22 Ocak 2015 Perşembe

 AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ KABUL EDİLDİ

  İçişleri Bakanlığı tarafından Gençlik Merkezi Projesinin  kabulünden sonra Ulukışla Kaymakamlığı Proje Ofisinin Ekim-2014 başvuru döneminde hazırlamış olduğu iki proje Avrupa Birliği Hibe Programından toplamda 50.000 auro hibe almaya hak kazandı. Avrupa Birliği, Mersin ve Adana gibi Büyükşehirlerden birer Niğde ilinden iki proje kabul etmiştir. Bu iki projenin her ikisi de Ulukışla Kaymakamlığına aittir.
 1. PROJE: ÇEVREYE SAYGI İNSANA SAYGI

     Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar "Kaymakamlığımız, çevreye saygının insana saygı olduğu düşüncesini benimsemiş, her fırsatta ön plana çıkarmış ve bu yönde çalışmalar yapmıştır. Çevreye-insana-geleceğe saygı ilkesiyle; yaşanabilir bir dünya, doğa ve insan için, eğitim ve öğretim yoluyla toplumun çevre bilincini yükseltmeye, yeşil alanlar ve ormanları korumaya, erozyon ve çevre kirliliği ile mücadele etmeye, doğal kaynakların dengeli kullanımı ve atıkların dönüşümünü sağlamaya, ekolojik dengeyi, bitki ve hayvan türlerini koruma ve geliştirmeye ilgi duyan gönüllü gençler, öğretmenler, akademisyenler, sivil toplum örgütleri, kurumlar ve çalışanları ve ilçemiz halkından oluşan ekiple, yeni nesli yaptığı/yapacağı çalışmalarla bu yönde eğitme amacındadır.
 Romanya , Bulgaristan , İspanya , Portekiz ve İtalya'nın ortak olduğu projemiz 30.000 auro hibe almaya hak kazanmıştır.
2. PROJE: AVRUPA'YA MÜZİKLE UZANIN VE DOKUNUN
 Kurmuş olduğumuz Ulukışla Müzik Topluluğu , geleneksel müzik alanında çalışmalar yapan amatör genç müzisyenler oluşturmaktadır. Müzik konusunda yetenekli gençleri bir araya getirerek, yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlamak, geleneksel müzik ögelerinin yaşatılmasına, dinamik kalmasına, katkı sağlamak, temsil etmek ve geleneksel müziğimizi, geleneksel sazlarımızı Avrupa sazları ile tanıştırarak özgün çalışmalar yapmaktır.
Romanya , İtalya , İspanya ve Portekiz'in ortak olduğu projemiz ise 20.000 auro hibe almaya hak kazanmıştır.
 Ekip arkadaşlarıma teşekkür ederken ve proje ekibimiz Ulukışla için proje üretmeye devam edecektir" dedi





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder