19 Mart 2015 Perşembe



18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ

18  Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

9.15’de Valilik önünden Şehitliğe doğru Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü ile başlayan Anma Programı Şehitlik Anıtı’na çelenk sunulması ile devam etti.
 Anma Programına Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Niğde Milletvekili Doğan Şafak, 23. Dönem Niğde Milletvekili Mümin İnan, Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Vali Yardımcıları Hanlar İden, Mustafa Karaca, Abdullah Uçgun, Özgür Körükçü, İl  Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, şehit yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askerler, polisler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Jan. Asayiş Şube Müdürü Jan. Kd. Yarbay Süreyya Güler ve Niğde Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ömer Demir yaptı.
 Yine günün anlam ve önemine binaen şiirler okunmasının ardından, askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Daha sonra Vali Kılıç ve Protokol Üyeleri Şehit Mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı ve Şehitlerin anısına Diyanet İşleri Görevlisi tarafından Kuran-ı Kerim okundu.
Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümü nedeniyle ile sabah namazında şehitlerimizin ruhuna dua edilmesi ile başlayan program Niğde Kültür Merkezinde Fen Lisesi Öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikle devam etti.

Sonrasında Gaziler ve Şehit Yakınlarına öğle yemeği verildi. Ardından Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Protokol üyelerinin şehit ailelerini ziyareti ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder