17 Ocak 2015 Cumartesi

Bakanlıklara proje ve yatırım ziyaretleri

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, İl Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile Niğde Valisi Necmettin Kılıç, Ankara’da Bakanlıklar ve kurumlar nezdinde bir dizi temas ve proje görüşmelerinde bulundular.
Niğde’nin gelişmesi, ihtiyaçlarının çözümü noktasında Niğde’nin en yetkili isimleri Ankara’da Bakanlıklarda heyet halinde görüşmeler yaptılar.
Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ile biraraya gelen heyet, sağlık projeleri ve ulaştırma yatırımları başta olmak üzere birçok konuda merkezi idare destekleri noktasında temaslarda bulundular. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik ile biraraya gelerek gençlik ve spor alanında il ve ilçelerimiz için yeni proje desteklerini görüştüler.
Hazırlanan projelerin ödenek ihtiyaçları ve yeni yatırımlara destek için yapılan ziyaretlerin oldukça verimli geçtiği ifade edildi. Gerçekleştirilen temaslarla birlikte bir de ilimize istihdam alanında müjde geldi. İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Projesine 250 kişilik ek bir bütçe sağlandığı önceki 500 kişiyle birlikte bu projenin bu yıl için 750 kişiye istihdama imkânı sunduğu belirtildi. Ayrıca gençlik ve spor yatırımları için de kısa vadede destek sözleri alındığı, Bakanlıklara sunulan projelerin genel kabul gördüğü ve hâlihazırda projelere yeni yatırımların kısa süre içinde ekleneceği belirtildi.
Son yıllarda projelerin bir bir hayata geçirilmesiyle ivme kazanan yatırımlar önümüzdeki dönemde artarak devam edecek diyen heyet, görüşmelerin çok olumlu geçtiğini, hedefin Niğdeyi ekonomik ve sosyal anlamda daha yaşanabilir kent haline getirmek olduğunun altını çizdiler.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder