28 Şubat 2015 Cumartesi

ŞAP AŞISI PROTOKOLÜ İMZALANDI

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Niğde Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı arasında 2015 yılı İlkbahar Dönemi Şap aşılama protokolü imzalandı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN ile Veteriner Hekimler Oda Başkanı Saffet Güçlü tarafından imzalanan protokol sonrası,
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN:  Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde görülen en önemli hastalıklardan birisi Şap hastalığıdır. Şap virüsü hava yolu ile hayvandan hayvana çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Hastalık, gıda güvenliği dahil büyük ekonomik kayıplara yol açmakta; hayvanların, et ve süt verimlerini önemli ölçüde etkilemektedir. Tedavisi oldukça masraflı olan bu hastalıktan korunmanın en başlıca yolu ŞAP aşısı yaptırmaktır. 
Protokolle  amaç,  2015 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı çerçevesinde yapılacak olan İlkbahar Dönemi büyükbaş şap aşılaması programının Merkez ilçe, Çiftlik ve Altuhisar bölgelerinin Niğde Veteriner Hekimler Odasına bağlı serbest veteriner hekimler tarafından uygulanması ile koruyucu hekimlik hizmetlerinin geliştirilmesidir. Böylelikle önemli ekonomik kayıpalara yol açan bulaşıcı hastalıklara karşı  Niğde İlimizde deki serbest veteriner hekimlerin de etkin görev alması sağlanmıştır. Niğde Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı ile yaptığımız bu aşı protokolü ile   serbest veteriner hekimlerimiz daha fazla sahada işletmelere zaman ayıracaklardır.

Veteriner Hekimler Oda Başkanı Saffet Güçlü : Hayvan hastalıkları, hayvancılık sektörünün ve gıda sanayiinin en önemli sorunlarından biridir. En etkin çözüm yolu koruyucu hekimliktir. Zoonoz özelliği de bulunan şap hastalığına karşı kamu dışındaki serbest veteriner hekimlerimizin de bu mücadeleye katılması çok önemlidir. Sayın İl Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder