24 Ocak 2015 Cumartesi

Önce eğitim sonra katma değerli ihracat
Ege’nin ihracatçılarına inovasyon eğitimi
Egeli ihracatçılar ilk inovasyon eğitimini Yaşar Üniversitesi’nde alacak
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlığında ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) koordinasyonunda firmaların inovasyon konusunda bilgilenmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen İnovasyon Akademisi’nin ilk eğitimleri başlıyor. Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek eğitimlerle Egeli ihracatçı firma sahipleri, yöneticiler ve çalışanlar hızla gelişen rekabet koşullarında yeni fikirleriyle firmalarının fark yaratmalarını ve karlılıklarını artırmalarını sağlayacak.    
HEDEF 500 MİLYAR DOLAR İHRACAT
Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) ile Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) arasında “İnovasyon Yönetimi Akademisi” işbirliği protokolü imzalandı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’ın katılımıyla gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Sabri Ünlütürk, Türkiye’nin 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedeflediğini hatırlattı.
İnovasyon Yönetimi Akademisi’nin firmaların zorlu koşullarda ihracat ve karlılık oranlarını artırabilmeleri için tasarlandığını belirten Ünlütürk, “Bilindiği gibi firmalarımızın ortak sorunu, katma değerli ürün ve hizmet geliştirerek hızla değişen rekabet koşullarına ayak uydurmak için araştırma geliştirme çalışmalarına nereden başlayacaklarını bilememeleri. Bizler de bu noktadan hareketle, ekonomimizin temelini oluşturan ihracat firmalarımızın inovasyonla daha çok katma değer sağlamalarını hedefledik.” dedi. 
Türkiye’nin ortalama ihracat fiyatının kg. başına 1.6 dolar olduğunu anlatan Ünlütürk, Almanya ve Japonya’nın ortalama ihraç fiyatının 4 dolar, Güney Kore’nin ise 3 dolar seviyesinde olduğunu Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmek için ihracatta bu rakamlara ulaşması gerektiğini, yüksek katma değerli ürün üretiminin de Ar-Ge, İnovasyon ve tasarımdan geçtiğini dile getirdi.
HEDEF TÜM TÜRKİYE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder