2 Ocak 2015 Cuma

Niğde İli Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Değerlendirme Toplantısı
Sekretaryası Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Niğde İli Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Faaliyet Değerlendirme toplantısı  Vali Necmeddin KILIÇ Başkanlığında Kamu Kurumlarının yöneticilerinin katılımıyla Niğde Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirildi.  
Uyuşturucu sorununun çok boyutlu olması, mücadelenin ilgili kurumlar arasında etkili bir işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde yürütülmesini zorunlu kılmaktadır. Mücadelede yer alan her kurumun, İl Uyuşturucu Eylem Planındaki stratejik amaçlara ulaşma yönünde işbirliği içinde ve birbirleriyle uyumlu bir şekilde nasıl hareket edeceklerini belirleyen koordinasyonun önemi büyüktür.
Uyuşturucu sorunu ile mücadelenin etkili şekilde yapılabilmesi, kalıcı yapıların merkezi ve yerel alanda kurulması ve işletilmesi ile mümkündür. Yerel sorunları en iyi tespit edecek ve çözüm önerecek merci, yine yerel makamlardır.
Aynı şekilde, yürütülecek mücadele faaliyetlerinin başarısı, bu alandaki çabaların bir bütün halinde, bilimsel temeller üzerinde ve belirli bir strateji ve plan doğrultusunda yürütülmesine bağlıdır.
Bu kapsamda, İlimizde uyuşturucu ile mücadele eden ilgili kurumlarımız arasındaki işbirliği ve koordinasyonu tesis etmek amacıyla,  Vali
Başkanlığında 2014 yılında 3 toplantı düzenlenmiş olup,  30.12.2014 tarihli bu toplantıda Halk Sağlığı Müdürü  Dr.Bilgehan ÖZTÜRK tarafından Kurumların yapmış oldukları faaliyetlerle ilgili bilgilendirme sunumu yapılarak değerlendirilmelerde bulunulmuştur.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder