14 Mart 2015 Cumartesi

2014’te Toplam 1 Milyon 291 Bin Yavru Alabalık Derelere Bırakıldı
 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü orman içi suların balıklandırılması maksadıyla 2005 yılında başlattığı proje çerçevesinde 2014’te toplam 1 milyon 291 bin yavru alabalığı derelere bıraktı.
Bu projenin önemine işaret eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “2019 yılına kadar 20 milyon alabalık yavrusunu yetiştirerek, derelerle buluşturacağız” dedi. Orman İçi Sulardaki Tabii Alabalık Popülasyonu Artırılacak Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman içi sularda doğal ve endemik alabalık türlerimizin korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir kullanımı ilkesi çerçevesinde üretim ve tabiata salım çalışmalarını sürdürüyor.
 Orman içi sulardaki tabii alabalık popülasyonlarının artırılarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak bu proje ile bozulan alabalık habitatlarının rehabilitasyonu, gen kaynakların korunması, tabii türlerimizin tanıtımı ve farkındalığın arttırılması ile sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi hedefleniyor. Bugüne Kadar 8 Milyon 669 Bin Alabalık Orman İçi Sulara Salındı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder