13 Ocak 2015 Salı

 
        TUZ ve ŞEKER DÜZENLEMESİ
   Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Salça ve Sofralık Zeytinde  tuz oranlarının azaltılması ile Meyve Sularına ilave şeker katılamayacağına ilişkin düzenlemeleri 01.01.2015 Tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.
Konu İle İlgili kamuoyunu bilgilendirmek için bir açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN;  “Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar neticesinde  14 Haziran 2014  Tarihli  Salça ve Püre Tebliği,   6 Temmuz 2014 Tarihli  Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler  Tebliği  ve 23  Ağustos 2014 Tarihli Sofralık Zeytin Tebliği kapsamında yapılan yasal düzenlemeler  01 Ocak 2015  Tarihinde uygulamaya girdi.  Yapılan bu düzenlemelere göre,  salçada tuz miktarı yüzde 60 oranında azaltılarak, kuru maddede maksimum  yüzde 5, sofralık zeytinde tuz miktarı yüze 50 oranında azaltılarak ağırlıkça maksimum yüzde 8 olacak,  meyve sularına ise ilave şeker katılamayacak. Bakanlığımızın yapmış olduğu bu yasal düzenlemelerin uygulanıp uygulanmadığını il ve ilçe müdürlüklerimizce ilgili gıda işyerlerinde yapılacak denetimler ve alınacak numunelerin ilgili laboratuar tahlilleri ile kontrol edilecektir.
Bakanlığımız daha öncede ekmekte tuzun azaltılarak,  kepek miktarının artırılması, kırmızı ve kanatlı etin karıştırılarak et ürünlerinin üretilmesinin yasaklanması, temel gıda maddeleri olan ekmek ile  sucuk ve pastırma gibi bazı geleneksel ürünlerde katkı maddesinin yasaklanması gibi reform niteliğinde yasal düzenlemeleri yapmış ve bu doğrultuda il ve ilçe müdürlüklerimizde gıda işyerlerinde bu düzenlemelerin uygulanmasını numune  alma ve yaptıkları gıda kontrol çalışmalarıyla sağlamışlardır.”dedi.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder