9 Ocak 2015 Cuma

MÜSİAD NİĞDE BAŞKANI  GÜMÜŞTEPE, ALİ BABACAN’LA BAŞKANLAR TOPLANTISINDA

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD, “Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı”nı Ankara’da düzenlediği toplantıyla gerçekleştirdi. Toplantıya, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanı sıra MÜSİAD’ın 85 noktasından gelen başkanlar katılırken Niğde’den Müsiad Niğde Başkanı Hüsamettin Gümüştepe katıldı..
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, toplantıda Ali Babacan ile 2014 yılı ekonomisini değerlendirerek 2015 yılı ekonomisi hakkında ön görüde bulundu.

‘2014 Yılında Türkiye Ekonomisi Güçlü ve İstikrarlı Yapısını Korudu’ 
 “2013 yılında, Gezi Olaylarıyla başlayan ve 17-25 Aralık Operasyonları ile devam eden gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisi, 2014 yılının ilk çeyreğinde de %4,8 büyümüş ve OECD ülkeleri arasında birinci çeyrekte en çok büyüyen ülke olmuştur. Ardından ikinci ve üçüncü çeyrekte de, %2,2 ve %1,7 büyüyerek, 20 çeyreklik bir büyüme performansı göstermiştir.
 ‘2014 yılı Dış Ticareti 2013’e Göre Daha Başarılı’
2014 dış ticaret rakamlarına bakıldığında, 2013 yılına göre daha başarılı bir yıl geçirildiğini ifade eden Olpak, “2013’ü, 2012 ihracatının gerisinde tamamladıktan sonra, Ocak 2014’te 12,5 milyar$ ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatını gerçekleştirdik.

ALİ BABACAN MÜSİAD GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR TOPLANTISINA KATILDI
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD’ın Ankara’da düzenlediği Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’nda, konuşma yaptı. Gezi olayları ile başlayan, 17-25 Aralık operasyonları ile tescillenen bir “darbe girişimi” yaşadıklarını anlatan Babacan, “Biz Türkiye’de gerçek anlamda darbeleri gördük. Parti kapatma davasıyla yargıdan da bir darbe olabileceğini az çok anladık ama 17-25 Aralık, dünyada eşine benzerine az rastlanır bir darbe girişimiydi” diye konuştu.
“Türkiye’nin 2014 Yılında Yüzde 3’lük Büyümesi Fena Bir Sonuç Değil”

Türkiye’nin çevresine bakıldığında Irak, Suriye ve Rusya gibi ülkelerde sorunlar yaşandığına dikkati çeken Babacan, “Bütün bunlara rağmen Türkiye’nin 2014 yılını yüzde 3 gibi bir büyümeyle kapatması fena bir sonuç değil” dedi.
HÜSAMETTİN GÜMÜŞTEPE TOPLANTIYA DAİR ŞUNLARI SÖYLEDİ
Müsiad Niğde Başkanı Hüsamettin Gümüştepe, toplantıda dile getirilen konuları bakıldığında ülke ekonomisinin giderek büyüdüğünü, Avrupa ülkelerine göre çok daha iyi konumlara geldiğini ifade ederek şunları dile getirdi: ‘’Baktığımızda, ülkemiz ekonomisinin son yıllarda Anadolu’ya kaydığını görmekteyiz. Anadolu’ya kayan bu yatırımcıyı Niğde’mize ne kadar çok çekersek o derecede ilimizin kalkınmasına vesile oluruz. Görüştüğümüz iş adamlarına Niğde’mizin yatırım fırsatlarını anlatıp yatırım çekmeye gayret ediyoruz. Amacımız Niğde’mizin kalkınmasıdır. Müsiad olarak bu konuda elimizden gelen her türlü gayreti sergileyeceğiz’’ diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder