27 Ocak 2015 Salı

Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ALTUNBAŞ
NİĞDE OSB HAVAALANI İSTİYOR
Niğde OSB’de yer alan firmaların yaklaşık %30’u Niğde’ye dışardan gelen yatırımcılar ve aslen Niğdeli olup Niğde dışında yerleşmiş, işini Niğde dışında kurmuş olup daha sonra Niğde’ye gelerek yatırım yapmış olan girişimcilerden oluşmaktadır. Bu yatırımcılarımızın biri yurt dışından, on yedisi Niğde dışından ilimize yatırım yapmak için gelmişlerdir. Hepsinin ortak paydası yatırım yapmak için geldikleri gün Niğde’yi görmüş olmalarıdır. Ayrıca on yatırımcımız aslen Niğdeli olup da dışarıda yaşayan hemşerilerimizdir.
Bu yatırımcılarımız başta olmak üzere OSB’deki yatırımcıların çoğu Niğde’yi üretim üssü kullanmakta, satış ve tedarikler büyük kentler ve liman kentleri başta olmak üzere Niğde dışındaki ofislerden yapmaktadır. Yatırımcılarımızın Niğde’ye gidiş gelişleri, Niğde’deki yatırımlarında çalışacak elaman bulmaları maalesef ulaşım sıkıntısı nedeni ile zor olmakta, sanayicilerimizi yormaktadır. Bu sıkıntılar yaşanmamış olsa Niğde dışından gelen yatırımcıların büyümesi ve gelişmesinin çok daha hızlı olacağı aşikârdır.
Bu bahsettiğim sadece mevcut yatırımcıların sorunu. Bundan daha büyük sorun; havaalanı olmadığı için Niğde’yi tercih etmeyen, bütün görüşmeleri olumlu geçip sadece havaalanı olmadığı için yatırım kararından vazgeçen girişimcilerin sayısının çok yüksek olmasıdır. Havaalanının olmaması Niğde’nin yatırım ve teşvik avantajlarını kullanamamasına sebep olmaktadır. Bugüne kadar ki tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki; teşvik mi havaalanı mı diye sorulsa havaalanı derim. Çünkü havaalanı olmayan bir ilde yatırımcı bir kuruluşun, bir OSB’nin yatırımcısı ve yöneticisi olarak yaşadığımız sorunları ve hem şahıs, hem şirket, hem OSB olarak kaybettiklerimizi maalesef biz biliyoruz.
Konuşurken çok kısa mesafelerde, bir büyük şehrin neredeyse şehir içi mesafelerinde, ama başka illerde havaalanı olmasının, bizim ilimize avantaj sağlamadığını hepimiz yaşayarak görüyoruz. 
2023 hedeflerine koşan bir Niğde’de üniversite, sanayici, esnaf, turizmci, çiftçi, öğrenci, siyasetçi ve bürokratlar hep bir ağızdan havaalanı istiyorsa, bu sese kulak verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Şunu çok iyi biliyoruz ki; havaalanı yapımına öncülük eden, destek veren herkes Niğdemiz’de sonsuza kadar anılacaktır.
Marka şehir olmanın mihenk taşı olarak gördüğümüz havaalanının müjdesini duyabilmek için yöneticilerimizden, siyasilerimizden, bürokratlarımızdan ve havaalanı olmadığı için mağdur olan tüm halkımızdan destek bekliyor,  bu yolda adım atan herkese başarılar diliyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder