protokolle Niğde iline 15 milyon liralık ödenek aktarılacak ve bu ödenek Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KÖSİP) kapsamında özellikle sulama tesisi olmayan kırsal kesimin sulu tarıma kavuşması için kullanılacak.

Toplantıda açıklama yapan KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu “Niğde ili KOP illeri içerisinde Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KÖSİP)’nı en başarılı uygulayan il. Niğde’de ayrıca elmadan sonra kiraz ve çilekte en fazla atılım gösteren ilimiz durumunda. Bu bakımdan da teşekkür ediyorum. Tabi bizim amacımız da bu üretimi yaparak önemli ürünlerde katma değeri yüksek üretim sağlayarak özellikle çilek, kiraz ve üzüm temelinde elma ve cevizi de dâhil ederek bu beş stratejik üründe bu ilin tarımsal katma değerini artırarak gelir seviyesini artırmak. Bu bizim gelir sorununun çözmemiz ve kırsal alanı daha yaşanabilir hale getirmemiz önemli bir konu. Bu programın esas temeli budur. Niğde için 2014 yılı içerisinde 10 adet proje yürütülecektir. Ben bu programın, bu protokolün, bu ödeneğin Niğde için hayırlı olmasını diliyorum. Daha güzel, daha farklı birçok projeyi birlikte gerçekleştireceğiz. Niğde ili pek çok şeyi hak ediyor. ” dedi. 

Niğde Valisi Kılıç ise, “Bugün ilimiz için hayırlara vesile olacak insanımız için iyiliklere kapı aralayacak önemli bir gün. Çünkü 32 milyonluk bir İl Özel İdaresi Bütçesinin olduğu bir ile bir idare tek başına 15 milyonluk bir katkı sağlayacak bugün imzalayacağımız protokolle beraber. Bu çok önemlidir. Çok anlamlıdır. Şöyle ki, devletimizin klasik görevi halkı zenginleştirmektir. Devlet adamlarımız öteden beri bilinen en eski zamanlardan beri halkı zenginleştirmeyi kendilerine iş edinmişler dert edinmişlerdir. Bilinen en eski yazılı belgelerimizde bir devlet adamı şöyle diyor: “Aç milleti tok, fakir milleti zengin ettim.” Halkı zenginleştirebilmenin en pratik yöntemlerinden bir tanesini Niğde slogan haline getirdi zaten. Ne dedi Niğde: “Bir damla su boşa akmasın bir karış toprak boş yatmasın” dedi. Bu hedefe uygun olarak KOP İdaresinin destekleri tüm sulama potansiyelimizi milimetrik olarak zayi etmeden üretimin emrinde kullanmak ve topraklarımızdaki azami faydayı elde etmeye yöneliktir. Bu program ilimize zenginliğe ve refahı getirebilecek bir projedir. KOP İdaresi Başkanı çok değerli Bilim Adamı Prof Dr. Mehmet Babaoğlu’na saygılarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.   



Kamil Koç 13 ile sefer başlattı
1.200 kişiye istihdam sağladı
Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.,Mayıs ve Haziran aylarında hat açılışlarına hız verdi. İç Anadolu ve ÇukurovaBölgelerinde açtığı yeni hatlarla Kamil Koç’un hizmet ağı 52 il, 244 ilçe ve 654 satış noktasına ulaştı. Yeni hat açılışlarıyla birlikte Kamil Koç 1.200 kişilik ek istihdam yaratmış oldu.
Ulaştırma sektörünün öncü firması Kamil Koç, yeni hat açılışlarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Mayıs’ta Nevşehir ve Aksaray hat açılışlarını yapan Kamil Koç, Haziran’da da Adana, Kayseri, Sivas, Amasya, Tokat, Kırşehir, Yozgat, Antakya,İskenderun, Osmaniye, Mersin ve Niğde’nin açılışlarını gerçekleştirdi. Yeni hat açılışı yaptığı illerden başta İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara ve Antalya olmak üzere birçok ile sefer düzenlemeye başlayan Kamil Koç ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü.
Kamil Koç yeni açılışı yapılan illerle birlikte istihdama da önemli oranda katkıyaptı. Toplam 13 yeni ile sefer düzenlemeye başlayan Kamil Koç, 1.200 kişilik yeni istihdam yaratmış oldu.
“İç Anadolu ve Çukurova’da hızlı bir şekilde büyüyoruz”
Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. Genel Müdürü Kemal Erdoğan, Kamil Koç’un 2013 yılının Haziran ayından bu yana önemli oranda büyüdüğünü ve bu büyümenin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

25 Haziran 2014 Çarşamba

Kırşehir’de
Tayfun Talipoğlu ile DenizBank Tarım Sohbetleri
Tarım sektörünün gelişmesi yönünde yoğun faaliyetleri ve sektöre sunduğu yenilikçi ürünler ile özel bankalar arasında birinci sıraya yerleşen DenizBank; tarım sektörünün ihtiyaçlarına özel olarak tasarladığı ve Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiği Üretici Kart’ın 10. yıl etkinlikleri kapsamında Türkiye’yi dolaşıyor.
Tayfun Talipoğlu ile DenizBank Tarım Sohbetleri” adıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında 10 Haziran 2014, Salı günü Kırşehir’de basın toplantısı gerçekleştirildi. DenizBank Orta Anadolu Bölge Müdürü Süleyman Şanlı ve ünlü belgesel yapımcısı Tayfun Talipoğlu, basın mensupları, ildeki Devlet erkânı ve bölgedeki tarım sektörünün kanaat liderleri ile bir araya geldi. DenizBank’ın ev sahipliğindeki öğle yemeğinde Üretici Kart’ın yanı sıra DenizBank’ın tarım sektörüne verdiği destekler de ayrıntılarıyla ele alındı.
50’den fazla yer gezilecek


DenizBank, “Tayfun Talipoğlu – DenizBank Tarım Sohbetleri” çerçevesinde Tayfun Talipoğlu ile yaklaşık 15,000 km yol kat edip tüm Türkiye’yi kapsayan 50’den fazla noktada etkinlik düzenleyerek 1 milyon çiftçiye ulaşacak. Petrol Ofisi tarafından da destek verilen organizasyon süresince Tayfun Talipoğlu köy, akaryakıt, gübre, yem, tohum gibi tarımsal girdi satışı yapan bayi, birlik ve kooperatif ziyaretleri ile çiftçi sohbetleri yapacak.

Niğde Belediyesinde Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Niğde Belediyesi ile Niğde Bem-Bir-Sen Şubesi arasında, Belediyede çalışan memurların ekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.
Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Bem-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Ergün Yılmaz, Bem-Bir-Sen Başkan Yardımcıları İlyas Yağız, Hüseyin Uçar, Selçuk Altınsoy, Recep Yaşar, KAĞİP Niğde Şube Başkanı Suna Soysal, İl Özel İdaresi Bem-Bir-Sen Temsilcisi Bülent Tüfekçi, Bem-Bir-Sen Niğde Belediyesi temsilcisi Fatih Kaya, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a ziyarette bulunarak teşekkür plaketi takdim ettiler.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Göreve geldiğimiz günden bu güne çalışanlarımızın hakkını, alnının teri kurumadan verme gayreti içerisinde olduk. Bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bem-Bir-Sen Niğde şubemizle imzalamış olduğumuz sosyal denge sözleşmemiz Bem-Bir-Sen üyesi çalışanlarımıza hayırlı olsun. Bem-Bir-Sen yönetimini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.
Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek ikinci kez göreve seçilmiş olmasından dolayı da hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Bem-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Ergün Yılmaz ise Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür plaketi sundu.
 SGK İl Müdürlüğünde  'İş Sağlığı ve Güvenliği' Semineri

Niğde SGK İl Müdürlüğünün daha önceki tarihlerde de gerçekleştirdiği “İş Sağlığı Güvenliği” seminerinin 2. turu  gerçekleşti.
Jeoloji Yüksek Mühendisi İş Sağlığı Uzmanı Alperen ŞAHİNOĞLU tarafından verilen seminerde; 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre, işverenin genel yükümlülükleri, mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dahil her türlü tedbirin alınması, organizasyonun yapılması, gerekli araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi gibi konularda bilgi verildi.
İş Sağlığı ve Güveliği konusunda seminerlerin talep doğrultusunda devam edeceğini işaret eden Şahinoğlu; “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi kuruluşların olmazsa olmazıdır.” diye konuştu.
Seminere İl Müdür yardımcıları Mustafa TURAN, Nurhan BAYER ve Ömer Faruk İLHAN'ın yanı sıra Bor Merkez Müdürü Rıza KIVANÇ ve Kurum personeli katıldı.

BOR ZİRAAT ODASI TÖRENLE HİZMETE GİRDİ
          Bor İlçesinde yapılan açılış törenine  Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,  CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  İl Tarım Müdürü Murat Türkmen, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük,  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Garnizon Komutanı Albay Erol Çetin, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Bor Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Bor Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Halil Özdemir, Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti,  çevre il ve ,ilçelerin ziraat oda başkanları, Bor ve Niğde Ziraat Odası ve Ticaret Odası yöneticileri, bir çok çiftçi ve bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.
       Başak şeklinde dizayn edilmiş içinde laboratuar, toplantı ve sosyal salonları ile bir çok ihtiyaca göre hazırlanmış binanın açılışı öncesi Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç bir konuşma yaptı.

24 Haziran 2014 Salı

Öğrenciler AHİKA İle Bölgeyi Tanıtıyor

Ahiler Kalkınma Ajansı sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir Nevşehir ve Niğde illerindeki ilkokul öğrencileri AHİKA Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi organizasyonu ile bölgeyi geziyor.
Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Nisan ayı Yönetim Kurulu Toplantısında alınan karar doğrultusunda düzenlenen organizasyonun ilk ayağı Nevşehir’de gerçekleştirildi.
Organizasyonun ilk günüde Aksaray, Nevşehir ve Niğde illerindeki ilkokulların 4. sınıf öğrencilerinden ve öğretmenlerinden oluşan gruplar otobüslerle profesyonel rehberler eşliğinde Kapadokyanın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, bölgeyi tanıma imkanı buldular.
İlkokulların gezisi, Uçhisar Kalesi’nden başladı. Burada muhteşem Kapadokya manzarası eşliğinde eşsiz bir deneyim yaşayan öğrenciler daha sonra “UNESCO Dünya Kültür Mirası” listesindeki Göreme Açık Hava Müzesini gezerek bilgi aldılar. Grup, daha sonra Çavuşin Mevkii’nin doğal güzelliklerini gezdi.
Organizasyonun öğleden sonraki bölümü Paşabağ ziyareti ile devam etti. Burada buluşan Aksaray Özel İdare İlkokulu, Nevşehir Çayiçi Yunus Emre İlkokulu ile Niğde Kemal Çetintürk İlkokulu ve Memnune Türker Altuncu İlkokulu öğrencileri, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan brandaya gezi ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazı ve resimlerle aktardılar. Gezinin bu bölümüne katılan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız,  öğrencilerin yazdıklarını ve resimlerini inceledi, çocuklar ve öğretmenleri ile sohbet etti. Ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Devrent Vadisi, Ürgüp Peribacalarının gezisinin ardından ilk gün programı sona erdi.
NİĞDE İL ÖZEL İDARESİNDE SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ
Niğde İl Özel İdaresi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) arasında
sosyal denge sözleşmesi imzalandı.
İmza töreni Niğde Valiliği toplantı salonunda Niğde Valisi başta olmak üzere BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, BEM-BİR-SEN Yönetim Kurulu Üyeleri, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol ve BEM-BİR-SEN Niğde İl Başkanı Ergün Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleşti.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ile BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç arasında imzalanan sosyal denge sözleşmesi ile İl Özel İdaresinde çalışan 657 sayılı devlet memurlarına tabii 99 personele ortalama 450 TL ile 500 TL arasında ödeme yapılacak olup 2014 ve 2015 dönemini kapsayan bu sözleşme ile sözleşmeye taraf olan çalışanların ekonomik durumunu, işverenin mali gücünün elverdiği ölçüde iyileştirmek, çalışanların performansını artırmak, hizmet kalitesini yükseltmek ve katılımcı bir çalışma düzeni oluşturmak hedeflenmektedir.
BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç imza töreninde yaptığı konuşmada “Yerinden yönetimde kamu çalışanı teşvik etmek ve verimliliği artırmak amacıyla Sayın Valimiz de kamu çalışanlarını gözeterek sosyal denge sözleşmesini imzaladığı için teşekkür ediyor, yeni sözleşmenin çalışanlara, bizlere ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Törende konuşan Vali Kılıç ise, “Niğde İl Özel İdaresi Türkiye’de seçkin bir özel idaredir ve her geçen gün örnek çalışmalara imza atmaktadır. Yaptığı ve ürettiği projeleriyle çalışmasıyla gayretiyle örnek bir Özel İdaredir. Marifet iltifata tabidir. Bu başarıda tüm çalışanların payı vardır. Bu noktada çalışanların gayretini bir noktada karşılamak gerekiyordu. Özel İdare Genel Meclisimiz ve Yönetimi mümkün olan sosyal denge sözleşmesinden son limit olan yasal olarak mümkün olan son imkânı personeline bugüne kadar ki performanslarının bir karşılığı olarak vermek istediler. Konu bizim önümüze de gelince bizde memnuniyetle karşıladık ve bu sözleşme ile yasanın müsaade ettiği son limitten biz memurlarımıza bu yıl içerisinde ödeme yapacağız. Bu sözleşmenin herkese hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 
“HAYIR ÇARŞISI"    ÖĞRENCİLER YARARINA KERMES
 “HAYIR ÇARŞISI” ADI ALTINDA  ÇAMARDI İLÇESİNDE YURTTA KALAN ÖĞRENCİLER YARARINA KERMES DÜZENLENDİ .
      Kermes 13 - 21Haziran  tarihleri arasında Öğretmen Evinde açık kaldı.

    Çamardı ilçesi Gülbahçe Kız ve Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler yararına düzenlenen Kermes açılışını Milli Eğitim Müdür v. Mustafa EKE , Belediye Başkan V. Yaşar DEVELİ ve Jandarma Komutanı Aydın AKAY  yaptı.
     Kermes açılış konuşmasını Osman AKÇİN , sunumları Dernek Başkanı Abdullah ÇÖMLEK yaptı.
     Küçük Yusuf T. ÇINAR “İstiklal Marşı “ nı , Kaan B. YILMAZ  “ Çanakkale” şiirini okudular. Rumeyra ŞİMŞEK Dua ile Kermesi renklendirdiler.

      Yurtta kalan öğrenciler yararına yapılan Kermes açılış törenine M.Eğitim Müdürü Mustafa EKE , Belediye Başkan V.Yaşar DEVELİ , Jandarma  Komutanı Aydın AKAY ,Müftü V.Mustafa BAYRAKTAR , Ak Parti ilçe Başkanı Yasin YILMAZ , Ziraat Odası Başkanı Bilal ÇINAR , Öğretmen Evi Müdürü Alİ ihsan YILDIZELİ ,Halk Eğitim Müdürü Taner ÖZEN , Mahalle ve köy Muhtarları , ilçe esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
       Yurtta kalan 120 fakir öğrenci yararına yapılan KERMES' in , Dernek üyeleri , aileleri , Çamardılı iş adamlarının , hayırsever ve gönüllü bayanların yardımları ile yapıldığı belirtildi.

ÇAMARDI ERKEK YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER YARARINA YAPILAN KERMESE İLGİ BÜYÜK OLDU.
    Kermes'te Çamardılı hayırseverlerin gönderdiği giysiler , çeyiz takımlarının yanı sıra dernek üyelerinin eşlerinin ve hayırsever bayanların el emeği , göz nuru işler , örgüler ,dantel ve iğne oyaları yöresel yemekler ,sıkma , dürüm , içli köfte gelen konuklara sunuldu.
     Dernek Halkla İlişkiler Başkanı Abdullah Çömlek , “ Dernek olarak en büyük hedefimiz dini  ve milli değerlerine sahip çıkan nesillerin yetişmesi için gayret gösteriyoruz “ dedi.
 Kermesin amacına ulaştığını belirten dernek yetkilileri , kermese bu yıl diğer yıllara göre ilgi daha büyüktü diye belirttiler. Ve ilgilenen , emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler







TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU NİĞDE’DEYDİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak için Niğde’ye geldi.
İlk olarak Niğde Üniversitesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’ne katılan Hisarcıklıoğlu, mezun olan öğrencilere girişimcilik dersi verdi gençlerin mezun olduktan sonra tüm dünyayla rekabet edeceğini, şimdi yaşanan küçük başarısızlıkların gelecekte büyük başarıların temeli olacağını söyledi.
Hayatta karşılarına çok sayıda engel çıkacağına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu şunlarısöyledi: "Gayreti bırakmayacaksınız ve mutlaka da başaracaksınız. Artık bu memleketi üniversite mezunu olan girişimcilere ihtiyacı var. Sizlerden girişimci çıktığını hepimizin görmesi lazım. Zenginliğin yeri de orasıdır. Zengin olmak istiyorsan girişimci olacaksın. Her girişimci aslında bu ülkeye kattığı bir katkıdır. Girişimciliğinde tek isteği cesaret. Sizlerde de bu bizden daha fazla var. Sizler çünkü dil biliyorsunuz. Adres biliyorsunuz.İnterneti okuyabiliyorsunuz. Dünyayı bizden daha iyi tanıyorsunuz. Sizdeki bu cesareti görüyorum. Ben sizlere güveniyorum. Ülkemiz sizlere güveniyor. Bizim neslimiz bu ülkeyi dünyanın 16. Büyük ekonomisi yaptı. Şimdi sıra sizde. Sizler bu bayrağı devralıp inşallah bu ülkeyi dünyanın 10'nuncu büyük ekonomisi haline getireceksiniz." dedi.
Mezuniyet töreninin ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Niğde Valiliğini ziyaret etti ve şeref defterini imzaladı. Daha sonra Niğde Belediyesini ziyaret eden Başkan Hisarcıklıoğlu’na Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Meclis üyeleri tarafından Fahri Hemşehrilik Beratı verildi.
Belediye ziyaretinden sonra Rifat Hısarcıklıoğlu, TOBB tarafından yapılacak olan Niğde Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin protokol törenine katıldı. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen protokol töreni öncesi, Hisarcıkcıoğlu kendi adınıtaşıyan toplantı salonunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu ile Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür arasında iletişim fakültesinin yapılmasına ilişkin protokol imzalandı. 

21 Haziran 2014 Cumartesi

NİĞDE GENÇLİK SPOR HENTBOL BRANŞINDAN MİLLİ TAKIMA 2 SPORCU

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Hentbol Antrenörü Caner Can Bilgi verdi; Ana-Lig müsabakalarında milli takımlar alt yapı antrenörleri tarafından Gençlik ve Spor Kulübü sporcularımız Abdülvahab KILINÇ ve Fahrettin İLKNUR 21-27 Haziran 2014 tarihleri arasında Isparta ilinde yapılacak olan  U-15 hentbol milli takım kamp kadrosuna dahil edilmiştir.
Bu başarıda bizden desteklerini esirgemeyen İl Müdürümüz Harun TURHAN’a ve Spor Şube Müdürümüz Bülent ÖZGÜVEN’e teşekkür ediyorum dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun TURHAN başarılarından dolayı antrenör ve sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.



Ahiler Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programı sonuçları

Ahiler Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programı sonuçlarına göre Aksaray’dan 13, Kırşehir’den 10, Kırıkkale’den 8, Nevşehir ve Niğde’den 7’şer proje olmak üzere toplamda 45 projeye 12.364.230,72 TL hibe desteği sağlanacak.
Toplamda 12.436.472,65 TL tutarında bütçesi olan 2014 Yılı Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programına TR71 Bölgesinden toplamda 132 proje başvurusu yapılmış olup bu başvurulardan 26 tanesi Niğde’den yapıldı, 7 proje başarılı oldu. Niğde’den yapılan bu projelere aktarılacak toplam hibe tutarı 2.188.168,77 TL.
2012 yılında AHİKA tarafından uygulanan Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı’na ise Niğde 57 proje ile başvurdu. 16 başarılı projeden 11’i ile sözleşme imzalandı. Rekabet Edebilirlik başlığı altında Niğde’nin 2012 yılındaki % 19’luk başarı oranı 2014 Yılı Mali Destek Programı sonuçlarına göre % 27’e yükseldi.
2014 yılı içerisinde başvuru sahipleri ile Ajans arasında yapılacak sözleşme sonrası Niğde ilinde uygulanmaya başlanacak olan projelerin listesi şu şekilde:
Sıra        Başvuru Sahibi Adı          Proje Adı                                                                                 
1             Güner Tarımsal Müh.Gıda Hayv. Ve İnş. Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi           Bölgede Tek Akredite Tarım Laboratuvarı Projesi
2             Fikskim Pazarlama A.Ş   Fixkim Yapı Kimyasalları Ar-Ge’ye Dayalı Üretim Tesisi Projesi
3             Niğ-Cam Ticaret Ve Sanayi Ltd. Şti.          Niğcam: Bir Gelişim, Büyüme Ve Geleceğe Hazırlanma Projesi
4             Mikrokal Kalssit San Ve Tic. Ltd. Şti          Mikrokal; Kalite Ve Rekabette Üstünlük İçin Komple Yeni Laboratuvar Projesi
5             Mertaş Mermer Mozaik Mikronize Kalsit Tozu Mam Kurşun Mam Nak Yapı Kimy Seramik İth İhr San Tic Aş                Mertaş Yeni Ufuklara Doğru: Bir Yeniden Yapılanma Ve Atılım Hamlesi
6             Hasan Arslan     Alkıd Reçıne Üretımı İle Katma Değeri Yüksek Yeni Ürün Üreterek Markalaşma Projesı
7             Ak Kalsit Hammade Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi     Güneşten Elektrik Doğadan Kalsit

                               
Belediye Kent Ormanı Yeni Çehresine Kavuşuyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kent Ormanında yaptığı incelemeler sonrasında kent ormanının yeni yüzüyle Niğdeli vatandaşlara hizmet vereceğini belirtti.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Harun Dikici, belediye birim müdürleri Kent Ormanında incelemelerde bulunarak daha kullanışlı bir mesire alanı haline getirilmesi için çalışma başlattı. Kent Ormanı Niğde Belediyesi bünyesinde yeni yüzüyle hizmete açılarak Niğdelilere hizmet verecek. Aynı zamanda Niğde Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü de Kent Ormanı içerisine taşınarak Kent Ormanı gözde bir mekan haline getirilecek.
 Kent Ormanı Niğde Belediyesi bünyesinde hizmet verecek
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kent ormanı yaklaşık 5 yıl önce Niğde Belediyesine Orman işletme Bölge Müdürlüğü tarafından 10 yıllığına tahsis edilmişti. Niğde Belediyesi olarak bir kaç kez ihaleye çıktık. Müstecir eliyle 4 yılı aşkın bir süredir çalıştırılıyordu. 10 Haziran'da müstecirle olan sözleşmemizi Niğde Belediyesi olarak fes ettik. 11 Haziran'da da Kent Ormanının müstecirinden devir teslimini aldık. Niğde Belediyesi olarak bakımı, sulanması, ağaçların budanmasına varana kadar Kent Ormanında her türlü hizmeti Niğde Belediyesi olarak biz vereceğiz. Önümüzdeki günlerde, özellikle Cumartesi, Pazar günleri Kent Ormanına halkımızın rahat ulaşımının sağlanabilmesi açısından Niğde Belediyemiz önünden Kent Ormanı arasında ücretsiz servis olanağı sağlayacağız" dedi.



TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI  Ş.ŞEMSİ BAYRAKTAR NİĞDE ZİRAAT ODASINI ZİYARET ETTİ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Ş.Şemsi BAYRAKTAR  Niğde Ziraat odasını ziyaret etti.  Genel Başkan ziyaretinde ilin tarımsal sorunları hakkında bilgi alarak bir basın açıklamasında bulundu.
 Sazlıca Kasabasındaki  elma bahçesini de ziyaret ederek yerinde tespit ve incelemeler yaptı.Meyve bahçelerinde  don afeti  nedeniyle meydana gelen hasarı da gezip görerek değerlendirmelerde bulundu.  Genel Başkan BAYRAKTAR  ve beraberindeki heyet  daha sonra Bor Ziraat Odası başkanlığı yeni hizmet binasının açılışını yaparak  ziyaretini tamamladı.


HALK EĞİTİM MERKEZİ  YIL SONU SERGİSİ AÇILDI



    Çamardı İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı “ Yıl Sonu Sergisi” Öğretmenevinde açıldı.
      Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdür V. Taner ÖZEN, kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında  “Halk Eğitim Merkezlerinin  herkese , her yerde  eğitim verebilen eğitim kurumları olarak çalışmaktadır. Bu inançla 2013  2014 eğitim öğretim yılının başladığı 1 Eylül tarihinden bu güne kadar merkezimizde 12 dalda  20 adet kurs açılmıştır. Bu  kurslardan 18 tanesi sona ermiş  olup , 2 tanesi devam etmektir.  Bu dönem  de 324 kursiyere eğiti verilmiştir.” Dedi.
         Açılışını Kaymakam Yakup ÖMEROĞLU, Belediye Başkanı Yavuz SOYLU ve Jandarma Komutanı Aydın AKAY' ın yaptığı programa, İlçe Emniyet Amiri Bülent KALE, Ak Parti İlçe Başkanı Yasin YILMAZ, Milli Eğitim Müdür V. Mustafa EKE, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Kaymakam ÖMEROĞLU ve diğer kurum amirleri kursiyerlere sertifikalarını verdiler.

      Serginin gezilmesi sırasında Kaymakam Yakup ÖMEROĞLU ve Belediye Başkanı Yavuz SOYLU kurs öğretmeni ve Halk Eğitim Müdüründen bilgiler aldılar.                          
YENİ MUHTARLAR GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ
30 Mart yerel seçimlerinde  seçilen Çamardı Sulucaova Köyü Muhtarı Hasan ERKAN ve Orhaniye Muhtarı Adem BAYKAN Gazetemizi ziyaret ettiler.
LYS öncesi ve sonrası için altın öneriler
Uzmanlar, öğrencilere ve ailelerine sınav öncesi ve sonrası için önemli tavsiyelerde bulundu.
Zambak Yayın Grubu Sınav Ölçme Değerlendirme Uzmanı Osman Sarıkaya adayların kalan süreyi kendi puan türündeki derslere daha fazla ağırlık vererek geçirmelerini öneriyor: “Dershane ve okullarda yapılan çalışmaları yakından izlemek ve onlardan son taktikleri almak da yerinde olur. Diğer yandan sınav öncesi kafa karıştıracak sosyal olaylardan uzak durmak ve sınav yerini önceden görmek de ihmal edilmemelidir. Sınav evraklarını bir gece önceden hazırlamak adayları rahatlatacaktır. Adaylara sınav giriş belgelerinin altında yazan bütün açıklamaları dikkatlice okumayı ve bu kurallara uymayı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Uyku ihmal edilmemeli ve her zamanki yatış saatinizde uyumaya çalışmalısınız. Sınavdan önce rahatsızlık vermeyecek yiyecekleri tercih etmekte fayda var.”
Sınavda bunlara dikkat
Osman Sarıkaya sınav süresince dikkat edilmesi gerekenleri şöyle açıklıyor: “Adaylar, kitapçıkların dağıtımından sınav başlangıcına kadar yapılan tüm uyarıları dikkatle dinlemelidir. Sınav kitapçığı baştan sona dikkatlice kontrol edilmelidir. Sınav öncesi yapacak kodlamalar dikkatlice yapılmalı ve Konsantrasyon sağlanır sağlamaz soruların çözümüne geçilmelidir. Süreyi ekonomik kullanmaya dikkat etmek olmazsa olmaz önceliklerimizin başında gelmelidir. Çözemediğiniz sorular üzerinde fazla zaman kaybetmeden diğer soruya geçmek en iyi tercihtir. Yapabileceğiniz soruları çözdükten sonra kalan süreyi çözemediğiniz sorular için kullanmalısınız. LYS'de şu veya bu şekilde her hangi bir testi tercih etmek söz konusu olmadığı için önünüze gelen kitapçığa odaklanmanız başarınızı arttıracaktır. Sınav esnasında çok fazla su içmek sizi sıkıntıya sokabilir, bundan kaçınmakta fayda var. Süreyi sonuna kadar verimli şekilde kullanın şayet zamanınız kalırsa son 10dakikayı kodlamaları kontrol ederek, geçirebilirsiniz. Sınav sonunda sınavınızın geçerli sayılabilmesi için gerekli bütün işlemleri yaparak sınav evraklarını eksiksiz bir şekilde teslim ediniz.”
Sınav sonrası da önemli
Sınavların bitmesi her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Sarıkaya sınav sonrasında yapılması gerekenler için şunları söylüyor: “Üniversite sınavını başarılı bir şekilde atlatan öğrenciler için önlerinde yeni bir hayatın ilk dakikaları başlıyor demektir. Aldığınız puan ölçüsünde tercihler yapabileceksiniz. Burada aldığınız puanın yüksek olması tercihlerinizi rahat yapmanızı sağlasa bile şayet kafanızda net bir üniversite ve tercih alanı oluşmamışsa tercihlerinizi rehber öğretmenlerinizle yapmanızda azami fayda var. Tercih öncesi meslekler ve tercihler rehberi okunursa meslekler hakkında bilgi sahibi olacağınız için meslek ve üniversite tercihlerinizde karar vermeniz kolaylaşacaktır. Sırf yerleşme adına tercih yapmayınız, sizi mutlu etmeyecek bir mesleği seçmeniz halinde kazanmışken bir anlamda kaybetmiş olursunuz ki bunun anlamı sizin için iki yıl demektir. Bir yüksek öğretime yerleşmiş olduğunuz için bir sonraki yıl puanınızın kesileceğini asla hatırdan uzak tutmayın ve yanlış adım atmayın. Şayet aldığınız puan sizi tatmin edecek bir alana yerleşme imkânı tanımıyorsa gerekirse bir yıl daha şansınızı denemenizi öneriyoruz. Uzman öğretmenlerinizin desteği ile çok daha az puanlar almanıza rağmen daha güzel tercihler yapabileceğinizi asla unutmayınız, onların birikimlerinden ve tecrübelerinden istifade etmeyi ihmal etmeyiniz. Çevrenizde bazı bölümlere kayıt yaptıran ama daha sonra o bölümleri bırakarak ya da dondurarak tekrardan sınava giren arkadaşlarınız veya yakınlarınızın olduğuna pek çok kez şahit olmuşsunuzdur. Sizler de aynı hataları yapmayınız. Tercihlerinizle bir anlamda hayat tarzınızı da belirlemiş oluyorsunuz. Sizi yarı yolda bırakacak bir mesleği seçmeyin.”
Sanatçılar ve hayvan hakları savunucuları, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu için bir araya geldi
Bu sabah, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın İstanbul İl Müdürlüğü'nde TBMM Çevre Komisyonu üyesi ve İstanbul Milletvekili Melda Onur'la buluşan sanatçılar ve hayvan hakları aktivistleri, TBMM Çevre Komisyonu gündeminde bulunan Hayvanları Koruma Kanunu'nun değiştirilmesine dair kanun tasarısı hakkında İl Orman ve Su İşleri Bölge Müdür Yardımcısı Osman Demirel ile görüştü.
Görüşmeye Bana Göz Kulak Ol Derneği (BGKO) kurucuları ve sanatçıları Özge Özder, Ayça Varlıer, Aslı Tandoğan ve Bennu Yıldırımlar katılırken, sanatçılara Yeryüzüne Özgürlük Derneği'nden Burak Özgüner ve Engelli Hayvanları Koruma ve Hayvan Hakları Derneği'nden Çağrı Sert eşlik etti. Sanatçılar ve aktivistler, Yunuslara Özgürlük Platformu ve BGKO tarafından derlenen dilekçeyi de İstanbul Milletvekili Melda Onur'a ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Osman Demirel'e iletti.

İmzalar arasında yunus parklarının kapatılması için mücadele veren yazar Buket Uzuner'in Yunuslara Özgürlük Platformu ve BGKO ile ortak açtığı 40 bin imzaya ulaşan "Bodrum Yunus ParkıKapatılsın" kampanyası ve Flipper'ın eski eğitmeni, aktivist Richard O'Barry'nin uluslararası destek toplamak amacıyla Yunuslara Özgürlük Platformu ve Dolphin Project ile birlikte kaleme aldığı "Yunusları Özgür Bırakın" kampanyaları da vardı.
"Hayvanların kaderi, Çevre Komisyonu üyesi milletvekillerinin elinde"
Görüşmeye katılan STK temsilcilerinden, Yeryüzüne Özgürlük Derneği'nden Burak Özgüner, tasarının kabul edilen ilk beş maddesinin Çevre Komisyonu'nda tekrar müzakere edilmesi için Çevre Komisyonu üyesi milletvekilleri ile tek tek görüştüklerini ifade ederek "Son dakikada verilen madde önergeleri ile kabul edilen ilk beş tasarı maddesi, maalesef hayvanlar aleyhinde. Tasarı buşekli ile yasalaşırsa hayvanları çok büyük felaketler bekliyor. Milletvekillerinden, adı 'Hayvanları Koruma Kanunu' olan bu düzenlemede, hayvanların aleyhinde değil, gerçekten hayvanların haklarını koruyacak bir mevzuat çalışması yapılması için tek tek ricacı olduk. Yunus parklarının ve hayvanlı sirklerin yasaklanması da son anda reddedildi. Hayvanların kaderi, 19 Haziran perşembe günü yapılacak Çevre Komisyonu toplantısına katılacak milletvekillerinin elinde. Tüm milletvekillerinden konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz" açıklamasında bulundu.
Çevre Komisyonu gündeminde olan tasarının kabul edilen ilk beş maddesinin tekrar görüşülmesini rica eden aktivistlerin, görüşülecek maddeler ile ilgili TBMM Çevre Komisyonu üyesi milletvekilleri ile şu konularda görüşüldüğü öğrenildi:
-5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 6. maddesinde geçen, sahipsiz hayvanların alındıkları yere bırakılması uygulamasının korunması,
-Hayvanların öldürülmesine ve toplu itlafına zemin hazırlayan 5996 ve 1593 sayılı kanunların, hayvanları koruma amacı ile hazırlanan bu yasada yer almaması,
-Meskenlerde barındırılan hayvanlarla ilgili olarak yapılacak değişiklik ve düzenlemelerin, anayasa ile güvence altına alınan mülkiyet ve konut dokunulmazlığı hakları ihlâline ve/veya yeni ve onulmaz mağduriyetlere sebep olmadan yapılması,
- Yunus parkları ve hayvanlı sirklerin yasaklanması,
-Hayvan deneylerine topyekûn karşı olsak da, tasarıdaki maddede korunan hayvan deneylerinin kısıtlanarak sokak hayvanlarının deneylerde kullanılmasının engellenmesi,
- Hayvanat bahçelerinin kademeli olarak kapatılması, altyapı imkânlarıoluşturuluncaya dek bu tesislerde türlü fiziksel ve psikolojik travmalara maruz kalarak esaret altında yaşayan hayvanların yaşam haklarının güvence altına alınması,


- Kabul edilecek kanun tasarısının, gerçekten hayvanları ve haklarını koruyacak nitelikte olması.

20 Haziran 2014 Cuma

AYHAN ŞAHENK VAKFI, RAMAZAN GELENEĞİNİ NİĞDE’DE BU YIL DA YAŞATACAK
 Doğuş Grubu’nun kurucusu merhum Ayhan Şahenk’in sağlığında Niğde’de başlattığı ve her yıl aksatmadan sürdürülen geleneksel Ramazan ayı uygulamaları, bu yıl da devam edecek. Ayhan Şahenk Vakfı, kuru gıda yardımının yanı sıra Ramazan ayı boyunca sürecek geleneksel iftar sofrasında da Niğdelileri ağırlayacak. 
1992 yılında kurulan ve topluma hizmet eden projelere imza atan Ayhan Şahenk Vakfı, Ramazan ayı süresince bu yıl da çeşitli etkinliklerle Niğdelilerle buluşacak. Vakfın yardım çalışmaları kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayından önce dağıtılmak üzere Niğde merkezde 1000, ilçelerde 400’er koli olmak üzere toplam 3000 koli ‘Kuru Gıda’ paketi dağıtılacak. Yardım kolileri, merkezde Niğde Valiliği, ilçelerde kaymakamlıklara ulaştırılacak ve ihtiyaç sahiplerinin belirli bir program çerçevesinde kolileri teslim alması sağlanacak.

Artık geleneksel hale gelen Ayhan Şahenk İftar Sofrası, bu yıl yine Belediye’ye ait Hüdavent Hatun Salonu’nda kurulacak. Ayhan Şahenk Vakfı tarafından yaptırılan tadilat, onarım ve donatım işlerinin ardından yenilenen salonda kurulacak sofrada, Ramazan ayı boyunca her akşam Niğdeliler ağırlanacak. Geleneksel iftar sofrasının yemekleri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da AŞ-SAN firması tarafından hazırlanacak ve sunulacak.

18 Haziran 2014 Çarşamba

 TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU NİĞDE İLİNE GELİYOR
Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Sergisi Açılışı

Çamardı İlçesinde Pazartesi günü saat 14:00’da Mehmet Akif Ersoy YBO’ da Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar sergisi açıldı.
Kaymakam Yakup ÖMEROĞLU, Cumhuriyet Savcısı Abdulhamit DURGUT, İlçe Emniyet Amiri Bülent KALE ve İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mustafa EKE’nin açılışını yaptığı sergiye, daire amirleri, kamu kurum çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergiyi beraberindeki amirler ile birlikte gezen Kaymakam ÖMEROĞLU, öğrencilerin büyük emek vererek hazırlamış oldukları sergide bilgi ve beceri sayesinde çok farklı görselleri oluşturduklarını belirterek, öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti.

    KAPANAN BELEDİYELERİN ALTYAPI EKSİKLERİ TAMAMLANACAK

        İl Genel Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN, 6360 Sayılı Kanunla belediye statüsü sona eren 23 köy hakkında açıklamada bulundu. Başkan Peşin açıklamasının ilk bölümünde kapanan belediyelerin sayısı hakkında bilgi verirken, açıklamasının devamında borç bilgileri ve altyapı durumu hakkında konulara değindi. Başkan Peşin kapanan belediyelerin altyapı hizmetleri açısından diğer köylerle arasında bir fark olmaması gerektiğini dile getirerek, Niğde İl Özel İdaresi'nin bu farkı kapatmaya yönelik çalışma programı içerisinde olduğunu kaydetti. Başkan PEŞİN açıklaması çerçevesinde şu hususlara yerdi;
 25 Milyon Borç Devraldık

        "6360 Sayılı Yasa kapsamında, İlimizde nüfusu 2000'in altında olan 23 adet Belediyenin tüzel kişiliği 30 Mart 2014 tarihinde sona ererek köye dönüşmüştür. Köye dönüşen bu belediyelerin her türlü hak, alacak ve borçları anılan kanun gereğince idaremize devredilmiştir. Bu kapsamda tüzel kişiliği sona eren 23 adet belediyenin toplamda 25.000.000 TL borcu idaremize devredilmiştir.
        Personelin Maaşı Özel İdareden
         Ayrıca, kapanan belediyelerden 80 adet işçi 65 adet memur olmak üzere toplam 145 adet personel idaremize devredilmiştir. Devredilen bu personellerin her türlü maaş ve özlük hakları idaremiz tarafından karşılanmakta olup personele yapılan ödemeler büyük bir yekûn teşkil etmektedir.
Bütçe Dengemizi Sıkıntıya Sokmamalıyız  ,Kanalizasyon Altyapısı Yetersiz ,
        13 Köye İçme Suyu ,157 km Asfalt Kaplamaya İhtiyaç Var   ,  Ciddi Miktarda Kaynak İhtiyacımız Var ,    Devredilen Araçlardan 83'ü Hurdaya Ayrıldı , Taşınmazları Satarak Yatırıma Dönüştüreceğiz.." dedi.

    OKULLAR YAZ TATİLİNE  GİRDİ
     Çamardı ilçe Kaymakamı Yakup ÖMEROĞLU düzenlenen törende öğrencilere karnelerini  dağıttı.

   Çamardı ilçesinde 2 bin 395  ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi karne sevincini yaşadı. Üç Ay sürecek yaz tatili zili çaldı.
  Çamardı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk ilk-ortaokulunda karne töreni düzenlendi. 1.sınıf ve 8. sınıf öğrencileri  karnelerini Kaymakam Yakup ÖMEROĞLU , Milli Eğitim Müdür V. Mustafa EKE ve Şube Müdürü Yalçın KURT’un  elinden aldı. Ayrıca okul genelinde dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve ödül verildi.
    Tören sonunda Atilla ÇAM , Kaymakam ÖMEROĞLU’na çiçek takdim etti.