28 Şubat 2015 Cumartesi

Vergi Bilinci Konulu Panel Üniversitede Gerçekleştirildi
Üniversitemizde Vergi Haftası dolayısıyla “Vergi Bilinci” konulu bir panel gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Üniversitemiz öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Altuğ Murat Köktaş, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Buyrukoğlu, Yrd. Doç. Dr. Taha Emre Çiftçi ve Yrd. Doç. Dr. Doğan Bakırtaş’ın panelist olduğu programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat, akademik personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Program, Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı vergi konulu tanıtım filmiyle başladı.
Programın açılış konuşmasını İl Defterdar Vekili Beyhan Özkalalı yaptı. Verginin; devletimizin kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla kişi ve kurumlardan kanun yoluyla tahsil edilen en sağlıklı kamu geliri olduğunu söyleyen Özkakalı; “ Anayasamıza göre ayrım yapılmaksızın herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı maliye politikamızın sosyal amacıdır. Vergi vatanda oturmanın bir bedeli değil, her vatandaşımız tarafından yerine getirilmesi gereken kutsal bir vazifedir” dedi.
Panelin ilk konuşmasını Yrd. Doç. Dr. Altuğ Murat Köktaş yaptı. Yrd. Doç. Dr. Köktaş konuşmasında; Vergi nedir? Vergi nasıl alınır/alınmalıdır? Ödeme gücüne nasıl ulaşılır? Verginin iktisadi kaynakları başlıklı konular hakkında bilgiler verdi.

Yrd. Doç. Dr. Altuğ Murat Köktaş’ın ardından söz alan konuşmacılar Yrd. Doç. Dr. Doğan Bakırtaş vergi kültürü, kavramı, oluşumu ve etkileri konusunda, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Buyrukoğlu vergi bilincinin artmasında devletin ve mükellefin rolü, sorunlar hakkında, Yrd. Doç. Dr. Taha Emre Çiftçi ise Türkiye’de emlak vergisi uygulaması; sorunlar ve çözüm önerileri başlıklı konular hakkında bilgilendirme yaptı.

Programın sonunda İl Defterdar Vekili Beyhan Özkalalı tarafından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp’e teşekkür çiçeği takdim edildi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder