25 Şubat 2015 Çarşamba

      Vergi Dairesi Müdürü Ersel ÇELİK Açıklama Yaptı
                                                                                              
VERGİ HAFTASI ( 23 ŞUBAT 2015/ 01 MART 2015 ) BAŞLADI

               
                Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla 1990 yılından bu yana her yıl kutlamakta olduğumuz “Vergi Haftası”  bu yıl 23 Şubat 2015 / 01 MART 2015 tarihleri arasında kutlanacaktır.
Ülkemizin kalkınması, halkın refahı ve mutluluğu için gerekli olan hizmetlerin yerine getirilmesinde ihtiyaç duyulan finansman kaynağı olan vergi gelirlerinin, Bakanlığımızın vergi politikasına ilişkin temel öncelikleri çerçevesinde temini ve tedariki görevini bu güne kadar büyük bir titizlik ve gayret içinde sürdüren Vergi Dairesi Müdürlüğümüz; bu görevine etkin ve verimli bir çalışma ile bundan sonra da vatandaş ve çalışan memnuniyetini artırarak, kaynakları daha etkin ve verimli bir şekilde kullanarak, hızlı, güvenilir, doğru, etkili ve güler yüzlü hizmet sunarak devam edecektir.
                Bilindiği üzere Vergi: Devletin egemenlik gücüne dayanarak, Kamu ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplanan paradır. Kamunun ihtiyaç duyduğu hizmetleri yapabilmesi için gelire ihtiyacı vardır. Vergi Gelirleri de bu hizmetlerin görülebilmesi için temel gelir kaynağıdır. Vergi Dairelerinin otomasyonuna büyük bir hız ve önem verilerek ekonomik hayatın bir disiplin içerisinde kayıt altına alınması sağlanmaktadır. Mükelleflerimize Vergi Dairesine mümkün olduğu kadar gitme zorunda kalmadan vergisel yükümlülüklerini yerine getirme imkânı sağlanmış ve bu kapsamda idareye ve mükellefe yönelik daha detaylı çalışmalar devam etmektedir.
                Mükelleflerimizin verecekleri Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyannamelerini; titizlikle değerlendirerek beyanda bulunmalarını ve vatandaşlık görevlerinin en kutsallarından biri olan vergilerini gerçek kazançları üzerinden beyan ederek zamanında ödemelerini diler, bütün mükelleflerimize huzur içerisinde  kazançlı günler temennilerimle, saygılarımı sunarım.


                                                                                                       


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder