17 Mart 2015 Salı

ÇİFTÇİLERE MEYVE FİDANI DAĞITILDI
Niğde İl Özel İdaresi ve Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği bünyesinde çiftçilere fidan dağıtımı yapıldı.
Fidan dağıtım törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Özel İdaresi Genel Sekreteri Al Nebol, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Alternatif ürün yetiştiriciliği ve meyveciliği geliştirmek amacıyla çiftçilere dağıtılan fidanların bedeli İl Özel İdaresi tarafından karşılanmıştır. Niğde İl Özel İdaresinin imkânları ile elma fidanı dışında üzüm fidesi, çilek fidesi, kiraz fidesi de dağıtılacaktır. 
Törende konuşma yapan Vali Kılıç;
“Üzerinde yaşadığımız topraklar dünyanın en kıymetli, en verimli topraklarıdır. Bu topraklar üzerinde bugüne kadar tarih boyunca kim yaşadıysa zengin olmuş, müreffeh olmuş, dünyanın en önemlisi olmuştur. Bize bu coğrafyayı hediye eden tüm şehitlerimize olan vefa borcumuz ve bizden sonraki nesillere olan iyi bir vatan toprağı miras bırakma borcumuz bu toprak üzerindeki her karışı değerlendirmeyi bize emretmektedir. Bu amaçla İlimizde 250 bin hektar civarındaki tarım dışı arazimizin ağaç dikilmeye yönelik 150 bin hektarının bu sene 5 bin hektarına 5 milyon fidan dikmek ile ilgili geniş bir çalışma var. Bu çalışmada tüm kurumlarımız; Orman Teşkilatımız, Tarım Teşkilatımız, İlçe ve Kasaba Belediyelerimiz ve bütün Muhtarlar var.
Bu sene bir seferberlik halinde ilimizin çeşitli arazilerine 5 milyon fidan dikmeyi hedefliyoruz. Buna ulaşmak içinde gece gündüz bütün kuruluşlarımızla beraber çalışıyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de; İlimiz genelinde bu sene 400 bin meyve fidanı dağıtılacak olması. Geçen sene çiftçimiz bizden 26 bin fidan talep etmişti ve biz geçen yıl 26 bin fidan dağıtmıştık. Ama bu sene çiftçimiz bizden 400 bin meyve fidanı talep etti ve biz bu talebin tamamını karşılayacağız. Geçtiğimiz Perşembe günü talepleri tamamlayıp Cumartesi gününden itibaren de elma fidanlarımızı dağıtmaya başladık. Bu yıl inşallah 263 bini elma fidanı olmak üzere toplam 400 bin kaliteli meyve fidanı dağıtılacaktır. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmanın ardından Vali Kılıç ve beraberindekiler çiftçilere fidan dağıtımını gerçekleştirdi. 
         





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder