9 Ocak 2015 Cuma


BOR İLÇE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Bor İlçesinde düzenlenen İlçe Değerlendirme Toplantısı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında geçekleştirildi.
Bor Yeni Mahalle Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Kılıç’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ufuk Nayır, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Çamardı Kaymakamı Mustafa Serin, Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl ve İlçe Kurum Müdürleri, Belediye Başkanları ve Muhtarlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda konuşma yapan Vali Kılıç;
“Niğde’den beraber geldiğim, birlikte çalıştığım çok kıymetli mesai arkadaşlarım, çok değerli kaymakam arkadaşlarım, belediye başkanlarım, muhtar arkadaşlarım ve saygıdeğer Borlular, binlerce yıllık devlet geleneğimizde altı çizilen ve beyinlere kazınan ilke şudur: ‘Oturmadan, gece uyumadan aç milleti tok; fakir milleti zengin edeceğiz.’ İşte bu cümleler devlet geleneğimizde binlerce yıllık gönülden gönüle dilden dile bize kadar intikal etmiş bir ilkedir. Devlete ait herhangi bir makamı işgal eden, herhangi bir görevde bulunan arkadaşımızın artık özeli yoktur. Muhtarlar, Belediye Başkanları, İl Müdürleri ve de fazlasıyla Vali için artık yönetimi altındaki bölge ve onların menfaatleri, yönetilen bölgenin iyiliği vardır. Bu ilke ile yönetilen Niğde’de de ilimizin en ücra mezrasında yaşayan insanımıza hizmet bizim yönetim kademesinde artık hâkim olmuştur.
Bundan hareketle çok eski bir geçmişi olan, bu güne kadar devletimize ve ülkemize edipler, bilim adamları, devlet adamları yetiştiren, ülkemizin müstesna yerleşim yerlerinden birisi olan Bor İlçemizde bugüne kadar güzel çalışmalar oldu. Bundan sonra da olacaktır. Bu çalışmaları koordine edebilmek, bize, ildeki bürokrasiye, düşen görevleri öngörebilmek, anlayabilmek ve taş üstüne taş koyabilmek için bugün buradayız. Katılımlarınız için hem dışarıdan gelen hem de Bor’dan gelen arkadaşlara teşekkür eder, bizi misafir eden Kaymakam ve Belediye Başkanı arkadaşımıza da şükranlarımı sunarım.” dedi.
Daha sonra toplantı Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ’ün ilçe hakkında verdiği brifing ile devam etti. Toplantıda 2014 yılında yapılan çalışmalar ile 2015 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin İlçeye bağlı köyler hakkında konuşma ve sunum yaptı. Köy muhtarlarının da görüşlerinin alındığı, istek ve taleplerinin dinlendiği toplantıda Köylerimiz Şehir Olacak Projesi Kapsamında Bor İlçesine bağlı çoğu köyde yapılan park ve Mesire Alanları, Kaymakam Çeşmeleri, Çocuk Oyun Parkları, Çim Sahalar, Basketbol ve Voleybol Sahaları, Kadınlar İçin Spor Tesisleri, Z ve E Kütüphaneleri, Gençlik Merkezleri, Seracılık, Salma Tavukçuluk gibi çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ayrıca ilçede bulunan kültür varlıkları ve tarihi yerler hakkında bilgi verilerek 2015 yılında Bor ilçesinin turizmi için neler yapılabileceği hakkında görüşler alındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder